Batista interim-bondscoach Argentinië

De Argentijn Sergio Batista fungeert de komende tijd als interim-bondscoach van Argentinië. De huidige trainer van het nationale elftal onder 20 jaar zal de Zuid-Amerikaanse equipe leiden tijdens het vriendschappelijke duel met Ierland op 11 augustus.

Dat heeft de Argentijnse voetbalbond vandaag bekendgemaakt, enkele uren nadat duidelijk was geworden dat het contract van Diego Maradona niet werd verlengd.

De bond besloot gisteren unaniem om de samenwerking met Maradona stop te zetten. Argentinië werd in de kwartfinales van het WK voetbal vernederd door Duitsland (0-4), waardoor de positie van de trainer flink onder druk kwam te staan. Bondsvoorzitter Julio Grondona eiste dat Maradona zijn begeleidingsstaf drastisch zou vernieuwen, hetgeen voor Pluisje onbespreekbaar was. Daarop besloot Grondona het contract niet te verlengen.

Kort voor het vertrek had Maradona nog zijn selectie ingeleverd voor de vriendschappelijke interland tegen Ierland. Daarbij zitten onder meer AZ-doelman Sergio Romero en de topaanvallers Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Diego Milito (Internazionale) en Carlos Tevez (Manchester City).