Groothuis sloeg megabod TVM af

Stefan Groothuis heeft afgelopen seizoen een goed aanbod van schaatsploeg TVM afgeslagen om te kunnen blijven schaatsen bij Control. Dit meldde de sprinter tegen NUsport. Groothuis vond het sportieve belang belangrijker dan het financiële plaatje.

"Ik kies voor het sportieve aspect, mijn ambities liggen niet op financieel vlak," aldus Groothuis. "De sportieve mogelijkheden bij onze trainer Jac Orie zijn nog steeds heel goed, ook al is het budget voor salarissen naar beneden gegaan. Of het even slikken was? Nee, want dat heeft geen zin, ik heb voor de eer bedankt en dan moet je achteraf nergens meer om zeuren."

Coach Jac Orie is blij met het aanblijven van Groothuis. "Zoals ik blij ben met iedereen die is gebleven. Het kwam als een onaangename verrassing dat Margot Boer, Annette Gerritsen en Marianne Timmer de ploeg verlieten om een eigen team te starten, ik werd er bijna een beetje argwanend van richting mensen, we hadden het in tegenstelling tot het vertrek van Kuipers totaal niet zien aankomen."

"Het deed me daarom erg goed dat Stefan bleef, maar ook dat Mark Tuitert nog steeds is gebleven al is hij er in salaris op achteruit gegaan. En dat nog wel als Olympisch kampioen op de 1500 meter. Echt grote klasse."