MAG releasedate (USA) bekend

Sony heeft de release date van MAG bekend gemaakt. De Massive Multiplayer Online First Person Shooter Slash Strategy Action Game (MMOFPS/SAG) ligt vanaf 26 januari 2010 in de winkel. Let wel, dat is in Noord Amerika. Op het playstationblog wordt met geen woord gerept over Europa of -for that matter- de rest van de wereld.

Geen woord ook over het feit dat 26 januari ruim zeven maanden later is dan de oorspronkelijk geplande lancering tijdens de Electronic Entertainment Expo in juni van dit jaar. Inmiddels lijkt het er trouwens op dat de ontwikkelaar, Zipper Interactive, begonnen is met een gesloten beta en zich voorbereidt op een public beta. Vorige week doken berichten op dat de 'invites' voor deze 'open beta' al zouden zijn verstuurd. Een select aantal gamers ontving onlangs een email met deze uitnodiging.




Het is vooralsnog niet geheel duidelijk wie nu wel en wie nu niet wordt uitgenodigd; en of je ervoor kunt zorgen dat je zelf ook op de invite-list komt.

255 tegen 1
MAG is een online shooter waarbij 256 spelers tegelijkertijd op een map kunnen spelen. De spelers worden onderverdeeld in verschillende fracties en hebben ieder een eigen rang. Afhankelijk van die rang heeft de speler één of meer 'camera standpunten' tot zijn of haar beschikking. Bijvoorbeeld een top down overzicht voor 'Commanders' of enkel een 'first person point of view' voor de gewone soldaten.

En dat ziet er dan ongeveer zo uit: