Button: "Schumachers dip is mijn schuld"

De reden achter Michael Schumachers dip bij Mercedes Grand Prix is eindelijk boven water. Voormalig coureur in het team van Ross Brawn Jenson Button heeft bekend dat het zijn schuld is. "Zijn auto is eigenlijk voor mij bedoeld."

Tijdens een interview met Bild kan Button het niet meer langer voor zich houden en vertelt eindelijk wat veel mensen al langer dachten. Het is de schuld van Button dat Schumacher in een bolide moet rondrijden die hem niet ligt. De achterliggende oorzaak ligt bij de twee totaal verschillende rijstijlen. Button legde het als volgt uit: "Schumacher heeft graag een auto die direct reageert, maar de Mercedes is voor mij op maat gemaakt en ik heb liever een auto met veel onderstuur."

Verder vertelt de Brit dat het Schumi niet te verwijten valt dat hij de MGP W01 niet zo krijgt zoals hij dat wil. "De basis voor de auto was al lang voordat hij een contract met Mercedes tekende gelegd", verklaart Button. "Wat dat betreft kwam zijn beslissing om een comeback te maken dus aan de late kant."

De kritiek op Schumacher is dus wat Button betreft volledig ongegrond. "Je mag eigenlijk pas volgend jaar over hem oordelen, want dan heeft hij meer invloed op de ontwikkeling van zijn auto gehad." Verder staat het voor Button vast dat de zevenvoudig wereldkampioen volgend jaar in een naar zijn smaak gemaakte auto een stuk beter zal gaan rijden. "Het is een kwestie van tijd voordat hij weer races gaat winnen. In 2011 zullen we de 'oude' Schumacher weer terugzien."