Doden door beschieting IsraŽl

Drie Palestijnen zijn zondag in het noorden van de Gazastrook bij een beschieting door Israëlische tanks om het leven gekomen. Vijf mensen raakten bij de aanval gewond. Dat hebben veiligheidsmedewerkers van Hamas gezegd.

Het Israëlische leger zei echter dat militairen het vuur openden op Palestijnse militanten die op het punt stonden een granaat af te vuren nabij de grens met Israël.

De chef van de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet Yuval Diskin waarschuwde het Israëlische kabinet dat Hamas probeert de vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnen probeert te torpederen. Hamas heeft sinds de vredesgesprekken zijn hervat de verantwoordelijkheid opgeëist voor twee aanslagen waarbij vier Israëlische burgers om het leven kwamen en twee gewond raakten.

Israëlische troepen en Palestijnen hebben het in het noorden van Gaza regelmatig met elkaar aan de stok. Israël beschuldigt de Palestijnen ervan explosieven te willen plaatsen in het grensgebied tussen Gaza en Israël. De Palestijnen op hun beurt zeggen dat Israël probeert een brede veiligheidsbuffer te handhaven en dat militairen het vuur openen op boeren en andere burgers die het gebied betreden.