Heidfeld zet in op racestoeltje voor 2011

Peterselieman

Nick Heidfeld staat dit Formule 1-seizoen noodgedwongen aan de zijlijn. De 33-jarige Duitser had voor dit jaar ingezet op een stoeltje bij Mercedes Grand Prix, maar moest genoegen nemen met de reserverol toen Michael Schumacher er tekende. Volgend jaar wil hij weer gaan racen.

Heidfeld heeft moeite om zelf aan de kant toe te kijken, terwijl zijn collega's over de baan razen. "Dat viel me vanaf de eerste race van het jaar al zwaar en is sindsdien niet makkelijker geworden," zei hij tegen de Oostenrijkse televisie. "Het toont aan dat ik geen vrede kan hebben met deze situatie, en daarom heb ik mezelf ten doel gesteld om in 2011 gewoon weer races te rijden."

Heidfeld lijkt voor volgend seizoen al wat opties te hebben en zal daarom Mercedes waarschijnlijk gaan verlaten. "Ik ben duidelijk gewild, dus het ziet er goed uit voor de toekomst. Het is niet mogelijk om bij Mercedes op korte termijn racecoureur te worden, dus we hebben besloten om verder te kijken."

Wel liet de 167-voudig grand prix-deelnemer los dat het niet om topteams gaat. "Het heeft me verbaasd hoe snel de cockpits daar waren vergeven. We richten ons nu dus op de andere teams en praten met bijna alle renstallen die nog een stoeltje vrij hebben. Er is nog niks in kannen en kruiken, maar hopelijk volgt er snel goed nieuws."