Slaapwandelaar overleeft val van vierde verdieping

Een 18-jarige man uit Zwolle is in de nacht van dinsdag op woensdag vermoedelijk tijdens het slaapwandelen van vier hoog naar beneden gevallen. Hij kwam er met verwondingen aan zijn bekken en een pols relatief goed vanaf.

De man werd woensdagochtend vroeg gewond aangetroffen onderaan een flatgebouw aan de Van Cuylenburchstraat in de Overijsselse stad. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht. Op dat moment was hij aanspreekbaar.

De slaapkamer van de man bevindt zich op de vierde verdieping van de flat. Het slachtoffer heeft volgens de politie een slaapwandelverleden. De politie onderzoekt nog de omstandigheden waaronder hij uit zijn raam is gevallen.

Medio vorige maand kwam een 39-jarige Duitse slaapwandelaar ook met de schrik vrij. Hij was al slaapwandelend via zijn badkamerraam het dak opgeklommen. Op het dak verloor hij zijn evenwicht, waarna de man uit Eltville anderhalve meter naar beneden gleed en vervolgens een val van zes meter maakte. Hij kwam terecht op een gazon en werd meteen schreeuwend wakker. De man bleek alleen last te hebben van een pijnlijke rug.