"Ribéry en Benzema blijven in aanmerking komen voor de selectie"

De nieuwe Franse bondscoach Lauren Blanc zal Karim Benzema en Franck Ribéry gewoon blijven selecteren ondanks dat er een gerechterlijk onderzoek naar hen loopt.

Blanc heeft in een interview met Le Parisien-Aujourd'hui gezegd dat Real Madrid-aanvaller Benzema en de ster van Bayern-München Ribéry in aanmerking blijven komen voor de Franse nationale ploeg.

Dit ondanks een onderzoek dat loopt naar de escapades met het toen minderjarige prostitué. "Zo'n onderzoek kan heel lang duren", aldus Laurent Blanc. "Ik ben voor twee jaar aangenomen als Frans bondscoach. Franck en Karim blijven voor mij in aanmerking komen voor een selectie."

Als kan worden aangetoond dat Benzema en Ribéry op de hoogte waren dat Zahia minderjarig was ten tijde van hun avontuurtjes dan riskeren de twee een celstraf. De Franse minister van Sport Roselyne Bachelot had bovendien verklaard dat beide spelers niet zouden mogen voetballen in de Franse kleuren zolang er een onderzoek tegen hen loopt. Maar daar houdt Blanc dus geen rekening mee.