Top Gear-ster onder vuur na boerkagrap

Presentator Jeremy Clarkson van het BBC-programma Top Gear heeft een rel veroorzaakt door een grap over een moslima in boerka te maken. Inmiddels stromen de klachten binnen bij de Britse omroep.

De Britse krant Daily Mail meldt dat belangenorganisatie voor moslimvrouwen The Muslim Women's Network UK not amused is. "Over de boerka is momenteel een hevige discussie gaande, daar mag je geen grapjes over maken."

Maar liefst zes miljoen kijkers zagen het programma waarin Clarkson verkondigde dat autorijden 's zomers gevaarlijker is dan 's winters. "Al die vrouwelijke voetgangers in korte rokjes! Je móet er wel naar kijken."

Co-presentator Richard Hammond haakte hier op in en haalde de boerka erbij. "Dit is een voordeel van de boerka, want met dit kledingstuk verdwijnt het probleem." Clarkson reageerde met de gewraakte grap. "Werkt niet. Ik zag laatst een moslima in een boerka. Ze struikelde waardoor ik haar rode string kon zien."

Het is niet de eerste keer dat Clarkson in opspraak raakt. Eerder noemde hij Gordon Brown een 'eenogige Schotse idioot'. Ook heeft Clarkson truckers tegen zich in het harnas gejaagd door te zeggen dat vrachtwagenchauffeurs prostituees vermoorden en alleen aan geld denken.