Vitesse-talenten willen minuten, geen geld

Vitesse-talenten Kevin van Diermen en Alexander Büttner hebben liever speelminuten dan een nieuw contract. Laatstgenoemde kreeg onlangs een goede aanbieding, maar ging niet in op het contract.

De verbintenissen van het tweetal lopen medio 2011 af. Van Diermen is al geruime tijd met de Arnhemmers in gesprek. "Voor mij is het natuurlijk wel balen dat ik op de bank zit", geeft de verdediger aan in De Gelderlander. "Ik heb wel geduld. Maar op dit moment is het voor mij belangrijker dat ik aan spelen toekom dan het contract op zich."

"Daarom praat ik ook met Vitesse over het perspectief dat ik heb op speeltijd. Ik heb geen zin om mijn contract te verlengen en vervolgens nog eens twee jaar op de bank te zitten", aldus Van Diermen.

Ook Büttner was niet content met de huidige situatie. "Ik heb geen haast. Mijn contract loopt door tot medio 2011. Daarom hoef ik nu nog niet bij te tekenen. Ik wil eerst kijken hoe dit seizoen verloopt. Ik heb het naar mijn zin bij Vitesse, maar wil graag spelen", aldus een afwachtende linksbuiten.

"Ik hoor verhalen dat ik het vanwege het geld doe. Maar dat is niet zo. Als geld de drijfveer zou zijn, dan zou ik meteen het nieuwe contract tekenen. Vitesse heeft een prima bod gedaan", volgens Büttner.