'AC Milan gaat maandag Fàbregas presenteren'

Volgens diverse Italiaanse media bereidt AC Milan een bod voor op Francesc Fàbregas. De middenvelder van Arsenal zou maandag bij de rossoneri gepresenteerd worden.

De media in Italië speculeren dat de Spanjaard tussen de 30 en 35 miljoen euro moet kosten. Een deel van dat bedrag zou Milan willen betalen met het geld dat binnenkomt voor Andrea Pirlo, die naar verluidt naar Chelsea vertrekt.

AC Milan heeft een slechte voorbereiding achter de rug. Het team van de nieuwe trainer Leonardo won slechts één wedstrijd. Onder meer Chelsea, Inter en Bayern München wisten van de Milanezen te winnen. Klaas-Jan Huntelaar is tot nu toe de enige topaankoop, terwijl Kaká voor 67 miljoen euro vertrok naar Real Madrid.

Fàbregas zou bij Arsenal weg willen vanwege het vertrek van Emmanuel Adebayor en Kolo Touré. Beide basisspelers gingen naar Manchester City, terwijl Arsenal deze zomer alleen Thomas Vermaelen aan de selectie toevoegde.

De geruchten worden vooralsnog tegengesproken door manager Arsène Wenger, die zijn aanvoerder niet wil laten gaan. "Waarom zouden we hem zo kort voor de start van de competitie laten gaan?", aldus de Fransman op de website van Arsenal.