Preud'homme maakt zich geen zorgen na slechte generale

FC Twente neemt het zondag op tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In de aanloop naar dat duel heeft de ploeg van trainer Michel Preud'homme geen goede generale afgewerkt.

In Beerzeveld oefende Twente tegen het Spaanse Getafe (2-1 verlies). Preud'homme maakt zich absoluut geen zorgen. Hij wilde wat dingen uitproberen dit duel. "Ik heb een paar dingetjes getest", zegt de Belg tegenover De Telegraaf. "Dat kan ik beter nu doen, dan straks wanneer het seizoen echt is begonnen."

Een speler die niet op zijn vertrouwde plek speelde was Ramus Bengtsson. Waar hij normaal centraal in de achterhoede speelt, was hij nu actief als rechtsback en middenvelder. "Ik wilde zien of Bengtsson op die posities kan spelen. De rechtsbackpositie vulde hij prima in, op het middenveld ging het niet. Nou dat weet ik dan."

Bengtsson zelf vond het ook niet lekker gaan op het middenveld. "Maar daar heb ik ook nog nooit gespeeld. Ik speel veel liever als centrale verdediger, maar ik denk dat de trainer wat uit wilde proberen."

Vlak voor tijd greep hij naar zijn been. "Ik voelde wat in mijn been, maar dat is gewoon vermoeidheid. Ik had zes weken niks gedaan en speelde nu alweer mijn tweede volledige wedstrijd in een paar dagen. Dan is het logisch dat je moe bent", aldus de Zweed.