World of Warcraft: Cataclysm zo goed als aangekondigd

Officieel aangekondigd is 'ie niet, maar bronnen als MMO-Champion en World of Raids laten ons weten dat World of Warcraft: Cataclysm, de derde uitbreiding, bijna een feit is. Niet alleen is het bekend dat de nieuwste uitbreiding Cataclysm gaat heten, maar er zijn ook talloze features bekend. Hierbij een opsomming van wat we zoal kunnen verwachten.

- Level cap gaat omhoog naar level 85, een lagere level cap dan dat we eerder hadden gedacht.

- Waarschijnlijk heeft Blizzard dit gedaan om zo ruimte te maken voor meer uitbreidingen, waarbij de laatste uitbreiding je de mogelijkheid geeft om level 100 te halen. Tevens wil Blizzard het levelen aantrekkelijker maken, dat doen ze door het aantal levels dat je moet halen te verminderen.

- Met de komst van nieuwe races en classes, gaat het levellen sneller dan ooit.

- Maar liefst elf classes zijn beschikbaar gemaakt voor verschillende races. Zo kunnen dwarves een shaman worden, en taurens kunnen zelfs een paladin worden.

* Human Hunter
* Orc Mage
* Night Elf Mage
* Dwarf Mage
* Blood Elf Warrior
* Dwarf Shaman
* Undead Hunter
* Tauren Paladin
* Tauren Priest
* Gnome Priest
* Troll Druid

- Goblins en Worgens zijn de nieuwe races in Cataclysm. Goblins mogen Horde vergezellen, terwijl de Worgens de Alliance mogen steunen.

- Goblins hebben hun eigen stad, dat op een eilandje vlakbij The Barrens ligt.

- De Worgens zitten in Gilneas.

- Leuk detail van de Worgens is dat ze twee verschillende vormen kunnen aannemen: een Human form en een Worgen form.

- Cataclysm bevat geen nieuw continent. Kalimdor en Eastern Kingdom krijgen een hele dikke update en zo zullen er allemaal dingen gebeuren in Azeroth:

- Dankzij de 'cataclysm' van Deathwing en Azshara ondergaat Azeroth een drastische metamorfose:

* The Barrens wordt opgedeeld in twee verschillende zones.
* Azshara wordt een level 10-20 zone.
* Thousand Needles wordt gedeeltelijk overstroomt door water.
* Durotar is zo goed als verwoest en mogelijk is Orgrimmar ook verwoest. De Orcs zijn dan druk bezig met het bouwen van een nieuwe stad.
* Gnomeregan is waarschijnlijk de nieuwe thuisbasis van de gnomes, aangezien de gnomes er in zijn geslaagd om Gnomeregan te veroveren.
* Dankzij de krachten van druids verandert Wailing Caverns in een tropisch gebied.
* Blackrock Spire is uitgebarsten en zo ontstaat er een nieuwe Blackrock Mountain. Mogelijk keert Ragnaros ook terug.

- Tevens kunnen we een gebied als Lake Wintergrasp verwachten in Azeroth.

- Je krijgt de mogelijkheid om te vliegen in Azeroth

- Hyjal krijgt een metamorfose en is waarschijnlijk een nieuw gebied voor het levellen. Tevens mogen we de twee gebieden Gilneas (voor de worgen) en Uldum verwelkomen tot het groepje gebieden in Azeroth.

- Deathwing en Azshara spelen een enorm grote rol in Cataclysm, wat hun rol is, is nog niet bekend.

- Malfurion Stormrage keert terug naar Azeroth om mee te helpen aan het creeëren van een nieuwe Guardian of Tirisfal. Volgens MMO-Champion wordt dat niemand anders dan Thrall.

- Omdat Thrall waarschijnlijk de nieuwe Guardian of Tirisfal wordt, krijgt Garrosh Hellscream de eer om de nieuwe leider van de Horde te worden. De Horde ondergaat dan ook een grote verandering in de nieuwe uitbreiding.

Dat waren de mogelijke features. Op BlizzCon krijgen we natuurlijk veel en veel meer te weten over de nieuwe uitbreiding.