Call of Duty: Black Ops informatie voor de DS

Gamewebsite IGN heeft een interview gehad met de ontwikkelaars van de Call of Duty: Black Ops-game voor de DS. De ontwikkelaar, n-Space, heeft hierin ook wat informatie over de game gegeven en tevens hebben ze zes screenshots van de game om te tonen. n-Space maakt al drie jaar lang CoD-games voor de DS.

Naast de singleplayercampaign zal er ook een co-op zijn voor twee spelers en een onlinemode voor zes spelers. De game zal ook de bekende perks bevatten en ook achievements krijgen om levels op andere manieren uit te spelen.
De DS-versie zal qua verhaal anders zijn dan de Xbox 360-, PS3- of Wii-versie maar hij zal goed aansluiten. Dus als je de consoleversie speelt en daarna de DS-versie zal hij niet hetzelfde zijn maar wel aansluiten op de consoleversie. De DS-versie is ook standalone een goede game en in sommige missies mag je met een helikopter of een gevechtsvliegtuig rondvliegen.

De grootste veranderingen in de DS-game zijn de user interface en de besturing. De user interface is weer wat getweakt en aangepast om het nog prettiger voor de spelers te maken. De besturing is naast de traditionele manier van besturen met de stylus nu ook met alleen de knoppen te doen, mensen die dus liever de stylus niet gebruiken voor het schieten en dergelijke hoeven dat dus nu niet meer.

n-Space geeft aan ook naar de community te luisteren, er was vraag naar meer gebruik van de sniperrifle en de shotgun in bepaalde missies, dit is toegevoegd. Spelers hadden wat problemen met de crosshairs in de vorige editie, is ook getweakt.

Helaas werkt de image pagina van IGN niet op dit moment en heb ik maar drie plaatjes van de game, CoD: Black Ops zal op negen november uitkomen.

DS versie
DS versieDS versie