Politie is inzet bij evenementen zat

De politie wordt steeds vaker ingezet om grote evenementen ordelijk te laten verlopen. Volgens de politievakbonden gebeurt dit zo vaak, dat andere taken erbij inschieten. De bonden zijn van mening dat aan dit probleem geen gehoor wordt gegeven en overwegen acties, schrijft De Telegraaf.

"Veel agenten hebben er begrip voor dat evenementen moeten kunnen doorgaan, maar het slokt extreem veel en vooral niet geplande capaciteit op. Er wordt roofbouw gepleegd op de collega's. We horen iedere keer dat de verantwoordelijke bestuurders ons probleem rond de extreme politie-inzet begrijpen, en er wordt iedere keer beterschap beloofd, maar er gebeurt niets. ", zo zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van politiebond ACP.

Van de Kamp zegt dat minister Hirsh Ballin van Binnenlandse Zaken vindt dat het probleem op het bordje van de burgemeester thuishoort. "Het lijkt er op dat de bestuurders en politici de bal voortdurend heen en weer schuiven. We gaan met onze achterban en met de andere bonden in gesprek om te kijken hoe we een oplossing kunnen vinden voor de extreme inzet", aldus Van de Kamp.