Tsonga verrast Federer in Montreal

Jo-Wilfried Tsonga heeft in Montreal voor een verrassing gezorgd door in de kwartfinale Roger Federer te kloppen. De Fransman versloeg de nummer één van de wereld met 7-6 (5), 1-6 en 7-6 (3).

Na de eerste set aan Tsonga gelaten te hebben nam Federer het heft stevig in handen. De Zwitser won eenvoudig de tweede set en leidde de derde set met 5-1 toen de machine stokte. Tsonga won vijf games op rij en stond in de game daarna ook met 0-40 voor, maar Federer wist er nog een tiebreak uit te slepen. Daarin bleek de Fransman duidelijk de betere met 7-3.

Federer verloor voor het eerst in 22 wedstrijden die hem onder meer de zeges op Roland Garros en Wimbledon opgeleverd hebben. "Dit gebeurt soms in het tennis. De wedstrijd is pas voorbij als de laatste bal geslagen is," zei de Zwitser die matig tevreden was over zijn spel. "Het was geen slechte wedstrijd, maar het was ook weer niet erg goed. Maar het is een wedstrijd waar ik wel mee kan leven."

De volgende tegenstander van Tsonga in Montreal is de Schot Andy Murray. De nummer drie van de wereld klopte de Rus Nikolai Davidenko eenvoudig met 6-2 en 6-4.