Alleen WK-ganger Vorm mee naar Oekraïne

Bondscoach Bert van Marwijk geeft vrijwel alle WK-gangers vrij voor het oefenduel met Oekraïne. Alleen doelman Michel Vorm maakt wel deel uit van de achttienkoppige selectie. Roy Beerens, Jeffrey Bruma, Siem de Jong, Erik Pieters, Ronnie Stam en Ricky van Wolfswinkel kregen voor het eerst een oproep voor het Nederlands elftal.

Voor Jeremain Lens is het zijn tweede oproep. De nieuwbakken PSV'er speelde echter nog nooit een interland. Hij zat in de voorlopige selectie voor het WK, maar Van Marwijk koos hem niet bij de 23 man die naar Zuid-Afrika gingen.

Van Marwijk stelt dat de oefeninterland op 11 augustus veel te vroeg komt voor de WK-gangers die op 11 juli nog de finale speelden. "Voor mij is het een uitgelezen mogelijkheid deze talentvolle spelers met het oog op de kwalificatieduels voor het EK in 2012 een paar dagen onder mijn hoede te hebben."

De volledige selectie:

Vurnon Anita (Ajax), Otman Bakkal (PSV), Roy Beerens (sc Heerenveen), Wout Brama (FC Twente), Jeffrey Bruma (Chelsea), Urby Emanuelson (Ajax), Orlando Engelaar (PSV), Theo Janssen (FC Twente), Siem de Jong (Ajax), Jeremain Lens (PSV), Glenn Loovens (Celtic), David Mendes da Silva (Red Bull Salzburg), Erik Pieters (PSV), Ronnie Stam (FC Twente), Ron Vlaar (Feyenoord), Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse) en Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).