Uitslagen Italië speelronde 2

Dit weekend is in Italië de tweede speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na twee speelronden.

Juventus - Sampdoria

Juventus is in eigen huis niet in staat gebleken om langs Sampdoria te raken (3-3). Nicola Pozzi en Antonio Cassano brachten de blucerchiati steeds weer terug in de wedstrijd.

Na meer dan een half uur spelen wist Pozzi in het Stadio Olimpico op voorsprong te komen. Pozzi wist de bal achter doelman Marco Storari te krijgen. Juve wilde voor het eigen publiek achter absoluut niet onderdoen voor haar tegenstander en dankzij Claudio Marchisio kwam de ploeg uit Turijn nog voor rust op gelijk hoogte.

In de tweede helft zette de ploeg van Luigi Delneri het goede werk voort. Simone Pepe zette de 2-1 op het scorebord, maar de bianconeri konden rekenen op een nieuwe tegenslag. Deze keer in de vorm van een doelpunt van Antonio Cassano. Fabio Quagliarella wist kort na de gelijkmaker van Cassano wederom de voorsprong te bemachtigen, maar een tweede treffer van Pozzi voorkwam een overwinning voor Juventus.

Cesena - AC Milan en Cagliari - AS Roma

AC Milan en AS Roma hebben zaterdagavond een slechte beurt gemaakt in de Serie A. Milan ging op bezoek bij Cesena en verloor met 2-0. Roma speelde uit bij Cagliari en verloor met liefst 5-1.

Bij AC Milan begon huurling Zlatan Ibrahimovic voorin. Aanwinst Robinho begon op de bank en kwam na 56 minuten in het veld. Zij konden voorin geen potten breken. De thuisploeg kon dat wel. De eindstand werd bepaald in de eerste helft. Erjon Bogdani maakte na een half uur spelen 1-0. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld dankzij Emanuele Giaccherini. In de tweede helft konden Pato, Ibrahimovic, Robinho en de gewisselde Ronaldinho niets meer terugdoen.

AS Roma ging op bezoek bij middenmoter Cagliari en ging hard onderuit. Na acht minuten werd het 1-0 door Daniele Conti. Daniele De Rossi maakte in de achttiende minuut nog wel gelijk, maar daarna was het hek van de dam. Nog voor rust kwam de thuisploeg op 3-1 door doelpunten van Alessandro Matri (strafschop) en Robert Acquafresca.

Na een donderspeech in de rust wilde Roma snel de aansluitingstreffer maken. Maar die hoop werd al snel de kop ingedrukt door Alessandro Matri. Met zijn tweede van de avond zorgde hij voor de 4-1. Andrea Lazzari bepaalde de eindstand in de 88e minuut op 5-1.