Dermitzakis: "Ook Ajax heeft zo zijn problemen"

In de Amsterdam ArenA speelt Ajax vanavond in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. Vorige week werd de trainer van de tegenstander van de Amsterdammers nog ontslagen. De nieuwe trainer, Pavlos Dermitzakis, vertrouwt in een goede afloop tegen Ajax.

Dermitzakis staat vanavond voor het eerst langs de kant bij PAOK. Zaterdag werd hij namelijk pas aangesteld als opvolger van Mario Beretta. "Je moet ergens beginnen. Ik ken geen angst", zei de trainer dinsdag op een persconferentie, waar de website van Ajax de citaten van oppikte. "We hebben goede spelers en daarom vertrouw ik op een goede afloop."

De trainer van PAOK kent Ajax goed. "Het is een club met een lange en rijke historie. Natuurlijk zijn tijden veranderd. Ook Ajax heeft zo zijn problemen. Toch beschikt ook dit team over heel goede spelers, waarvan we er verschillende tijdens het afgelopen WK in actie hebben gezien."

Ajax kan tegen PAOK nog niet beschikken over Mounir El Hamdaoui. De spits leek naar Amsterdam te komen, maar op het laatste moment ketste de transfer nog af. AZ heeft de transferdeadline inmiddels verschoven om Ajax nog de kans te geven om te onderhandelen.