Volleybalsters winnen van DR

Denny (nyny83)
Het ging niet gemakkelijk, maar de volleybalsters van Oranje zijn ook in hun achtste wedstrijd van de World Grand Prix ongeslagen gebleven. De Dominicaanse Republiek werd voor de tweede maal met 3-0 verslagen, al was het verschil in de laatste twee sets minimaal: 25-14, 33-31, 30-28.

Nederland begon sterk met in de basisopstelling Kim Staelens, Manon Flier, Ingrid Visser, Caroline Wensink, Chaïne Staelens, Debby Stam en Janneke van Tienen. De koploper van de rangschikking was op alle fronten beter en declasseerde de ploeg uit het Caribisch gebied.

In de tweede set werd het echter wel spannend. Uiteindelijk overleefde Oranje vijf setpoints om met 33-31 te winnen dankzij een dodelijke service van Caroline Wensink (33-31). Ook in de derde set werd het spannend, al nam Nederland aanvankelijk een ruime voorsprong. Er moest weer een setpoint onschadelijk worden gemaakt om uiteindelijk met 30-28 te winnen. Uitblinkster Debby Stam scoorde het beslissende punt.

Het ongeslagen Nederland heeft nu nog één poulewedstrijd te gaan: zondag tegen het sterke China. Beide ploegen zijn al zeker van deelname aan de finaleronde in Tokio en kunnen voor 10.000 toeschouwers vrijuit spelen.

Punten van de Nederlandse speelsters tegen Dominicaanse Republiek: Kim Staelens 5, Chaïne Staelens 13, Alice Blom 1, Caroline Wensink 10, Manon Flier 12, Ingrid Visser 11, Debby Stam 17.