Schöne boos op arbiter Haverkort

Ben Haverkort heeft zaterdag geen beste indruk gemaakt op Lasse Schöne, middenvelder van N.E.C Nijmegen. De scheidsrechter gaf Ibrahim Afellay geen gele kaart na de voordeelregel voor Nijmeegse formatie te hebben toegepast.

Schöne werd in het duel met PSV onderuit gehaald door Afellay, maar Haverkort liet doorspelen. "Hij gaf voordeel, omdat we in balbezit bleven. Ik was verontwaardigd over die tackle. Zegt ie: 'Ik geef hem zo alsnog geel.' Maar dat deed hij niet", aldus Schöne in De Gelderlander.

"Het duurde even voordat de bal uit het veld was, maar zoiets kon hij toch niet vergeten zijn?!" vervolgt de boze voetballer. "Ik probeerde het nog uit te leggen, maar hij ging er gewoon niet op in. In plaats daarvan dreigde hij me een gele kaart te geven. Toen ben ik maar gestopt. Echt ongelooflijk."

PSV kwam in eigen stadion nog op achterstand door een fraaie afstandsknal van John Goossens, maar de thuisploeg won uiteindelijk met 3-1. Namens het team van Fred Rutten scoorden Danny Koevermans, Ola Toivonen en Ibrahim Afellay.