'Vogts in beeld als opvolger van Advocaat'

Volgens de boulevardkrant Bild heeft Zenit Sint Petersburg de Duitser Berti Vogts op het oog als nieuwe trainer. De Russische club zoekt een opvolger voor Dick Advocaat, die afgelopen maandag werd ontslagen.

Vogts zou volgens de Duitse krant wel oren hebben naar een avontuur in Rusland. Het grootste probleem is echter dat hij nog een contract heeft als bondscoach van Azerbeidzjan, tot het einde van de kwalificatiereeks voor het komende WK.

"Zenit is in Berti geïnteresseerd als opvolger van Dick Advocaat. De Nederlander heeft daar erg goed verdiend. Dat zou dus voor Berti ook gelden", reageert zaakwaarnemer Norbert Pflippen tegenover Bild.

Zenit Sint Petersburg won met Dick Advocaat aan het roer de ene na de andere prijs. Sinds zijn komst in 2006 pakten de Russen de landstitel, de supercup, de UEFA Cup en Europese Supercup. Dit seizoen zijn de resultaten echter teleurstellend, want Zenit staat nu zevende.

Dick Advocaat nam vrijdag geëmotioneerd afscheid van Rusland. Op het vliegveld van Sint Petersburg werd hij uitgezwaaid door tientallen supporters, die zijn vertrek betreuren. Vanaf 1 januari 2010 is Advocaat bondscoach van België.