Marijne is trots op 'zijn meiden'

Sally (Tessa)
Blij, trots en tevreden was bondscoach Sjoerd Marijne na de verdiende en overtuigende overwinning in de halve finale op het WK hockey voor dames onder 21 jaar.

"We waren technisch, tactisch, fysiek en mentaal sterker", concludeerde Marijne na afloop. "We waren op alle fronten beter. Dit is echt niet normaal. Ik weet wat we kunnen. Maar de meiden moeten het op het moment suprème altijd nog maar laten zien. Dat hebben ze vandaag zeker gedaan. Dit is erg knap."

In de Amerikaanse hitte viel vooral de fitheid van de Nederlandse speelsters op. Terwijl de Koreanen al na de eerste helft de tong bijna op de schoenen hadden hangen, bleef Oranje maar gaan. Marijne: "We hebben een zware weg afgelegd om hier fysiek top te zijn, maar dat is het allemaal waard geweest. Alleen als je topfit bent, kun je je beste spel laten zien. Fysiotherapeut Sander Schouwstra heeft geweldig werk verricht. En ook Jan Jorn van 't Land heeft meegeholpen. Ik ben erg blij met hen."

Maar ondanks alle blijdschap vanwege het bereiken van de finale, kon Marijne ook snel de knop weer omzetten. "Dit is leuk, maar er is nog een grotere prijs te halen. Dat is de gouden medaille. We gaan ons nu op de finale richten. Zoals we dat dit toernooi al een hele tijd doen. De groepswedstrijd tegen China was als een finale. We mochten niet verliezen. Daarna kwamen Argentinië en Duitsland. Ook een soort finales. En nu hebben we dus net Korea achter de rug. We bereiden ons net zo voor als anders."