WK hockey -21: Oranje en Argentinië finalisten

Op het WK hockey voor dames onder 21 jaar hebben gisteren Nederland en Argentinië de finale gehaald, ten koste van respectievelijk Korea en Engeland.

Nederland - Korea 5-0 (2-0)
24' Van Maasakker (sc) 1-0
34' Jonker 2-0
40' Van Maasakker (sc) 3-0
45' Willemse 4-0
63' Van Male 5-0

Opstelling
Nederland: Van der Vliet; Bos, Van Geffen, Van den Assem, Van Maasakker, Van der Pols, Collot d'Escury, Schoenaker; Jonker, Van Male, Mol.
Wissels: Willemse, Groen, Stam, Van Dooren, Verheul.

Zelden zal een ploeg een halve finale zo hebben gedomineerd als de vrouwen van Jong Oranje deden tegen Korea. Zeventig minuten lang had de Aziatische ploeg werkelijk helemaal niets in te brengen tegen het oppermachtige Nederland.

Caia van Maasakker brak de wedstrijd open met een rake strafcorner (1-0) en vlak voor rust verdubbelde Kelly Jonker deze marge: 2-0. Na de pauze kwam de voorsprong geen moment in gevaar. De Koreaanse speelsters oogden vermoeid en de veel fittere Oranjemeiden gingen gewoon door met aanvallen.

Van Maasakker pushte nog een keer raak vanaf kopcirkel en ook Willemijn Willemse en Kitty van Male wisten nog te scoren, waardoor het 5-0 werd. Een grote uitslag voor een halve finale van een WK, maar de score was helemaal niet geflatteerd.

Engeland - Argentinië 0-1 (n.v.) (0-0)
Nederland treft zondag in de finale van het WK -21 Argentinië. De Zuid-Amerikaanse talenten versloegen in een spannende wedstrijd Engeland met 1-0. De enige goal van de wedstrijd werd pas in de verlenging gemaakt.

Korea en Engeland spelen nu zondag om het brons, Oranje en Argentinië gaan op voor goud.