Gesink: "Mooiste overwinning uit carrière"

Peterselieman

Robert Gesink boekte gisteravond na een fraaie solo de overwinning in de eerste GP Montréal. De Nederlander uit de Rabobank-ploeg bleef de Slowaak Peter Sagan en de Canadees Reyder Hesjedal nipt voor.

"Dit is de mooiste overwinning tot nu toe in mijn carrière. Vooral de wijze waarop ik hem binnen sleep doet mij heel veel," zei Gesink die het in Canada wel zwaar had gehad. "Het deed vreselijk pijn. In de laatste kilometer was nog een bocht van 180 graden. Daar moest ik vanuit stilstand weer optrekken. Dat is het laatste wat je met verzuurde benen wilt doen. Het was pijn lijden en heel hard knokken."

Gesink was blij dat hij goede renners als Hesjedal en Samuel Sanchez voor kon blijven. "Als je die mannen voor kunt blijven, geeft dat enorm veel voldoening. Ja, ik realiseer me dat ik hier iets heel bijzonders heb neergezet," zei de Nederlander die nogmaals uitlegde waarom hij afgezegd heeft voor het WK. "Nee. 24 uur in het vliegtuig zitten is geen goede voorbereiding. Het parkoers daar is bovendien niet lastig genoeg voor mij. Ik kan daar echt het verschil niet maken."