FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 28 juli 2010

[EK] Lemaître pakt titel op 100 meter

Christophe Lemaître heeft de Europese titel op de 100 meter sprint veroverd. De 20-jarige Franse sprinter wist met 10,11 seconden in de finale de Brit Mark Lewis-Francis en de Fransman Martial Mbandjock te kloppen.

Lemaître kwam onlangs in het nieuws door als eerste blanke sprinter onder de tien seconden te duiken. De tijd die hij op de Franse kampioenschapen liep kon hij door een slechte start niet benaderen. "Na een geweldig voorseizoen was goud mijn doel. Ik startte niet goed, maar kwam wel snel in mijn ritme. Briljant," zei de winnaar na afloop.

Achter Lemaître werden aanvankelijk vier lopers met 10.18 seconden geklasseerd. Pas na bestudering van de finishfoto werd het zilver aan Lewis-Francis en het brons aan Mbandjock toegekend. Eén van de favorieten, de Brit Dwain Chambers, moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Dansende zombie lijkt te veel op Michael Jackson

Michael Jackson Estate heeft een bezwaar tegen de "Dancing Zombie"  in de game Plants vs Zombies, omdat de zombie te veel op Michael Jackson zou lijken. Na dit bezwaar heeft PopCap besloten de originele "Dancing Zombie" te vervangen met een nieuwe, die niet op Michael Jackson lijkt. Dit moet gebeuren in alle toekomstige versies van Plants vs Zombies.

De eerste stap is al genomen. In de iPhone versie van de game is de dans zombie al ontdaan van zijn Jackson-jasje, zo is PopCap van plan alle andere versies op een dergelijke manier te patchen. Nu krijgt men te maken met een soort disco-zombie.

Cameron wil nauwere banden met India

De Britse premier David Cameron heeft woensdag tijdens een bezoek aan India aangegeven nauwere banden te willen tussen Groot-Brittannië en India. Volgens Cameron zou dat goed zijn voor de economie van de beide landen.

"Ik wil de relatie tussen Groot-Brittannië en India naar een hoger plan brengen. Ik wil de band sterker maken, breder en dieper", aldus Cameron in een toespraak.

Cameron zei dat zijn belangrijkste missie was om de zakelijke mogelijkheden van India in te zetten om de Britse economie vooruit te helpen. "Nu wil ik zien dat er door handel in de komende maanden en jaren duizenden banen worden gecreëerd in Groot-Brittannië en uiteraard duizenden in India", aldus Cameron.

De premier sprak voorts over culturele en historische banden met de voormalige kolonie en zei tevens dat hij met India wil samenwerken op het gebied van de veiligheid en klimaatverandering. Hij sprak ook zijn steun uit voor een permanente zetel voor India in de VN-Veiligheidsraad.

India ging woensdag akkoord met de aankoop van 57 Britse trainingsvliegtuigen. De vliegtuigen, waarvan veertig voor de Indiase Luchtmacht en de rest voor de marine, worden in India onder licentie van de Britse wapenfabrikant BAE Systems gebouwd. Groot-Brittannië probeert om de militaire handel met India uit te breiden. India betrekt op dit moment de meeste wapens van Israël, de Verenigde Staten en Rusland.

Einde aan staking Griekse tankwagenchauffeurs

De Griekse regering heeft woensdag de reeds drie dagen durende staking van tankwagenchauffeurs beëindigd. Er werd een burgerlijke mobilisatie afgekondigd waarbij de chauffeurs verplicht worden om benzinepompen van brandstof te voorzien. Door de staking was bij benzinepompen geen druppel brandstof meer te krijgen en begonnen voedseltekorten te ontstaan.

"Geen enkel belang rechtvaardigt het gijzelen van de Griekse maatschappij. Niemand heeft het recht het land te verlammen, niemand", zo zei de Griekse minister van financiën Giorgios Papaconstantinou.

Vakbondsleider Giorgos Tzortzatos weigerde te zeggen of de leden zich aan de noodverordening gaan houden. "We zijn nu soldaten van de Griekse staat en we wachten onze orders af", zo zei hij.

De opdracht tot mobilisatie werd woensdag gegeven enkele uren nadat overleg met de Griekse regering over een herziening van hun vergunningen op niets was uitgelopen. De chauffeurs zijn onder de noodverordening, die normaal alleen worden afgekondigd ten tijde van oorlog of natuurrampen, verplicht weer aan het werk te gaan. Doen ze dit niet, dan kunnen ze worden aangeklaagd en een celstraf krijgen van ten hoogste vijf jaar.

Einde aan staking Griekse tankwagenchauffeurs
Einde aan staking Griekse tankwagenchauffeurs (Foto: Novum)

Oudste twitteraar ter wereld (104) overleden

Ivy Bean, de oudste gebruiker van Twitter, is op 104-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Pat Wright, de manager van het verzorgingstehuis waar Bean haar levensdagen sleet, woensdag gezegd. Volgens Wright werd Bean gegrepen door nieuwe technologie. "Ze wilde alles proberen."

Bean registreerde zich in 2008 bij Twitter en vergaarde meer dan 56.000 volgers. Onder de volgers was Sarah Brown, de vrouw van ex-premier Gordon Brown. Zij twitterde: "Triest om het nieuws over het overlijden van Ivy Bean te horen. Een grote geest met veel gevoel voor humor; een zeer gewaardeerd ambassadeur voor Twitter".

De laatste tweet van Bean schreef ze op 6 juli: "Ga nu lunchen, ben zo weer terug". Bean laat een dochter na.

Uitslagen oefenduels 28 juli

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
FC Emmen
Rojer, Ter Heide
ADO Den Haag
Bulykin, Kubik, Verhoek, Immers
2-4
Verbroedering Geel (Bel) FC Eindhoven
Vansimpsen
0-1
SV Dosko RBC Roosendaal
Seuntjens (2), De Graaff (2), De Leeuw (2), Flu, Zuidam
0-9
Eext BV Veendam
Kolder (6), Coulsten (3), Hoormann, Lambooij, Svoboda
0-12

Terpstra wint Acht van Chaam

Niki Terpstra heeft het criterium de Acht van Chaam op zijn naam geschreven. De Milram-renner bleef de nummer zes van de Tour de France Robert Gesink en Servais Knaven voor.

Terpstra zelf moest in de Tour al snel met koorts opgeven. De Nederlands kampioen reed nog een goede proloog in Rotterdam, maar werd snel daarna ziek en moest afhaken. Inmiddels is hij hersteld en werd hij afgelopen maandag in Boxmeer al tweede achter Lars Boom.

Uitslagen 3e voorronde CL (28/07/2010)

Vanavond werden de eerste duels in de derde voorronde van de Champions League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen. De returnwedstrijden staan voor volgende week dinsdag en woensdag op het programma.

Young Boys (Zwi) - Fenerbahçe (Tur) 2-2
5' Emre Belözoğlu 0-1
18' Dudar 1-1
42' Stoch 1-2
89' Costanzo (Pen.) 2-2

Debrecen (Hon) - Basel (Zwi) 0-2
34' Stocker 0-1
90+2' Xhaka 0-2

AIK (Zwe) - Rosenborg (Noo) 0-1
33' Henriksen 0-1

Sheriff Tiraspol (Mol) - Dinamo Zagreb (Kro) 1-1
3' Sammir 0-1
35' Erokhin 1-1

Aktobe (Kaz) - Hapoel tel Aviv (Isr) 1-0
67' Smakov (Pen.) 1-0

BATE (Blr) - Kopenhagen (Den) 0-0

Ajax (Ned) - Paok Saloniki (Gri) 1-1
13' Suárez 1-0
72' Ivić 1-1

Partizan Belgrado (Ser) - HJK Helsinki 3-0
8' Iliev 1-0
42' S. Ilić 2-0
90+2' Cléo 3-0

Sporting Braga (Por) - Celtic (Sco) 3-0
26' Alan (Pen.) 1-0
76' Elderson 2-0
88' Matheus 3-0

Uitslag Ajax - PAOK Saloniki

De eerste wedstrijd van Ajax in de tweede voorronde van de Champions League is voor Ajax in mineur geëindigd. De Amsterdammers stonden lange tijd op voorsprong door een doelpunt van Suárez maar zagen een ruim kwartier voor tijd PAOK Saloniki op gelijke hoogte komen via Ivic.

Een uur lang was Ajax in de eigen Amsterdam ArenA oppermachtig. De Amsterdammers wisten echter de kansen die het zelf wist te creëren niet te verzilveren. Na mogelijkheden voor Suarez, De Jong, en Sulejmani wist de eerst genoemde uiteindelijk in de dertiende minuut via een omhaal te scoren. Alle drie de spelers misten echter daarna nog een opgelegde kans op de 2-0.

Met nog een half uur te spelen raakten de Amsterdammers vermoeid en zagen de Grieken opstomen. Uit één van de weinige Griekse counters kwam twintig minuten voor tijd de gelijkmaker. Ivic wist Maarten Stekelenburg te passeren. De Noord-Hollanders wisten zich daarna nog wel te herpakken maar geen doelpunt meer te maken. Ajax verdiende in de slotfase nog wel een strafschop maar de Franse scheidsrechter vond het niet nodig deze toe te kennen.

AFC Ajax

1 - 1

PAOK Saloniki

 13' Suárez
   72' Ivic
 
 Gele kaart: Emanuelson, Enoh, Vertonghen, Suárez, (AFC Ajax), Boussaidi, Vitolo, (PAOK Saloniki)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 24.151
Arbiter: Chapron (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
Lindgren (62/ De Zeeuw)
De Jong
Enoh
Suárez
Sulejmani (67/ Eriksen)
Emanuelson (79/ Sarpong)
  Chalkias (15/ Kresic)
Boussaidi
Cirillo
Malezas
Sznaucner
Vierinha
Vitolo
Ivic (75/ Fotakis)
García
Sorlin
Salpingidis

Speel met licht in Lost In Shadow video

Waar Sony binnenkort het tweede deel krijgt van Echochrome op haar console waarin gespeeld kan worden met licht, werkt ontwikkelaar Hudson Entertainment hard aan Lost In Shadow voor de Nintendo Wii, waarin tevens gespeeld kan worden met het licht.

Licht en de schaduwen die daardoor gecreëerd worden spelen een zeer belangrijke rol in Lost In Shadow. Zo zal de jongen die jij bestuurt de schaduw van een zwaard uit de grond kunnen trekken en zal je op de voorgrond voorwerpen op de juiste plaats moeten duwen om als schaduw verder te kunnen bewegen door het level. In de onderstaande video wordt dit concept uitgebreid in beeld gebracht.

Lost In Shadow zal op 30 september exclusief verschijnen voor de Nintendo Wii.

Honkballers verslaan ook Duitsland

De Nederlandse honkballers hebben op het EK in Duitsland ook hun vijfde wedstrijd gewonnen. Het gastland werd met 3-0 geklopt. Eerder werd er al gewonnen van Frankrijk (10-0), Oekraïne (12-2), Tsjechië (7-1) en België (10-0).

Het duel ging eigenlijk nergens meer om aangezien beide teams zich al hadden geplaatst voor de zogenoemde tussenronde. Nederland kwam in de derde inning op 1-0, in de zevende inning werd de voorsprong uitgebouwd tot 3-0.

[EK] Kibet grijpt net naast medaille

Hilda Kibet is er niet geslaagd Nederland een medaille te bezorgen op het EK atletiek. Op de 10.000 meter eindigde ze als vierde.

De geboren Keniaanse, die sinds 2007 voor Nederland uitkomt, liep naar een tijd van 31.36,90. Dat was ruim achter de winnares Elvan Abeylegesse uit Turkije, die won in 31 minuten en 10,23 seconden. Het zilver was voor de Russin Inga Abitova (31.22,83) terwijl de Portugese Jessica Augusto (31.25,77) het brons won.

Bewoners vier woningen Amsterdam-Noord terug

De bewoners van vier woningen in Amsterdam-Noord mogen terug naar huis. De asbest is van de balkons van deze woningen verwijderd. De bewoners van de overige 28 ontruimde woningen mogen donderdag vanaf 19.00 uur weer terug. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Metingen hebben uitgewezen dat er geen verhoogd risico is in de woningen. Eerder werd bekend dat er asbest op de balkons en op de straat lag. Dit wordt momenteel schoongemaakt. In een woning is een kleine hoeveelheid asbest aangetroffen. Deze woning wordt ook van binnen schoongemaakt.

De asbest kwam zondagavond vrij na een explosie in een woning aan de Viermasterstraat. Een man werd daarbij samen met de gevel naar buiten geslingerd. Hij raakte zwaargewond.

Lubbers wil uiterlijk zaterdag iets horen

Informateur Ruud Lubbers verwacht voor zaterdag middernacht iets te horen van de VVD, PVV en het CDA. Dat heeft de oud-CDA-premier woensdag gezegd bij zijn vertrek uit het gebouw van de Eerste Kamer waar hij als informateur kantoor houdt.

Lubbers zei nog niks van VVD-leider Mark Rutte, zijn PVV-collega Geert Wilders en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen te hebben gehoord. Die voeren sinds maandag informele overleggen over de mogelijkheden om een nieuw kabinet te vormen.

"Misschien is er veel voortgang, maar ik weet niets. Voor zaterdag twaalf uur moet ik iets hebben gehoord. Dat is het einde van de week", aldus de informateur.

Stropen van neushoorns Zuid-Afrika gestegen

Stropers hebben dit jaar in Zuid-Afrika al 152 neushoorns gedood. Dat is 20 meer dan het totaal aantal neushoorns dat in 2009 werd gedood. Dat hebben de Zuid-Afrikaanse autoriteiten woensdag gezegd.

Het bekende Kruger National Park verloor dit jaar 65 witte neushoorns en een zeer zeldzame zwarte neushoorn.

De autoriteiten zeiden in een verklaring dat de stijging van het aantal gedode neushoorns laat zien dat de georganiseerde misdaad nauw bij de stroperij betrokken is. De veiligheidsdiensten zijn in verhoogde staat van paraatheid gebracht door de alarmerende escalatie van de stroperij.

Aan de hoorns van een neushoorn worden in Azië medicinale krachten toegedicht. Bovendien wordt de hoorn vaak gebruikt voor het handvat van dolken uit het Midden-Oosten.

Opel: "Terugkeer in DTM een optie"

Autofabrikant Opel overweegt een terugkeer in de Deutsche Tourenwagen Masters. Hiermee komt het merk terug op het besluit om zich voor het seizoen 2006 terug te trekken uit de raceklasse. De terugkeer zou in 2012 kunnen plaatsvinden. In datzelfde jaar zal BMW haar rentree in de raceklasse gaan maken.

"De autosport staat op ons lijstje. Binnen twee maanden nemen we een besluit over de DTM," meldt Opel-woordvoerder Volker Brien in Motorsport Aktuell.

Bendtner mist competitiestart met Arsenal

Arsenal kan in de eerste competitiewedstrijd tegen Liverpool niet beschikken over Nicklas Bendtner. Dat zegt manager Arsène Wenger op de website van The Gunners.

"Bendtner zal niet klaar zijn voor de start van het seizoen. We weten niet hoe lang hij uit de roulatie is", aldus de Franse coach. De Deense aanvaller kampt al enkele maanden met een liesblessure. Ook tijdens het WK had hij daar last van, al kon hij in Zuid-Afrika wel enkele duels in actie komen.

Tijdens zijn vakantieperiode zijn de klachten bij Bendtner echter niet afgenomen. Collega-aanvaller Robin van Persie keert binnenkort weer terug. "Robin komt net als Cesc Fàbregas op 5 augustus terug. We zullen zien hoe snel zij weer kunnen spelen", zegt Wenger.

Arsenal speelt zaterdag in eigen stadion tegen AC Milan in de strijd om de Emirates Cup. Zondag is Celtic de tegenstander. De derde deelnemer aan het toernooi is Olympique Lyon. Ook Denilson en Diaby zijn nog vraagtekens voor beide oefenduels.

[EK] Paralympisch kampioen uitgeschakeld op 100 meter

De Paralympisch kampioen op de 100 meter atletiek in de klasse T13 de Ier Jason Smyth is gestrand in de halve finales in Barcelona. Hij kwam op het koningsnummer tot een tijd van 10,46 seconden, wat niet voldoende was om als tijdsnelste door te gaan naar de finale.

Smyth is 90% van zijn gezichtsvermogen kwijt, maar het belette hem niet om tussen de normale sporters mee te doen aan het Europees kampioenschap. De eerste ronde wist hij te overleven, maar de halve finale bleek het eindstation. "Het is belangrijk voor je rechten op te komen en te proberen je doelen te bereiken," zei de Ier die met zijn deelname een primeur had.

Verspreiden gestolen naaktfoto's wordt strafbaar

Het verspreiden van gestolen computergegevens, zoals vertrouwelijke e-mails of naaktfoto's, wordt strafbaar. Dat staat in een nieuw wetsvoorstel van demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA).

Hackers die computergegevens stelen, kunnen nu al worden vervolgd. Anderen die de gestolen gegevens vervolgens verspreiden, gaan echter vrijuit. Als het aan Hirsch Ballin ligt, komt er straks maximaal een jaar celstraf op te staan.

Hirsch Ballin had al aangekondigd dat hij de wet wilde veranderen na de affaire rondom presentatrice Manon Thomas. Van haar verschenen in november 2007 naaktfoto's op internet. De foto's waren door een buurman van haar computer gestolen. De man kreeg een taakstraf, maar de verspreiders van de foto's gingen vrijuit.

In het wetsvoorstel regelt Hirsch Ballin ook dat justitie internetproviders kan dwingen om strafbaar materiaal van internet te halen. Providers die weigeren, moeten een dwangsom betalen. Nu is daar nog toestemming van de rechter voor nodig.

Verder wordt het strafbaar om stiekem gesprekken op te nemen. Nu is dat alleen verboden als degene die de opname maakt, zelf niet aan het gesprek deelneemt. Straks geldt het verbod ook voor mensen die wel aan het gesprek meedoen. Hirsch Ballin wil zo voorkomen dat vertrouwelijke gesprekken bijvoorbeeld op internet terechtkomen.

Wanneer de nieuwe regels ingaan, is onbekend. Hirsch Ballin heeft een aantal instanties om hun mening gevraagd. Ook moeten de Eerste en de Tweede Kamer de nieuwe regels nog bespreken.

Getuigen gezocht in zaak dode Chinees Amsterdam

De politie is op zoek naar getuigen in de zaak van de dode Chinees die anderhalve week geleden werd gevonden in Amsterdam-Noord. De 57-jarige Shu Yung Lam is in zijn snackbar vermoord en in stukken gesneden. Vervolgens is zijn lichaam met zijn bedrijfsauto naar een ondergrondse vuilnisbak gereden en daar gedumpt.

De politie tast sinds de vondst nog in het duister over het motief van de moord en hoopt dat getuigen iets hebben gezien bij de snackbar aan de Mercuriusstraat, de vuilniscontainer aan de Laanweg of de auto van het slachtoffer hebben zien rijden. Het gaat om een zwarte bestelwagen met de bedrijfsnaam Mercurius op de zijkant.

De lichaamsdelen van het slachtoffer werden gevonden nadat de familie alarm had geslagen over zijn vermissing. Getuigen leidden de politie zaterdag naar de auto van de man op de Laanweg. De lichaamsdelen werden zondag na een grote zoekactie gevonden tussen het vuilnis in de container in die straat.

Politie vindt acht babylijkjes in Frankrijk

De Franse politie heeft woensdag bij een huis in het Franse dorp Villers-au-Tertre, nabij Lille, acht babylijkjes gevonden. Dat heeft een anonieme medewerker van de rechtbank gezegd. De ouders van de baby's, een echtpaar van midden veertig, zijn in hechtenis genomen.

De lichamen werden op twee plekken bij het huis aangetroffen. Verdere informatie ontbreekt vooralsnog.

De afgelopen jaren zijn in Frankrijk vaker dergelijke gruwelijke ontdekkingen gedaan. In maart bekende een vrouw schuld aan het ombrengen van zes van haar baby's. De lijkjes verstopte ze vervolgens in haar kelder. Een andere Française werd vorig jaar veroordeeld omdat ze drie van haar borelingen had vermoord en in de vriezer had gestopt.

Tamaela wint in Bad Saulgau

Tennisster Elise Tamaëla is eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde van het ITF-toernooi in Bad Salgau. De vrouw uit Culemborg was via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi en wist hier met tweemaal 6-1 af te rekenen met Anastasia Wagner. De Duitse Wagner was in het toernooi gekomen dankzij een wildcard van de organisatie.

In de tweede ronde staat Jessica Moore te wachten. De tennisster uit Australië wist in drie sets af te rekenen met Iryna Kuryanovich. Moore stond vorige week ook al in de finale van het toernooi in Les Contamines-Montjoie.

Coulthard: "De Formule 1 is een teamsport"

Ex Formule-1 coureur David Coulthard snapt niets van de huidige commotie rondom de teamorders van Ferrari. Felipe Massa zou de opdracht hebben gekregen om Fernando Alonso te laten winnen. De Schot vindt dat teamorders normaal zijn in de autosport en het is ook onmogelijk deze volledig eruit te filteren.

"De enige manier om een einde aan teamorders te maken is om alle teams met één auto te laten rijden", schreef hij in een column voor de Britse krant The Daily Telegraph. "Zolang teams met twee wagens rijden - en sommige teams zouden daar zelfs graag drie van maken - is de regel die teamorders verbiedt, niet uitvoerbaar."

"Het publiek denkt dat de Formule 1 om de individuele coureurs draait, maar dat is een groot misverstand", ging de adviseur van Red Bull verder. "Toen ik zelf nog reed, maakte ik die denkfout ook. Net als alle andere coureurs reed ik voor zowel mijzelf als voor het team. Toen mij in 1997 op het circuit van Jerez gevraagd werd om aan de kant te gaan voor Mika Hakkinen en een jaar later opnieuw in Melbourne, gehoorzaamde ik beide keren, maar beide keren deed ik het met tegenzin. Ik heb me vaak afgevraagd wat er gebeurd zou zijn als ik niet zo inschikkelijk was geweest. Hadden mensen dan meer respect voor mij gehad? Had ik wereldkampioen kunnen worden? Had het team mij dan ontslagen? Dat zijn allemaal zaken die een coureur moet meewegen in zijn beslissingen en waar Massa ongetwijfeld ook mee worstelt."

"Frank Williams, mijn oude teambaas, nam vaak beslissingen die de coureurs erg boos konden maken, maar als we dan begonnen te klagen, zei hij altijd dat het niet om ons gaat, maar om de zevenhonderd werknemers die voor het team werken. Wij zijn slechts twee coureurs die betaald krijgen voor ons werk. En hij had gelijk. De teambaas moet vrij zijn om beslissingen te nemen waarvan hij denkt dat ze het beste zijn voor het team. Het is dan aan de coureur om te gehoorzamen of niet. En de beste coureurs zijn niet altijd de beste teamspelers..."

Top Gear-ster onder vuur na boerkagrap

Presentator Jeremy Clarkson van het BBC-programma Top Gear heeft een rel veroorzaakt door een grap over een moslima in boerka te maken. Inmiddels stromen de klachten binnen bij de Britse omroep.

De Britse krant Daily Mail meldt dat belangenorganisatie voor moslimvrouwen The Muslim Women's Network UK not amused is. "Over de boerka is momenteel een hevige discussie gaande, daar mag je geen grapjes over maken."

Maar liefst zes miljoen kijkers zagen het programma waarin Clarkson verkondigde dat autorijden 's zomers gevaarlijker is dan 's winters. "Al die vrouwelijke voetgangers in korte rokjes! Je móet er wel naar kijken."

Co-presentator Richard Hammond haakte hier op in en haalde de boerka erbij. "Dit is een voordeel van de boerka, want met dit kledingstuk verdwijnt het probleem." Clarkson reageerde met de gewraakte grap. "Werkt niet. Ik zag laatst een moslima in een boerka. Ze struikelde waardoor ik haar rode string kon zien."

Het is niet de eerste keer dat Clarkson in opspraak raakt. Eerder noemde hij Gordon Brown een 'eenogige Schotse idioot'. Ook heeft Clarkson truckers tegen zich in het harnas gejaagd door te zeggen dat vrachtwagenchauffeurs prostituees vermoorden en alleen aan geld denken.

Mallorca stuurt Platini open brief

Real Mallorca is al bij de UEFA in beroep gegaan tegen de Europese uitsluiting en de club heeft nu ook een open brief aan voorzitter Michel Platini gestuurd. De eilandclub legt zich niet neer bij de situatie.

Mallorca eindigde vorig seizoen op de vijfde plek en de club heeft daardoor recht op een ticket voor de Europa League. Vanwege financiële problemen heeft de UEFA echter besloten om niet Mallorca, maar Villarreal (nummer zeven) toe te laten tot het Europese toernooi.

"Onze club heeft problemen, maar wie heeft dat deze dagen niet?" staat te lezen in een open brief die is verstuurd aan UEFA-voorzitter Platini. "We geloven dat het gemakkelijker is voor de UEFA om middelmatige clubs uit te sluiten."

Momenteel is de schuld van Mallorca zo'n 85 miljoen euro. Ter vergelijking: over FC Barcelona werd gisteren gemeld dat die club een schuld heeft van liefst 440 miljoen euro. De vraag is nu of Platini gehoor geeft aan het verzoek van Mallorca om toch mee te mogen doen aan de groepsfase van de Europa League.

Kind van twee jaar achtergelaten in auto

Volgens getuigen heeft een tweejarig meisje dinsdag dertig minuten in een afgesloten auto vol in de zon moeten doorbrengen. De auto stond op een parkeerplaats in Den Haag, de gewaarschuwde politie heeft een raampje ingetikt om het kind te kunnen bevrijden. Het meisje bleek ietwat versuft te zijn, maar maakte het verder goed.

De moeder verklaarde dat het maar heel erg kort was dat ze haar dochtertje in de auto had laten zitten. Het is echter al wel de tweede keer dat de vrouw dit verklaart, een paar maanden geleden zei ze namelijk hetzelfde toen ze ook haar dochtertje alleen had achtergelaten. De vrouw wist toen ook nog toe te voegen dat zij niet wist dat het kwaad kon. Er is melding van de zaak gemaakt bij de GGD en de moeder heeft een waarschuwing gekregen.

Ajax met Sulejmani, De Zeeuw op de bank

Ajax begint vanavond met Miralem Sulejmani in de basis tijdens de eerste confrontatie met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. De Serviër vormt de voorhoede met aanvoerder Luis Suárez en Urby Emanuelson.

Demy de Zeeuw zit op de bank. De international, die met het Nederlands elftal de finale van het WK bereikte, kwam vorige week terug van vakantie. Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel en Suárez zijn net als De Zeeuw pas een week in training, maar beginnen wel in de basis. Rasmus Lindgren vervangt De Zeeuw op het middenveld.

Huta Galung verliest in Tampere

Jesse Huta Galung heeft de kwartfinales van het challengertoernooi in het Finse Tampere niet kunnen bereiken. De als vijfde geplaatste tennisser moest in de tweede ronde met 4-6, 7-5 en 5-7 het hoofd buigen voor de Fransman Eric Prodon.

In het Italiaanse Corendons wist Thomas Schoorel zich wel te plaatsen voor de kwartfinale van een challengertoernooi. De 21-jarige Amsterdammer worstelde zich eerst door de kwalficaties en klopte in de tweede ronde van het toernooi de Amerikaan Martin Fisher met 6-3 en 6-4. Morgen zal Robin Haase in de Italiaanse plaats in actie komen tegen de Duitser Mischa Zverev.

[EK] Discuswerpster Jansen negende

Discuswerpster Monique Jansen is bij haar debuut op het Europees kampioenschap atletiek in Barcelona negende geworden. De 31-jarige atlete kwam tot een afstand van 56,29 meter, wat vier meter onder haar persoonlijk record is.

Jansen kwam in haar derde poging tot de afstand, maar dit was onvoldoende om door te dringen tot de finale. Daarin krijgen de acht beste atletes nog drie pogingen om hun afstand te verbeteren.

Zoek het nummer!

Wat zijn we toch lekker bezig met z'n allen, en dat om jullie FOK!kertjes te vermaken. Nu vragen we ons af hoe het met de muziekkennis gesteld is. Daarom hebben we iets nieuws, zoek het nummer!

Wij geven je één zin uit een bekend nummer. Alleen hebben we die zin vertaald naar brak Nederlands. Aan jou de taak om het nummer te achterhalen. En wees gerust, we geven je een tip...

De zin van deze keer: Legden een eed af, ik ben het vasthouden tot het einde.

De winnaar krijgt natuurlijk een eervolle vermelding onder het blogje.

En het eerste goede antwoord kwam van SolidArt..

Alleen WK-ganger Vorm mee naar Oekraïne

Bondscoach Bert van Marwijk geeft vrijwel alle WK-gangers vrij voor het oefenduel met Oekraïne. Alleen doelman Michel Vorm maakt wel deel uit van de achttienkoppige selectie. Roy Beerens, Jeffrey Bruma, Siem de Jong, Erik Pieters, Ronnie Stam en Ricky van Wolfswinkel kregen voor het eerst een oproep voor het Nederlands elftal.

Voor Jeremain Lens is het zijn tweede oproep. De nieuwbakken PSV'er speelde echter nog nooit een interland. Hij zat in de voorlopige selectie voor het WK, maar Van Marwijk koos hem niet bij de 23 man die naar Zuid-Afrika gingen.

Van Marwijk stelt dat de oefeninterland op 11 augustus veel te vroeg komt voor de WK-gangers die op 11 juli nog de finale speelden. "Voor mij is het een uitgelezen mogelijkheid deze talentvolle spelers met het oog op de kwalificatieduels voor het EK in 2012 een paar dagen onder mijn hoede te hebben."

De volledige selectie:

Vurnon Anita (Ajax), Otman Bakkal (PSV), Roy Beerens (sc Heerenveen), Wout Brama (FC Twente), Jeffrey Bruma (Chelsea), Urby Emanuelson (Ajax), Orlando Engelaar (PSV), Theo Janssen (FC Twente), Siem de Jong (Ajax), Jeremain Lens (PSV), Glenn Loovens (Celtic), David Mendes da Silva (Red Bull Salzburg), Erik Pieters (PSV), Ronnie Stam (FC Twente), Ron Vlaar (Feyenoord), Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse) en Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).

Foto's: Japan - Miniskirts, Megacities & Mountains

De zomer is weer aangebroken, en dat betekent voor heel veel FOK!kers: op vakantie! De meest exotische bestemmingen worden aangedaan, en natuurlijk worden er veel foto's gemaakt.

Zo ook door Muziek ER/Reviewer en FOK!-fotograaf Joost Melis. Hij ging eerder dit jaar naar Zuid-Afrika en Japan. Vorige keer schotelde hij je een Zuid-Afrikaanse safari special voor en nu is het de beurt aan een impressie van Japan in de lente: onderverdeeld in mensen, cultuur en natuur.

 

Japan 2010 Joost Melis

 

 

F1 tien jaar langer in Monaco

De grand prix van Monaco zal ook de komende tien jaar nog op de Formule 1-kalender staan. Formule 1-baas Bernie Ecclestone bereikte vandaag overeenstemming met de organisatie. Belangrijk punt in het nieuwe contract is dat de race vanaf volgend jaar weer eind mei gehouden zal gaan worden.

Recentelijk trok Ecclestone de toekomst van de race in Monaco nog in twijfel en zei hij dat de Formule 1 wel zonder het fameuze stratencircuit kon. Nu komt hij daar op terug met een deal die tot 2020 zal gaan lopen.

Begroting FC Twente stijgt met 3,2 miljoen euro

FC Twente werkt komend voetbalseizoen met een begroting van 35,9 miljoen euro. Dat is een stijging van 3,2 miljoen ten opzichte van afgelopen seizoen. Dat maakte de landskampioen vandaag bekend tijdens de jaarlijkse persdag.

"De huidige situatie moet bestendigd en geconsolideerd worden", aldus voorzitter Joop Munsterman op de website van Twente over de nieuwe doelstellingen van de club. "In het nieuwe strategische plan worden de randvoorwaarden geschetst om aansluiting met de top van de Nederlandse eredivisie definitief mogelijk te maken."

Munsterman verwacht dat Twente het dit seizoen een stuk moeilijker zal krijgen. "Historisch gezien heeft de landskampioen het altijd moeilijk in het daaropvolgende seizoen. Met de huidige begroting gaan we er toch van uit bij de beste vijf ploegen van Nederland te eindigen, waarbij rechtstreekse plaatsing voor de Europa League het uitgangspunt is."

Festivalorganisatoren: Loveparade amateuristisch

Meerdere festivalorganisatoren hebben woensdag kritiek geleverd op de 'amateuristische voorbereiding' van de Loveparade, waarbij 21 mensen om het leven kwamen en meer dan vijfhonderd gewond raakten nadat er massapaniek was ontstaan. Zij vrezen dat de gehele branche door de ramp in diskrediet wordt gebracht. Dat meldt het Duitse dagblad de Frankfurter Allgemeine woensdag.

De directeur van de Hamburgse concertorganisator Scorpio, Folkert Koopmans, sprak van 'nalatigheid en onverantwoordelijkheid'. "Ze hebben het erop aan laten komen", zo zei hij. "Iedere Australische schaapherder kan dit beter. Eén uit- en ingang voor zo veel mensen is volledig absurd."

Nikolaus Schär, die komend weekeinde meer dan zestigduizend mensen verwacht op technofeest Nature One, noemde de Loveparade 'amateurtheater met een dodelijke afloop'. "Professionals zouden niet naar deze plek zijn gegaan en hadden zeker niet voor deze aanpak gekozen."

Maandag al uitte Marek Lieberberg, Duitslands belangrijke concertorganisator, beschuldigingen aan het adres van de gemeente Duisburg en organisatoren van de Loveparade. Hij is van mening dat er sprake was van 'winstbejag van de organisatie' en een 'totaal amateurisme'. "Het is geen tragisch ongeluk, maar een misdaad", aldus Lieberberg.

Vrouw in been geschoten in Arnhem

Een vrouw uit Arnhem is woensdagmiddag in haar woning in haar been geschoten. Drie onbekende mannen waren kort daarvoor haar woning binnengedrongen. Eenmaal binnen schoten ze de vrouw neer en gingen ze er direct via de achterdeur weer vandoor. Over het motief van de daders is nog niets bekend, meldt de politie.

De schietpartij vond rond 15.45 uur plaats in een woning aan de Dragonstraat. De 47-jarige bewoonster is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De politie verricht technisch onderzoek in de woning. Ook worden onder meer buurtbewoners ondervraagd.

Opnieuw boktor gevonden in Hoofddorp

In Hoofddorp is een tweede Oost-Aziatische boktor gevonden. Het diertje is gevangen in een tuin. Twee weken geleden werd zeventig meter verderop al een boktor aangetroffen. Toen ging het om een vrouwtje, nu om een mannetje. De torren kunnen enorme schade toebrengen aan gewassen, struiken en bomen, meldt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) woensdag.

Na de vorige vondst werd een bufferzone ingesteld. In die zone werden bij nadere inspecties geen boktorren meer gevonden. De tor zat toen bij een uit Azië geïmporteerde esdoorn met twee uitvlieggaten. De boom was ongeveer drie jaar daarvoor naar Nederland gekomen. Boktorren doen er drie jaar over om uit te vliegen.

Omwonenden hebben informatie over de boktorren ontvangen en zijn gevraagd goed op te letten op sporen van de torren. Bij eerdere vondsten van boktorren in Nederland werd veel groen preventief vernietigd. In Boskoop gingen bomen en planten in een straal van honderd meter rond de plek van een vondst tegen de vlakte.

In Hoofddorp is dat volgens de VWA nog niet nodig. De vrouwelijke tor was nog niet geslachtsrijp en het mannetje kan zich alleen niet voortplanten.

[MotoGP] Yamaha wil line-up in Brno bekendmaken

Yamaha wil de rijdersbezetting voor het fabrieksteam in de MotoGP volgende maand in Brno bekendmaken. Dan zal ook duidelijk worden of Valentino Rossi na zeven jaar bij het Japanse team bijtekent of gaat vertrekken naar Ducati. Mocht dit het geval zijn, dan zal  Ben Spies de tweede rijder gaan worden.

Yamaha Racing-baas Lin Jarvis bevestigde dat er achter de schermen gesprekken gaande zijn om de rijderssamenstelling rond te maken. Het team heeft de negenvoudig wereldkampioen Rossi een aanbod gedaan dat de Italiaan nu in beraad houdt. De deadline hiervoor ligt bij de race in Brno, maar waarschijnlijker is dat de Italiaan al voor die tijd antwoord geeft. Hierbij zou de keuze voor Ducati aan de orde kunnen zijn. De andere rijder bij Yamaha, kampioenschapsleider Jorge Lorenzo, zal waarschijnlijk wel blijven.

Bevestigingskabels wielen volgend seizoen verdubbeld

Om het gevaar van losvliegende wielen te verminderen, worden de bevestigingskabels vanaf volgend seizoen verdubbeld. De kabels moeten ervoor zorgen dat de wielen bij een ongeluk aan de auto blijven hangen. Dit seizoen is het al meerdere malen gebeurd dat ondanks het systeem, de wielen in het rond vlogen.

Zo kwam Timo Glock afgelopen zaterdag goed weg, toen hij nog net kon uitwijken voor het wiel van de gecrashte auto van Vitantonio Liuzzi. In China zag Sebastien Buemi beide voorwielen van zijn bolide afschieten.

McLaren-ingenieur Paddy Lowe geeft aan dat de technische werkgroep van de FIA overeenstemming heeft bereikt om de kabels in 2011 te verdubbelen. "In plaats van iedere kabel honderd procent betrouwbaar te maken, hebben we ervoor gekozen om een tweede kabel toe te voegen. Dat moet de kans vergoten dat een van de twee kabels de klap doorstaat.."

De kabels werden in 1998 ingevoerd na een enorme startcrash bij de grand prix van België, waarbij wielen alle kanten op vlogen.

Downing wint Ronde van Wallonië

Russel Downing is winnaar geworden van de Ronde van Wallonië. De Brit van Team Sky was in de vijfde en laatste etappe de sterkste in de massasprint en pakte via de bonificatieseconden in Lontzen de leiderstrui nog af van Laurent Mangel. In de etappe van vandaag werd de Nederlander Stefan van Dijk tweede, voor de Fransman Tony Gallopin.

Achter Downing werd de Italiaan uit de Vacansoleilploeg Marco Mercato tweede, voor Mangel. Beste Nederlander was Bauke Mollema die op dertien seconden van de Brit elfde werd in het eindklassement.

Primera División (Spanje)

Op deze pagina vind je alle informatie uit de Spaanse Primera División terug. Hierdoor is het erg eenvoudig om uitslagen, de actuele stand, topscorers en het programma terug te vinden.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Celta de Vigo Sevilla FC 2-0
Rayo Vallecano Deportivo 2-1
Real Zaragoza Getafe CF 0-1
Real Valladolid Espanyol 1-1
Betis Real Sociedad 2-0
Levante UD Valencia 1-0
Real Mallorca Granada CF 1-2
Bilbao Osasuna 1-0
FC Barcelona Real Madrid 2-2
Atletico Madrid Malaga CF 2-1


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 FC Barcelona 7 6 1 0 19 19-7
2 Atletico Madrid 7 6 1 0 19 18-8
3 Malaga CF 7 4 2 1 14 11-4
4 Real Betis Sevilla 7 4 0 3 12 12-13
5 Sevilla FC 7 3 2 2 11 8-7
6 Real Mallorca 7 3 2 2 11 8-6
7 Real Madrid 7 3 2 2 11 14-7
8 Real Valladolid 7 3 1 3 10 11-7
9 Getafe CF 7 3 1 3 10 8-10
10 Levante UD 7 3 1 3 10 8-13
11 Rayo Vallecano 7 3 1 3 10 9-14
12 Real Sociedad 7 3 0 4 9 8-11
13 Celta de Vigo 7 3 0 4 9 9-8
14 Valencia 7 2 2 3 8 8-9
15 Granada CF 7 2 2 3 8 6-10
16 Athletic de Bilbao 7 2 2 3 8 9-14
17 Real Zaragoza 7 2 0 5 6 5-9
18 Deportivo la Coruna 7 1 3 3 6 9-14
19 Osasuna 7 1 1 5 4 7-11
20 Espanyol 7 0 2 5 2 8-13

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Falcao Atlético Madrid 8
= Cristiano Ronaldo Real Madrid 8
Lionel Messi Barcelona 8


Programma volgende speelronde

Datum Thuis Uit
zo 21 okt Espanyol Rayo Vallecano
zo 21 okt Malaga CF Real Valladolid
zo 21 okt Real Sociedad Atletico Madrid
zo 21 okt Osasuna Betis
zo 21 okt Valencia Bilbao
zo 21 okt Getafe CF Levante UD
zo 21 okt Granada CF Real Zaragoza
zo 21 okt Sevilla FC Real Mallorca
zo 21 okt Real Madrid Celta de Vigo
zo 21 okt Deportivo FC Barcelona

PSN update 28 juli: wormen in opstand

Op het PlayStation Network zijn er naast de vechtersbazen van de update van vorige week een paar nieuwe spellen te vinden. Eindelijk is de meest favoriete regenworm Earthworm Jim aanwezig en dit keer in HD. Nog geen genoeg van wormen? Dan kun je met Worms: Battle Island nog op de PSP keet schoppen. Tenminste, als wormen benen hadden.

PlayStation Store (via PS3, PSP en Media Go)


Special Offers (beschikbaar tot 4 augustus)
Tekken 5: Dark Resurrection Online (van €19.99 voor €14.99)
Revenge of the Wounded Dragons (van €7.99 voor €4.99)
Mortal Kombat 2 (van €4.99 voor €2.99)
Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic (van €9.99 voor €4.99)
Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic Time Savers Pack (van €1.99 voor €0.99)
Street Fighter IV Complete Alternative Costume Pack (van €12.99 voor €5.99)
Street Fighter 2 Turbo HD Remix (van €14.99 voor €6.99)
Final Fight: Double Impact (van €9.99 voor €4.99)

Permanent Price Reductions
Heracles Chariot Racing (mini) (van €3.99 voor €2.49)

Downloadable Games (PS3)
Earthworm Jim HD (Trial and Unlock) (€9.99)
Premier Manager (€17.99)

Downloadable Games (PSP)
Harry Potter and the Order of the Pheonix (€19.99)

PSP Essentials
Exit (€9.99)
Ben 10: Alien Force (€9.99)
Surf's Up (€9.99)
Petz: My Puppy Family (€9.99)

PSone Games (PS3/PSP)
Rayman 2: The Great Escape (€4.99)
Pong (€4.99)

minis (PS3/PSP)
Brick Breaker (€2.99)
Labyrinth (€2.99)
Tetraminos (€2.99)

Demos (PS3)
Madden NFL 11
Flower

Demos (PSP)
Worms: Battle Island

Add-On Game Content (PS3)
Transformers: War for Cybertron - Map and Character Pack #1 (€9.99)
Tiger Woods PGA Tour 11
   Carolinas Pack (€4.99)
   Championship Pack (€3.99)
   International Pack (€3.99)
   North America Pack (€3.99)
   The Predator (€3.99)
   The TPC Blue Monster at Doral (€3.99)
PAIN - Pinball (Abusement Park) (€1.99)
Lost Planet 2 - Rush Arena (€2.99)
Super Street Fighter IV - Super Complete Alternate Costume Pack (€17.99)
Clash of the Titans - Athena's Request (gratis)
Rock Band
   Avenged Sevenfold Pack 01 (€5.29) (of per stuk:)
      ‘Nightmare' (€1.49)
      ‘Scream' (€1.49)
      ‘Seize the Day' (€1.49)
      Juanes Pack 01 (€7.99) (of per stuk:)
      ‘A Dios Le Pido' (€1.49)
      ‘Fijate Bien' (€1.49)
      ‘Gotas De Aqua Dulce' (€1.49)
      ‘La Camisa Negra' (€1.49)
      ‘Mala Gente' (€1.49)
      ‘Yerbatero' (€1.49)
      The Vines Pack 01 (€6.59)
Rock Band Network
   ‘1348' by Umphrey's McGee (€1.49)
   ‘Battles And Brotherhood ‘ by 3 Inches of Blood (€1.49)
   ‘So Says I' by The Shins (€1.49)
   ‘Tastes Like Kevin Bacon' by iwrestledabearonce (€1.49)
   ‘The Funeral' by Band of Horses (€1.49)
   ‘Walls' by All Time Low (€1.49)
   ‘Goth Girls' by MC Frontalot (€1.49)
   ‘Henchmen Ride' by Testament (€1.49)
   ‘Higher' by Creed (€1.49)
   ‘River of Tuoni' by Ameberian Dawn (€1.49)
Guitar Hero 5
   Shinedown Track Pack (€5.49) (of per stuk:)
      Devour (€1.99)
      Second Chance (€1.99)
      Sound of Madness (€1.99)

Videos (PS3)
Battlefield: Bad Company 2 Vietnam Trailer
Crysis 2 Marine Salvage Trailer
Hunted: The Demon's Forge E3 Trailer
LEGO Harry Potter: Years 1 - 4 Year 3 Vignette
What is PlayStation Home? Trailer

Dynamic Themes (PS3)
Bamboo Forest (€1.99)

Themes (PS3)
Nordic Warrior (€1.49)
Steampunk (€1.49)

Avatars (PS3)
Flower - (€0.25 per stuk)
   Daisy Avatar
   Daisy on Blue Avatar
SingStar - (€0.25 per stuk)
   Amateur Avatar
   Hit Avatar
   Hopeful Avatar
   Lead Avatar
   Rising Star Avatar
   SingStar Avatar
   SuperStar Avatar
   Tone Deaf Avatar
   Wannabe Avatar

 

Bolt tegen Powell en Gay in Stockholm

Usain Bolt zal volgende week in Stockholm dit jaar voor het eerst zijn degens kruisen met zowel Tyson Gay als Asafa Powell. De drie atleten zullen op 6 augustus lopen tijdens de Diamond League-ontmoeting in Zweden.

De laatste keer dat de drie atleten in één wedstrijd acteerden was vorig jaar tijdens het wereldkampioenschap in Berlijn. Toen was Bolt met 9,58 seconden ruim te sterk voor Gay en Powell. Het drietal zal ook op 27 augustus in de Diamond League-finale in Brussel tegen elkaar uitkomen.

Serie A (Italië)

Op deze pagina vind je alle informatie uit Italiaanse Serie A terug. Hierdoor is het erg eenvoudig om uitslagen, de actuele stand, topscorers en het programma terug te vinden.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
AC Siena US Palermo 0-0
AC Milan Genoa 1-0
Catania Juventus 0-1
Bologna Internazionale 1-3
Fiorentina Lazio Roma 2-0
Pescara Atalanta 0-0
Sampdoria Cagliari 0-1
Torino Parma 1-3
Napoli Chievo 1-0
AS Roma Udinese 2-3


Stand

  Club Wed. w g v p v - t
1 Juventus 9 8 1 0 25 20-4
2 Napoli 9 7 1 1 22 15-5
3 Internazionale 9 7 0 2 21 16-7
4 Lazio Roma 9 6 0 3 18 15-10
5 Fiorentina 9 4 3 2 15 11-7
6 AS Roma 9 4 2 3 14 20-16
7 Parma 9 3 3 3 12 11-12
8 Udinese 9 3 3 3 12 11-13
9 Catania 9 3 2 4 11 9-14
10 Cagliari 9 3 2 4 11 6-11
11 Sampdoria 9 3 2 4 10 10-11
12 AC Milan 9 3 1 5 10 10-10
13 Torino 9 2 4 3 9 10-8
14 Genoa 9 2 3 4 9 10-13
15 Atalanta 9 3 2 4 9 7-12
16 Pescara 9 2 2 5 8 6-15
17 US Palermo 9 1 4 4 7 6-11
18 Chievo 9 2 1 6 7 7-16
19 Bologna 9 2 1 6 7 10-14
20 AC Siena 9 2 3 4 3 9-10


Topscorers

# Speler Club Doelpunten
1 Miroslav Klose Lazio 6
Edinson Cavani Napoli 6
Stephan El Shaarawy AC Milan 6
4 Antonio Cassano Internazionale 5
Alberto Gilardino Bologna 5
Pablo Daniel Osvaldo AS Roma 5
Stevan Jovetic Fiorentina 5
Erik Lamela AS Roma 5
Hernanes Lazio 5

Programma volgende speelronde

Datum Thuis Uit
di 30 okt, 20:45 US Palermo AC Milan
wo 31 okt, 20:45 Atalanta Napoli
wo 31 okt, 20:45 Cagliari AC Siena
wo 31 okt, 20:45 Chievo Pescara
wo 31 okt, 20:45 Internazionale Sampdoria
wo 31 okt, 20:45 Juventus Bologna
wo 31 okt, 20:45 Lazio Roma Torino
wo 31 okt, 20:45 Parma AS Roma
wo 31 okt, 20:45 Udinese Catania
do 1 nov, 20:45 Genoa Fiorentina
za 3 nov, 18:00 AC Milan Chievo
za 3 nov, 20:45 Juventus Internazionale
zo 4 nov, 12:30 Pescara Parma
zo 4 nov, 15:00 Bologna Udinese
zo 4 nov, 15:00 Catania Lazio Roma
zo 4 nov, 15:00 Fiorentina Cagliari
zo 4 nov, 15:00 Napoli Torino
zo 4 nov, 15:00 Sampdoria Atalanta
zo 4 nov, 15:00 AC Siena Genoa
zo 4 nov, 20:45 AS Roma US Palermo

Kruising tussen zebra en ezel geboren in VS

In een natuurpark in de Amerikaanse staat Georgia is ongeveer een week geleden een kruising tussen een ezel en een zebra geboren. Het dier, dat een zebra als vader heeft en een ezel als moeder, heeft zwarte strepen op de kop en op de poten.

C.W. Wathen, de oprichter en beheerder van het natuurpark, zei dat het veulen de instincten van een zebra heeft. Volgens Wathen zit het dier rechtop, in plaats van op haar zij te liggen, alsof ze alert is op roofdieren. Het dier zwerft waarschijnlijk binnen twee weken met de rest van de dieren over het terrein.

Ezels en zebra's paren normaal gesproken niet, maar soms worden er toch kruisingen geboren.

Twitteraar beboet voor belediging burgemeester

Een Twitteraar mag 350 euro neerleggen voor het beledigen van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Het Openbaar Ministerie heeft de man een boete opgelegd vanwege een Twitter-bericht omdat het om een ernstige belediging gaat.

Op de dag van de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord deed de 39-jarige Rotterdammer de uitspraken via Twitter. Op hetzelfde moment volgde de politie de berichten op Twitter en informeerde de burgemeester na het zien van de belediging.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zit de politie vaak op Twitter om de berichten in de gaten te houden. Er is niet bekendgemaakt wat er in de Tweet stond.

De man is hoogstwaarschijnlijk de eerste Twitteraar die beboet is. Mogelijk zullen er meer mensen worden vervolgd. Eerder werd er al aangifte tegen Paul de Leeuw gedaan wegens een Tweet. Maar hij is daarvoor niet vervolgd.

ME actief in Amsterdamse binnenstad

De mobiele eenheid heeft in Amsterdam in de Kalverstraat een groep Ajax-supporters tegen kunnen houden die op weg was naar het Damplein, daar hebben de fans van PAOK Saloniki zich verzameld.

Omdat de twee kampen nu niet bij elkaar in de buurt mogen komen, lijkt de rust weergekeerd. De politie heeft tot nog toe één persoon moeten arresteren. Vanavond speelt Ajax de eerste van twee wedstrijden tegen de Griekse ploeg voor plaatsing voor het miljoenentoernooi de Champions League.

Klik hier voor een filmpje van de charge.

Raúl: "Bundesliga één van de sterkste competities"

Raúl is zeer blij met zijn transfer van Real Madrid naar Schalke 04. Volgens de Spanjaard heeft het kwaliteitsniveau van de Bundesliga een grote rol gespeeld bij zijn keuze voor Schalke.

"De Bundesliga is altijd al een speciale competitie geweest en één van Europa's sterkste competities", zegt Raúl op de clubwebsite van Schalke. "Hier wordt attractief voetbal gespeeld. Dit is een bijzondere dag voor mij." De routinier tekende vandaag een tweejarig contract.

Raúl, die maandag al officieel afscheid nam van Real Madrid, speelde in 1994 al zijn eerste wedstrijd in het profvoetbal. In zestien jaar won hij met de Koninklijke onder meer zes landstitels, drie Champions Leagues en twee wereldbekers voor clubteams. Raúl scoorde namens Real 323 keer in 741 officiële duels.

Naast de Spaanse topschutter kan ook Schalke-coach Felix Magath zijn geluk niet op. "Ik ben blij dat het ons is gelukt om een speler van wereldklasse naar hier te halen. Dit is goed voor de Bundesliga en Schalke." Raúl krijgt in Gelsenkirchen hetzelfde rugnummer als bij Real Madrid, namelijk nummer zeven.

Vasten niet verplicht voor Duitse moslimvoetballers

Duitse islamitische voetballers hoeven tijdens de ramadan niet te vasten. Dat heeft de Duitse moslimraad besloten.

De raad zocht voor de kwestie advies van het Egyptische Al Azhar, het theologische instituut voor soennitische moslims. De gezaghebbende instelling bepaalde dat een voetballer zijn vasten mag verbreken als voetbal zijn enige inkomstenbron is, als hij tijdens de ramadan wedstrijden moet spelen of als vasten zijn prestaties negatief kan beïnvloeden.

De moslimraad deed op verzoek van de Duitse voetbalbond uitspraak. Vorig seizoen werd de kwestie actueel. Toen gaf FSV Frankfurt uit de Tweede Bundesliga drie spelers een officiële waarschuwing omdat zij vastten. Dit jaar begint de ramadan half augustus en duurt de heilige maand van de moslims tot begin september.

Vrouw overreden door vrachtwagen in Den Bosch

Een vrouw is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in Den Bosch. Ze stak rond 13.30 uur, vermoedelijk lopend, de kruising van de Orthenseweg met de Vogelstraat over toen ze werd geraakt door een vrachtauto. Dat meldt de politie.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 22-jarige man uit Waspik, is na het fatale ongeval naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet bekendgemaakt.

Emotionele mensen bij launch Starcraft 2

Gisteren was de lancering van Starcraft 2. Veel mensen wachten al meer dan twaalf jaar op dit strategiespel van Blizzard en hebben hier ook veel voor over. Zo stonden er overal in de wereld rijen voor de gamewinkels, en dit was uiteraard ook het geval in het continent waar Starcraft mateloos populair is, Azië.

In Singapore stond een rij van duizenden mensen voor een grote winkelketen en voorop stond een man die al meer dan 24 uur aan het wachten was op de opening van de winkel. Toen hij uiteindelijk als eerste Starcraft 2 in handen kreeg kon hij het ook niet laten om toch even een traantje weg te pinken, een van zijn levensdoelen was weer bereikt. Hieronder is de wenende man te zien.

Starcraft 2

Super Street Fighter IV 3DS blijft 2D

Een van de games die uit zal komen op de Nintendo 3DS zal Super Street Fighter IV zijn. Volgens Producer Yoshinori Ono zal de gameplay niet veranderen ten opzichte van de console-versie van dit spel. Dit zei hij in de laatste editie van Famitsu.

Alhoewel de game wel 3D-graphics zal bevatten, blijft de gameplay in 2D. De gameplay wordt dus niet door het visuele 3D-geweld beïnvloed. Wel kijkt Ono of hij kan werken met het touchscreen om bijvoorbeeld speciale combo's uit te voeren. Super Street Fighter IV 3D zal alle 35 karakters bevatten en de game is op dit moment voor 10% af.

Street Fighter

Gommans en Roda JC ontbinden contract

Harrie Gommans heeft nog zo'n vijf weken de tijd om een nieuwe club te vinden voor het komende seizoen.

De 27-jarige spits en de club hebben besloten om de nog lopende overeenkomst tussen de aanvaller en de club te laten ontbinden. Gommans kwam in 2008 over van Vitesse, maar wist zich niet te bewijzen.

De kans dat Gommans in het nieuwe seizoen aan spelen toe zou komen bij Roda JC was minimaal, schrijft de club vandaag op de officiële website. Daarop besloten beiden partijen hun samenwerking voortijdig te beëindigen.

Slaapwandelaar overleeft val van vierde verdieping

Een 18-jarige man uit Zwolle is in de nacht van dinsdag op woensdag vermoedelijk tijdens het slaapwandelen van vier hoog naar beneden gevallen. Hij kwam er met verwondingen aan zijn bekken en een pols relatief goed vanaf.

De man werd woensdagochtend vroeg gewond aangetroffen onderaan een flatgebouw aan de Van Cuylenburchstraat in de Overijsselse stad. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht. Op dat moment was hij aanspreekbaar.

De slaapkamer van de man bevindt zich op de vierde verdieping van de flat. Het slachtoffer heeft volgens de politie een slaapwandelverleden. De politie onderzoekt nog de omstandigheden waaronder hij uit zijn raam is gevallen.

Medio vorige maand kwam een 39-jarige Duitse slaapwandelaar ook met de schrik vrij. Hij was al slaapwandelend via zijn badkamerraam het dak opgeklommen. Op het dak verloor hij zijn evenwicht, waarna de man uit Eltville anderhalve meter naar beneden gleed en vervolgens een val van zes meter maakte. Hij kwam terecht op een gazon en werd meteen schreeuwend wakker. De man bleek alleen last te hebben van een pijnlijke rug.

Geen beroep in zaak Laura Dekker

De Raad voor de Kinderbescherming gaat niet in beroep tegen de uitspraak over het 14-jarige zeilmeisje Laura Dekker. Dat meldt een woordvoerder woensdag. De raad wil geen nieuwe procedures starten en hoopt daarmee helderheid te bieden.

De rechtbank in Middelburg oordeelde dinsdag dat het 14-jarige zeilmeisje niet langer onder toezicht van Bureau Jeugdzorg hoeft te staan. Bureau Jeugdzorg had daarvoor al aangegeven te vinden dat de 'sociaal-emotionele en identiteitsontwikkeling' van Laura niet langer wordt bedreigd, maar de Raad voor de Kinderbescherming was het hier niet mee eens en had om een verlenging van het toezicht met twaalf maanden gevraagd.

De raad stelde onder meer het onverantwoord te vinden iemand met Laura's leeftijd alleen de wereld rond te laten zeilen. "De rechtbank deelt onze zorgen, maar wijst tegelijk ook op de taak van de ouders om zo'n beslissing te nemen voor hun kind. Wat ons betreft is er voldoende aandacht geweest voor Laura. Ze is inmiddels een jaar ouder, ze heeft een andere boot en er zijn betere voorwaarden voor haar reis. Het heeft veel opgeleverd."

Dekker maakte vorig jaar haar wens bekend als jongste ooit een solozeiltocht rond de wereld te maken, maar de rechter stak daar een stokje voor. De reis zou onveilig zijn en slecht voor haar ontwikkeling. Sinds vorig jaar juli stond ze daarom onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Doordat het toezicht nu is opgeheven, is het weer aan de ouders van Laura om te beslissen of zij haar reis mag maken.

Dinsdag maakte Laura na de uitspraak bekend binnen twee weken te vertrekken.

Geen beroep in zaak Laura Dekker
Geen beroep in zaak Laura Dekker (Foto: Novum)

Oostenrijker levend opgegeten door maden

Een verlamde Oostenrijkse man van 61 jaar heeft in zijn bed als voedsel gediend voor een legertje hongerige maden. Onderweg naar het ziekenhuis in Wenen is de man overleden. Een groot deel van zijn rug was al weggevreten.

Zijn 34-jarige partner is verhoord, die verklaarde tegenover de politie dat de man al een tijd niet gewassen wenste te worden. De partner sliep nog trouw in hetzelfde bed als de maden en de Oostenrijkse man. Zo verklaarde de politie woensdag.

Nederlandse Energie Maatschappij wilde Jan de Hoop

"Ik zeg: doen!" Als het aan de Nederlandse Energie Maatschappij had gelegen had Jan de Hoop die woorden uitgesproken. Naast Maurice de Hond wilde het bedrijf de nieuwslezer van RTL hebben voor de reclames. Dat zei Pieter Schoen, een van de oprichters van de Nederlandse Energie Maatschappij op RTL7.

"Jan de Hoop mocht het niet van RTL", aldus Schoen. "We zijn ook veel benaderd door BN'ers die voor ons reclame wilden maken." Wie dat zijn, wil Schoen niet zeggen. Hij wil ook niet kwijt hoeveel de BN'ers krijgen voor de commercials voor de Nederlandse Energie Maatschappij. "Frans Bauer heeft ooit gezegd dat het de Balkenendenorm niet heeft gehaald. En daar laat ik het maar bij."

Tot nu toe hebben Maurice de Hond en Frans Bauer reclame gemaakt voor het bedrijf.

Petacchi zwijgt bij dopingonderzoek

Wielrenner Alessandro Petacchi heeft vandaag gezwegen bij het verhoor dat plaatsvond naar aanleiding van het dopingonderzoek in het noorden van Italië. "Hij wilde spreken, maar ik heb hem gezegd dat het verstandiger is om nu niets te zeggen", zei zijn advocaat Virginio Angelini.

Petacchi, winnaar van de groene sprinttrui in de Ronde van Frankrijk van dit jaar, behoort tot een groep van 35 renners, artsen en ploegleiders die zich voor de politie beschikbaar moet houden.

De wielerploeg Lampre staat centraal in het onderzoek. In het kader daarvan werden de huizen van Petacchi en Lorenzo Bernucci al doorzocht. Petacchi werd als renner van Milram in 2008 een jaar geschorst wegens een te hoge concentratie van salbutamol, een middel tegen astma.

C-Mon & Kypski toeren internationaal

De agenda van C-Mon & Kypski staat voorlopig volgepland met bezoekjes aan het buitenland. De succesvolle Nederlandse band doet deze zomer Zuid-Afrika en Hongarije aan. Eerder stonden Frankrijk, China en de Verenigde Staten op het programma.

Voor de mannen kunnen hun optredens niet ver genoeg zijn. "Dat we deze zomer het ene moment in een camper door USA touren, de volgende week verwonderd door Shanghai lopen en nu ons mogen verheugen op een Zuid Afrikaanse braai past bij een band als C-Mon & Kypski."

"Onze muziek is zelf eclectisch en tracht altijd open te staan voor nieuwe invloeden", leggen de bandleden uit. "De diversiteit aan omgevingen en de gekheid die we onderweg tegenkomen verwerken we weer in onze eigen muziek". Op 30 juli begint C-Mon & Kypski hun Zuid-Afrikaanse toer in Johannesburg, 12 augustus staat het beroemde Sziget Festival in Budapest op de agenda.

C-Mon & Kypski toeren internationaal
C-Mon & Kypski toeren internationaal (Foto: Novum)

Honderden dode wasbeerhonden gevonden bij Abcoude

Bij een afslag richting Abcoude zijn woensdagochtend zes grote dozen met daarin minimaal 750 dode wasbeerhonden aangetroffen. De ruggen van de beesten zijn weggesneden, vermoedelijk om bontkragen van te maken, zegt een woordvoerder van de Stichting Bont voor Dieren. De politie kan de vondst nog niet bevestigen.

Een voorbijgangster zag de dozen rond 11.30 uur langs de snelweg staan en meldde de vondst bij de stichting.

Transformers DLC vandaag beschikbaar

Activision zal vandaag nieuwe downloadable content uitgeven voor Transformers: War for Cybertron. Hierbij zit content die voorheen alleen via pre-order verkrijgbaar was.

Het gaat hier om de nieuwe karakters Shockwave, Demolisher en Jazz, die voorheen dus alleen via pre-order verkrijgbaar waren. Nieuw voor iedereen zullen de personages Scattershot en Onslaught zijn alsmede vier nieuwe maps voor de multiplayer.

Twee van deze maps zijn Escalation maps, waarin je in Forsaken Decepticons moet afweren en in District moet je het tegen de Autobots opnemen. Verder zijn Havoc en Fortress normale multiplayer maps. Het gehele pakket kost $10 op het PSN en 800 MSP op het Xbox Live Marketplace. Hieronder kan je een trailer van het pakket bekijken:

R4-kaartjes nu ook illegaal in het VK

Nadat eerder de R4-kaartjes en varianten, de zogenaamde kaartjes waar men onder andere gedownloade spelletjes voor de Nintendo DS kan afspelen, illegaal werden verklaard in Nederland, is dat nu ook het geval in het Vereningd Koninkrijk. De rechtbank in London heeft Nintendo daar in het gelijk gesteld.

De bedrijven die werden aangeklaagd zijn Playables Limited en Wai Dat Chan, zij verkochten de R4-kaartjes met als motto dat het de homebrew op de Nintendo DS stimuleert, maar het was volgens hun niet de intentie om zo de DS-piraten een handje te helpen. Zij mogen nu niet meer de R4-kaartjes verkopen, ermee adverteren en niet meer importeren. 

Nintendo zei: "Nintendo promotes and fosters game development and creativity, and strongly supports the game developers who legitimately create new and innovative applications. Nintendo initiates these actions not only on its own behalf, but also on behalf of over 1,400 video game-development companies that depend on legitimate sales of games for their survival."

Hiermee hoopt Nintendo dus een stapje dichterbij te zijn om de piraterij op de Nintendo DS een halt toe te roepen, het is afwachten in welk land Nintendo actie gaat voeren na Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Friesland Bank slaagt voor stresstest

Friesland Bank is geslaagd voor de Europese stresstest, meldt de onderneming woensdag. Friesland Bank koos ervoor vrijwillig deel te nemen aan de stresstest. De resultaten laten na een tweejarig stressscenario een Tier-1 ratio van 9,6% zien, tegen de binnen de toets vereiste 6%.

"Nadat we zonder staatssteun door de kredietcrisis zijn gekomen, wordt onze sterke financiële positie bevestigd in deze stresstest", aldus de zojuist aangetreden voorzitter van de Raad van Bestuur Kees Beuving.

OM: geen straf voor stenengooiende agent

Tegen een agent uit Didam die verdacht wordt van het gooien van een baksteen naar een man uit Doetinchem, is geen straf geëist. Het Openbaar Ministerie vindt dat er voldoende bewijs is voor poging tot doodslag, maar de 31-jarige agent zou dusdanig getroebleerd zijn dat hij moet worden ontslagen van rechtsvervolging.

De agent gooide op 4 augustus in Didam een baksteen door de zijruit van een rijdende auto. In de auto zat een man met wie hij al langer ruzie had. Het slachtoffer werd geraakt op zijn schouders, maar raakte niet ernstig gewond. Volgens justitie moet de agent niet worden gestraft vanwege een combinatie van persoonlijke problemen en een burn-out. Er zou sprake zijn van 'psychische overmacht'. Als de rechtbank de eis overneemt wordt de agent wel schuldig bevonden, maar krijgt hij geen straf. De agent is op dit moment nog wel in dienst. Of een veroordeling gevolgen heeft voor zijn werk is onduidelijk. De uitspraak in de zaak volgt over twee weken.

Ajax-talent droomt van Champions League-tune

Aras Özbiliz staat bij Ajax te boek staat als een talent. Door blessureleed stokte de ontwikkeling van de buitenspeler hier en daar, maar afgelopen seizoen draaide hij de voorbereiding mee met het eerste. Vanavond bekijkt hij Ajax - PAOK vanaf de kant.

Özbiliz behoort niet tot de selectie die gaat spelen in de voorronde van de Champions League. Het 20-jarige talent hoopt echter wel aan te kunnen klampen bij de selectie van Martin Jol aankomend jaar.

In de voorbereiding stuurde trainer Martin Jol hem al aan en maakte hij speelminuten in Ajax 1. "Hij heeft vooral aangegeven welke punten ik moet verbeteren", beaamt de buitenspeler op de clubsite. "Hij zegt dat ik agressief moet bewegen, goed vrij moet lopen en sterker moet worden."

Ajax speelt vanavond het eerste duel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Özbiliz werd niet geselecteerd voor de wedstrijd, maar houdt hoop op speelminuten wanneer Ajax het hoofdtoernooi haalt. "Ik heb altijd gedroomd over de Champions League-tune die je hoort als je het veld opkomt. Dat is een jongensdroom."

Kinderen met griep niet vaak naar arts

Nederlandse en Engelse kinderen met griep bezoeken de dokter veel minder vaak dan koters in Italië en Spanje. Dat meldt het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) woensdag op basis van onderzoek met Europese partners voor de European Paediatric Influenza Analysis Group.

Van de Nederlandse kinderen tussen de 0 en 14 jaar bezoekt minder dan een procent een arts vanwege griep. Ook in Engeland is dit percentage zo laag. In Italië gaan kinderen het vaakst met griep naar de dokter, negen tot tien procent. In Spanje is dit twee tot drie procent. Nivel-onderzoeker John Paget denkt niet dat Nederlandse kinderen minder vaak ziek zijn. "Ze gaan daarvoor alleen minder snel naar de dokter." Ieder jaar wordt vijf tot vijftien procent van de bevolking ziek van griep.

Het onderzoek wijst verder uit dat als kinderen worden opgenomen in een ziekenhuis, dit veel vaker gebeurt als ze last hebben van het zogeheten respiratoir syncitieel (rs) virus, een van de belangrijkste veroorzakers van verkoudheid, dan van een griepje. Volgens Paget komt dat vooral vanwege de symptomen. "Terwijl kinderen met griep vooral hoge koorts krijgen, hoesten, een zere keel hebben en spierpijn, krijgen kinderen en vooral zuigelingen met rs-virus ook ademhalingsmoeilijkheden. En als je kind het benauwd krijgt, ga je natuurlijk sneller naar het ziekenhuis."

Catalonië verbiedt stierenvechten

Catalonië is per vanmiddag de eerste Spaanse regio op het vasteland die het stierenvechten heeft verboden. Het parlement stemde woensdag over de kwestie, en met een meerderheid van 68 stemmen voor tegenover 55 stemmen tegen, is de ban nu officieel. Negen parlementsleden onthielden zich van stemmen.

Voorstanders van het verbod vieren buiten het parlementsgebouw feest, zij vinden het stierenvechten wreed. De wens tot onafhankelijkheid van Catalonië lijkt ook een rol in de stemming te hebben gespeeld.

Fans van het stierenvechten zijn minder te spreken over het verbod, zij noemen de gevechten een uiting van cultuur, ceremonie en bekwaamheid. In Catalonië werden nog maar iets meer dan twaalf gevechten per jaar gehouden, voornamelijk in Barcelona.

Activisten erkennen dat de stierengevechten horen bij de huidige Spaanse cultuur, maar vinden dat het tijd is om dat te veranderen. Het parlement in de regio Catalonië is het hier in ieder geval mee eens. Wat betreft de rest van Spanje is het afwachten of het land het voorbeeld van de regio waar Barcelona de hoofdstad van is, zal volgen.

[Upd] Vliegtuig met 152 mensen crasht in Pakistan

Een Pakistaans passagiersvliegtuig met aan boord meer dan 150 mensen is woensdag neergestort in de omgeving van de hoofdstad Islamabad. Dat hebben de autoriteiten in Pakistan gemeld.

Het toestel crashte in een heuvelachtig gebied nabij Islamabad. Volgens Mubarik Shah, de woordvoerder van de Pakistaanse luchtvaartautoriteit, waren er 146 passagiers en zes bemanningsleden aan boord.

Update 10.59 uur:

De reddingswerkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. Volgens ooggetuigen viel het vliegtuig in stukken uiteen tijdens een noodlanding in een heuvellandschap. Het vliegtuig vloog daarbij in brand, maar door hevige regenval waren de vlammen snel gedoofd.

Update 15.08 uur:

Waar CNN eerst nog berichtte dat een aantal overlevenden uit het vliegtuig gered was, blijkt nu toch dat alle 152 inzittenden zijn overleden. Zo hebben Pakistaanse autoriteiten bekendgemaakt.

Puntenaftrek voor zeven betaaldvoetbalclubs

Zeven clubs uit het betaalde voetbal zullen het seizoen 2010/2011 met een negatief puntenaantal beginnen. De licentiecommissie van de KNVB heeft zes eerstedivisieclubs en eredivisionist NAC bestraft voor uiteenlopende overtredingen.

NAC maakte maandag zelf al bekend dat de club één strafpunt kreeg opgelegd. MVV moet liefst zeven punten inleveren, AGOVV zes. Almere City FC en Veendam raken drie punten kwijt, Fortuna Sittard werd twee punten ontnomen, FC Dordrecht begint de competitie op -1.

Achmea nieuwe hoofdsponsor FC Zwolle

FC Zwolle is zeer verheugd een nieuwe hoofdsponsor te hebben gevonden in Achmea health Centers. De naam en het logo van Achmea health Centers sieren vanaf 7 augustus de shirts van de eerste selectie. De intentie van beide partijen is om het contract voor langere duur aan te gaan. Hierover zal op korte termijn verder gesproken worden.

Om de komende seizoenen sportief te kunnen groeien en de ambities te kunnen verwezenlijken, wordt door FC Zwolle gewerkt vanuit een herkenbare visie. Een belangrijk onderdeel hiervan is het binden van regionale bedrijven met een landelijke dekking. Met het afsluiten van het hoofdsponsorcontract met Achmea health Centers zet FC Zwolle een belangrijke stap.

Achmea health Centers is een landelijke keten van luxe fitness, health & Spa centers waaronder één in het stadioncomplex van FC Zwolle.

Dries Roelvink opent Gay Pride in gele zwembroek

Dries Roelvink pakt zijn beroemde gele zwembroek nog maar eens uit de kast. De zanger opent volgende week donderdag namelijk de Amsterdamse Gay Pride in de weinig verhullende outfit. Roelvink presenteert 's avonds zijn nieuwe single 'Alleen door Jou' op een boot achter het Centraal Station.

Roelvink droeg de gele zwembroek in een commercial, die twee jaar geleden op televisie te zien was. Het is de eerste keer dat de 51-jarige zanger in het kledingstuk optreedt. Roelvink kondigt geheimzinnig een 'nummer 1-verrassing' onder de zwembroek aan.

Met het openingsfeest wordt de vijftiende editie van Gay Pride afgetrapt. Het evenement duurt tot en met zondag 8 augustus. Op zaterdag wordt de Canal Parade op de grachten gehouden, waarin traditioneel veel bekende Nederlanders meevaren.

Dries Roelvink opent Gay Pride in gele zwembroek
Dries Roelvink opent Gay Pride in gele zwembroek (Foto: Novum)

Morgen 'speciale' Halo: Reach aankondiging

In een opmerkelijk bericht van CVG kunnen we opmaken dat we morgen een wel heel speciale aankondiging van Microsoft kunnen ontvangen. Anders dan dat het over Halo: Reach gaat, is er nog iets wat op zijn minst een beetje vaag opgevat kan worden. Ze hebben er namelijk een Engelse voetballer voor nodig.

Microsoft strikt graag grote namen voor wat gezonde hyping. Samen met The Gadget Show's Jason Bradbury gaat Manchester United verdediger Rio Ferdinand morgen iets 'heel speciaals' vertellen over Halo: Reach. Dat is zo vanzelfsprekend als een zeeman een vliegtuig laten aanprijzen - we gaan er daarom gemakshalve van uit dat Rio wel van een potje Halo houdt...

Morgen wordt er in Londen de aankondiging gedaan, en we zijn net zo benieuwd als jullie waar dit heengaat. We houden onze proximity sensor in de gaten, en we laten jullie het weten als er iets verschijnt.

RF

Vink op proef bij MVV

Kevin Vink gaat de komende dagen meetrainen met MVV. De boomlange spits hoopt een contract af te dwingen bij de Limburgers, die vorig jaar ook al interesse in hem hadden.

Vink is transfervrij, aangezien RKC Waalwijk zijn aflopende contract niet wenste te verlengen. Daarop besloot de 25-jarige Maassluizer terug te keren bij zijn oude club Excelsior Maassluis. Het is echter niet zeker dat hij ook echt voor de zaterdaghoofdklasser gaat spelen. Onlangs had AGOVV Apeldoorn ook al belangstelling, maar dat liep uiteindelijk op niets uit. Vink, die in 70 duels als prof voor RKC Waalwijk en Excelsior 15 keer scoorde, hoopt MVV wel te kunnen overtuigen.

Milan betaalt routiniers minder loon

AC Milan is er in geslaagd de lonen van enkele routiniers naar beneden bij te stellen zonder dat het de ervaren spelers heeft afgeschrikt om langer te blijven.

Hoewel AC Milan blijft leunen op zijn routiniers gaan zij er wel op achteruit. Doelman Christian Abbiati (33) en de backs Massimo Oddo (34) en Gianluca Zambrotta (33) tekenden afgelopen week nieuwe contracten

Het salaris van Oddo ging met de helft terug waardoor hij nu anderhalf miljoen euro verdient. Ook andere spelers van de Milanese club kunnen rekenen op salariskorting wanneer zij bijtekenen.

De Braziliaan Ronaldinho (30) zit middenin de contractbesprekingen. Men wil hem in Milaan behouden, maar ook hij zal in moeten leveren op zijn loon. Het huidige salaris van de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar bedraagt acht miljoen euro en zijn contract loopt tot 2011.

Achter de schermen van Dragon Age 2

Kort geleden was Dragon Age 2 aangekondigd, de opvolger van het populaire Dragon Age: Origins. Hoewel ze nog vroeg in het ontwikkelproces zitten, laten ze graag een kijkje in eigen keuken toe. Game Informer heeft het voor ons opgenomen.

Dragon Age 2 gaat nog verder dan Origins. In een verhaal dat zich afspeelt over verschillende jaren sta jij centraal, waarbij de wereld verandert afhankelijk van je keuzes. Bioware belooft nieuwe combat, wapens en verbeterde graphics in de RPG die volgend jaar maart uit moet komen.

Oprichter Aldi overleden

Theo Albrecht, mede-oprichter van supermarktketen Aldi, is zaterdag overleden. Hij is 88 jaar geworden. Hij stierf na een lang ziekbed in de Duitse plaats Essen. Zijn vermogen wordt geschat op 16,75 miljard euro.

In 1961 begon hij samen met zijn broer Karl het bedrijf Albrecht Discount. Later werd dit bedrijf opgedeeld in Aldi Nord en Aldi Süd. Aldi maakt tegenwoordig een jaaromzet van maar liefst 25 miljard euro. Dit komt vooral doordat het kosten bespaart door goedkope winkelpanden te huren en de producten te verkopen vanuit losse dozen.

Feyenoord start rechtszaak tegen toernooi-organisator

Feyenoord start een rechtzaak tegen de organisatie van het Rotterdam-toernooi. De Rotterdamse club, verkerend in financieel zwaar weer, kan na twee jaar alsnog anderhalve ton ontvangen. Het zou het geld nog tegoed hebben van IEP. Het bedrijf van de Brit David Broomhall organiseerde in 2007 en 2008 het Rotterdam-toernooi.

In 2008 kwam IEP volgens Feyenoord zijn verplichtingen niet na. Zo kregen deelnemers Celtic, Tottemham Hotspur en Borussia Dortmund hun geld niet. De Duitse club hield het geld vervolgens in op de transfersom die zij aan Feyenoord moesten overmaken voor Ebi Smolarek.

De Rotterdamse club is naar eigen zeggen al twee jaar bezig om anderhalve ton betaald te krijgen door IEP. Huisjurist Joris van Benthem van Feyenoord is erin geslaagd Broomhall in Engeland te traceren. "We hebben hem gedagvaard en er is een reactie gekomen van zijn advocaat", aldus Van Benthem in het Algemeen Dagblad.

Sijsling verliest in eerste ronde Granby

Tennisser Igor Sijsling is het niet gelukt om de tweede ronde van de Challenger in Granby te halen. In de eerste ronde verloor hij van Frank Dancevic uit Canada.

De Canadees was met een wildcard toegelaten tot het toernooi en was vervolgens met 7-5 en 6-3 te sterk voor Sijsling, die als zesde geplaatst was. De tennisser uit Amsterdam heeft nu drie keer op rij in de eerste ronde verloren op een toernooi. Vorige week nog was Laurynas Grigelis te sterk op het gravel van Litouwen.

Ook nieuw diffusersysteem voor Force India

Ook de rijders van Force India zullen met een nieuw diffusersysteem gaan rijden. Tijdens de vrijdagtrainingen voor de Hongaarse grand prix zullen zij hiermee gaan rijden. Vijay Mallya heeft dit laten weten. De diffuser zal, net als bij Red Bull, achter de uitlaten gemonteerd worden zodat er meer neerwaartste druk wordt gegenereerd.

"We zullen op vrijdag de 'geblazen diffuser' uitproberen. We denken dat deze voor een grote stap voorwaarts zal zorgen", aldus de teambaas uit India. Het is niet bekend of ze meteen met de diffuser willen gaan racen. Het systeem zal vooral belangrijk worden voor de races na de zomerstop en zal naar alle waarschijnlijkheid ook dan pas zijn debuut maken. "We zullen de data en bevindingen van de rijders analyseren voor ons programma voor het tweede deel van het jaar", zei Mallya ook.

"Ribéry en Benzema blijven in aanmerking komen voor de selectie"

De nieuwe Franse bondscoach Lauren Blanc zal Karim Benzema en Franck Ribéry gewoon blijven selecteren ondanks dat er een gerechterlijk onderzoek naar hen loopt.

Blanc heeft in een interview met Le Parisien-Aujourd'hui gezegd dat Real Madrid-aanvaller Benzema en de ster van Bayern-München Ribéry in aanmerking blijven komen voor de Franse nationale ploeg.

Dit ondanks een onderzoek dat loopt naar de escapades met het toen minderjarige prostitué. "Zo'n onderzoek kan heel lang duren", aldus Laurent Blanc. "Ik ben voor twee jaar aangenomen als Frans bondscoach. Franck en Karim blijven voor mij in aanmerking komen voor een selectie."

Als kan worden aangetoond dat Benzema en Ribéry op de hoogte waren dat Zahia minderjarig was ten tijde van hun avontuurtjes dan riskeren de twee een celstraf. De Franse minister van Sport Roselyne Bachelot had bovendien verklaard dat beide spelers niet zouden mogen voetballen in de Franse kleuren zolang er een onderzoek tegen hen loopt. Maar daar houdt Blanc dus geen rekening mee.

Argentinië wil het later nog eens met Maradona proberen

Velen in Argentinië wilden bondscoach Diego Maradona behouden. Het liep echter anders. Bondsvoorzitter Grondona baalt ervan dat Pluisje vertrokken is.

De onderhandelingen tussen het Argentijnse voetbalicoon en de Argentijnse bond liepen spaak en dus is Maradona niet langer keuzeheer van de Zuid-Amerikanen.

"Het is moeilijk om hem te laten gaan", reageert Julio Grondona, voorzitter van de Argentijnse bond na het vertrek van Maradona, weet Voetbal International. "We konden het niet eens worden over veranderingen in de staf van Diego. We hebben niemand ontslagen en dat waren we ook niet van plan. Het contract is niet verlengd omdat we er niet in slaagden over bepaalde voorwaarden overeenkomst te vinden."

"Als je niet tot een overeenkomst komt met iemand van wie je houdt, dan kan je niet gelukkig zijn", zo verwoordde de preses zijn teleurstelling. "Ik wil altijd met hem praten of er nog iets mogelijk is. Maar dat is nu moeilijk omdat het niet het juiste moment is."

Speel twee DS games tegelijk

De eerste 15 seconden van de trailer van Fractured Soul zijn niet bijster interessant, tot de trailer uitzoomt en laat zien hoe de game te werk gaat.

Het idee van het spel is dat je twee versies van de spelwereld hebt, en kunt switchen wanneer je wilt, of moet. Hoe dit te werk gaat kun je in de onderstaande trailer bekijken.

Er is nog geen Releasedatum bekend, maar hij moet in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen.

Japanse trailer voor Metroid: Other M

Metroid: Other M is een vreemde eend in de bijt. De serie stapt af van haar First Person Shooter verleden op de GameCube en zal naast het bekende schiet en rol werk ook een aantal melee-moves bevatten.

In de onderstaande trailer wordt een deel van het verhaal en een deel van de gameplay uit de doeken gedaan. We zien hier bijvoorbeeld hoe sommige melee-aanvallen te werk gaan, en we zien wat van de platform actie. Samus rolt weer door kleine gangetjes en werkt zich tussen twee muren naar boven.

De trailer is in het Japans. Tenzij je een Japanse cursus hebt gehad of op een of andere manier Japans kunt spreken zul je er waarschijnlijk niet veel van snappen, maar veel van de actie spreekt voor zich.

De game komt in Japan uit op 2 September en een dag later in Europa.

Een jaar van tweets in één plaatje

Wat zou er gebeuren als je alle Twitter-berichten van één jaar die over games gaan in één plaatje zou stoppen? Dan krijg je vooral te zien dat Modern Warfare en Halo de populairste spellen zijn in de Twitter-wereld.

De heren van aggregame hebben gedurende het jaar alle berichten over games onderschept, en het voor iedereen in één plaatje gezet. Hoe vaker er over een game werd gesproken, hoe groter de afbeelding is in het plaatje zelf. Zo zijn naast de consoles zelf de populairste spellen Modern Warfare 2 en Halo, maar ook spellen met het woord 'dead' erin zijn populair en de Sims blijft het goed doen in de Twitter-wereld. 

Tweets

 

[EK] Okken door op 800 meter, Lathouwers niet

Bij het EK atletiek in Barcelona heeft Arnoud Okken zich op de 800 meter geplaatst voor de halve eindstrijd. Okken eindigde in zijn serie als tweede en plaatste zich rechtstreeks voor de halve finales.

Robert Lathouwers werd in zijn serie op de 800 meter gediskwalificeerd. Met nog 200 meter voor de boeg lag hij tweede. Hij wilde zich langs koploper McCarthy wurmen maar raakte echter uit balans en kwam buiten de baan terecht.

Nederlanders overleden bij ongelukken in Frankrijk

Bij twee incidenten in Frankrijk zijn Nederlanders omgekomen. In het noorden bij Maubeuge stierf dinsdag een 45-jarige Nederlander na een noodlottige parachutesprong. In de Dordogne kwam afgelopen weekeinde een vijftiger om het leven doordat hij zichzelf per ongeluk met een jachtgeweer neerschoot, melden Franse media.

De amateurparachutist kwam tijdens de landing met zijn hoofd op de grond terecht en overleed in de ambulance op weg naar een ziekenhuis. Mogelijk is hij tijdens de sprong bij Vieux-Reng, die verder goed verliep, onwel geworden. De omstandigheden van het ongeluk moeten nog worden onderzocht.

Bij het ongeval in Jumilhac-le-Grand in de Dordogne zat de Nederlander in zijn vakantiehuis achter een muis aan met het geweer. Toen hij het dier ermee wilde slaan ging het wapen af en werd de man in zijn buik geraakt. Hulp van ambulancepersoneel mocht niet meer baten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon niet direct informatie geven over de ongevallen.

Britse homo mishandeld in Amsterdam

Een homoseksuele Brit is afgelopen weekeinde in het centrum van Amsterdam mishandeld. Twee mannen zijn als verdachten opgepakt, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdag. Het OM ziet de mishandeling als een 'homogerelateerd incident'.

De mishandeling had in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats in of bij de Regulierdwarsstraat. De aanleiding voor de vechtpartij is nog onduidelijk. Of het slachtoffer met een gebroken glas in zijn gezicht is geslagen, zoals een ooggetuige heeft gezegd tegen de Amsterdamse omroep AT5, weet de woordvoerder niet.

De Engelsman hield letsel over aan de mishandeling, zegt de woordvoerder. AT5 meldt dat hij een snee in zijn gezicht en een flinke bult op zijn hoofd opliep.

De twee opgepakte verdachten, Amsterdamse mannen van 22 en 27 jaar, zijn met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd. Mogelijk is er nog een derde verdachte.

Mocht inderdaad blijken dat sprake is van homogerelateerd geweld, dan is het OM van plan een hogere straf te eisen. Dat kan oplopen tot een strafeis die vijftig procent hoger dan normaal is voor mishandeling.

Het aantal meldingen van geweld tegen homo's in Amsterdam steeg vorig jaar met bijna een kwart. De politie noteerde 82 meldingen van homogerelateerd geweld, naast bijna driehonderd bedreigingen.

Vorige maand werd nog een protestactie tegen homofoob geweld gehouden bij het homomonument bij de Westerkerk in Amsterdam, waar duizend mensen op af kwamen. De bijeenkomst was een initiatief van enkele slachtoffers en mensen die boos zijn over recente geweldsincidenten tegen homoseksuelen.

"Uncharted 3 logo niet echt"

Uncharted: Drake's Fortune was één van eerste de games die liet zien wat de PlayStation 3 allemaal in huis had en met Uncharted 2, ging Naughty Dog daar nog eens ver overheen. Niet vreemd dus dat mensen graag een derde deel in de serie zouden zien. Of de game er komt weten we niet.

Afgelopen week verscheen er via Twitter en Facebook een logo dat van Uncharted 3 zou zijn. Veel gamers dachten dat hiermee het derde deel dan eindelijk onofficieel aangekondigd zou zijn. Helaas heeft Naughty Dog nu bekendgemaakt dat het logo niet van hen afkomstig is en dat het waarschijnlijk door een fan in elkaar geknutseld is.

We zullen dus nog even moeten wachten op officieel bericht van Naughty Dog of Sony voor we zeker weten of Uncharted 3 eraan komt.

 

uncharted 3

Dermitzakis: "Ook Ajax heeft zo zijn problemen"

In de Amsterdam ArenA speelt Ajax vanavond in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. Vorige week werd de trainer van de tegenstander van de Amsterdammers nog ontslagen. De nieuwe trainer, Pavlos Dermitzakis, vertrouwt in een goede afloop tegen Ajax.

Dermitzakis staat vanavond voor het eerst langs de kant bij PAOK. Zaterdag werd hij namelijk pas aangesteld als opvolger van Mario Beretta. "Je moet ergens beginnen. Ik ken geen angst", zei de trainer dinsdag op een persconferentie, waar de website van Ajax de citaten van oppikte. "We hebben goede spelers en daarom vertrouw ik op een goede afloop."

De trainer van PAOK kent Ajax goed. "Het is een club met een lange en rijke historie. Natuurlijk zijn tijden veranderd. Ook Ajax heeft zo zijn problemen. Toch beschikt ook dit team over heel goede spelers, waarvan we er verschillende tijdens het afgelopen WK in actie hebben gezien."

Ajax kan tegen PAOK nog niet beschikken over Mounir El Hamdaoui. De spits leek naar Amsterdam te komen, maar op het laatste moment ketste de transfer nog af. AZ heeft de transferdeadline inmiddels verschoven om Ajax nog de kans te geven om te onderhandelen.

Button: "Schumachers dip is mijn schuld"

De reden achter Michael Schumachers dip bij Mercedes Grand Prix is eindelijk boven water. Voormalig coureur in het team van Ross Brawn Jenson Button heeft bekend dat het zijn schuld is. "Zijn auto is eigenlijk voor mij bedoeld."

Tijdens een interview met Bild kan Button het niet meer langer voor zich houden en vertelt eindelijk wat veel mensen al langer dachten. Het is de schuld van Button dat Schumacher in een bolide moet rondrijden die hem niet ligt. De achterliggende oorzaak ligt bij de twee totaal verschillende rijstijlen. Button legde het als volgt uit: "Schumacher heeft graag een auto die direct reageert, maar de Mercedes is voor mij op maat gemaakt en ik heb liever een auto met veel onderstuur."

Verder vertelt de Brit dat het Schumi niet te verwijten valt dat hij de MGP W01 niet zo krijgt zoals hij dat wil. "De basis voor de auto was al lang voordat hij een contract met Mercedes tekende gelegd", verklaart Button. "Wat dat betreft kwam zijn beslissing om een comeback te maken dus aan de late kant."

De kritiek op Schumacher is dus wat Button betreft volledig ongegrond. "Je mag eigenlijk pas volgend jaar over hem oordelen, want dan heeft hij meer invloed op de ontwikkeling van zijn auto gehad." Verder staat het voor Button vast dat de zevenvoudig wereldkampioen volgend jaar in een naar zijn smaak gemaakte auto een stuk beter zal gaan rijden. "Het is een kwestie van tijd voordat hij weer races gaat winnen. In 2011 zullen we de 'oude' Schumacher weer terugzien."

NZa: tarieven orthodontie eenderde verlagen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verlaagt de tarieven die orthodontisten en tandartsen die orthodontische handelingen verrichten in rekening mogen brengen. Per 1 januari 2011 moeten de tarieven 'in het belang van de betaalbaarheid van de mondzorg' met eenderde zijn verlaagd.

Reeds in 2007 wilde de NZa de tarieven verlagen, maar de rechter verhinderde dit toen omdat de reden niet goed onderbouwd was. De NZa heeft daarna aanvullend onderzoek verricht dat tot dezelfde conclusie leidde.

Orthodontisten en tandartsen zelf zijn niet te spreken over de tariefsverlaging. Volgens de brancheorganisaties zullen de inkomsten bij twintig procent van de orthodontisten niet meer kostendekkend zijn, waardoor deze de deuren zullen sluiten. Ook is de verwachting dat de helft van de tandartsen de behandelingen niet meer zal aanbieden.

Minder aanbod betekent volgens een woordvoerder van tandartsorganisatie NMT dat de patiënten hier nadeel van ondervinden. "De wachttijd voor orthodontie zal in enkele jaren oplopen naar meerdere jaren, waardoor het voor veel kinderen te laat is om nog op eenvoudige wijze hun gebit te laten corrigeren. Dat heeft met groei te maken."

Volgens de NZa moeten orthodontisten meer taken aan hun assistenten delegeren en de praktijk uitbreiden. Op deze manier 'zijn de opbrengsten aanzienlijk hoger en staan zij niet meer in verhouding tot de kosten.'

Wanderson verkiest Al Ahli boven Eredivisie

Leo Beenhakker wilde hem graag naar Feyenoord halen, vervolgens werd hij in verband gebracht met Ajax en deze week leek VVV-Venlo te hengelen naar zijn diensten. De Braziliaanse spits Wanderson laat de Eredivisie voor wat het is en kiest voor Saudi-Arabië.

Veel clubs uit de Eredivisie wilden hem graag overnemen van het Zweedse GAIS. Maar de voormalige trainer van sc Heerenveen, Trond Sollied, heeft Wanderson nu overtuigd naar Al Ahli te komen.

Op de clubwebsite van Al Ahli werd de komst van de Braziliaan wereldkundig gemaakt. Hij zal snel tekenen, dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick Mörk. "Wanderson is heel blij. Het is een mooie transfer voor hem", aldus de zaakwaarnemer.

Veel clubs uit de Eredivisie hadden hem graag in de selectie gehad. Naast Feyenoord, Ajax en VVV werden ook AZ, NEC, PSV en sc Heerenveen gelinkt aan Wanderson.

Uitgaven AWBZ sterk omhoog

De uitgaven aan de volksverzekering AWBZ zijn de afgelopen tien jaar met bijna driekwart toegenomen. Dat blijkt uit cijfers, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft gepubliceerd.

De stijging is volgens het CBS onder meer toe te schrijven aan de vergrijzing, een ruimer indicatiebeleid en een groei van het aantal persoonsgebonden budgetten. De zorg voor langdurig zieken, ouderen en gehandicapten kostte vorig jaar 23 miljard euro. Dat komt neer op 1400 euro per hoofd van de bevolking.

De helft werd besteed aan verpleging en verzorging. Een kwart ging naar de gehandicaptenzorg. De rest ging op aan geestelijke gezondheidszorg en overige zorg. In alle categorieën zijn de uitgaven de afgelopen tien jaar gestegen, hoewel sinds 2007 verscheidene ingrijpende maatregelen zijn genomen om de kosten te drukken.

Ruim twee derde van het budget voor de AWBZ is afkomstig uit premies. Dat is 835 euro per hoofd van de bevolking. De rijksbijdragen vormen ongeveer een kwart van de totale inkomsten. De eigen bijdrage is door de jaren heen in absolute omvang stabiel gebleven en zorgde vorig jaar voor 10 procent van de totale ontvangsten.

Zwaargewonde Belg gevonden in Rotterdam

Een 25-jarige Belg is maandagochtend in Rotterdam zwaargewond aangetroffen. Hij ligt in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis. Een 40-jarige Rotterdammer is als verdachte aangehouden, meldt de politie woensdag.

Agenten troffen de zwaargewonde man rond het middaguur aan in de Bruijnstraat na een melding over onenigheid tussen een aantal mannen in de Gijsingstraat. De man had een ernstige hoofdwond. De opgepakte Rotterdammer zagen agenten op het Visserijplein lopen. Hij voldeed aan het signalement van een van de ruziënde mannen. Bij zijn arrestatie bleek hij een vuurwapen bij zich te hebben.

Of de Belg in zijn hoofd is geschoten, weet een politiewoordvoerder niet. Na de vondst van de gewonde man is een woning aan de Gijsingstraat doorzocht. De Rotterdammer zit nog vast en wordt de komende dagen verhoord. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Massa: "Het ongeluk heeft mij veranderd"

Felipe Massa, coureur bij Ferrari, zegt na het ongeluk vorig seizoen in Hongarije een ander mens te zijn geworden. De rijder uit Brazilië werd tijdens de kwalificatie een jaar geleden geraakt op het hoofd door een metalen veer uit de auto van Rubens Barrichello. Bij dit ongeval liep Massa een hersenschudding en een schedelbreuk op.

"Journalisten vragen mij vaak of het ongeluk mijn rijden beïnvloedt, maar dat is niet het geval. Als het vizier naar beneden gaat en ik de baan op ga, dan voel ik mij precies hetzelfde als voor het ongeluk", typt Massa in zijn dagboek op de officiële website van Ferrari.

"Als ik in de auto zit, denk ik geen moment meer aan het ongeval. Maar het ongeluk heeft mij wel als mens veranderd. Ik hecht nu meer waarde aan het leven en kan de kleine dingen in het leven meer waarderen. Het ongeluk heeft alles een beetje in perspectief gezet. Als ik straks op de Hungaroring arriveer, zal ik eerst de marshals en medische staf opzoeken, om ze voor alles te bedanken."

Valve zegt sorry tegen verbannen MW2 spelers

Valve heeft afgelopen week een aantal Modern Warfare 2 spelers onterecht van de servers verbannen. Als compensatie voor deze fout geeft Valve deze spelers Left 4 Dead 2 cadeau.

De spelers in kwestie kregen een e-mail van Gabe Newell met zijn verontschuldigingen en de gratis game.

"Hello, recently, your Steam account was erroneously banned from Call of Duty: Modern Warfare 2. This was our mistake, and I apologize for any frustration or angst it may have caused you," schreef hij.

"We have reversed the ban, restoring your access to the game. In addition, we have given you a free copy of Left 4 Dead 2 to give as a gift on Steam, plus a free copy for yourself if you didn't already own the game."

De Zeeuw: "De speelkalender zit veel te vol"

Demy de Zeeuw had na de WK-finale slechts een week vakantie. Met Ajax speelde hij al mee in een oefenwedstrijd tegen Chelsea en vanavond staat de belangrijke wedstrijd tegen PAOK Saloniki op het programma.

De Zeeuw gaf eerder al aan dat hij niet hetzelfde gevoel had tijdens een andere voorbereiding. "Ik zat anders in de auto op weg naar mijn eerste training dan normaal", zegt De Zeeuw in Voetbal International. "Als je een paar weken vrij bent geweest, kun je bijna niet wachten om het veld weer op te gaan. Nu had ik dat gevoel niet. De andere jongens die lang op het WK zijn geweest zullen hetzelfde hebben."

"Het is geen toeval dat op het WK veel grote sterren ondermaats gepresteerd hebben", vervolgt de Oranje-international. "De speelkalender zit veel te vol. Maar daar hebben we mee te maken. Onze wedstrijden tegen PAOK Saloniki zijn de belangrijkste van dit seizoen. Dus we gaan aan de bak."

De Zeeuw begon op het WK één keer in de basis. Aan die wedstrijd hield hij veel pijn in zijn gezicht over. Hij kreeg in de eerste helft een trap van de Uruguayaan Martin Caceres in het gelaat. "Mijn vakantie werd er ook nog door verziekt. Nadat we met Oranje in Amsterdam gehuldigd waren, ben ik meteen naar Ibiza gevlogen voor de bruiloft van John Heitinga. Maar ik voelde me hartstikke beroerd en ben na anderhalve dag weer naar huis gegaan."

Door de pijn heeft de middenvelder niet kunnen genieten van zijn vakantie. "Ik had overal in mijn mond infecties, waardoor ik koorts kreeg en steeds meer verzwakte. Ik kon helemaal niks meer. Niet echt lekker als je maar een week vakantie hebt."

FOK!games Tofste baas - dag 22

Gisteren wist GlaDOS zijn tegenstanders ver achter haar te laten. Dit betekent dat de eerste wedstrijd in de tweede ronde bekend is. GlaDOS (Portal) zal het hierin op nemen tegen Wesker en Nemesis (beide Resident Evil). Dat later, want we gaan nu nog eerst door met dag 22 van de voorrondes.

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Al Mualim (Assassin's Creed)
In de eerste Assassin's Creed werd je constant op pad gestuurd om belangrijke figuren van de kruistochten om te brengen. Deze opdrachten kreeg je van Al Mualim die aan het einde de slechterik bleek te zijn. Hij wilde The Apple gebruiken om oppermachtig te worden. Hij gebruikte de appel dan ook om jou te verslaan door de mogelijkheid te krijgen om te teleporteren en klonen van zichzelf los te laten.

Diablo (Diablo)
Diablo, een van de Prime Evils, is de eindbaas in Diablo I en Diablo II classic. Na eeuwen gevangen te hebben gezeten in de krochten van de hel onder het dorpje Tristram, komt hij vrij en laat een spoor van vernieling achter zich. Zijn doel? Zijn twee broers bevrijden en zo de wereld Sanctuary veranderen in een hel.

Kessler (inFamous)
In inFamous krijg je elektrische superkrachten door toedoen van een pakketje dat Kessler aan jou heeft gegeven. Omdat hij je erin heeft geluist is het natuurlijk jouw doel om hem te verslaan. Als je er later achterkomt dat hij uit de toekomst is gekomen en eigenlijk de toekomstige jou is, wordt er een hoop duidelijk maar komen er ook een hoop vragen bij. Het eindgevecht met Kessler is lastig maar ook zeker een belonend gevecht.

Al MualimDiabloKessler

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Raúl definitief naar Schalke 04

Schalke 04 heeft de transfer van Raúl afgerond. De 33-jarige Spaanse aanvaller, die transfervrij overkomt van Real Madrid, tekende een contract voor twee seizoenen bij de Duitse club.

Met Real Madrid veroverde Raúl zes Spaanse landstitels, won drie keer de Champions League en tweemaal de wereldbeker voor clubteams. Raúl scoorde in 740 duels voor Real Madrid 323 treffers. Daarmee is de Spanjaard Reals topscorer aller tijden.

17-Jarige opgepakt voor naspelen racefilm

Een 17-jarige jongen uit Veenendaal had in de nacht van dinsdag op woensdag na het kijken van 'The Fast and the Furious' besloten één en ander in de praktijk te willen proberen. Hij scheurde hierbij door een tuin, waar wat boompjes en struiken sneuvelden. Ook verloor de jongen hierbij zijn kentekenplaat.

Het heeft de politie dan ook niet al te veel moeite gekost om de jongen op te sporen. Aangezien hij alleen thuis was, werd besloten de jongen mee te nemen naar het bureau. Op het politiebureau verklaarde de jongeman trots dat de eerste keer 'driften' erg goed ging, de tweede keer belandde hij dus in de tuin en ging het wat minder goed. De jongen was niet onder invloed van alcohol, hij mocht met een proces-verbaal op zak huiswaarts keren.

AZ gunt Ajax meer tijd voor transfer

AZ heeft Ajax meer tijd gegeven om de transfer van spits Mounir El Hamdaoui af te ronden. De deadline om het mondelinge contract voor de 26-jarige voetballer op papier te zetten verliep middernacht, maar er blijken complicaties bij te zijn opgetreden.

"Ajax heeft ons netjes gebeld, dat er wat probleempjes zijn," zei technisch directeur bij AZ Earnest Stewart. Hij meldt erbij dat de deadline nu enkele dagen opgeschoven is. Geruchten dat het Turkse Galatasaray ook nog een poging doet om El Hamdaoui binnen te halen wijst hij af. "Ajax is de enige club die zich voor Mounir concreet bij ons heeft gemeld."

De spits meldde zich vandaag in Alkmaar gewoon op het trainingsveld, hoewel dat volgens Stewart helemaal niet hoefde. "We zitten in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Göteborg en Mounir krijgt even de rust en tijd om na te denken."

Heidfeld zet in op racestoeltje voor 2011

Nick Heidfeld staat dit Formule 1-seizoen noodgedwongen aan de zijlijn. De 33-jarige Duitser had voor dit jaar ingezet op een stoeltje bij Mercedes Grand Prix, maar moest genoegen nemen met de reserverol toen Michael Schumacher er tekende. Volgend jaar wil hij weer gaan racen.

Heidfeld heeft moeite om zelf aan de kant toe te kijken, terwijl zijn collega's over de baan razen. "Dat viel me vanaf de eerste race van het jaar al zwaar en is sindsdien niet makkelijker geworden," zei hij tegen de Oostenrijkse televisie. "Het toont aan dat ik geen vrede kan hebben met deze situatie, en daarom heb ik mezelf ten doel gesteld om in 2011 gewoon weer races te rijden."

Heidfeld lijkt voor volgend seizoen al wat opties te hebben en zal daarom Mercedes waarschijnlijk gaan verlaten. "Ik ben duidelijk gewild, dus het ziet er goed uit voor de toekomst. Het is niet mogelijk om bij Mercedes op korte termijn racecoureur te worden, dus we hebben besloten om verder te kijken."

Wel liet de 167-voudig grand prix-deelnemer los dat het niet om topteams gaat. "Het heeft me verbaasd hoe snel de cockpits daar waren vergeven. We richten ons nu dus op de andere teams en praten met bijna alle renstallen die nog een stoeltje vrij hebben. Er is nog niks in kannen en kruiken, maar hopelijk volgt er snel goed nieuws."

Disney neemt Playdom over

Disney koopt het gamebedrijf Playdom voor 426 miljoen euro. Playdom is een bedrijf dat zich specialiseert in laagdrempelige games. De overname is opnieuw een teken dat Disney zich wil profileren als een belangrijke partij in de game-industrie.

Begin deze maand kocht Disney al een andere gameproducent. Toen werd Tapulous overgenomen, de gamestudio achter de iPhone-game Tap Tap Revenge.

De overname van Playdom moet ervoor zorgen dat beroemde personages als Mickey Mouse en Donald Duck via bijvoorbeeld Facebook consumenten gaan aanspreken. Playdom is de op drie na grootste gamestudio voor games op Facebook. Elke maand zijn er 42 miljoen mensen die games als Mobster en Social City spelen via het sociale netwerk.

Disney neemt Playdom over
Disney neemt Playdom over (Foto: Novum)

Dodental Loveparade gestegen naar 21

Woensdag is in het ziekenhuis een 25-jarige Duitse vrouw aan haar verwondingen, die zij opliep bij de grote paniek op de Loveparade, overleden. Zo meldde een woordvoerder van het Duisburgse Openbaar Ministerie. Hiermee is het totaal aantal slachtoffers opgelopen tot 21.

Woensdagmiddag worden de eerste uitkomsten van een onderzoek naar de ramp bekendgemaakt. Een deel van de informatie is al gelekt en het lijkt erop dat de schuld vooral gelegd wordt bij de organisator van het festival, die de bezoekersstromen helemaal verkeerd zou hebben ingeschat en daarnaast verschillende bezwaren zou hebben genegeerd.

[EK] Goede start tienkamper Sintnicolaas

Tienkamper Eelco Sintnicolaas is de Europese titelstrijd vanmorgen sterk begonnen. De 23-jarige atleet werkte in Barcelona de 100 meter af in 10,71 seconden. Zijn prestatie, een persoonlijk record, leverde Sintnicolaas 926 punten en de gedeelde tweede plaats in het tussenklassement op.

Ook Ingmar Vos startte de tienkamp goed. Vos volbracht de 100 meter in 10,95 seconden, goed voor 872 punten en de zesde plaats. Het tweede onderdeel voor de tienkampers is verspringen.

Ecclestone: "F1 kan enkele teams kwijtraken"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone waarschuwt ervoor dat het F1-veld dit jaar voor de slotrace in Aub Dhabi mogelijk het met één of twee teams minder zal moeten gaan stellen. Hiermee zou het veld teruggebracht kunnen worden tot twintig auto's, maar autosportbond FIA zoekt voor volgend jaar alweer nieuwe renstallen.

"Ik denk dat er nu een aantal teams in de Formule 1 rondrijden die er niet behoren te zijn. Ze zijn wat door hun financiële middelen heen," zei Ecclestone tegen de Daily Telegraph. "Het laatste wat we willen is dat er tien teams zijn. Lotus is een goede naam en ik zou ze niet kwijt willen raken. Maar in het algemeen is dit jaar lastig geweest, omdat het geld heeft gekost om de nieuwe teams binnenboord te houden. Ze hebben veel uitgegeven om deel te mogen nemen."

Het lijkt erop dat de Brit naar Hispania Racing en Virgin Racing wijst. Waar Hispania per wedstrijd andere betaalde coureurs inzet om zo de financiële middelen op orde te houden moet Virgin het stellen met het kleinste budget in de sport. "Ze hebben ons niet laten zien waarom ze van toegevoegde waarde zijn," zei Ecclestone. "Als deze teams plotseling bij een race niet verschijnen dan denk ik dat er niet minder publiek, minder televisiekijkers of minder nieuwsberichten in de kranten zullen zijn."

Google gaat strijd met Facebook aan

Volgens anonieme bronnen van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal is Google bezig met het ontwikkelen van een nieuwe social network dienst. De nieuwe dienst moet de strijd aangaan met sites zoals Facebook.

Google is in gesprek met verschillende bedrijven achter online spelletjes zoals Electronic Arts en Zynga Game network. De games moeten onderdeel worden van een bredere social network dienst. Sociale spelletjes op internet zijn razend populair, zo spelen er maandelijks zestig miljoen mensen het spel 'Farmville'.

Verhaal belangrijker dan gameplay

De medeoprichter van Ninja Theory Tameem Antoniades vindt het verhaal belangrijker dan de gameplay. Tijdens de ontwikkeling van Kung Fu Chaos dacht hij hier anders over, maar zijn werk aan Heavenly Sword heeft hem van gedachten doen veranderen.

Hij zei het volgende: “In Heavenly Sword I thought, ‘Actually, let’s try and do a story’. Working with Andy and everyone else, working with Weta and having people talk about story as something serious – not something throwaway like we do in games – was quite eye-opening to me.

Zijn denkwijze is nog niet algemeen geaccepteerd in de game-industrie: “I still see a prejudice, actually. I still come across a lot of people who say, ‘It’s a game and it doesn’t need a story’. You’re trying to make a particular point of storytelling, trying to refine it, and somebody says ‘It’s just a game, it doesn’t matter".

Hij gaf ook nog een mooi voorbeeld met betrekking tot Resident Evil 4. Hij speelde met ontzettend veel plezier de singleplayer, maar hij was niet zo te spreken over de mercenaries mode: "I played it from start to finish, I didn’t want to let go of the controller and I was driven through it. I just wanted to know what happened next. As soon as I completed it, you get those mini-missions, ‘Kill x zombies in an amount of time’. So there’s no story, it’s stripped out of all that and it’s just shoot however many zombies in however much time. And you realize – have I been doing this for the last 10 hours? Because it didn’t feel like it, as I’m bored within about a minute of doing that."

Zijn volgende game ‘Enslaved: Odyssey to the West’ zal begin oktober te koop zijn. Na zijn uitspraken kun je verwachten dat het spel een goed verhaal zal hebben, nu maar hopen dat de gameplay ook goed in elkaar zit.

 

[Upd] Vrouw onder tram in Nieuwegein

Een vrouw is woensdagochtend in Nieuwegein onder een tram terechtgekomen. Het ongeluk gebeurde volgens de politie rond 08.45 uur. De oorzaak is onbekend.

De vrouw raakte bekneld onder de tram en is zwaargewond geraakt. Even voor 09.00 uur werd ze uit haar benarde positie bevrijd. Een traumahelikopter is uitgevlogen. "We bekijken nu hoe ze naar het ziekenhuis wordt gebracht", zegt een politiewoordvoerder.

Update 10.21 uur:

Inmiddels is bekendgemaakt dat de 82-jarige vrouw aan haar verwondingen is overleden.

Borden langs spoor Stavoren niet verlicht

De borden langs het spoor bij Stavoren zijn niet verlicht. Dat bevestigt een woordvoerder van ProRail woensdag na een bericht hierover in het AD. Zij vindt het echter te vroeg om conclusies te trekken en spreekt tegen dat sprake is van een oud systeem.

Het spoor bij Stavoren heeft geen verlichte oranje of rode seinen, maar drie onverlichte borden. De borden die op een kilometer afstand van de Friese plaats staan, zijn bedoeld als oranje sein.

Als een trein deze passeert moet de machinist langzamer gaan rijden om op tijd stil te staan bij het volgende rode sein. Het station in Stavoren kent echter geen rood sein, maar alleen een onverlicht stopbord op het stootblok, waar de trein doorheen reed.

De machinisten moesten letten op de borden, maar het is mogelijk dat ze deze door de duisternis over het hoofd hebben gezien. Dit had geen probleem moeten zijn als de automatische treinbeveiliging had gewerkt. Dat systeem greep echter niet in, omdat er op de trein en in het spoor twee verschillende versies van werden gebruikt.

In de trein zat een vereenvoudigd systeem, dat niet werkt op het spoor bij Stavoren en op veel andere sporen in het noorden en oosten van Nederland, stelt het AD. Dat de trein slechts was uitgerust met een vereenvoudigd beveiligingssysteem, gaat overigens niet tegen de regels in.

De woordvoerder van ProRail stelt dat nog wordt onderzocht of dit systeem heeft gefaald en waardoor dat kwam. Het systeem van seinborden is daarbij volgens haar niet verouderd, maar komt gewoon niet vaak voor in Nederland.

De zegsvrouw bevestigt wel dat de borden niet verlicht zijn. "Maar machinisten en hun begeleiders rijden in Nederland niet alleen op seinen en borden. Zij moeten weten waar ze rijden en wat ze kunnen verwachten. Dat wordt allemaal meegenomen in het onderzoek: wat heeft de machinist gedaan en kende hij die weg?"

[EK] Weer Russisch succes bij snelwandelen

Rusland heeft een dag na de Europese titel van Stanislav Emelyanov opnieuw succes geboekt bij het snelwandelen. Op de 20 kilometer voor vrouwen ging Olga Kaniskina op het EK in Barcelona met het goud aan de haal. Ze liep de afstand in 1:27.44 uur. Haar landgenotes Anisa Kirdyapkina (1:28.55) en Vera Sokolova (1:29.32) maakten het Russische succes compleet.

Twee Nederlandse deelneemsters doen vandaag een gooi naar de medailles. Hilda Kibet loopt de finale van de 10.000 meter, Monique Jansen staat in de eindstrijd bij het discuswerpen. Verder komen Robert Lathouwers, Arnoud Okken (800 meter), Niels Verwer (1500 meter), Denise Groot (polsstok) en meerkampers Eelco Sintnicolaas en Ingmar Vos in actie.

PlayStation-merk ook voor lifestyle-producten

PlayStation op je boterham, PlayStation in je haar, ow wat is dat naar. Toch is het binnenkort wel mogelijk want Sony heeft namelijk bekendgemaakt dat de verschillende PlayStation-logo's straks voor veel meer toepassingen gebruikt mogen worden.

De licentie die je kunt krijgen om verschillende logo's van Sony te mogen gebruiken is namelijk uitgebreid. Dit geeft de mogelijkheid voor producenten om de logo's op niet-game gerelateerde spullen te gebruiken. Denk hierbij aan kleding, accessoires maar ook aan andere producten.

Onder deze licentie vallen onder andere de PlayStation, PS2, PlayStation 3, PSP en PSPgo logo's maar ook de face-buttons met het bekende vierkantje, driehoekje, rondje en kruisje.

Voetbalteam Noord-Korea berispt over WK

Het voetbalteam van Noord-Korea is na de uitschakeling op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika door de regering berispt. Dat heeft radiozender Radio Free Asia gemeld. In het verslag worden anonieme bronnen in Noord-Korea aangehaald en een Chinese zakenman die op de hoogte zou zijn van de gebeurtenissen in het stalinistische land.

Volgens de radiozender werd het voetbalteam op 2 juli in Pyongyang op het matje geroepen. In het Volkspaleis van Cultuur werd achter gesloten deuren zes uur gesproken over de verliezen tegen Brazilië (2-1), Portugal (7-0) en Ivoorkust (3-0). De minister van sport Pak Myong Chol was hierbij aanwezig, evenals vierhonderd regeringsmedewerkers, atleten en anderen. Aan het eind van de vergadering moesten de spelers hun coach, Kim Jong Hun, afvallen.

De inlichtingendienst van Zuid-Korea kon de berichten niet direct bevestigen. Ook in Noord-Koreaanse media werd geen melding gemaakt van de berisping.

Alan Wake: The Signal DLC nu beschikbaar

Sinds mei van dit jaar is Alan Wake beschikbaar voor de Xbox 360. In deze game, die ontwikkeld is door Remedy Entertainment, kruipen we in de huid van Alan Wake, een schrijver die naar een rustig dorpje in de bergen komt om zichzelf terug te vinden.

De game zal drie extra chapters gaan krijgen in de vorm van DLC. De eerste chapter zal gratis geleverd worden bij nieuwe exemplaren van de game. Gamers die de game al in huis hebben kunnen de DLC vanaf gisteren downloaden voor 560MS. Het betreft de chapter 'The Signal'. De tweede chapter heeft nog geen releasedatum, maar wel een naam: The Writer.

Vandaag hebben we de launchtrailer van de eerste DLC voor jullie.

Venezuela arresteert Colombiaanse paramilitairen

De Venezolaanse politie heeft zes vermoedelijke extreemrechtse paramilitairen uit Colombia opgepakt. Onder de arrestanten is een rebellenleider die onder meer gezocht wordt voor de moord op een Venezolaanse burgemeester. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De arrestaties werden verricht tijdens een geheime operatie in de buurt van het stadje La Fria. Volgens de politie bestond de groep uit huurlingen die in opdracht moordden, afpersten en personen ontvoerden. De leider van de groep, Sandra Barrero, wordt ervan verdacht in ieder geval betrokken te zijn geweest bij twee moorden.

De arrestaties komen op een moment dat de banden tussen Venezuela en Colombia ernstig zijn verslechterd door Colombiaanse beweringen dat linkse rebellen in Venezuela een toevluchtsoord hebben gevonden. Wegens deze aantijgingen verbrak de Venezolaanse president Hugo Chavez donderdag de banden met het buurland.

Het aantal Colombiaanse paramilitairen en linkse guerrilla's in Venezuela, met name in de grensstaten Tachira en Zulia, is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Critici van Chavez zeggen dat de regering hard optreedt tegen Colombiaanse paramilitairen die de grens oversteken, maar zich op Venezolaans grondgebied schuilhoudende rebellen grotendeels links laat liggen. Chavez ontkent dit.

Eveneens dinsdag maakte het Venezolaanse ministerie van justitie bekend dat de vermoedelijke drugshandelaar Gloria Esther Chavez Ceballos, alias 'Gloria Amparo', is opgepakt. Zij wordt in Aruba gezocht voor drugshandel. Chavez Ceballos geeft leiding aan een groep smokkelaars die bekendstaan als 'Los Indios' en drugs smokkelen naar het Caribisch gebied en Europa.

Linkin Park in Medal of Honor

Electronic Arts Los Angeles werkt momenteel hard aan de reboot van de Medal of Honor-franchise. Zij maken de singleplayer, en de multiplayer wordt overgelaten aan DICE, de ontwikkelaar van Battlefield.

In onze preview van vorige week, kun je alvast alles lezen over de multiplayer. Wat dit alles met Linkin Park te maken heeft? EA heeft een deal gesloten met de band om de soundtrack te verzorgen. In de onderstaande trailer krijgen we alvast een stukje te horen. Op 1 augustus zal een onthulling plaatsvinden, vermoedelijk van het gehele nummer. Het gehele nummer, The Catalyst, zal op het nieuwe album van Linkin Park staan, welke op 14 september zal verschijnen.

[Update] Bioware helpt niet met Darkspore

Update: Bioware blijkt niet bij te dragen aan de ontwikkeling van Darkspore. Eén van de schrijvers die meewerkt aan de ontwikkeling heeft slechts gewerkt voor Bioware om mee te helpen aan Mass Effect 2.

Maxis heeft op de Comic-Con bevestigd dat Bioware op een of andere manier een steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van Darkspore. Wat precies de rol is van de Mass Effect- en Dragon Age-ontwikkelaar is nog niet bekend.

Darkspore is vorige week aangekondigd tijdens de EA Showcase. Het zal een vervolg zijn op de life-sim Spore. Dit deel zal een stuk duisterder zijn dan zijn voorganger. Volgens Thomas Vu, Lead producer van Maxis, is het idee ontstaan toen ze met elkaar karakters in Spore gingen ontwikkelen om tegen elkaar te vechten.

De game zal een Sci-fi Action Role Playing Game worden. Net als in andere Action RPG's zal deze game ook boss battles, loot collection en co-op gameplay bevatten. Wanneer de game zal uitkomen is nog niet bekend.

Schaken gewoon mee naar Portugal

Ruben Schaken maakt gewoon deel uit van de selectie van Feyenoord die deze week in Portugal verblijft voor een trainingskamp. De aanvaller viel afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen Real Mallorca, nog vroegtijdig uit met een liesblessure.

"Daarom ben ik blij dat ik er deze week bij kan zijn. Ik was bang dat ik misschien een scheurtje in mijn lies zou hebben en dan had ik waarschijnlijk niet eens mee gekund, maar de blessure valt gelukkig mee. De komende dagen zullen we bekijken hoe ik er echt voor sta," aldus Schaken.

In Stavoren gecrashte trein geborgen

De trein die zondagavond door een watersportwinkel reed en op een plein in de Friese plaats Stavoren terechtkwam is zo goed als geborgen. De beschadigde treinstellen zijn losgeslepen en met twee kranen op pontons gezet, zegt een woordvoerder van Prorail.

Zeven treinstellen zijn op weg naar Brandenburg in Duitsland, waar een vestiging van de Italiaanse eigenaar van de trein zit. De twee achterste treinstellen die niet beschadigd raakten, worden in de loop van de ochtend geborgen. Ook die worden afgevoerd naar Duitsland.

CD: Blitzen Trapper - Destroyer of the Void

Het liedje 'Furr' was in 2008 één van mijn favoriete nummers. Folk zoals folk moet zijn: samenzang, riedelende gitaartjes, lekker melodietje, een prachtig verhaal en een mondharmonica voor de extra emotie. Heerlijk! De makers van het nummer waren Blitzen Trapper, een sextet uit Portland, Oregon. Het bleek een band te zijn die al sinds 2000 bestond en uiteindelijk is opgepikt door Sub Pop. Het leverde ze wereldwijde faam op, kritieken waren lovend en wat wil je ook als je zulke nummers kunt maken. Helaas stond er niet nog zo'n folktopper als 'Furr' op de plaat. 'Black River Killer' kwam in de buurt, maar het overgrote deel van de plaat heeft meer raakvlakken met jaren zeventig en psychedelische rock. De heren bedienen zich van stijlen die laveren vanaf de jaren zestig tot en met de jaren tachtig. Dit kan leiden tot een incoherente verzameling van stijlen en dat was bij Furr iets dat me uiteindelijk tegen ging staan. Het zestal kwam dit jaar met een nieuwe plaat, Destroyer of the Void. Is dat weer zo'n manusje van alles?

Ubisoft naar de Gamescom

Over een kleine 3 weken start de Gamescom in Keulen en Ubisoft zal er ook aanwezig zijn. Gamescom is de Europese versie van de E3 (Amerika) en Tokyo Game Show (Japan) waar uitgevers en ontwikkelaars hun games en technologie laten zien. FOK!Games zal met de crew ook afreizen naar Duitsland om verslag te doen.

De games die Ubisoft aangekondigd heeft zijn waarschijnlijk de games die op de beursvloer te zien zijn.

  • Assassin’s Creed: Brotherhood
  • Driver: San Francisco
  • R.U.S.E.
  • H.A.W.X. 2
  • Rayman: Raving Rabids: Travel in Time
  • Your Shape: Fitness Evolved
  • Just Dance 2
  • Michael Jackson: The Experience
  • Racket Sports
  • MotionSports

Gamescom zal plaatsvinden van 18 tot en met 22 augustus in Keulen.

Logo

Batista interim-bondscoach Argentinië

De Argentijn Sergio Batista fungeert de komende tijd als interim-bondscoach van Argentinië. De huidige trainer van het nationale elftal onder 20 jaar zal de Zuid-Amerikaanse equipe leiden tijdens het vriendschappelijke duel met Ierland op 11 augustus.

Dat heeft de Argentijnse voetbalbond vandaag bekendgemaakt, enkele uren nadat duidelijk was geworden dat het contract van Diego Maradona niet werd verlengd.

De bond besloot gisteren unaniem om de samenwerking met Maradona stop te zetten. Argentinië werd in de kwartfinales van het WK voetbal vernederd door Duitsland (0-4), waardoor de positie van de trainer flink onder druk kwam te staan. Bondsvoorzitter Julio Grondona eiste dat Maradona zijn begeleidingsstaf drastisch zou vernieuwen, hetgeen voor Pluisje onbespreekbaar was. Daarop besloot Grondona het contract niet te verlengen.

Kort voor het vertrek had Maradona nog zijn selectie ingeleverd voor de vriendschappelijke interland tegen Ierland. Daarbij zitten onder meer AZ-doelman Sergio Romero en de topaanvallers Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Diego Milito (Internazionale) en Carlos Tevez (Manchester City).

Onderzoekers gaan Titanic virtueel bergen

Volgende maand gaat een stel onderzoekers een kijkje nemen bij de gezonken Titanic. Tijdens de twintig dagen durende expeditie zal het schip met camera's gefilmd worden, om later een driedimensionaal beeld te kunnen maken.

De wetenschappers hopen door gezonken voorwerpen meer over de scheepsramp te weten te komen. Ook het gebied rondom de Titanic zal vastgelegd worden. ''Het mooie hiervan is dat mensen de Titanic zelf kunnen gaan ontdekken en ervaren'', aldus David Gallo.

Ook willen de onderzoekers ontdekken hoe snel de zee het metaal afbreekt, dit doen ze door monsters van het staal te nemen. Ze kunnen zo ook de staat van het schip bekijken. ''Het verduidelijken van het verhaal over de Titanic zal helpen om de erfenis van het schip beter te bewaren.''

In april 1912 zonk het schip waarvan iedereen dacht dat het niet kon zinken. Er kwamen daarbij 1.522 mensen om het leven.

Zeilmeisje neemt toeristische route

De Passaat route die Laura Dekker heeft gekozen voor haar solozeiltocht rond de wereld is de 'makkelijkste' route. Hij wordt veel gebruikt door vakantiegangers, zei solozeiler Lucas Schröder woensdag op Radio 1. Dinsdag kreeg het zeilmeisje toestemming van de rechter om aan haar zeiltocht te beginnen.

De route staat al enige tijd op de website van Dekker. Daar wordt bij uitgelegd dat duizenden schepen haar voorgingen. Door de drukte op de route zou ze zich verzekerd weten van gezelschap.

Dekker is van plan binnen twee weken te vertrekken. Van Portugal reist ze naar de Nederlandse Antillen. Vervolgens moet ze met een loods door het Panamakanaal. Dekker moet volgens Schröder oppassen dat ze niet in de uitloper van een orkaan terechtkomt, maar de kans daarop is volgens hem klein omdat ze haar pauzes zo plant dat ze er niet tijdens het orkaanseizoen is.

Na het Panamakanaal volgen onder meer de Galapagoseilanden. Dekker gaat bovenlangs richting Australië en vaart langs de zuidelijke kant van Indonesië. Volgens Schröder een goed besluit, omdat aan de noordelijke kant piraten actief zijn.

Bij de Golf van Aden wordt het wel oppassen, omdat daar nog veel piraten actief zijn. Via het Suezkanaal zou de zeilster dan snel thuis kunnen zijn, maar in de route die op de website van Dekker staat wordt al aangenomen dat ze moet omvaren via Zuid-Afrika.

Schröder sprak zich vorig jaar in een opinieartikel in NRC Handelsblad nog kritisch uit over de plannen van het toen nog 13-jarige zeilmeisje. Hij wees onder meer op de gevaren van het chronisch slaaptekort waar solozeilers niet aan ontkomen. Ook wees hij op tal van fouten die ervaren zeilers tijdens lange tochten hebben gemaakt.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over politietaken.

De politievakbonden krijgen steeds grotere bezwaren tegen de massale politie-inzet bij evenementen. Ze constateren terecht dat het niet uit te leggen valt dat de ‘gewone’ politietaken in de knel komen door personeelsgebrek. Wel vele honderden agenten bij dancefeesten en sportevenementen, maar geen tijd om iets te doen aan inbraken en geweld.

Maar zoals zo veel zaken, is ook dit probleem een kwestie van geld:

Preud'homme maakt zich geen zorgen na slechte generale

FC Twente neemt het zondag op tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In de aanloop naar dat duel heeft de ploeg van trainer Michel Preud'homme geen goede generale afgewerkt.

In Beerzeveld oefende Twente tegen het Spaanse Getafe (2-1 verlies). Preud'homme maakt zich absoluut geen zorgen. Hij wilde wat dingen uitproberen dit duel. "Ik heb een paar dingetjes getest", zegt de Belg tegenover De Telegraaf. "Dat kan ik beter nu doen, dan straks wanneer het seizoen echt is begonnen."

Een speler die niet op zijn vertrouwde plek speelde was Ramus Bengtsson. Waar hij normaal centraal in de achterhoede speelt, was hij nu actief als rechtsback en middenvelder. "Ik wilde zien of Bengtsson op die posities kan spelen. De rechtsbackpositie vulde hij prima in, op het middenveld ging het niet. Nou dat weet ik dan."

Bengtsson zelf vond het ook niet lekker gaan op het middenveld. "Maar daar heb ik ook nog nooit gespeeld. Ik speel veel liever als centrale verdediger, maar ik denk dat de trainer wat uit wilde proberen."

Vlak voor tijd greep hij naar zijn been. "Ik voelde wat in mijn been, maar dat is gewoon vermoeidheid. Ik had zes weken niks gedaan en speelde nu alweer mijn tweede volledige wedstrijd in een paar dagen. Dan is het logisch dat je moe bent", aldus de Zweed.

Call of Duty: Black Ops informatie voor de DS

Gamewebsite IGN heeft een interview gehad met de ontwikkelaars van de Call of Duty: Black Ops-game voor de DS. De ontwikkelaar, n-Space, heeft hierin ook wat informatie over de game gegeven en tevens hebben ze zes screenshots van de game om te tonen. n-Space maakt al drie jaar lang CoD-games voor de DS.

Naast de singleplayercampaign zal er ook een co-op zijn voor twee spelers en een onlinemode voor zes spelers. De game zal ook de bekende perks bevatten en ook achievements krijgen om levels op andere manieren uit te spelen.
De DS-versie zal qua verhaal anders zijn dan de Xbox 360-, PS3- of Wii-versie maar hij zal goed aansluiten. Dus als je de consoleversie speelt en daarna de DS-versie zal hij niet hetzelfde zijn maar wel aansluiten op de consoleversie. De DS-versie is ook standalone een goede game en in sommige missies mag je met een helikopter of een gevechtsvliegtuig rondvliegen.

De grootste veranderingen in de DS-game zijn de user interface en de besturing. De user interface is weer wat getweakt en aangepast om het nog prettiger voor de spelers te maken. De besturing is naast de traditionele manier van besturen met de stylus nu ook met alleen de knoppen te doen, mensen die dus liever de stylus niet gebruiken voor het schieten en dergelijke hoeven dat dus nu niet meer.

n-Space geeft aan ook naar de community te luisteren, er was vraag naar meer gebruik van de sniperrifle en de shotgun in bepaalde missies, dit is toegevoegd. Spelers hadden wat problemen met de crosshairs in de vorige editie, is ook getweakt.

Helaas werkt de image pagina van IGN niet op dit moment en heb ik maar drie plaatjes van de game, CoD: Black Ops zal op negen november uitkomen.

DS versie
DS versieDS versie

Executies Japan slingeren debat over doodstraf aan

Japan heeft vandaag twee veroordeelde moordenaars ter dood gebracht. Het waren de eerste executies in het land in jaren. De Japanse minister van justitie liet weten een nieuw debat te willen over de vraag of de doodstraf nog langer moet worden gepraktiseerd.

Kazuo Shinozawa (59) werd in een gevangenis in Tokio opgehangen. Hij was veroordeeld voor het in brand steken van een juwelier in 2000. Zes vrouwen vonden hierbij de dood. Ook Hidenori Ogata (33) werd in Tokio opgehangen. Hij wurgde in 2003 een vrouw en stak een man dood.

Japan is, evenals de Verenigde Staten, een van de weinige industrielanden die de doodstraf kent. In Japan zelf bestaat weinig weerstand tegen deze straf, maar het land wordt door internationale rechtengroepen als Amnesty International en door de belangrijkste Japanse orde van advocaten om deze praktijk bekritiseerd.

Minister van justitie Keiko Chiba, een voormalig lid van een groep advocaten die tegen terdoodveroordelingen ageert, was getuige van de executies en zei achteraf dat ze een nieuwe studiegroep in het leven wil roepen om het debat over de doodstraf aan te zwengelen.

"Met mijn eigen ogen getuige te zijn van de executies heeft me sterk aan het denken gezet over de doodstraf", zei ze op een persconferentie. Japanse media mogen geen verslag leggen van de terechtstellingen, maar als het aan Chiba ligt gaat dat veranderen.

Veroordeelden kunnen in Japan jarenlang in de dodencel zitten. Terechtstellingen worden allemaal in het diepste geheim door middel van ophanging uitgevoerd. Gedetineerden weten niet wanneer het vonnis wordt volbracht, terwijl advocaten en familie pas naderhand op de hoogte worden gesteld. Momenteel zitten in Japan nog 107 mensen in de dodencel.

Executies Japan slingeren debat over doodstraf aan
Executies Japan slingeren debat over doodstraf aan (Foto: Novum)

Levchenko: "Ik zie Nederland als mijn tweede vaderland"

Evgeniy Levchenko maakte onlangs de verrassende overstap naar Willem II. De Oekraïense middenvelder speelde bij Saturn Moskou, maar zag daar niet de toekomst voor ogen die hij wilde.

De 32-jarige middenvelder tekende voor een seizoen bij Willem II. De voormalige speler van Sparta Rotterdam, Vitesse en FC Groningen koos voor een terugkeer naar de Eredivisie omdat hij in Moskou amper aan spelen toekwam.

"De trainer was heel positief en vroeg me te blijven", zegt Levchenko in Voetbal International. "In de voorbereiding speelde hij met zijn vaste elf spelers, aangevuld met een of twee anderen. Verder kwam er niemand aan bod. Ik zei: bekijk het maar, dat geld hoef ik niet. Je verdient daar méér dan in Nederland, maar een mooi salaris was niet de belangrijkste reden naar Saturn te gaan.'

"Ik zie Nederland inderdaad als mijn tweede vaderland. Zodra ik land op de luchthaven hier, voel ik me thuis", vervolgt Levchenko. "Ik vind het geweldig om direct een haring te eten. En van de straatjes in Amsterdam en Rotterdam geniet ik oprecht. Nu blijf ik in Tilburg. Dat biedt me de gelegenheid Brabant te verkennen."

Mexicaanse politie vindt acht mensenhoofden

De Mexicaanse politie heeft gisteren  (lokale tijd) acht mensenhoofden gevonden langs wegen in de buurt van de stad Durango. Dat meldde justitie in Mexico.

De politie vond zes hoofden na een anonieme tip. De hoofden lagen niet op één plek maar werden binnen een tijdsbestek van 2,5 uur gevonden langs drie verschillende wegen. Schoonmakers troffen nog eens twee hoofden aan. De slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd en de lichamen zijn niet gevonden. Wel is zeker dat het om acht mannen gaat, vermoedelijk in de leeftijd van 25 tot 30 jaar.

De stad Durango wordt al tijden geplaagd door drugsmoorden, uitgevoerd door elkaar beconcurrerende drugsbendes. In Mexico zijn sinds 2006 zo'n 25.000 mensen omgekomen door drugsgerelateerd geweld.

Gewonden bij explosie fabriek China

Bij een explosie in een plasticfabriek in het oosten van China zijn vandaag zeker honderd mensen gewond geraakt. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gemeld.

Waarschijnlijk werd de explosie veroorzaakt door een gaslek. Door de kracht van de ontploffing raakten ook omstanders en passagiers van een bus gewond.

Het voorval vond plaats in het centrum van de stad Nanjing, de hoofdstad van de provincie Jiangsu.

Vorm keept niet tegen FC Luzern

Michel Vorm begint morgen niet onder de lat in de derde voorronde van de Europa League tegen FC Luzern.

De Oranje-international begint op de bank in de thuiswedstrijd tegen de Zwitserse ploeg. Dat maakte trainer Ton du Chatinier gisteren bekend.

Vorm is pas teruggekeerd van vakantie en is nog niet klaar om te spelen. "Michel heeft aangegeven iets meer tijd nodig te hebben om te acclimatiseren", zegt Du Chatinier in De Telegraaf. "Dat respecteren wij."

De plek op de bank heeft volgens trainer Du Chatinier niets te maken met een eventuele transfer. Wanneer Vorm in de basis zou beginnen in de voorronde van de Europa League en Utrecht daarna de groepsfase zou bereiken, dan mag Vorm niet meer voor een andere club keepen op Europees niveau. "Nee, die jongen is één en al Utrecht, maar hij moet wel fris in zijn hoofd zijn om te kunnen spelen."

Vorm zal vervangen worden door Khalid Sinouh. De goalie stond ook al in het doel in de tweede voorronde van de Europa League. Zowel in de uit- als in de thuiswedstrijd keepte Sinouh tegen FK Tirana.

Everquest II Extended gratis te spelen

De MMORPG Everquest II gaat vanaf vandaag een nieuwe, gratis service in het leven roepen genaamd Everquest II Extended (EQ2X). Vanaf vandaag zullen de servers online zijn en begint de alpha-fase, waarin betalende leden de service al kunnen uitproberen. Half augustus begint de bèta-fase voor iedereen.

Everquest II Extended is een service waarin iedereen de MMORPG gratis kan spelen, je zult toegang krijgen tot bijna de gehele speelwereld en je hebt daarnaast ook nog eens een hoop andere mogelijkheden. De gratis versie is wel gelimiteerd op een aantal gebieden en als je meer content zou willen dan zal je toch moeten betalen.

De EQ2X servers draaien volledig apart van de normale EQ2 servers, mocht je als betalend lid eens een kijkje willen nemen op de Extended servers dan is dit gewoon mogelijk, maar niet met je eigen karakter tenzij je hem kopieert (tegenover een klein bedrag). Als je niks van de Extended service wilt weten hoef je je geen zorgen te maken want die servers draaien apart en komen nooit samen met de normale betalende leden. De oude manier van lidmaatschap blijft gewoon bestaan.

De Extended versie zal vier lidmaatschappen krijgen: Bronze (gratis), Silver (éénmalig $10), Gold (maandelijks $15) en Platinum (éénmalig $200). Bekijk hieronder de vier lidmaatschappen en hun restricties en kijk hier mocht je nog wat willen weten.

EQ2E Matrix

Parlement Catalonië stemt over stierenvechten

Het parlement van de Spaanse autonome regio Catalonië stemt vandaag over een verbod op stierenvechten. Het lijkt erop dat de meeste parlementariërs in zullen stemmen met de ban.

Als het regionale parlement inderdaad het stierenvechten verbiedt, is dat voor het eerst op het vasteland van Spanje. Andere regio's zouden het voorbeeld van Catalonië kunnen volgen. Critici stellen echter dat Catalonië alles wat Spaans is in de ban doet en de discussie niets te maken heeft met dierenwelzijn.

Activisten leverden eerder 180.000 handtekeningen aan bij het Catalaanse parlement om hun eis voor een ban op het stierenvechten kracht bij te zetten. Ze voerden actie onder de naam Genoeg!

Volgens het Comité Anti Stierenvechten worden in Spanje jaarlijks 30.000 stieren mishandeld en gedood tijdens het stierenvechten en op fiësta's, zoals de stierenloop in Pamplona.

Haase naar tweede ronde

Robin Haase heeft zich gisteravond geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi in de Italiaanse plaats Cordenons. De Nederlander profiteerde van de diskwalificatie van zijn Oostenrijkse opponent Daniel Kollerer. Kollerer kreeg na een eerdere waarschuwingen een tweede en laatste waarschuwing voor coaching en moest bij een stand van 1-1 het veld verlaten.

Haase had de eerste set gewonnen met 6-1, maar verloor het tweede bedrijf met 6-7 (3). Kollerer staakte vervolgens vanwege een blessure de strijd.

Haase speelt in de tweede ronde tegen de Duitser Mischa Zverev die afrekende met zijn landgenoot Jeremy Jahn: 6-0 6-4. Eerder bereikte Thomas Schoorel ook de tweede ronde dankzij een zege op de Italiaan Stefano Galvani: 6-2 6-4. Schoorel stuit in de tweede schifting op de Oostenrijker Martin Fisher.

Film: Brooklyn's Finest

Brooklyn's Finest is de naam van de nieuwe film die een serieuze blik moet geven in het zware leven van een drietal politieagenten. Eigenlijk is het een sarcastische titel, want de drie personages die centraal staan in de film zijn geen 'fijne' politieagenten. Wel zijn ze menselijk gemaakt. Dus geen superagenten zoals John McClain of Martin Riggs maar politieagenten met duistere problemen die werken in grijze gebieden waar zwartwit denken soms onmogelijk is. De film lijkt dus dichter bij de werkelijkheid te staan dan de meeste politiefilms. Kan een dergelijke film ook zorgen voor genoeg entertainment?

Film: The Sorcerer's Apprentice

Nu de nieuwe Harry Potter-film pas in november dit jaar uitkomt, beginnen we de magie toch een beetje te missen. The Sorcerer's Apprentice moet dit gemis een beetje goed gaan maken en belooft veel goeds met een sterrencast en een groot budget van ongeveer 150 miljoen dollar. Een dergelijk budget betekent dat de film een kaskraker zal gaan moeten worden, maar juist de wil om een kaskraker te worden heeft The Sorcerer's Apprentice een film gemaakt die te leuk wil zijn voor een groot publiek.

Film: Predators

23 jaar na de klassieke Predator met Arnold Schwarzenegger en 20 jaar na de tweede en laatste Predator-film komt 20th Century Fox met  Predators. Na de recente en teleurstellende Alien versus Predator-films is het maar de vraag of we hier echt op zitten te wachten. Toch doen oude films die in een nieuw jasje worden gestoken het tegenwoordig erg goed en zullen fans van dit genre met smart op deze film gewacht hebben. Zal regisseur Nimròd Antal zowel de fans van het genre als het gros van de bioscoopbezoekers kunnen bekoren?

 

Brand bij auto- en motorbedrijf in Nuth

Bij een motor- en autobedrijf in de Limburgse plaats Nuth heeft afgelopen nacht een brand gewoed. De brand was uitgebroken in een graafmachine op een hefbrug. Het vuur werd volgens een brandweerwoordvoerder rond 02.30 uur ontdekt.

In het bedrijf aan de Thermiekstraat worden onder meer auto's en motoren gerepareerd. Aanvankelijk bestond de vrees dat de brand zou overslaan op een naastgelegen timmerfabriek, maar de brandweer wist de brand te beperken tot de graafmachine. Rond 04.00 uur was de brand onder controle. Bij de brand vielen geen gewonden.

'Gastouderbureaus voldoen massaal niet aan eisen'

Van de twintig geïnspecteerde gastouderbureaus in Den Haag voldoen er maar drie aan de kwaliteitseisen die sinds begin dit jaar gelden. Dat blijkt uit het jaarverslag van de GGD, schrijft De Pers. Tijdens inspecties zouden 'veel en ernstige' overtredingen zijn geconstateerd.

Zo zou de achtergrond en de betrouwbaarheid van gastouders vaak niet worden gecontroleerd. Ook zouden de bureaus, die bemiddelen tussen ouders op zoek naar kinderopvang en mensen die thuis kinderen opvangen, nauwelijks controles uitvoeren bij de opvanglocaties.

Ook in andere steden gaat het niet goed. In Rotterdam constateert de GGD volgens de krant dat er veel bureaus zijn waar de kwaliteit van de opvang niet op de eerste plaats staat.

Het gebrek aan professionaliteit blijkt volgens De Pers ook uit het grote aantal bureaus dat jaarlijks wordt opgeheven. In Den Haag verdween vorig jaar bijna de helft van de 28 gastouderbureaus. Tegelijk kwamen er zeventien nieuwe bij.

In Amsterdam zou de situatie vergelijkbaar zijn. In Rotterdam verdwenen 26 bureaus terwijl er aan het begin van het jaar nog maar 23 bestonden. Er kwamen twintig nieuwe bureaus bij. De meeste bureaus sluiten volgens de GGD Rotterdam op het moment dat ze bij de inspectie in beeld komen.

In 2008 wilde toenmalig staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) de bureaus nog sluiten omdat er veel malafide tussen zouden zitten. Veel bureaus bleken ten onrechte subsidiegeld voor kinderopvang in eigen zak te steken. Uiteindelijk werd besloten de bureaus niet op te heffen maar de controle te verscherpen.

Politie is inzet bij evenementen zat

De politie wordt steeds vaker ingezet om grote evenementen ordelijk te laten verlopen. Volgens de politievakbonden gebeurt dit zo vaak, dat andere taken erbij inschieten. De bonden zijn van mening dat aan dit probleem geen gehoor wordt gegeven en overwegen acties, schrijft De Telegraaf.

"Veel agenten hebben er begrip voor dat evenementen moeten kunnen doorgaan, maar het slokt extreem veel en vooral niet geplande capaciteit op. Er wordt roofbouw gepleegd op de collega's. We horen iedere keer dat de verantwoordelijke bestuurders ons probleem rond de extreme politie-inzet begrijpen, en er wordt iedere keer beterschap beloofd, maar er gebeurt niets. ", zo zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van politiebond ACP.

Van de Kamp zegt dat minister Hirsh Ballin van Binnenlandse Zaken vindt dat het probleem op het bordje van de burgemeester thuishoort. "Het lijkt er op dat de bestuurders en politici de bal voortdurend heen en weer schuiven. We gaan met onze achterban en met de andere bonden in gesprek om te kijken hoe we een oplossing kunnen vinden voor de extreme inzet", aldus Van de Kamp.

Berg: "Het aanvallende voetbal in Nederland spreekt mij aan"

Marcus Berg rondde onlangs zijn tijdelijke transfer naar PSV af en kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe jaargang. Gisteren maakte hij zijn eerste doelpunt voor de Eindhovenaren.

In een oefenduel met AEK Larnaca was Berg voor het eerst trefzeker. "PSV spreekt mij aan, Nederland spreekt mij aan, omdat hier altijd aanvallend voetbal wordt gespeeld", tekent het Brabants Dagblad op uit de mond van Berg, die zegt met PSV kampioen te willen worden.

In het oefenduel met de Cyprioten speelde de spits samen met zijn jeugdvriend Ola Toivonen, met wie hij alle Zweedse jeugdselecties doorliep. "Natuurlijk was zijn aanwezigheid bij PSV voor mij óók een reden om hier te tekenen."

Berg stond al geruime tijd in de belangstelling van de Eindhovenaren. Hamburger SV wilde hem in eerste instantie niet laten gaan, maar ging na lange onderhandelingen toch overstag.

Berg kwam alvorens hij naar Duitsland vertrok uit voor FC Groningen. Bij de Trots van het Noorden maakte hij grote indruk.

Iran stapt af van voorwaarden voor gesprekken

Gesprekken tussen wereldmachten en Iran over het betwiste atoomprogramma van het land worden begin september hervat ongeacht de voorwaarden die Iran eerder deze maand stelde aan de gesprekken. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zei dit in een interview dat maandagavond werd uitgezonden door de Engelstalige tv-zender Press TV.

In juni stelde de Iraanse leider drie voorwaarden aan de hervatting van de gesprekken over het atoomprogramma die sinds 2009 stilliggen. Landen die deel willen nemen aan de gesprekken moesten duidelijk maken of ze tegen het vermeende kernwapenarsenaal van Israël zijn, of ze het non-proliferatieverdrag steunden en of ze vriend of vijand van Iran wilden zijn.

In het interview zei Ahmadinejad echter af te stappen van de voorwaarden. "Het maakt niet uit welk antwoord ze geven. We geven de voorkeur aan een constructief antwoord, maar als het antwoord niet constructief is, gaan we toch door met de onderhandelingen", zo zei hij.

Ahmadinejad voegde daaraan toe dat hij graag zou zien dat naast de VN-Veiligheidsraad en Duitsland ook andere landen deelnemen aan de gesprekken. Mogelijk doelde hij op Brazilië en Turkije, die eerder met Iran overeenstemming bereikten over een compromis.

Ondanks de bereidwilligheid om te onderhandelen met het Westen zei Ahmadinejad dat het land niet van plan is om te stoppen met het atoomprogramma. "De Westerlingen weten dat ze Iran niet kunnen dwingen om dit op te geven", aldus de president.

Hofland hoopt op korte termijn transfer af te ronden

Kevin Hofland is vermoedelijk aan zijn laatste dagen in dienst van Feyenoord bezig. De verdediger is vanmiddag niet met de selectie van Feyenoord afgereisd voor het trainingskamp in Spanje.

De zaakwaarnemer van de centrale verdediger hoopt een dezer dagen een transfer van Hofland af te ronden. Mocht de komende dagen blijken dat de overgang geen doorgang zal vinden, dan zal de routinier zich alsnog melden in het trainingskamp. Dat melden de Rotterdammers op de officiële website.

Feyenoord verblijft en traint de komende dagen in het Spaanse Isla Canela, nabij de grens met Portugal. Vrijdagavond staat een oefenduel met Benfica op het programma, terwijl een dag later op hetzelfde tijdstip het Engelse Aston Villa de tegenstander is. Hofland zal hierin geen acte de présence geven.

De 31-jarige verdediger heeft een tot 2011 doorlopend contract, maar mag vertrekken omdat hij met zijn hoge salaris fors op de begroting drukt en bovendien geen basisspeler is. Met welke club Hofland in verregaande onderhandelingen is, maakt Feyenoord niet bekend.

Man aangeklaagd voor dood achterkleinkind Mandela

De bestuurder van de auto die betrokken was bij een ongeluk waarbij Zenani Mandela, de achterkleindochter van de voormalige Zuid-Afrikaanse leider Nelson Mandela, om het leven kwam wordt aangeklaagd voor doodslag, dood door schuld en rijden onder invloed. Dat heeft het Zuid-Afrikaanse openbaar ministerie dinsdag gezegd. De man, de 23-jarige Sizwe Mankazana, wordt naar verwachting op 27 augustus berecht.

Mankazana bracht op 11 juni de 13-jarige Zenani Mandela naar huis na het openingsconcert van het wereldkampioenschap voetbal. Volgens de politie van Johannesburg was Mankazana onder invloed van alcohol.

Als Mankanzana wordt veroordeeld kan hij een lange gevangenisstraf krijgen. Op dit moment wordt hij niet vastgehouden.

Polanski wederom beschuldigd van verkrachting

Roman Polanski wordt opnieuw beschuldigd van verkrachting. Dit keer zou hij in 1974 een 21-jarige vrouw hebben verkracht. Dat blijkt volgens entertainmentwebsite Radar Online uit rechtbankdocumenten.

De vrouw stapte in mei naar de rechter in Los Angeles. Ze vertelt dat Polanski haar in de woning van acteur Jack Nicholson verkrachtte. Polanski bond haar handen vast en had meerdere malen seks met de vrouw voordat hij buiten bewustzijn raakte. Het verhaal van de vrouw wordt volgens Radar Online onderzocht door autoriteiten, ze zou al verhoord zijn.

Het is niet de eerste keer dat de 76-jarige Polanski wordt beschuldigd van verkrachting. De filmregisseur, bekend van films als 'The Pianist' en 'Rosemary's Baby', wordt door de Verenigde Staten gezocht in verband met een zedenzaak uit de jaren zeventig. Toen had Polanski seks met een 13-jarige, wat in Amerika altijd geldt als verkrachting.

De filmmaker werd eerder deze maand vrijgelaten door Zwitserland, dat Polanski op verzoek van de VS in september arresteerde. Zwitserland besloot de regisseur niet uit te leveren. Terwijl de regisseur in afwachting van een eventuele uitlevering in huisarrest zat, beschuldigde een tweede vrouw hem van verkrachting. Een Britse actrice zei dat Polanski zich aan haar had vergrepen toen ze 16 jaar was.

Polanski wederom beschuldigd van verkrachting
Polanski wederom beschuldigd van verkrachting (Foto: Novum)

Minder bijstandsgeld voor gemeenten

Gemeenten krijgen dit jaar minder geld voor bijstandsuitkeringen dan hen eerder is gemeld. Dat komt omdat minder werklozen worden verwacht dan eerder was voorspeld, meldt het ministerie van Sociale Zaken dinsdag.

Aanvankelijk zouden de gemeenten 4,4 miljard euro krijgen voor uitkeringen. Nu moeten ze het echter doen met vier miljard euro, omdat het Centraal Planbureau minder werklozen voorspelt. Dat werkt rechtstreeks door in het budget voor de bijstand. Overigens had het kabinet de gemeenten afgelopen najaar al gemeld dat het uiteindelijke bedrag lager zou kunnen uitvallen.

De vier miljard gaat voor het grootste gedeelte op aan de bijstand. Met het resterende bedrag worden de uitkeringen aan jongeren, oudere werklozen, zelfstandigen en kunstenaars bekostigd.

Alle slachtoffers Loveparade doodgedrukt

Alle twintig personen die om het leven kwamen tijdens de Loveparade zaterdag in het West-Duitse Duisburg, zijn doodgedrukt. Dat blijkt uit de autopsie van de stoffelijke overschotten, meldde de premier van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, Hannelore Kraft, dinsdag.

Aanvankelijk was gemeld dat een deel van de slachtoffers van trappen zou zijn gevallen, waardoor paniek zou zijn ontstaan in de massa die door een tunnel naar het festivalterrein wilde. Maar uit de lijkschouwing blijkt dat alle slachtoffers door kneuzingen van hun borstkas stierven. Niemand kwam door een val om het leven.

De lijken zijn in de loop van dinsdag vrijgegeven. Onder de slachtoffers is een 22-jarige Nederlander.

Dam in Mekong funest voor reuzenvissen

De aanleg van een stuwdam in de Mekong-rivier in het noorden van Laos is funest voor de populaties reuzenvissen die in de rivier leven. Daarvoor heeft het Wereld Natuur Fonds woensdag gewaarschuwd.

De Mekong is meer dan vierduizend kilometer lang en stroomt door China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Laos wil een stuwdam in de Mekong aanleggen om stroom op te wekken, maar dat is volgens het WNF geen goed idee.

In de Mekong leven een aantal van de grootste vissen ter wereld. Onder meer de reuzenpijlstaartrog (Himantura chaophraya), de grootste zoetwatervis ter wereld, zwemt er rond. Deze vis kan wel vijf meter lang worden en zeshonderd kilo wegen.

"Een vis van het formaat van een Mekongreus kan simpelweg niet langs een dam zwemmen om in de hoger gelegen gebieden kuit te schieten", aldus WNF-woordvoerder Roger Mollot. "Dit zal leiden tot het instorten van de wilde populaties van deze iconische soorten."

Naast de reuzenpijlstaartrog leven ook nog twee soorten reuzenmeervallen (drie meter en 350 kilo) en de reuzenbarbeel (drie meter en 300 kilo) in de Mekong. Al deze soorten staan in de top tien van grootste vissen ter wereld en zijn nu al zeer bedreigde diersoorten.

Het WNF hoopt dat de overheid van Laos er uiteindelijk voor zal kiezen om een dam aan te leggen in een van de aftakkingen van de grote rivier.

Tijger ontsnapt in Zuid-Afrikaans dorp

De Zuid-Afrikaanse politie heeft inwoners van het district Delmas, ongeveer zeventig kilometer ten zuidoosten van Johannesburg, gewaarschuwd voor een ontsnapte tijger. De zeventien maanden oude tijger ontsnapte dinsdag uit de achterbak van een auto.

Volgens de eigenaar van tijger Panjo is het dier tam. Ze waarschuwde echter dat het dier mensen kan aanvallen die hij niet kent. Bovendien is de tijger mogelijk agressief geworden als gevolg van verwondingen die hij kan hebben opgelopen bij zijn ontsnapping. Er werd een helikopter ingezet om naar het roofdier te zoeken.

Zangeres Rihanna gaat acteren

Rihanna zet binnenkort haar eerste stappen op het witte doek. De 22-jarige zangeres heeft een rol in 'Battleship' te pakken. De film moet in mei 2012 in première gaan in de Verenigde Staten, schrijft filmvakblad Variety.

'Battleship' is gebaseerd op het aloude bordspel Zeeslag. In de film, van regisseur Peter Berg, wordt de wereld bedreigd door buitenaardse wezens. Acteur Taylor Kitsch speelt een marineofficier die de strijd om het voortbestaan van de aarde leidt. Alexander Skarsgård speelt zijn broer. Welke rol Rihanna voor haar rekening neemt, is nog niet bekend.

De opnamen voor 'Battleship' gaan nog dit jaar van start. Filmstudio Universal hoopt de speelfilm op 25 mei 2012 in première te laten gaan. Wanneer Rihanna's filmdebuut in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Rihanna scoort eerste filmrol in 'Battleship'
Rihanna scoort eerste filmrol in 'Battleship' (Foto: Novum)

Ontsnapte in kruipruimte gevonden

De politie heeft met hulp van een speurhond een voortvluchtige gevangene in de Limburgse plaats Geulle gevonden. Hij had zich in de kruipruimte van een woonwagen verstopt. De man die nog twee jaar moest zitten, was op 12 juni voor twee dagen vrijgelaten, maar keerde volgens de politie niet terug.

Na een tip ging de politie op onderzoek uit bij de woonwagen aan de Kuiperstraat. Ook een bijgebouw werd onderzocht, maar de 38-jarige gevangene werd niet gevonden. De meegenomen speurhond bleef echter aangeven dat er iemand was. De agenten zochten dus verder en vonden de man uiteindelijk in een kruipruimte onder de woonwagen. De man was veroordeeld tot een flinke celstraf omdat hij een boetebedrag van ruim anderhalve ton nog niet had betaald.

Amnesty hekelt Grieks immigratiebeleid

Het Griekse immigratiebeleid is aan een grondige herziening toe, vindt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Asielzoekers worden in Griekenland routinematig achter de tralies gezet, onder 'ontoereikende tot zeer slechte' omstandigheden. Dit zegt Amnesty in een zestig pagina's tellend rapport dat dinsdag werd uitgebracht.

Niet allleen worden illegale migranten in Griekenland behandeld als criminelen, ook kinderen zonder ouders of andere volwassen begeleiders belanden vaak achter slot en grendel, zo constateert Amnesty.

Jaarlijks komen tienduizenden illegalen op de Griekse eilanden aan, veelal met bootjes vanuit Turkije. De illegalen betalen smokkelaars kapitalen voor de vaak gevaarlijke overtocht. Ieder jaar verdrinken er illegalen onderweg naar Griekenland in de Egeïsche Zee.

Duitse gijzelaars in Sudan vrijgelaten

Twee Duitse hulpverleners die vijf weken geleden werden ontvoerd in de West-Sudanese regio Darfur zijn door hun gijzelnemers vrijgelaten. Dit heeft de Duitse minister van buitenlande zaken Guido Westerwelle dinsdag bekendgemaakt.

De twee zijn overgedragen aan de Sudanese autoriteiten en worden op een vliegtuig naar de hoofdstad Khartoem gezet. Ze verkeren beiden in goede gezondheid, zei Westerwelle. De twee hulpverleners, respectievelijk 34 en 52 jaar oud, werkten bij de Duitse organisatie Technisches Hilfswerks (THW) in Nyala, de hoofdstad van Zuid-Dafur.

In Sudan werken in opdracht van de Duitse regering 58 Duitse burgers. Hoeveel Duitsers er in opdracht van non-gouvernementele organisaties actief zijn in Sudan is niet bekend. Het geweld in Darfur is grotendeels opgehouden, maar berovingen en ontvoeringen van buitenlanders en hulpverleners blijven doorgaan.

Geen overlevenden helikoptercrash

Alle zeven inzittenden van een Israëlische helikopter die maandag in het bergachtige Centraal-Roemenië neerstortte zijn om het leven gekomen. Dat heeft het Israëlische leger dinsdag bekendgemaakt. Aan boord waren een Roemeense militair en zes Israëlische militairen.

De helikopter crashte tijdens een militaire oefening. De militairen werden getraind om te vliegen op geringe hoogte. Het toestel vloog samen met een andere helikopter in de dichte mist. Vermoedelijk is de helikopter tegen een berg aangevlogen en vervolgens in brand gevlogen.

Roemeense en Israëlische troepen namen deel aan Blue Sky 2010, een elf dagen durende oefening. De oefening zou oorspronkelijk tot en met donderdag voortduren, maar is na het ongeluk stopgezet.

Murray neemt afscheid van coach Maclagan

Miles Maclagan is niet langer de coach van Andy Murray. De Schotse tennisser heeft dat dinsdag op zijn website bekendgemaakt. Murray deed dat na een evaluatie van wat hij van een coach nodig heeft. "Ik heb de afgelopen tweeënhalf jaar een prima relatie met Miles gehad en ik wil hem bedanken voor de positieve bijdrage aan mijn carrière", schrijft Murray. "We hebben tijdens onze samenwerking veel successen en plezier gehad."

Onder Maclagan brak Murray door naar de absolute wereldtop. In 2008 won hij vijf ATP-titels waaronder de Masters-toernooien in Madrid en Cincinnati. Bij de US Open bereikte hij dat jaar de finale, maar verloor daarin van Roger Federer. Een jaar later won hij zes titels en bereikte hij de tweede plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit.

Begin dit jaar stond Murray bij de Australian Open in zijn tweede grandslamfinale. Weer was daarin Federer te sterk. Sindsdien liep het minder bij de Schot, die tot Wimbledon nergens voorbij de kwartfinale reikte. Op het heilige gras dolf hij in de halve finale het onderspit tegen de latere winnaar Rafael Nadal. Momenteel is Murray de nummer vier van de wereld.

Murray neemt afscheid van coach Maclagan
Murray neemt afscheid van coach Maclagan (Foto: Novum)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.