KLM niet blij met F1-demonstratie Hamilton

Vliegmaatschappij KLM is niet te spreken over de demonstratie van Formule 1-coureur Lewis Hamilton eerder vandaag. Sponsor Vodafone heeft speciaal voor dit evenement een start- en landingsbaan afgehuurd van Schiphol.

"Wij hebben hier als hoofdgebruikers van Schiphol enorme last van", aldus een woordvoerder van KLM. "Waarom kunnen dergelijke promotiecampagnes niet plaatsvinden op afgesloten vliegvelden als Valkenburg of Soesterberg?" Volgens de zegsman was de KLM ook niet van tevoren op de hoogte gebracht van de Formule 1-demo. "Wij wisten niet dat deze actie eraan zat te komen. Op een grote luchthaven als Schiphol kan het niet zo zijn dat de hoofdgebruikers zoiets niet weten."

"Natuurlijk hadden we het circuit van Zandvoort kunnen nemen, maar dat is zo voorspelbaar", zei Vodafone-directeur Jens Schulte-Bockum tegenover Haarlems Dagblad. "Daarom bekeken we verschillende opvallende locaties. En tot mijn eigen verrassing zag Schiphol wel wat in ons plan. Ze zijn erg behulpzaam geweest. Je moet er toch een startbaan voor afsluiten en alles regelen rond de veiligheid, maar dan heb je wel een uniek evenement op een luchthaven die volop in bedrijf is."

De coureur reed alleen over de Oostbaan, een korte start- en landingsbaan die alleen door klein vliegverkeerd wordt gebruikt.