Levchenko: "Ik zie Nederland als mijn tweede vaderland"

Olga Kroeders

Evgeniy Levchenko maakte onlangs de verrassende overstap naar Willem II. De Oekraïense middenvelder speelde bij Saturn Moskou, maar zag daar niet de toekomst voor ogen die hij wilde.

De 32-jarige middenvelder tekende voor een seizoen bij Willem II. De voormalige speler van Sparta Rotterdam, Vitesse en FC Groningen koos voor een terugkeer naar de Eredivisie omdat hij in Moskou amper aan spelen toekwam.

"De trainer was heel positief en vroeg me te blijven", zegt Levchenko in Voetbal International. "In de voorbereiding speelde hij met zijn vaste elf spelers, aangevuld met een of twee anderen. Verder kwam er niemand aan bod. Ik zei: bekijk het maar, dat geld hoef ik niet. Je verdient daar méér dan in Nederland, maar een mooi salaris was niet de belangrijkste reden naar Saturn te gaan.'

"Ik zie Nederland inderdaad als mijn tweede vaderland. Zodra ik land op de luchthaven hier, voel ik me thuis", vervolgt Levchenko. "Ik vind het geweldig om direct een haring te eten. En van de straatjes in Amsterdam en Rotterdam geniet ik oprecht. Nu blijf ik in Tilburg. Dat biedt me de gelegenheid Brabant te verkennen."