'Euro levert elke NL'er 2.000 euro op'

De invoering van de euro levert elke Nederlander jaarlijks 2.000 euro op. Dit blijkt uit één van de berekeningen uit het nieuwe financiële boek 'De euro, Europa en onze economische toekomst' van oud-minister Willem Vermeend en auteur Ronald van Gessel. Dit komt vooral omdat Nederland enorm afhankelijk is van de export.

"Met de gulden zou ons land door de wereldcrisis economisch veel zwaarder zijn getroffen en hadden we een hogere werkloosheid gehad dan nu het geval is. De euro heeft als belangrijke wereldmunt Nederland voor een zware recessie behoed"
, schrijven Vermeend en Van Gessel.

Herinvoering van de gulden zal de economische een mogelijke schade kunnen toebrengen van meer dan 10 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Volgens Vermeend en Van Gessel moet een nieuw Nederlandse kabinet, vooral samen met Duitsland, een belangrijker rol in de EU gaan spelen. Voor onze economische toekomst zijn de EU en de euro van essentieel belang. In het boek wordt ook voorspeld dat met een economische sterke EU de euro de wereldmunt van de toekomst zal worden en de dollar zal verslaan.


'Euro levert elke Nederlander jaarlijks 2.000 euro op'