FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 december 2008

Nederlanders gearresteerd in Brazilië voor drugssmokkel

Twee Nederlanders zijn gisterenavond gearresteerd vanwege drugsmokkel op het internationale vliegveld van Guarulhos, Grande São Paulo, door de Federale Politie van Brazilië.

Als eerste werd een man van 30 aangehouden vanwege zeer zenuwachtig gedrag direct na de aankomst van het vliegtuig, dat vertrokken was uit Amsterdam. Hij bleek 21.000 XTC pillen in bezit te hebben, zo'n 5 kilo, verstopt in de koffer met een dubbele bodem. De totale straatwaarde wordt geschat op 1 miljoen real (rond 320.000 euro). Naast de XTC, zijn de 500 euro aan contanten die hij bij zich droeg in beslag genomen.

De andere Nederlander, een schilder van 51, werd eveneens op woensdag vastgezet op het moment dat hij wilde vertekken naar Lissabon met twee kilo cocaïne dat verstopt was in een duikerspak.

Met dank aan ioish voor het vertalen en herschrijven van de submit

Marijke Helwegen gestopt door mobiele eenheid

In de Rai in Amsterdam ging vanavond de Miljonair Fair van start. Marijke Helwegen wilde haar entree bij de rode loper maken, door zich daar af te laten zetten met de Minima Fair SRV wagen.

Terwijl zij met haar sjieke zwarte SRV wagen aan kwam rijden werd deze tegen gehouden door een wagen van de Mobiele Eenheid. De ME was daar verzameld om een groep demonstranten in toom te houden. De demonstranten demonstreerden tegen de overdadige rijkdom van de Miljonair Fair bezoekers.

“Ik had me graag, zoals gebruikelijk, voor de deur willen laten afzetten, maar de
organisatie stond het niet toe dat we met de Minima Fair Winkelwagen naar de rode loper wilden. Een slimme meid is voorbereid, want ik had mijn eigen rode lopertje ook bij me. De ME-agent die een kijkje kwam nemen in mijn wagen deed alleen zijn werk. Hij kon er ook niet voor zorgen dat we het terrein op mochten. We moesten een stukje lopen naar de entree, maar daarna kon het feest toch gezellig van start.”

 

 

 

Foto boven: Marijke gestopt door ME, foto beneden: In de SRV wagen. 

 

 

Bank of America schrapt minstens 30.000 banen

Bank of America schrapt in de komende drie jaar 30 tot 35 duizend banen. Volgens de Amerikaanse bank is de sanering het gevolg van de fusie met Merrill Lynch en weerspiegelt deze het huidige zwakke economische klimaat.

Dat maakte Bank of America vandaag kort na het slot van Wall Street bekend. De ontslagen zullen zowel bij personeel van Bank of America als Merrill Lynch vallen. Ook treffen ze alle divisies van de twee bedrijven. Bank of America wil begin volgend jaar met meer details over de reorganisatie komen.

Bank of America nam Merrill Lynch in september over voor ongeveer 44 miljard dollar. Merrill Lynch dreigde om te vallen omdat de bank hard geraakt was door de hypotheek- en kredietcrisis. Kort voor de overname was de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers omgevallen.

Vorige maand maakte de Amerikaanse bank Citigroup bekend 50.000 banen te schrappen om de financiële crisis en de economische achteruitgang het hoofd te bieden. Daarvoor waren bij de bank al 23.000 banen gesneuveld

Haase niet op Australian Open

Robin Haase zal geen acte de presence maken op de Australian Open. De Hagenees heeft nog teveel last van zijn geblesseerde knie. Hij gebruikt daarom de beschermde status voor eind januari.

In juli werd hij geopereerd aan de knie en in september maakte hij zijn rentree in Ljubljana. Die mislukte echter en zijn knie begon weer op te spelen. De spelersvakbond van de ATP heeft daarom toch besloten de beschermingsregel voor spelers die langer van zes maanden uit de roulatie zijn toe te passen.

Met die status mag Haasen meedoen aan zijn volgende toernooi als de nummer 104 van de wereld. In werkelijkheid staat hij momenteen 116de op die lijst. Het is de bedoeling dat hij zijn return maakte in het Duitse Heilbronn. “Ik ben vorige week voorzichtig begonnen met tennissen. Om de dag, en voor de rest nog steeds revalideren. Ik wil graag heel snel beter worden, maar geef mezelf de tijd om goed te herstellen”, aldus Haase.

Door zijn blessure miste hij enkele belangrijke toernooien en is zijn ranking aardig gezakt. Hij miste eveneens de Daviscupontmoeting met Zuid-Korea, die overigens wel gewonnen werd door het Nederlandse team. Door voorzichtig te zijn hoopt hij topfit te zijn voor het ABN AMRO-toernooi dat 9 tot en met 15 februari plaatsvindt in het Rotterdamse Ahoy.

Volleyballers Omniworld maken doorstart

Omniworld BV mag het seizoen afmaken. Dat heeft de rechter donderdag beslist. Die vernietigde de faillissementsaanvraag van de hoofdsponsor, Robert J Reinders BV, omdat het bedrijf zelf niet failliet is. Daarom moet hij zijn verplichtingen aan de club uit Almere gewoon nakomen.

Door het vonnis staan de spelers en coaches van het team komende zondag gewoon weer in de zaal om in eigen huis aan te treden tegen DOC Stap Orion. Tevens moet de sponsor de spelers en coaches al het (achterstallige) salaris betalen. “De rechter heeft de BV levensvatbaar verklaard. We zitten conform de begroting op schema en kunnen het seizoen afmaken”, zei technisch directeur Martin Teffer tevreden.

Davenport speelt Australian Open

Lindsay Davenport gaat volgende maand een gooi doen naar een mooi resultaat op de Australian Open. De voormalig nummer één van de wereld probeert zich langzaam weer omhoog te werken na een zwangerschapspauze.

In 2006 en 2007 nam ze nog een pauze omdat ze een kleine verwachtte. Na de geboorte van zoon Jagger Jonathan, in juni van het jaar 2007, begon ze langzaam de draad weer op te pakken. "Ik ben van plan om in Down Under weer serieus mee te doen", aldus de Amerikaanse.

In 2000 won ze het Grand Slam toernooi in Melbourne nog. Eveneens was ze in 1998 te sterk in eigen land in de strijd om de US Open. Een jaar later was Wimbledon prooi voor Davenport.

Afellay mogelijk inzetbaar tegen Vitesse

Ibrahim Afellay is mogelijk fit genoeg om zaterdag zijn opwachting te maken in het competitieduel tegen Vitesse. De 22-jarige international is nagenoeg hersteld van een enkelblessure.

Hij liep de blessure twee geleden op in het Champions League-treffen met Atlético Madrid. Hij miste de belangrijke competitieduels tegen FC Groningen en Heerenveen alsmede het duel van afgelopen dinsdag tegen Liverpool.

Afellay speelde dit seizoen nog maar twaalf wedstrijden in de Eredivisie. Ondanks dat hij een aantal wedstrijden miste is hij wel de topscorer van de club met zeven treffers.

Biseswar weer op het trainingsveld

Diego Biseswar heeft zich weer laten zien op het trainingsveld van Feyenoord. Ook Timothy Derijck zal zich morgen weer bij de groep voegen, hij trainde de afgelopen dagen apart.

Beide jongelingen keren terug van een blessure. Biseswar had te kampen met een knieblessure die hij opliep tijdens de warming-up van het duel tegen HHC Harderberg om de KNVB-beker. Derijck viel afgelopen maandag geblesseerd uit in een duel van Jong Feyenoord.

Curlingdames gedegradeerd

De Curlingdames, onder leiding van skipper Shari Leibbrandt, zijn er niet in geslaagd zich te handhaven in de A-groep. In de strijd om handhaving gingen de dames ten onder tegen Engeland. Het werd uiteindelijk 7-6 in het beslissende tiende end.

Hoewel de Nederlanders een ongelukkige start hadden, maakten ze een mooie comeback. Na 4-0 achter te hebben gestaan wisten ze de stand in het negende en laatste end gelijk te trekken. Het beslissende tiende end ging uiteindelijk toch naar de Engelsen die daarmee mogen gaan strijden om een plek op het WK in Zuid-Afrika.

Koninginnedag 2009 in Apeldoorn

Donderdag 30 april 2009 zal de Koninklijke familie Koninginnedag voor de vierde keer in Gelderland vieren. Apeldoorn zal volgend jaar het feest organiseren. 

Apeldoorn is de Koninklijke familie niet vreemd. In de 17e eeuw werd Paleis het Loo door stadhouder Willem III gekocht, sindsdien is het paleis eigendom van de Oranjes.

Koninginnedag wordt ter gelegenheid van de verjaardag van de Koningin gevierd, al is Koningin Beatrix zelf niet op 30 april jarig. Haar moeder Juliana was dat wel. Tijdens haar inhuldiging als Koningin heeft Beatrix besloten om Koninginnedag op 30 april te blijven vieren. Januari is natuurlijk ook te koud voor de vele vlooienmarkten en feesten, al word je wel warm van de vele liters bier.

Elfstedentocht voert chip in

Vanaf de volgende Elfstedentocht zal de registratie van de deelnemers bij de doorkomsten geregistreerd worden met een chip. Daarnaast blijft het ouderwetse stempelen bestaan.

De schaatsers zullen worden uitgerust met een transponder, die automatisch de tijden registreerd. De organisatie hoopt fouten in de uitslagenlijsten te voorkomen. Zo onbrak Baukje Bron in 1997 aanvankelijk in de einduitslag, terwijl de Friezin als derde over de finish kwam.

Het traditionele stempelen blijft bestaan, zo heeft de Vereniging ’De Friesche Elf Steden’ na een enquête besloten. "Alle rijders gaven in de steekproef aan dat ze willen blijven stempelen," aldus wedstrijdleider Harry van der Werf.

Ook de winnaar van de laatste Elfstedentocht in 1997, Henk Angenent, is tevreden ondanks dat hij niet werd gevraagd voor de enquête. "Maar ik kan me wel in de uitslag van de enquête vinden. Stempelen maakt onderdeel uit van een traditie, die wat mij betreft onveranderd blijft."

Vierde testdag 11-12-2008

Sébastien Buemi heeft ook op de laatste testdag in Jerez de snelste tijd op de klokken gezet. De Zwitser bleef in 1:17.258 Takuma Sato en Heikki Kovalainen ruim voor. Ook in Bahrein werd er door Toyota getest, maar dat gebeurde achter gesloten deuren.

Voor Scuderia Toro Rosso waren vandaag Buemi en Sato aan het werk, waarbij veel ronden gereden werden. Buemi reed met 139 ronden dan ook de meeste van iedereen. Kovalainen hield zich bezig met de afstelling van de auto en testte de nieuwe voorvleugel van de McLaren. Zijn teamgenoot Pedro de la Rosa was in de weer met het KERS-systeem.

Voor Ferrari kwamen Kimi Räikkönen en Felipe Massa in actie. BMW en Williams testten vandaag weer met het nieuwe aerodynamicapakket wat volgend jaar verplicht wordt. Het laatste team dat in actie kwam was Renault, dat met Fernando Alonso tot 124 ronden kwam.

Morgen wordt er achter gesloten deuren verder getest in Bahrein. Volgende week staan er wederom drie testdagen op het programma in Jerez en Bahrein.

#CoureurTeamTijdRonden
1 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:17.258 139
2 T. Sato Scuderia Toro Rosso 1:17.520 119
3 H. Kovalainen McLaren 1:18.049 96
4 K. Räikkönen Ferrari 1:18.782 82
5 F. Massa Ferrari 1:19.050 72
6 F. Alonso Renault 1:19.319 124
7 N. Rosberg Williams 1:19.388 130
8 P. de la Rosa McLaren 1:19.499 47
9 R. Kubica BMW Sauber 1:19.559 134
10 C. Klien BMW Sauber 1:19.738 101

Van der Sar gaat door tot 2010

Edwin van der Sar heeft zijn contract bij Manchester United met één jaar verlengd. De keeper staat nu tot 2010 onder contract bij United.

"We waren al een paar weken met elkaar in gesprek over een nieuw contract. We zijn er nu uit", bevestigt Van der Sars zaakwaarnemer Rob Jansen. "Het is voor een jaar. Wat er daarna gebeurt, zou ik niet weten."

Van der Sar speelt sinds 2005 op Old Trafford.

Flinke stijging pinpasfraude stations

Criminelen kopiëren (skimmen) steeds vaker pinpasgegevens bij de kaartjesapparaten op de stations. Vooral de afgelopen twee maanden is het aantal gevallen flink toegenomen, vertelt een woordvoerster van het KLPD vandaag na berichtgeving van Netwerk.

De eerste acht maanden van dit jaar zijn ruim 300 meldingen binnengekomen van automaten waarop gegevens zijn gekopieerd. De laatste twee maanden gebeurde dit al bij ruim tweehonderd apparaten.

Dit jaar zijn er twintig skimmers op heterdaad betrapt, meldt het KLPD. Het merendeel van hen komt uit Oost-Europa. Volgens het KLPD kunnen mensen voorkomen dat hun pincode in foute handen komt door hun hand boven de toetsen te houden. Zo kunnen criminelen de pincode niet met een kleine camera opnemen en krijgen ze geen toegang tot geld.

[EK] Brons Nijhuis op 50m school

Moniek Nijhuis heeft bij het EK kortebaan zwemmen in het Kroatische Rijeka brons gewonnen op de 50 meter schoolslag.

Nijhuis eindigde als derde in een tijd van 30,45, wat tevens een Nederlands record betekende. Ze moest alleen de Russin Valentina Artemjeva (29,96) en Duitse Janne Schäfer (30,37) voor laten gaan.

Op de 4x100 meter wisselslag bij de mannen eindigde Nederland verrassend als vijfde. Met 1.34,23 zwommen ook zij een Nederlands record. Italië won het goud in een wereldrecordtijd van 1.32,91. Amaury Leveaux plaatste zich met een wereldrecordtijd van 20,48 voor de finale van de 50 meter vrije slag.

Ook andere Nederlanders waren vanavond succesvol. Robin van Aggele plaatste zich als vierde voor de finale van de 100 meter schoolslag, In zijn kielzog zwom Lennart Stekelenburg als nummer acht naar de finale. Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo plaatsten zich als tweede en vierde voor de finale van de 100 meter vrije slag.

Goodbye my lover (deel 8)

Halverwege mijn verhaal onderbreekt mam mij. ‘Lieve kind, het heeft in feite niets te maken met de ruzie tussen jou en mij,’ vertelt ze terwijl ze opnieuw een sigaret opsteekt. ‘Tim en ik waren echt heel verliefd op elkaar. Hij heeft mij ten huwelijk gevraagd en pas daarna heb ik gemerkt dat zijn verliefdheid voor mij aan het afnemen was. Hij werd verliefd op iemand anders.’
Na deze woorden voel ik mijn hart in mijn keel kloppen. Verliefd op iemand anders? Op mij? Gaat mijn diepste wens nu in vervulling?

De Sims 3: leuker dan snoep jatten van een baby

Het lijkt erop dat De Sims van EA zo enorm bekend zijn, dat de marketingmensen zich in rare bochten moeten wringen om nog enigzins originele manieren te vinden om de komende game aan te prijzen.

Zo is er bij dit filmpje bedacht dat De Sims leuker is dan het jatten van snoep van een baby. Nou, dat valt nog te bezien! Let wel, onderstaand filmpje is volledig in het Frans, goede kennis van de Franse taal is nodig om te begrijpen wat er allemaal in gezegd wordt.


In De Sims 3 verkennen je unieke Sims een open, bruisende buurt die letterlijk naast de deur ligt! De vrijheid in De Sims 3 zorgt voor ontelbare mogelijkheden. Geniet van de verrassende momenten en lach om de streken die je uithaalt. De Sims 3 wordt 20 februari 2009 verwacht.

Israëlische Hitler-fan kandidaat voor Knesset

Een joodse kolonist die een groot bewonderaar is van niemand minder dan Adolf Hitler. Het klinkt bizar, maar Moshe Feiglin heeft een bijzonder hoge pet op van de man die gedurende de Tweede Wereldoorlog miljoenen van zijn volksgenoten liet vermoorden. Diezelfde Feiglin, lid van de Likud-partij, maakt nu een grote kans om na de Israëlische parlementsverkiezingen in februari namens zijn partij toe te treden tot het parlement. Dat melden Israelische media vandaag.

In 1995 liet Feiglin zich tegenover de krant Haaretz al lovend uit over Nazi-Duitsland, tot en met 1945 geleid door "een ongekend grote militaire genie, die van kunst en muziek hield". Ook is Feiglin zeer te spreken over de manier waarop de auteur van Mein Kampf in de jaren '30 van de vorige eeuw grip op de Duitse jeugd wist te krijgen. Het resultaat van "een voorbeeldig regime met een effectief justitieel apparaat en een goede openbare orde".

Bij de kandidaatsverkiezingen van zijn partij zou Feiglin kunnen rekenen op een plek rond de twintigste plaats op de kandidatenlijst. Aangezien Likud volgens de laatste peilingen op dertig zetels zou kunnen rekenen is de kans vrij groot dat de Hitler-fan na februari zijn strijd kan voeren vanuit de Knesset

CD: Guns N' Roses - Chinese Democracy

Het was de running gag van de muziekindustrie het afgelopen decennium, de "terugkeer" van Guns N' Roses. In den beginne leek het nog serieus te zijn en op redelijke termijn te kunnen gebeuren. Maar de verhoudingen in de band lagen zo scheef dat Slash en Duff McKagan het al snel voor gezien hielden. Een nieuwe Guns N' Roses begon pas eind jaren negentig vorm te krijgen en in 1999 kwam er zelfs een single uit, 'Oh My God' dat terecht kwam op de soundtrack van 'End of Days'. De geruchtenmolen over de langverwachte opvolger Chinese Democracy ging toen weer draaien. Met muzikanten zoals Robin Finck (NIN), Buckethead, Dizzy Reed, Chris Pitman, Bryan Mantia (Primus) gingen er jaren voorbij alvorens het uiteindelijk uitkristalliseerde naar een volledig studio-album. Vijftien jaar (!) na het debacle The Spaghetti Incident ligt er een nieuwe G N' R in de platenbakken. Wie had dat verwacht?!

DS wordt elektronisch boek

De Nintendo DS is binnenkort ook als boek te gebruiken. In navolging van Sony met haar Sony Reader en Amazon met de Kindle biedt Nintendo de mogelijkheid om literatuur op een lcd te lezen. Nou ja, 2 lcd's natuurlijk.

De Japanners hebben namelijk een deal gesloten met uitgever HarperCollins om '100 Classic Book Collection' op de markt te brengen. Deze bundel bevat honderd boeken die tot de klassieke literatuur behoren, denk hierbij aan Charles Dickens, Jane Austen en Shakespeare. Het 'spel' zal in eerste instantie alleen in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn voor twintig Britse ponden.
Volleybalclubs onderuit in Europa

De mannen van D.O.C. STAP Orion en ORTEC Rotterdam Nesselande zijn er woensdagavond niet in geslaagd hun wedstrijden op het Europese podium te winnen.

Het Doetinchemse Orion verloor het eerste duel in de derde ronde van de Challenge Cup in Roemenië. De ploeg van coach Henk Hansma ging in Constanta tegen Tomis met 3-0 onderuit (25-16, 25-22 en 25-22). De return is volgende week woensdag en daarbij hebben de Roememen aan winst van één set genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Nesselande deed het in Griekenland een stuk beter. De ploeg van oud-international en Olympisch kampioen Ron Zwerver verloor het eerste duel uit de achtste finales van de CEV Cup weliswaar met 3-1 van Lamia, maar was elke set een stuk dichterbij setwinst (28-26, 21-25, 25-27, 23-25). Deze cijfers betekenen dat er volgende week in Rotterdam nog een redelijke kans is om de volgende ronde te halen. Er was nog wel een tegenvaller voor de koploper van de A-League. Wouter Stoltz liep een knieblessure op en moest naar het ziekenhuis. De return is volgende week dinsdag.

Logitech brengt G13 gameboard op de markt

Logitech brengt deze maand een nieuw klein toetsenbord op de markt: de G13. Dit toetsenbord wordt door de Zwitsers aangeprezen als Advanced Gameboard.

Het is dan ook geen volwaardig toetsenbord, maar bevat slechts 25 toetsen die gewoonlijk door rechtshandigen met de linkerhand gebruikt worden, zoals de W, A, S en D. Deze toetsen zijn echter volledig programmeerbaar, ook complexe macro's zijn te creëren achter één toetsaanslag. Naast de toetsprogrammering is ook het hele apparaat in één keer te wijzigen naar andere game-modi, denk aan een World of Warcraft-modus, een Call of Duty-modus of een Command & Conquer-modus.

De toetsen zijn verlicht, elke denkbare kleur kan hiervoor ingesteld worden. Verder is er een programmeerbare joystick aanwezig, deze bevindt zich onder je duim. Om het voor de fans van een G15 aantrekkelijk te maken heeft Logitech ook nog een scherm ingebouwd waarop statistieken of berichten, analoog aan het LCD'tje van zijn grote broer.

De G13 zou deze maand in de schappen te vinden moeten zijn. De adviesprijs ligt op tachtig euro, minus één eurocent.
Terreurdreiging bij begin van EU-top Brussel

Vanmorgen heeft de Belgische politie drie mensen opgepakt die mogelijk van plan waren een aanslag te plegen tijdens de EU-top. De EU-top wordt vandaag en morgen in Brussel gehouden. De Franstalige omroep RTBF meldde dat een van hen een afscheidsboodschap op video had opgenomen. 

De drie zouden deel uit maken van een groep van veertien personen die banden onderhouden met terreurnetwerk Al-Qaeda. Deze zijn bij huiszoekingen in Brussel en Luik opgepakt. 

Het onderwerp van de Brusselse EU-top is economie en klimaat. Er wordt door de 27 landen gekeken naar een conjunctuurpakket van 200 miljard euro die in het leven is geroepen ter stimulering van de haperende economie.

Met dank aan Lkw voor de submit

Ramos twijfelt over Casillas

Of de nieuwe coach van Real echt twijfelt is nog maar de vraag, maar hij schiep in ieder geval geen duidelijkheid op de persconferentie na het treffen met Zenit St. Petersburg. Ramos zegt zelf nog niet te weten wie hij als keeper opstelt tegen Barcelona.

Tegen Zenit stond Jerzy Dudek tussen de palen. Op het eerste gezicht een vrij logische keuze aangezien Real al geplaatst was voor de vorige ronde van het Kampioenenbal. Maar na afloop deed de Spanjaard ietwat geheimzinnig over de positie. "Casillas is een magnifieke doelman. Hij is de beste ter wereld, volgens degenen die de Gouden Bal organiseren", aldus Ramos. Casillas eindigde in die competitie als vierde achter Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Fernando Torres.

"Casillas behoort tot een ongelooflijke categorie. Maar vandaag heb ik hem niet opgesteld omdat ook Dudek een fantastische keeper is. Diens vier reddingen tijdens de wedstrijd waren briljant. Voor mij is het geruststellend dat ik twee doelmannen van deze klasse heb", vervolgde de coach. "De positie van doelman is er geen die ik vaak zal veranderen, maar vandaag was het volgens mij nodig. Het is ook een plek die veel vertrouwen vereist. Ik weet nu nog niet wie er in Camp Nou speelt. Ik heb nog drie dagen om die beslissing te nemen. Ik moet nog heel wat werk verrichten en zal pas een avond tevoren bepalen wie er in het elftal spelen."

Iker Casillas is al sinds 1999 de onbetwiste nummer één bij Real Madrid. Tot het treffen met Zenit afgelopen woensdag stond Casillas ook dit seizoen alle wedstrijden tussen de palen, zowel in de competitie als in Europa.

Sneijder mist duel met Barcelona

Wesley Sneijder zal vanaf de tribune moeten toekijken als Real Madrid het komende zaterdag opneemt tegen koploper Barcelona. De middenvelder heeft nog teveel last van een bovenbeenblessure die hij opliep in het verloren competitie duel tegen Getafe (1-3).

Van de zes Nederlanders die op de loonlijst staan bij De Koninklijke kunnen er maar twee hopen op eventuele speelminuten. Naast de geblesseerde Sneijder ligt ook Ruud van Nistelrooy in de ziekenboeg. Arjen Robben is geschorst voor het treffen met Barca nog een rode kaart in zijn vorige optreden in de competitie. Klaas-Jan Huntelaar is pas vanaf 1 januari speelgerechtigd.

Sastre wil Giro rijden

Als het aan Carlos Sastra ligt gaat hij het volgend seizoen al in de Giro d’Italia opnemen tegen Armstrong. De Tourwinnaar van het vorige seizoen heeft zich aangemeld bij de organisatie van de Ronde van Italië, dat maakte deze donderdag bekend. Als ook zijn nieuwe team Cervélo zich aanmeld is zijn deelname een feit.

Door de aanmelding van Sastre begint er zowaar een sterrencast te ontstaan bij de honderdste Giro. Naast Sastre melden ook Lance Armstrong, Ivan Basso Danilo di Luca en Cadel Evans zich aan de start van de jubileumeditie van de Ronde. Laatstgenoemde kondigde woensdag aan dat hij mee wilde doen.

Aissati en Gabri nog niet speelklaar

Het debuut van Ismail Aissati bij Ajax moet nog even op zich laten wachten. De jonge middenvelder, die deze zomer overkwam van PSV, speelde afgelopen maandag wel mee met Jong Ajax, maar hield na de wedstrijd last van wat vocht in de knie.

Hoelang Ajax het nog moet doen zonder Aissati is nog niet duidelijk. Marco van Basten moet het ook doen zonder de geblesseerde middenvelder Gabri. De Spanjaard herstelt nog van een enkelblessure die hij opliep tijdens de wedstrijd van Jong Ajax van vorige week. Eyong Enoh is wel weer de fit. De Kameroener blesseerde zich tegen Volendam aan zijn hamstring, maar trainde donderdag weer voluit mee met de groep.

Of Van Basten Enoh in de basis zet valt nog te bezien. Tijdens de partij vorm probeerde de coach van Ajax eens iets anders uit. Siem de Jong speelde op de nummer tien positie, vlak achter Darío Cvitanich. De controleurs op het middenveld waren Urby Emanuelson en Rasmus Lindgren.

[NFL] Uitslagen & standen week 14

Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de eerste teams hun ticket voor de playoffs binnen. De Titans, Giants en Cardinals hebben allen hun divisie gewonnen.

Uitslagen week 14
Oakland Raiders @ San Diego Chargers7 - 34
Jacksonville Jaguars @ Chicago Bears10 - 23
Minnesota Vikings @ Detroit Lions20 - 16
Cincinnati Bengals @ Indianapolis Colts3 - 35
Philadelphia Eagles @ New York Giants20 - 14
Cleveland Browns @ Tennessee Titans9 - 28
Atlanta Falcons @ New Orleans Saints25 - 29
Houston Texans @ Green Bay Packers24 - 21
Miami Dolphins @ Buffalo Bills16 - 3
New York Jets @ San Francisco 49ers14 - 24
New England Patriots @ Seattle Seahawks24 - 21
Kansas City Chiefs @ Denver Broncos17 - 24
St. Louis Rams @ Arizona Cardinals10 - 34
Dallas Cowboys @ Pittsburgh Steelers13 - 20
Washington Redskins @ Baltimore Ravens10 - 24
Tampa Bay Buccaneers @ Carolina Panthers23 - 38


AFC EastWL
New York Jets85
Miami Dolphins85
New England Patriots85
Buffalo Bills67

AFC NorthWL
Pittsburgh Steelers103
Baltimore Ravens94
Cleveland Browns49
Cincinnati Bengals111 (1)

AFC SouthWL
Tennessee Titans*121
Indianapolis Colts94
Jacksonville Jaguars67
Houston Texans49

AFC WestWL
Denver Broncos85
San Diego Chargers58
Oakland Raiders310
Kansas City Chiefs211


NFC EastWL
New York Giants*112
Dallas Cowboys85
Philadelphia Eagles75 (1)
Washington Redskins76

NFC NorthWL
Minnesota Vikings85
Chicago Bears76
Green Bay Packers58
Detroit Lions013

NFC SouthWL
Carolina Panthers103
Tampa Bay Buccaneers94
Atlanta Falcons85
New Orleans Saints76

NFC WestWL
Arizona Cardinals*85
San Francisco 49ers58
Seattle Seahawks211
St. Louis Rams211

* = geplaats voor de playoffs.

[MLB] CC Sabathia naar de Yankees

CC Sabathia werpt volgend seizoen voor de New York Yankees. Dat werd gister bekend gemaakt door enkele Amerikaanse media. De sterwerper van de Milwaukee Brewers gaat in New York een flinke smak geld verdienen.

Naar verluidt tekent hij een contract voor zeven jaar waar een prijskaartje van 161 miljoen dollar aanhangt. Daarmee wordt hij de best betaalde pitcher in de historie van de Major League Baseball. Bovendien wordt er in zijn contract een clausule opgenomen die het voor hem mogelijk maakt om na drie jaar zijn contract te laten ontbinden, als bijvoorbeeld zijn gezin het niet bevalt in NYC.

Er gaan geruchten dat de Yankees ook nog achter A.J. Burnett aan zitten. De pitcher van de Toronto Blue Jays zou een contract voor vijf jaar krijgen met een bedrag van 85 miljoen dollar. Daarmee overtreffen ze het bod van de Atlanta Braves die Burnett een bedrag van rond de 65 miljoen dollar hadden aangeboden.

De andere club uit The Big Apple, de Mets, slaan ook hun slag op de free agent-markt. Eerder deze week haalden ze Francisco “K-Rod” Rodriguez binnen, een van de beste closers in de MLB op het moment. Gisteren werd bekend dat ze ook J.J. Putz aan hun bullpen hebben toegevoegd. Hij werd geruild met de Mariners in een deal die in totaal twaalf spelers betrof. Rodriguez gaat 37 miljoen dollar verdienen in drie jaar, Putz moet het doen met 14 miljoen voor twee jaar.

Route proloog Tour 2010 bekend

De eerste dag van de Tour de France van 2010 gaat van start op het Zuidplein in Rotterdam en eindigt bij Ahoy, zo maakte Tour-directeur Christian Prudhomme vandaag bekend in het Luxor Theater. De negen kilometer lange proloog zal plaatsvinden op zaterdag 3 juli 2010. Oud-tourwinnaar Joop Zoetemelk zal het startschot geven.

Na de start zullen de renners over de Erasmusbrug gaan, om vervolgens na een stuk Maasboulevard en de Willemsbrug richting Ahoy' te rijden. Op de tweede dag rijdt het peloton vanaf Rotterdam richting Zeeland. Op de Erasmusbrug wordt er gestopt voor de officiële start en de volksliederen.

Klik hier voor een overzicht van het parcours.

Acteur snijdt z'n eigen keel door

Een acteur is ternauwernood aan de dood ontsnapt nadat hij op het toneel in zijn keel sneed met een echt mes in plaats van een attribuut met stomp lemmet.

Daniel Hövels viel op de grond waarbij het bloed uit zijn keel vloeide tijdens een voorstelling in het Burgtheater in Wenen (Oostenrijk). Hij werd snel naar het ziekenhuis gebracht met een diepe snede in zijn keel, die gelukkig de hoofdslagader gemist had.

De Oostenrijkse politie onderzoekt of het incident een ongeluk was, of een doelbewuste aanslag op de acteur. Een dokter die de 30-jarige Hövels behandelde, zei tegen de krant Österreich: "Als de acteur iets meer druk op het mes gezet had of zelfs een slagader geraakt had, dan zou hij waarschijnlijk doodgebloed zijn op het toneel."

Dit realistische drama speelde zich afgelopen weekend af tijdens een voorstelling van Schiller. Het karakter dat Hövels speelde, moest zelfmoord plegen en de acteur gebruikte daarvoor, dacht hij, een toneelattribuut.

Applaus voor de stunt

De mensen in het publiek zouden hebben geklapt voor wat zij dachten dat een fantastisch 'special effect' was en realiseerden zich pas dat er iets mis was toen de acteur het toneel afstrompelde op zoek naar hulp.

De Oostenrijkse politie heeft een onderzoek gestart en niet de mogelijkheid uitgesloten dat er opzet in het spel is, zo rapporteerde de Oostenrijkse media. Er werd hen verteld dat het mes bij een winkel in de buurt gekocht was. Een politieagent zei: "De prijssticker zat zelfs nog op het mes."

Hövels herstelde na behandeling in het ziekenhuis en verscheen, volgens ware toneeltraditie, de volgende avond weer op het toneel, wel met een verband om zijn nek.

Met dank aan Anonymouscoward voor het herschrijven van de submit

Golfprof Daly smijt camera in boom

Golfer John Daly houdt niet zo van fotografen, zo bleek tijdens de eerste ronde van het Australian Open in Sydney.

Gefrustreerd door zijn matige spel pakte de Amerikaan de camera van een toeschouwer en gooide deze kapot tegen een boom.

"Ik vind het erg onbeleefd om een camera zo dichtbij op iemands gezicht te richten. Mijn ogen doen nog pijn van de flits," verklaarde Daly na het incident. "Die vent had al tientallen foto’s gemaakt. Ik betaal wel een nieuwe voor hem."

De wedstrijdleiding steunt Daly en geeft hem geen straf, omdat de toeschouwer de regels overtrad door de camera te gebruiken. Een filmpje van het incident is nog niet opgedoken, maar wel enkele foto's van de camera.

Daly eindigde de ronde in 78 slagen, zes boven par.

Tweede babylijkje gevonden in Enschede

In Enschede heeft de politie opnieuw een babylijkje gevonden. Dat gebeurde op aanwijzingen van de vrouw die 8 december werd aangehouden op verdenking van het om het leven brengen van een baby die enkele dagen daarvoor dood was gevonden.

Het tweede lichaampje zat verborgen in een tas en werd gisterenavond gevonden, zo maakte de politie vandaag bekend.

De tas met het lichaampje is voor nader onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het is nog onduidelijk hoe oud de baby is, of het een jongetje of een meisje is en op welke wijze het kindje om het leven is gekomen.

Op 1 december vonden passanten bij een garagebox het eerste babylijkje. Op 8 december werd in verband hiermee een jonge vrouw aangehouden. Op haar aanwijzingen is nu ook een tweede overleden baby gevonden. DNA-onderzoek moet formeel nog uitwijzen of de vrouw de moeder is van de twee baby's.

De politie wil niet vertellen waar de tweede baby is gevonden. De vrouw is psychische en medische hulp aangeboden. Zij wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris in Almelo. De politie heeft dertig mensen op het onderzoek gezet.

 

Met dank aan De__Twentenaar, Vjenne_kloet en Floor-Sofie voor de submit

Proloog Tour 2010 eindigt bij Ahoy'

De eerste dag van de Tour de France van 2010 gaat van start in Rotterdam op het Zuidplein en eindigt bij Ahoy', zo maakte Tour-directeur Christian Prudhomme vandaag bekend in het Luxor Theater.

De negen kilometer lange proloog zal plaatsvinden op zaterdag 3 juli 2010. Oud-tourwinnaar Joop Zoetemelk zal het startschot geven. Na de start zullen de renners over de Erasmusbrug gaan, om vervolgens na een stuk Maasboulevard en de Willemsbrug richting Ahoy' te rijden.

Op de tweede dag rijdt het peloton vanaf Rotterdam richting Zeeland. Op de Erasmusbrug wordt er gestopt voor de officiële start en de volksliederen.

Klik hier voor een overzicht van het parcours.

Ajacied Martina wil verhuurd worden

Ajax-aanvaller Javier Martina hoopt dat hij in de tweede seizoenshelft verhuurd kan worden aan een club in de Eredivisie.

De 21-jarige rechtsbuiten werd afgelopen zomer bij de A-selectie gehaald, maar speelde slechts één duel voor de Amsterdammers. Dat was enkele maanden geleden tegen FC Twente.

Martina wil nu elders ervaring op doen. "Binnenkort zullen we de clubleiding daarvoor om goedkeuring vragen," aldus zaakwaarnemer Jeroen Hoogewerf in Sportweek. "Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat Ajax níét akkoord gaat. Als Javier wordt verhuurd, kunnen ze tenminste een eerlijk oordeel over hem vellen."

Bij Ajax heeft Martina concurrentie van onder meer Luis Suarez, Dennis Rommedahl en Kennedy Bakircioglu.

Crimineel ontsnapt uit Bijlmerbajes

Een gevangene van de Bijlmerbajes is er vanochtend in geslaagd te ontsnappen uit de gevangenis. De 34-jarige crimineel poogde te ontsnappen met een medegevangene, die laatste kon nog worden gepakt toen ze het hek over wilden klimmen. De 34-jarige man kon via een sloot ontkomen.

Justitie doet geen uitspraken over de reden van detentie van de 34-jarige crimineel. Ook is onbekend of hij nog op vrije voeten verkeert. Buiten de poort van de Bijlmerbajes zouden mensen klaar hebben gestaan om de ontsnapte crimineel te helpen ontkomen. Of dit is gelukt, is niet bekend gemaakt.

SackSanta volgende week te downloaden

Gisteren hadden we voor jullie het bericht dat we vandaag nieuwe kostuums voor onze Sackboys en Sackgirls konden downloaden. Vandaag is bekend geworden welke kostuums we volgende week kunnen verwachten.

Althans, één kostuum kunnen we sowieso volgende week downloaden. Dit is de de baard en de muts van onze geliefde Kerstman. Deze week is het zelfs al mogelijk om de jas en de broek te downloaden. Leuk kerstcadeautje misschien? Nee, je hoeft niet te wachten tot je deze onder je kerstboom vindt want hij is volkomen gratis te verkrijgen via de Playstation Store.Ho ho hoo

Palin-kalkoen verkocht op eBay

Wat een treurig lot, arm kalkoentje. Eerst word je tijdens een televisie-interview met Sarah Palin op de achtergrond achteloos afgeslacht. Vervolgens slaat de eigenaar van de boerderij waar je je miserabele leven hebt geleefd een slaatje uit je dood door je op veilingsite eBay te koop aan te bieden.

Je in een plastic zak omwikkelde zielloze lichaam levert uiteindelijk 175 euro op. Nu maar wachten op Thanksgiving, waar jij het feestmaal wordt.

Het filmpje met de gruwelijke beelden, waarin Sarah Palin op de voorgrond haar vakantieplannen uit de doeken doet, zorgde voor veel hilariteit, maar minstens voor evenveel verontwaardiging.


Het betreffende filmpje, doorspoelen naar 1:05 (of niet).

[NHL] Red Wings laat langs Flames

De Detroit Red Wings hebben hun thuiswedstrijd tegen de Calgary Flames in overtijd gewonnen met 4-3. Detroit kwam terug van een achterstand van twee doelpunten voordat verdediger Niklas Lidstrom in de overtijd-periode de winnende treffer maakte.

Brian Rafalski scoorde een goal en had een assist. Henrik Zetterberg en Valtteri Filppula scoorden ook voor Detroit, dat zijn vierde overwinning op rij behaalde. Johan Franzen had twee assists en goalie Ty Conklin maakte 29 reddingen.

Deze wedstrijd speelden de Red Wings eigenlijk minder goed dan de Flames, maar hun surplus aan talent maakte dit goed. "Soms vergeet je hard te werken als je zoveel talent hebt", zei Wings-coach Mike Babcock. Na de eerste periode, waarin Detroit met 2-0 achterkwam, schudde Babcock de lines door elkaar en dat bracht het gewenste effect. "Dat gaf ons net het zetje dat we nodig hadden. We realiseerden ons dat we harder moesten werken, en dat kwam er in de tweede periode uit", liet Lidstrom weten.

Aan de kant van de Flames maakte David Moss een goal en een assist. Craig Conroy en Daymond Langkow scoorden eveneens. De weinig gebruikte reserve-doelman Curtis McElhinney maakte 35 reddingen. "Hij speelde heel erg goed. Het is jammer dat wij niet genoeg brachten om hem de overwinning te bezorgen",vertelde Flames-verdediger Dion Phaneuf.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Detroit Red WingsCalgary Flames4-3 (OT)
Buffalo SabresTampa Bay Lightning4-2
New Jersey DevilsPittsburgh Penguins4-1
Washington CapitalsBoston Bruins3-1
Atlanta ThrashersNew York Rangers2-3 (OT)
Chicago BlackhawksOttawa Senators2-0
Dallas StarsPhoenix Coyotes3-5
Anaheim DucksSt. Louis Blues4-2

AVRO moet stoppen met omroepblad

De AVRO moet stoppen met de uitgave van het omroepblad 'TV Film'. Dat heeft het Commissariaat voor de Media (CvdM) bepaald. De omroep kreeg in 2005 toestemming om het blad uit te geven, voorwaarde was wel dat het binnen drie jaar kostendekkend zou zijn.

Drie jaar na dato is het omroepblad nog steeds verliesgevend, volgens een prognose blijft dat in 2009 ook zo. Dit heeft het CvdM doen besluiten de stekker uit de nevenactiviteit te trekken. Volgens het Commissariaat is er sprake van 'nadelige invloed op de uitvoering van de hoofdtaak van de omroep'. De AVRO moet uiterlijk 18 mei stoppen met TV Film, zodat ze ruim te tijd hebben alles netjes af te ronden.

Sony: "Wij leiden met User-generated Content"

User-Generated Content zou zo als nieuw woord in de Dikke van Dale kunnen komen. Het lijkt helemaal hot in gamesland om mensen hun eigen content te laten maken en deze te laten delen met anderen. In een interview heeft Sony's senior VP of Worldwide Studio Europe, Michael Denny, laten weten dat Sony op dit moment leidt in deze nieuwe vorm van entertainment.

Met releases als Buzz!, Home en, natuurlijk, LittleBigPlanet vindt Denny dat Sony in dit genre voorop loopt.

Although we've had the success in the social genre we want to move that on as well, like finding new experiences with Little Big Planet and user-generated content. In the console field that's an area we can rightly claim leadership to now. We want to look at more areas of that.

Om zijn statement te bekrachtigen noemde hij het succes van Buzz! en LittleBigPlanet. Voor Buzz! zijn op dit moment meer dan 100.000 quizen gemaakt door gamers, en deze zijn al meer dan 7 miljoen keer gespeeld. LittleBigPlanet heeft één maand na de release al meer dan 180.000 zelf gemaakte levels. Deze zijn al meer dan 22.4 miljoen keer gespeeld.

LittleBigPlanet krijgt nieuwe levels en een grote patch

LittleBigPlanet, het paradepaardje voor Sony's Playstation 3, ligt meer dan een maand in de winkels. Er zijn al honderdduizenden levels gemaakt en deze zijn al miljoenen keren gespeeld. Ondanks dat de community al zoveel levels heeft gemaakt zal Media Molecule met meer levels komen.

Er zullen dus nieuwe levels van de makers van Media Molecule zelf gedownload kunnen worden. Wanneer deze levels verschijnen is nog niet bekend. Volgens één van de producers kost het maken van die levels veel tijd omdat ze grondig getest moeten worden.

Ook zullen er nieuwe patches verschijnen met aanvullingen op de create-mode. Deze kunnen we snel kunnen verwachten en het zal een grote invloed hebben op deze mode. Helaas mocht de producer hier verder niets over kwijt.Kersteditie Playboy met Do in de winkels

Eindelijk is het dan zover: de Playboy met de naakte Do ligt in de winkels. De foto's waren eerder al verspreid door een wraakzuchtige werknemer die zijn contract niet verlengd zag worden. Deze werknemer stuurde de foto's al op naar vkmag.com, waar ze al enige tijd te bewonderen waren. De Playboy beweerde echter dat dit niet Dominique van Hulst is, zoals zangeres Do eigenlijk heet.

Volgens vkmag waren dit wel de echte foto's, maar wil Playboy niet dat dit bekend wordt, omdat zij bang zijn dat de verkoop van de kersteditie daardoor tegen gaat vallen. Een dag later verschenen er echter opnieuw foto's van een naakte Do, waarop de zangeres toch duidelijk herkenbaar in beeld komt.

Op 6 december liet Playboy dan eindelijk officieel de eerste foto's zien op haar website. Het blad met deze foto's van de naakte zangeres is nu eindelijk te koop. Op internet zijn de foto's ook al te vinden. Kijk hier en hier.

Met dank aan Sc0rPi0n, LC2007 en alwinvdv voor de submit.

Pamela Anderson schrijft brief aan Beatrix

Sinds Pamela Anderson optrekt met illusionist Hans Klok is ze erg begaan met ons kikkerlandje. Ze heeft zelfs een open brief aan koningin Beatrix gestuurd. Ze vindt Nederland leuk, maar er is iets dat haar niet zint. In de brief aan Bea verzoekt ze het fokken van dieren voor bont te verbieden.

"Ik vind het fantastisch om Nederland deze week te bezoeken, niet alleen omdat het zo'n schattig land is, maar ook vanwege de houding tegenover twee zaken die me na aan het hart liggen: seks en dierenrechten", schrijft de voormalig Baywatch-actrice in haar brief. Pamela verzoekt Beatrix tot het uitbannen van alle soorten fokkerijen die bont als doel hebben. "Het merendeel van de Nederlandse burgers is tegen het dragen van bont en een verbod op bontfokkerijen zou een voorbeeld stellen voor andere landen en dierenvrienden over de hele wereld."

Pam opent vandaag overigens, samen met Hans Klok, de Miljonair Fair met hun speciale openingsact. Vorig jaar assisteerde ze Klok in zijn shows in Las Vegas en komt nu speciaal voor deze schnabbel overgevlogen.

Grote monsters in White Knight Story screenshots

White Knight Story is een nieuwe JRPG van Level-5 voor de Playstation 3. De game komt volgend jaar pas uit in de VS en Europa, maar deze maand al in Japan. Toch hebben we nog vrij weinig gezien van de game. Voor al die gamers die toch graag meer willen weten hebben we een tiental nieuwe screenshots voor jullie van gameplay en cutscenes.Als uitsmijter hebben we ook nog de Japanse box-art voor jullie.


12 gewonden door gaslek in school

Aan de Marconistraat in Rotterdam zijn rond het middaguur twaalf mensen gewond geraakt in een schoolgebouw, nadat er gas lekte. Wat de oorzaak is van het gaslek is nog niet bekend. De vierde etage van het gebouw, waar een ROC mbo-opleiding is gevestigd, is door de politie geëvacueerd.

Een politiewoordvoerster heeft laten weten dat de slachtoffers niet onwel zijn geraakt. Zij zijn samengebracht in een ruimte en inmiddels onderzocht. Wat de uitkomst daarvan is, is nog niet bekend.

"We moeten nog bezien hoe serieus alles is, want de mogelijkheid bestaat dat het meevalt maar dat de mensen elkaar als het ware 'aansteken' als ze het hebben over hoofdpijn en dergelijke", laat een politiewoordvoerder weten. "In het verleden hebben we de ervaring gehad dat mensen misschien van schrik meer last zeggen te hebben van het een of ander terwijl er in werkelijkheid niet zoveel aan de hand is".

Met dank aan DJMO voor de submit.

Man herinnert zich ontucht niet

Nico V. uit Hoek van Holland stond terecht omdat hij van ontucht werd verdacht. Eerder legde hij nog een verklaring af over wat er gebeurd was, maar nu kon hij zich daar plots niets meer van herinneren. "We zijn weer helemaal terug bij af", aldus een gefrustreerde rechter.

Nico V. wordt verdacht van seksueel misbruik van zijn 4-jarige buurjongetje. Het jongetje kwam in augustus 2007 huilend thuis. Toen zijn ouders vroegen wat er aan de hand was vertelde hij hun dat de buurman in zijn 'piepie' had geknepen en dat het pijn had gedaan. De stiefvader van het jongetje werd hier zo kwaad om dat hij de verdachte direct daarna in elkaar sloeg en een salontafel door zijn raam gooide.

Toen de verdachte eenmaal in voorarrest zat, werden de ruiten van zijn huis ingegooid en werd zijn schuur in brand gestoken. De politie adviseerde de man niet langer in Hoek van Holland te gaan wonen.

De aanklager eist nu vijftien maanden celstraf, waarvan acht voorwaardelijk, tegen de man vanwege het misbruik van zijn buurjongetje. Daarnaast wil de aanklager dat de man in therapie gaat. De rechter zal op 22 december aanstaande uitspraak doen in de zaak.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.

'Vraag olie daalt voor het eerst in kwart eeuw'

Voor het eerst in een kwart eeuw daalt dit jaar de wereldwijde vraag naar olie. Dat voorspelde vandaag het Internationale Energie Agenschap (IEA). In 2009 gaat de vraag volgens het IEA weer omhoog.

De vraag in 2008 daalt met 200.000 vaten olie per dag ten opzichte van het jaar daarvoor naar 85,8 miljoen vaten per dag, aldus het IEA. De schatting ligt 350.000 vaten per dag lager dan een eerdere verwachting van het agentschap voor dit jaar.

In 2009 voorziet het IEA weer een opleving van de vraag, naar 86,3 miljoen vaten per dag. Dit cijfer is overigens lager dan een eerdere schatting van het agentschap, die uitging van 86,5 miljoen vaten per dag.

  (foto: ANP)

Volgend seizoen voetbal met Kerst in België

Ook in België zal er voortaan met Kerst worden gevoetbald. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de ordediensten zijn akkoord gegaan met de nieuwe formule, die vanaf het seizoen 2009-2010 zal worden gehanteerd in de Jupiler Pro League.

Alhoewel niet elke gemeente een voorstander van voetbal tijdens Kerst was, heeft de Belgische overheid toch zijn goedkeuring gegeven aan de plannen. Alleen de clubs kunnen er nog anders over beslissen.

"Normaal zal er in de volgende kerstperiode gevoetbald worden. Geen enkele van de achttien burgemeesters die een Eerste Klasseclub op zijn grondgebied heeft, stelde zijn veto," aldus Ludwig Sneyers, directeur van de Pro League tegenover het Belgische persbureau Belga.

"Een paar burgemeesters hebben wel enkele voorwaarden gesteld. Zo wil de burgemeester van Brugge niet dat Club in die periode Anderlecht of Standard ontvangt. Na twee jaar zullen we het systeem evalueren. Indien nodig zullen er dan de nodige lessen getrokken worden," licht Sneyers verder toe.

Kerstvoetbal is niet de enige verandering in de Jupiler Pro League. Vanaf volgend seizoen heeft de Belgische competitie 40 speeldagen (30 in de reguliere competitie met zestien ploegen en tien in de play-offs). De competitiestart zal om die reden worden vervroegd naar eind juli of begin augustus.

'Honda geeft ondersteuning na overname team'

FIA-president Max Mosley zegt dat Honda bereid is om na de verkoop van het team de nieuwe eigenaar een jaar lang bij te staan met hulp. Het Japanse team besloot vorige week de sport te verlaten, maar gaf wel aan dat het team niet voor de hoofdprijs in de etalage staat.

"Als een partij serieus geïnteresseerd zou zijn in het team, zal Honda hulp bieden om de overgang soepel te laten verlopen", aldus Mosley tegen Press Association. "Vanaf 2010 zou de nieuwe partij het dan wel helemaal op eigen kracht moeten doen, maar in 2009 zou er nog wel wat hulp zijn. Dat is hoe ik het heb begrepen."

Spray voorkomt gesmokkel in Argentinië

Vanaf volgend seizoen zal het in Argentinië niet meer mogelijk zijn om bij een vrije trap meters te smokkelen met de muur. Scheidsrechters zullen voortaan met een spray kunnen aangeven waar de verplichte afstand van 9.15 meter zich bevindt.

Het idee is afkomstig van sportjournalist Pablo Silva, die zich als voetballer op amateurniveau enorm druk maakte over het voortdurende geschuifel van de muur bij een vrije trap. "Een paar jaar geleden, een wedstrijd in de 88ste minuut," vertelt Silva. "We stonden met 1-0 achter en kregen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Toen ik de vrije trap nam, stond de muur nog maar op drie meter."

Silva besloot op weg naar huis dat het hiermee maar eens afgelopen moest zijn en kwam uiteindelijk met het idee van de spuitbus. De arbiters op het hoogste niveau van Argentinië zullen vanaf komend seizoen beschikken over een busje spray om zo de muren in toom te houden.

Akkoord tussen FIA en FOTA

De FIA en de FOTA hebben woensdag in Monaco een akkoord bereikt over kostenbesparingen in de Formule 1. Er werden geen details bekendgemaakt over de besparingen die in 2009 en 2010 plaats moeten vinden. Wel gaven de teams en de FIA tevreden te zijn met het resultaat.

"Dit was de meest constructieve bijeenkomst over Formule 1-zaken die de deelnemers ooit hebben meegemaakt," aldus de gezamenlijke verklaring na afloop van de vergadering. De voorgestelde maatregelen worden vrijdag ingebracht in de vergadering van de World Motor Sport Council. Naar verluidt gaat het om het verder beperken van de testkilometers, beperking van het gebruiken van de windtunnel en de invoering van meer standaardonderdelen. De standaardmotor zal blijven, echter zijn teams niet verplicht deze te gebruiken.

"Ik ben verguld met de uitkomst van deze vergadering," aldus FIA-president Max Mosley. FOTA-voorzitter Luca di Montezemolo was ook zeer tevreden. "De band tussen de teams was fundamenteel voor het voldoen aan de richtlijnen van de nieuwe Formule 1, maar wel met dezelfde DNA, zoals de FIA ons verzocht had."

2000 kinderen sterven per dag door ongelukken

Uit onderzoek uitgevoerd door de World Health Organization (WHO) en UNICEF is gebleken dat wereldwijd per dag meer dan 2000 kinderen sterven aan de gevolgen van ongelukken die in de helft van de gevallen te voorkomen was.

Letsel opgelopen door ongelukken is de belangrijkste oorzaak van sterfte onder kinderen vanaf negen jaar waarbij 95% van de gevallen plaatsvindt in ontwikkelingslanden. Alhoewel lager in Westerse landen, is het nog steeds doodsoorzaak nummer één (40% van de gevallen).

De top 5:

  • Auto-ongelukken: 260.000 doden
  • Verdrinking: 175.000 doden
  • Verbranding: 96.000 doden
  • Vallen: 47.000 doden
  • Vergiftiging: 45.000 doden

 

Valse merkkleding gevonden bij inval wietplantage

De ontmanteling van een wietplantage in Maastricht heeft tot de vondst van een grote partij valse merkkleding geleid. De politie deed een inval in een winkel aan de Fort Willemweg, omdat op de eerste verdieping ongeveer zeshonderd wietplanten stonden. In de rekken beneden zagen agenten illegale nepkleding hangen van de merken Björn Borg, Lacoste en Dolce & Gabbana.

De kledingvangst heeft een geschatte verkoopwaarde tussen de 100 en 150 duizend euro. De eigenaar van de winkel moet voor beide zaken voor de rechter verschijnen, liet de politie vandaag weten. Voor de hennepkweek werd volgens de politie illegaal stroom afgetapt.

Bij een andere inval in een pand aan de Breusterweg in Eijsden vond de Limburgse politie donderdag 1400 hennepplanten. Ook werd een flatscreen-tv in beslag genomen.

Dragon Ball Z: Infinite World lanceert sterk in Japan

De afgelopen week werden er weer wat nieuwe titels gelanceerd in Japan. Hoogste nieuwe binnenkomer is Dragon Ball Z: Infinite World, de laatste DBZ-game voor de PlayStation 2. Andere hoge binnenkomers waren 428: Fuusa Sareta Shibuya de voor de Wii en Fallout 3 voor de Xbox 360. Wii Music is inmiddels bijna uit de wekelijkse lijst verdwenen en lijkt daarmee niet het succes te krijgen waar Nintendo op gehoopt had.

Op het gebied van hardware zijn de fluctuaties klein. Een paar systemen, zoals de DS, verkochten meer exemplaren dan vorige week, terwijl anderen, zoals de PS3, juist wat terugzakten. De kerstrush lijkt dus nog te moeten gaan komen.

Software

01. [NDS] Professor Leyton and the Last Time Travel (Level 5) 87,100 / 434,400
02. [PS2] Dragon Ball Z: Infinite World (Namco Bandai) 76,500 / NEW
03. [WII] Animal Crossing: City Folk (Nintendo) 75,600 / 489,300
04. [NDS] Hoshi no Kirby: Ultra Super Deluxe (Nintendo) 60,200 / 535,000
05. [PS3] Pro Evolution Soccer 2009 (Konami) 42,400 / 210,800
06. [NDS] Wagamama Fashion Girls Mode (Nintendo) 37,900 / 278,600
07. [NDS] Pokémon Platinum (Pokémon) 37,300 / 2,008,800
08. [WII] 428: Fuusa Sareta Shibuya de (SEGA) 34,000 / NEW
09. [360] Fallout 3 (Bethesda) 30,600 / NEW
10. [NDS] Rhythm Tengoku Gold (Nintendo) 29,600 / 1,244,100

11. [NDS] Chrono Trigger DS (Square Enix)
12. [WII] Wii Fit (Nintendo)
13. [PSP] Kenka Banchou 3: Zenkoku Seiha (Spike)
14. [PSP] Gundam vs. Gundam (Namco Bandai)
15. [PSP] Musou Orochi: Maou Sairin (KOEI)
16. [PS2] Pro Yakyuu Spirits 5 (Konami)
17. [PS3] Gran Turismo 5 Prologue Spec III (SCE)
18. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo)
19. [PSP] Yu-Gi-Oh Tag Force 3 (Konami)
20. [PS3] Pro Yakyuu Spirits 5 (Konami)
21. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd G (PSP the Best) (Capcom)
22. [NDS] Tamagotchi Star School (Namco Bandai)
23. [NDS] Tongariboushi and the 365 Days of Magic (Konami)
24. [NDS] Animal Crossing: Wild World (Nintendo)
25. [NDS] Neon Genesis Evangelion Pachinko 3 (D3)
26. [NDS] Soccer Tsuku DS: Touch & Direct (SEGA)
27. [PSP] Patapon Domchaka 2 (SCE)
28. [NDS] Hitman Reborn! Mafia Collection (Takara Tommy)
29. [WII] Wii Sports (Nintendo)
30. [WII] Wii Music (Nintendo)

Hardware

Hardware | This Week | Last Week | YTD | LTD
DS+ | 138,800 | 114,036 | 3,242,226| 24,415,280
WII | 56,700 | 49,848 | 2,505,163 | 7,121,302
PSP | 54,800 | 55,090 | 3,356,782 | 11,021,859
PS3 | 30,300 | 34,978 | 861,975 | 2,503,651
360 | 10,000 | 11,423 | 284,387 | 792,832
PS2 | 5,700 | 5,628 | 446,721 | 21,373,761

Proef fiscus met innen belastingschuld

De belastingdienst wil volgend jaar beginnen met een proef met het innen van belastingschulden rechtstreeks van de bankrekening. De fiscus kan met hulp van banken maximaal drie aanslagen van maximaal 1000 euro per stuk van de rekening van een wanbetaler halen. Een woordvoerder van de belastingdienst bevestigde vandaag een verhaal hierover in het AD.

Maar voor het zover komt moet iemand wel eerst een aanmaning en een dwangbevel hebben ontvangen. Daarna mag de dienst gedurende drie maanden maximaal 1000 euro per maand innen. Wanneer de proef begint is nog niet bekend. Er wordt nog overlegd met de banken, maar die zijn in principe bereid mee te werken, aldus de woordvoerder.

De al aangepaste Invorderingswet biedt gemeenten en andere overheden de mogelijkheid dit ook te doen. Maar de verwachting is dat zij eerst de resultaten van de proef van de fiscus af zullen wachten.

[Update] Halo Wars collector's edition ook naar Nederland

[Update 10:53u.]

We hebben nu ook contact gehad met Microsoft en de bevestiging gekregen dat de Nederlandse collector's edition hetzelfde zal zijn als de Amerikaanse.

Origineel bericht

Onlangs maakte Ensemble Studios bekend dat de console-RTS Halo Wars eind februari in de Europese schappen zal liggen en een weekje later in de Amerikaanse. Er werd toen tevens een uitgebreide collector's edition van de game aangekondigd voor de Amerikaanse markt met daarin een graphic novel, een ingame Wraith genaamd Honor Guard, zes zogenaamde leader cards en een Spirit of Fire-afdruk. Aangezien deze "nationwide" zou verschijnen was er enige twijfel of we in Europa ook nog een versie voor de verzamelaars zouden kunnen krijgen.

Inmiddels hebben we contact gehad met Bill Jackson, associate producer van Ensemble Studios. Hij wist ons te melden dat er wel degelijk ook buiten Amerika een collector's edition en pre-order edition van de game zullen verschijnen en dat de precieze invulling hiervan ergens in de komende weken bekend zal worden gemaakt. Het verschilt namelijk van regio tot regio en de details zijn dan ook alleen bekend bij de lokale publisher, in ons geval Microsoft. Binnenkort meer informatie dus over wat wij hier in Nederland kunnen verwachten.

I have confirmed that there are both pre-orders and limited edition versions of the game available outside the United States. This is handled on a region by region basis and we expect that announcements will be made in your local regions in the coming weeks.

Twintig jaar voor het originele Halo was er nog een enorme oorlog gaande tussen de mensheid en de Covenant. Wie er ging winnen was nog niet duidelijk en hoewel de Covenant langzaam de overhand kregen had de mensheid een geheim wapen: de Spartans. Deze supersoldaten waren de ultieme kracht in de strijd tegen de aliens. In Halo Wars vecht je de oorlog uit met de Covenant, met deze Spartans nog tot je beschikking.

Lazovic gewild in Engeland

PSV-spits Danko Lazovic zou in de belangstelling staan van enkele clubs uit de Engelse Premier League, aldus de Telegraaf. West Bromwich Albion en Blackburn Rovers zouden via een spelersmakelaar interesse hebben getoond in de Serviër.

"Maar wij doen geen zaken met tussenpersonen," was de duidelijke reactie van manager transfers en scouting Adrie van Kraaij. "Wij willen Danko niet kwijt, maar als er een club concreet is bespreken we dat met de speler. Als beide partijen het interessant vinden, gaan we pas om de tafel."

In de zomer van 2007 nam PSV Lazovic over van Vitesse voor 6,7 miljoen euro. De Serviër heeft in zijn huidige contract een afkoopsom van 15 miljoen euro staan, maar de Eindhovenaren zijn bereid over de transfersom te praten.

Alex wil weg bij Chelsea

De geruchten werden de laatste dagen steeds sterker en nu lijkt ook Alex zelf een vertrek bij Chelsea te ambiëren. De Braziliaan is niet tevreden met het gebrek aan speeltijd op Stamford Bridge, waar hij de verdedigers John Terry en Ricardo Carvalho voor zich moet dulden in de pikorde.

In The Sun onthult de voormalig PSV'er zijn verlangen om Chelsea te verlaten. "Een paar dagen geleden heb ik de club verteld dat ik weg wil," aldus de duidelijke woorden van de Braziliaan."Er zijn meerdere opties, maar daar moet ik nog goed over nadenken. Eerst maar eens afwachten of Chelsea mij in januari zal laten gaan."

Het Griekse Panathinaikos zou Alex dolgraag willen vastleggen. Trainer Henk ten Cate werkte vorig seizoen nog samen met de robuuste verdediger. Ook AC Milan en Sevilla zouden geïnteresseerd zijn in Alex.

Manchester United evenaart record Ajax

Het 2-2 gelijkspel tegen Aalborg BK van gisteren betekende voor Manchester United het negentiende duel zonder verlies in de Champions League.

Hiermee evenaren de Engelsen de prestaties van Ajax en Bayern München, die ook ooit negentien wedstrijden op rij ongeslagen beleven in het kampioenenbal. Op 2 mei 2007 verloren The Mancunians voor het laatst een wedstrijd in de Champions League. Tegenstander was destijds AC Milan.

De Amsterdammers zetten deze unieke reeks halverwege de jaren 90 neer. Tussen 14 september 1994 en 3 april 1996 verloor Ajax niet in de Champions League.

Aan het begin van deze eeuw slaagde Bayern München erin dit huzarenstukje te herhalen. De Duitsers bleven tussen 14 maart 2001 en 10 april 2002 negentien duels zonder nederlaag.

Scherpe bochten in Red Bull Air Race-trailer

Velen van jullie zullen bekend zijn met de Red Bull Air Race. Dit is een race waarbij de piloten met hun kleine vliegtuigjes zo snel mogelijk een parcours moeten afleggen met scherpe bochten en duizelingwekkende dalingen. Voor Sony's Playstation Home zal er een eiland komen waarin je zelf in zo'n vliegtuigje kan stappen en door zo'n parcours kunt vliegen. Dit is natuurlijk allemaal gratis. In onderstaande trailer kun je zien hoe dat eruit gaat zien.

Meer info DLC Fallout 3

Bethesda heeft weer wat meer informatie vrijgegeven over de aankomende downloadable content voor Fallout 3. Er zullen in totaal drie uitbreidingen komen voor het spel, waarvan de eerste in januari uitkomt onder de naam 'Operation Anchorage'. De tweede zal 'The Pitt' heten en komt een maand later uit. In maart zal de laatste uitbreiding 'Broken Steel' uitkomen.

'Operation Anchorage' zal de Fallout ervaring met 4 tot 5 uur verlengen. De content is voor 800 Microsoft punten aan te schaffen en komt in dus januari uit. In deze uitbreiding moet je vechten tegen het Chinese rode leger en is het de bedoeling dat je Anchorage bevrijdt. Ook heb je de beschikking over nieuwe wapens, bepantsering en andere voordelen.

Meer informatie over Uncharted 2: Among Thieves

Naughty Dog heeft via het blad GameInformer wat meer informatie vrijgegeven over hun opvolger van Uncharted: Drake's Fortune. Het verhaal zal draaien om de zoektoch van Drake naar de schepen van Marco Polo die hij verloor tijdens z'n terugreis naar Italië.

Het is onbekend of Sully en Elena terug zullen keren in dit deel, maar er zal wel een nieuw karakter geïntroduceerd worden: Chloe Frazer, die gespeeld wordt door Claudia Black. Nolan North zal de rol van Drake wederom op zich nemen. De muziek wordt net als in Uncharted: Drake's Fortune gecomponeerd door Greg Edmonson.

Er wordt door Naughty Dog ook gesleuteld aan de gameplay. De Sixaxis-besturing voor het gooien van granaten is bijvoorbeeld overboord gezet en de vuistgevechten zijn dynamischer gemaakt. Je zal nu ook vanuit elke positie kunnen schieten, of je nu rent, loopt, achter dekking zit of aan een rand hangt. Bovendien kun je nu bewegen wanneer je vanuit dekking mikt.
Eén van de getoonde wapens is een rakettenwerper, maar dit zou ook alleen een wapen in cutscene kunnen zijn.

Verder zullen er net als in het eerste deel geen laadschermen zijn en wil Naughty Dog bijna 100% van de kracht in de PS3 gebruiken voor deze game ten opzichte van de geschatte 30% die ze voor Drake's Fortune gebruikten.

Non-stop bevruchting in FlOwer gameplay-video's

FlOw was één van de eerste originele titels op het Playstation Network en is een game met een zeer origineel concept. De makers van flOw komen volgend jaar met een nieuwe game genaamd flOwer die net als zijn voorganger zeer origineel zal zijn.

In flOwer bestuur je de wind. De bedoeling is om zoveel mogelijk pollen van bloem naar bloem te transporteren. Dit doe je over prachtige graslanden en tussen de rotsen. FlOwer is niet een game voor de schietgrage agressievelingen onder ons door zijn rustige muziek en betoverende graphics. Hieronder kun je twee nieuwe gameplay-video's zien van deze unieke game.

Computer kan gedachten lezen

Een onderzoekteam in Japan is het gelukt om de gedachten van een mens op een computerscherm te laten zien. De wetenschappers beweren dat het voor het eerst is dat er een afbeelding werd gemaakt op basis van de hersenactiviteit van een persoon.

De wetenschappers lieten hun proefpersonen zes letters zien. Vervolgens lukte het om deze letters op het beeldscherm te laten zien aan de hand van de hersenactiviteit. Om hierin te slagen, moesten de onderzoekers de proefpersonen wel 'leren kennen'. Zij moesten allemaal vierhonderd plaatjes bekijken, terwijl de hersenactiviteit door de onderzoekers in de gaten werd gehouden.

Volgens de wetenschappers kan deze techniek in de toekomst toegepast worden om te laten zien wat mensen denken of om zelfs dromen weer te geven.

Ministers willen drie korpsen opheffen

Als het aan de ministers Ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Hirsch Ballin (Justitie) ligt, worden drie politiekorpsen opgeheven. Door deze wijziging zou het aantal regiokorpsen van 25 naar 22 gaan. De korpsen Gooi en Vechtstreek, Zaanstreek-Waterland en Zeeland zouden opgeheven moeten worden adviseren zij.

De kleinste korpsen zouden moeten fuseren met de omliggende korpsen. Hoe de nieuwe regio's eruit komen te zien na de veranderingen is nog niet bekend. Binnen de politieorganisatie wordt verwacht dat er meer samenvoegingen zullen komen als deze drie korpsen daadwerkelijk opgeheven worden. Een nationale politie wordt vervolgens niet waarschijnlijk geacht door ingewijden.

Reorganisatie politie

De ministers doen het voorstel als onderdeel van een groter pakket maatregelen voor de reorganisatie van de politie. Door de maatregelen zou de politie efficiënter moeten gaan werken en kunnen er volgens de ministers meer agenten op straat zijn. Ook zouden er honderden miljoenen euro's bespaard kunnen worden als de bedrijfsvoering binnen de politie beter verloopt.

Centrale politiedienst 

Naast opheffing van de drie regio's is ook de instelling van één centrale politiedienst onderdeel van het maatregelenpakket. Deze dienst zou taken als automatisering, salarisadministratie en inkoop overnemen van de regiokorpsen en het Korps Landelijke Politiediensten. Ook krijgt de centrale dienst zeggenschap over de middelen. Deze bevoegdheid ligt momenteel bij de korpsbeheerders (de burgemeesters).

Door centralisatie van een aantal politietaken zou de samenwerking tussen de korpsen bovendien verbeteren en zou ook de kwaliteit van het politiewerk verbeteren, aldus de bewindslieden. Bij de nieuwe dienst zouden vele honderden mensen komen te werken.

Raad van Commissarissen tegen het voorstel 

Burgemeester Schouwenaar, korpsbeheerder van het Zeeuwse korps, heeft al laten weten de opheffing van zijn korps onacceptabel te vinden. Ook de Raad van Commissarissen heeft gisteren in een brief aan de ministers laten weten dat zij tegen de voornemens zijn. Zij laten weten te vrezen voor een 'rommelig bestel'. Ook waarschuwen de 26 korpschefs dat er een administratieve lastenverzwaring komt als de ministeriële plannen doorgevoerd worden. Ook zou de flexibiliteit en de slagkracht van de politie door de voorgenomen maatregelen afnemen.

Dit weekeinde zullen de ministers met de korpsbeheerders over het voorstel overleggen.

Miley Cyrus wil opnieuw samenwerken met fotografe

Miley Cyrus weet de laatste tijd niet helemaal wat ze wil. Begin dit jaar liet ze zich fotograferen door de beroemde Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz, maar dat liep wat anders af dan verwacht. Als laatste foto had Leibovitz Cyrus namelijk haar bovenstukje uit laten trekken en haar een handdoek om zich heen laten slaan. Dat had ze beter niet kunnen doen. Want heel Amerika sprak er schande van dat de 15-jarige Cyrus topless poseerde, ook al was er niets meer te zien dan een rug.

Binnen twee weken hadden zowel Cyrus als Leibovitz hun excuses aangeboden aan het Amerikaanse publiek en haastte vader Billy Ray Cyrus zich door te zeggen dat hij net even was weggelopen tijdens die foto. Maar Cyrus is daar schijnbaar niet enorm van onder de indruk geweest.

Ze wil het namelijk nog eens dunnetjes overdoen. Cyrus, die in november 16 jaar werd en dit gevierd zag door zo'n 5000 mensen in het afgehuurde Magic Kingdom van haar werkgever Disney, wil namelijk dolgraag nog eens samenwerken met Leibovitz. Zo zegt ze: "Iedereen buiten Amerika vond de foto geweldig. De Verenigde Staten zijn een beetje bekrompen in dat opzicht, maar ze was zo verschrikkelijk goed en getalenteerd. Ik zou er geen twee keer over nadenken om nog een keer met haar samen te werken, het was ook een erg leuke dag. Al zouden we bepaalde poses misschien maar beter niet meer kunnen doen."

Cyrus wordt afgeschilderd als de nieuwe Lindsay Lohan van Disney, als het aankomt op het uithalen van 'domme' acties. Want buiten het incident met de foto, waar werkgever Disney ook niet bepaald over te spreken was, schijnt ze wel vaker haar eigen zin door te drijven. Zo zou ze niet langer mee willen werken aan de show die haar wereldberoemd maakte, 'Hannah Montana'. Ook deed ze er alles aan om ontslagen te worden. Iets dat haar collega's haar niet in dank afnemen. Daarnaast zou ze ook te vaak in het uitgaansleven worden gespot, iets dat in Amerika op 16-jarige leeftijd nog helemaal niet mag.


Miley Cyrus wil opnieuw samenwerken met fotografe  (foto: DAG)

Oudste dier ter wereld wordt 176

Schildpadden staan er om bekend dat ze oud kunnen worden, maar zó oud als Jonathan, dat is toch wel heel bijzonder. Jonathan de schildpad heeft namelijk de respectabele leeftijd van 176 jaar bereikt en is daarmee hoogst waarschijnlijk het oudste levende dier op deze planeet. Een foto uit 1900 waar Jonathan op ongeveer 70-jarige leeftijd staat afgebeeld, bevestigt het vermoeden. Het plaatje is geschoten op de Britse kolonie Sint-Helena waar de schilpad tot op de dag van vandaag verblijft en waar hij behandeld wordt als een ware beroemdheid.

Volgens de lokale bewoners is de schildpad ondanks zijn hoge leeftijd nog reuze actief. Zo is hij er bijvoorbeeld niet vies van om jongere vrouwtjes het hof te maken. Jonathan was één van de drie schildpadden die in 1882 aankwamen op het eiland. Volgens een beheerder van het reservaat waar de schildpad zijn dagen slijt, was Jonathan toen al volwassen en minstens vijftig jaar oud. Dat maakt Jonathan de oudste bewoner van Sint-Helena en naar alle waarschijnlijkheid de oudste schildpad ter wereld.

'Hij is blind aan één oog maar dat schijnt hem niets te deren,' legt de beheerder uit. De schildpad werd destijds naar het eiland overgebracht vanuit de Seychellen. Men kwam er achter dat het dier al zo oud is nadat de foto's uit 1900 voor 4000 pond werden verkocht op een veiling. Na nader onderzoek van de veilingmeesters bleek de schildpad op de foto's Jonathan te zijn, die dus na al die jaren nog steeds vrolijk rondschuifelt.


Jonathan de schildpad wordt 176  (foto: DAG)

Winkelier nagelt dief letterlijk aan de schandpaal

In Charleroi (België) heeft een winkelier een dief vastgebonden aan een lantaarnpaal. De dief hing een uur lang halfnaakt aan de lantaarnpaal op het meest drukke plein van de stad. Op zijn ontblote bovenlijf stond de tekst: "Je suis un voleur" (ik ben een dief).

De winkelier bond de drugsverslaafde dief met plastic bindriempjes vast nadat hij een computer bij de winkelier had gestolen. De winkelier was echter al meer dan tien keer overvallen en was zo gefrustreerd dat hij de dief overmeesterde en hem letterlijk aan de schandpaal heeft gehangen.

De winkelier kan voor zijn daad vervolgd worden voor ontvoering, vrijheidsberoving en foltering. De dief is door een voorbijganger bevrijd uit zijn benarde positie.

Halfnaakte dames in Mafia 2-teaser

Hier bij FOK!games proberen we als crew altijd titels te kiezen die de lezer aantrekken tot het lezen van het hele bericht. In het verleden heeft het al bewezen dat titels zoals die van dit bericht aardig scoren. Op één of andere manier houden gamers wel van digitale vrouwen. Voor deze fans hebben we weer een nieuw filmpje.

Het is een nieuwe teaser voor het spel Mafia 2. Deze game zal met een nieuwe trailer te zien zijn op de Video Game Awards en hoe kun je beter reclame maken hiervoor dan met twee vrouwen in ondergoed. Veel kijkplezier met onderstaande teaser van Mafia 2.

Kabinet wil windparken voor kust

Als het aan het kabinet ligt, komen er twee grote windmolenparken voor de kust van ons land. Dit zou zijn gebleken uit een geheime nota die in handen is van het RTL Nieuws.

Het kleinste park van de twee, een park van driehonderd vierkante kilometer, moet voor de Zeeuwse kust komen. Een megapark van 1100 vierkante kilometer zal voor de Noord-Hollandse kust moeten komen. Dit park is iets kleiner dan de provincie Utrecht.

Voor de windparken aangelegd gaan worden, wil het kabinet onderzoeken of er nog onbekende gasvelden voor de kust liggen. Als de windparken vervolgens gebouwd mogen worden, is het bedrijfsleven aan zet. De windmolenparken zullen gebouwd moeten worden door de private sector.

Meer informatie over de windmolenparken en de plannen van het kabinet is hier te zien.

Sneeuw ontwricht leven Italië

In Noord-Italië sneeuwt het zo erg dat het openbare leven totaal ontwricht is. Zeker duizend vrachtwagens staan alleen al rond de stad Ventimiglia vast in de sneeuw. Om verstoppingen richting Genua en Frankrijk te voorkomen wordt getracht het vrachtverkeer van de snelwegen af te leiden.

Wie niet noodzakelijkerwijs de weg op moet, wordt door de autoriteiten geadviseerd thuis te blijven. Het trein- en vliegverkeer in Noord-Italië kampt ook met grote problemen. Zo moest het vliegveld Linate bij Milaan zelfs gesloten worden.

Kannibalen vinden Japanners het lekkerst

Japanners zijn volgens de Kannibalen uit de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea het lekkerst en blanken smaken een beetje te zout. Er gaat echter niets boven het vlees van hun eigen vrouw, zo ontdekte de Italiaanse fotograaf Iago Corazza. Hij trok naar de laatste kannibalenstammen die diep in de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea wonen.

Over zijn bevindingen schreef de fotograaf samen met de Duitse antropologe Olga Ammann een boek, waarin verschillende uitspraken van kannibalen te lezen zijn. "Het vlees van blanken ruikt te sterk en smaakt te zoutig. Het liefst eten we Japans mensenvlees. Dat wordt enkel overtroffen door het vlees van onze eigen vrouwen", laten de kannibalen weten.

Kannibalisme is al meer dan vijftig jaar verboden op het eiland, maar in de afgelegen gebieden zijn er nog altijd stammen die graag mensenvlees eten. Onder meer de regelmatige terugkeer van de Kuru-ziekte (trilziekte) is hier het bewijs van. Deze ziekte kan enkel door kannibalisme doorgegeven worden.

Man rijdt dochtertje dood

De Britse multimiljonair Angus Davison (43), een erg succesvolle zakenman, heeft zijn achttien maanden oude dochtertje per ongeluk doodgereden. Hij heeft hier niets van gevoeld en is gewoon naar zijn werk gereden. Toen de vrouw van Davison hem even later in paniek opbelde toen hij op de parkeerplaats van zijn kantoor was, wist hij pas wat hij had gedaan.

Het ongeval 

De dag van de tragedie begon als alle andere dagen. Davison was op weg naar zijn werk en liet de deur van zijn huis open. Zijn kinderen Finlay (4) en Ariana (7) konden dan lekker buiten spelen. Hij zag echter niet dat zijn jongste dochter, Greta, ook naar buiten geslopen was en op de oprit gaan spelen. Davison reed zoals altijd achteruit de oprit af, manoeuvrerend langs de auto van zijn vrouw. Zonder dat hij het merkte reed hij hierbij zijn dochtertje dood. 

"Toen ik van de oprit reed, kwam Finlay huilend naar mijn deur gelopen", laat een huilende Angus Davison weten. "Als een complete idioot wilde ik de deur niet in zijn gezicht smijten en vervolgde mijn weg, niet beseffende dat er iets erg gebeurd was en dat Finlay daarom huilde. Greta was misschien naar buiten gelopen om me uit te zwaaien."

Reanimatie 

Toen Davison eenmaal vertrokken was, vond de Hongaarse au pair van de familie, Gabriella Ferenczy, de dode peuter op de oprit. De vrouw van Davison, die in een ziekenhuis in Gloucestershire werkt, heeft nog geprobeerd haar kindje te reanimeren, maar het mocht niet meer baten. Eenmaal in het ziekenhuis van Hereford aangekomen werd het kindje dood verklaard.

"Ik hoorde Gabriella roepen en ging naar de voordeur. Ze hield Greta in haar armen. Haar hoofdje zat onder het bloed en ze was lijkbleek. In de keuken heb ik haar nog proberen te reanimeren, maar helaas is dat niet gelukt", aldus de moeder. 

Uitgebreid politie-onderzoek 

Na het ongeval, dat al in februari van dit jaar plaatsvond, heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan. Volgens een politiewoordvoerder waren er heel veel blinde hoeken in de spiegels van de BMW, waardoor Davison zijn dochter zelfs niet had kunnen zien, al stond ze rechtop. Daarnaast had de BMW ook een achteruitsensor die niet af is gegaan bij het achteruitrijden. De tests wezen uit dat deze niet geactiveerd worden als het dochtertje op bepaalde plaatsen had gestaan, of als ze op de grond zat of kroop.

Naar aanleiding van deze onderzoeken is geconcludeerd dat de dood van Greta niets anders was dan een zeer tragisch ongeval. "We missen haar heel erg en willen graag met rust gelaten worden", aldus de ouders in een verklaring. 

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.

Griekse agent beschuldigd van doodslag

Een Griekse agent is formeel aangeklaagd wegens doodslag na de dood van een Griekse tiener zaterdag. De 37-jarige agent Epaminondas Korkoneas wordt ook vervolgd voor het illegaal gebruik van zijn dienstwapen.

Rechters in de Griekse hoofdstad Athene besloten ook dat hij in voorarrest moet blijven, zo is gisteren uit bronnen bij de rechtbank vernomen.

Een collega van de agent, de 31-jarige Vassilios Saraliotis, blijft voorlopig ook vastzitten. Hij is aangeklaagd voor medeplichtigheid.

Korkoneas zou hebben verklaard dat hij uit zelfverdediging een paar waarschuwingsschoten heeft gelost toen hij en zijn collega werden bedreigd door een groep jongeren in een buitenwijk van Athene. Een afgeketst schot zou de 15-jarige jongen fataal zijn geworden. Getuigen hebben echter verklaard dat de politieman gericht schoot.

Spelers krijgen standbeeld in Warhammer Online

Goed zijn in MMO's kost een hoop tijd en levert meestal niet meer op dan wat zeldzame, superkrachtige items, waarmee je nog beter kan worden. Leuk natuurlijk, maar het is voor veel andere spelers nog niet direct te zien dat jij ook daadwerkelijk tot de beste spelers behoort. Bij Mythic Entertainment hebben ze daar nu een oplossing voor bedacht, standbeelden.

Vanaf patch 1.1 moeten de beste spelers in Warhammer Online: Age of Reckoning "vereeuwigd" gaan worden in steen. Dat betekent dat voortaan voor iedereen duidelijk te zien is hoe hard je wel niet ownt in de game. Nu is er natuurlijk niet superveel ruimte voor standbeelden, dus waarschijnlijk zal er vaak gewisseld worden, maar wie wil er nu geen absolute erkenning van zijn medespelers?
Gebaseerd op de populaire tabletopgame brent Mythic Entertainment ons Warhammer Online: Age of Reckoning. Net als in de versie van Games Workshop zul je bij het spelen moeten kiezen tussen een van de twee facties. Kies je voor de kant van het goede met de Armies of Order of voor die van het kwade met Armies of Destruction? Wat het ook wordt, zorg er maar voor dat je klaar bent voor de oorlog die tussen beide kampen uitgebarsten is. In realm vs realm combat zul je de oorlog met honderden tegelijk uitvechten. Tegen elkaar of als je daar geen zin in hebt, door via andere missies jouw zijde vooruit te helpen.

Gears of War 2 al meer dan drie miljoen keer verkocht

Met al het pessimistische nieuws over de economie en de tegenvallende verkoopcijfers van bedrijven als Electronic Arts zou je bijna denken dat het overal slecht gaat. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes te vinden. Zo heeft Microsoft bekend gemaakt dat de shooter Gears of War 2 inmiddels al ruim drie miljoen keer over de toonbank is gegaan. Daarmee verkoopt de game ruim twee keer sneller dan zijn voorganger, welke in totaal 5,5 miljoen keer verkocht werd. Volgens ons geen onverdiende prestatie, want de game kreeg enkele weken een score van 91% met de conclusie dat het de nieuwe standaard is voor shooters.

Obama zoekt toenadering tot islamitische wereld

De aanstaande Amerikaanse president Barack Obama wil de betrekkingen met de de islamitische wereld aanhalen. Dat kondigde hij dinsdag (lokale tijd) aan in een interview met de krant Chicago Tribune.

Volgens het dagblad zal Obama snel na zijn beëdiging op 20 januari een toespraak houden in de hoofdstad van een land waar de meerderheid van de bevolking moslim is. "Ik denk dat we een unieke kans hebben voor een herstart van Amerika's imago over de hele wereld, en in de islamitische wereld in het bijzonder", aldus Obama.

De opvolger van de zittende Republikeinse president George W. Bush belooft dat hij zich fanatiek zal inzetten voor "het creëeren van een relatie van wederzijds respect en partnerschap in landen en met volkeren die van goede wil zijn en die willen dat hun burgers en de onze samen welvarend zijn."

Noorse piloot met slok op moet brevet inleveren

Een Noorse piloot is op Schiphol aangehouden met 0,85 promille alcohol in het bloed. De politie heeft de 51-jarige man het brevet afgenomen.

Het toestel van de Noor was dinsdag geland op Schiphol na een vlucht vanaf Londen, meldde de politie gisteren. Het toestel had enig oponthoud. Een anonieme melder waarschuwde de luchtvaartpolitie met het vermoeden dat de piloot had gedronken. In de luchtvaart zijn werknemers al in overtreding als er meer dan 0,2 promille wordt gemeten.

'Pentagon deed niets tegen gevaar bermbommen'

Het Amerikaanse ministerie van Defensie was ver voor het begin van de oorlog in Irak op de hoogte van het gevaar van bermbommen. Toch deed de legerleiding zo goed als niets om militaire voertuigen daartegen te beschermen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Pentagon waaruit de Amerikaanse krant USA Today gisteren citeerde. Het rapport is met name kritisch over het belangrijkste voertuig van het Amerikaanse leger, de hummer. Onder meer door een lage bodemplaat is deze auto nauwelijks bestand tegen bermbommen. Volgens het onderzoek wist het Pentagon dat, maar schoof het ondanks dringende oproepen van legerbevelhebbers in het veld de inzet van sterkere voertuigen op de lange baan.

'Pentagon deed niets tegen gevaar bermbommen'  (foto: ANP)

Flink aantal rookboetes Zuid-Limburg

Bij een gerichte rookcontrole heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) afgelopen week in het hele land tientallen horecazaken op de bon geslingerd. Sittard-Geleen springt er met 36 overtredingen bovenuit, aldus een woordvoerster van de VWA woensdag.

In Zuid-Limburg ging het om herinspecties nadat eerder al overtredingen waren geconstateerd. Ook vonden controles plaats na klachten en vermoedens dat het rookverbod werd overtreden. Eén café ging voor de derde keer in de fout. De kroegbaas kreeg een proces-verbaal en het Openbaar Ministerie moet nog beslissen welke straf het gaat eisen.

Flink aantal rookboetes Zuid-Limburg  (foto: ANP)

'Rabobank beste voor hoogopgeleide starters'

De Rabobank is voor hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt de beste werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van het blad Intermediair.

De arbeidsvoorwaarden voor starters zijn bij Rabobank beter dan bij andere werkgevers. Op de tweede plaats staat verzekeraar Achmea.

Het is voor het eerst dat Intermediar komt met de beste werkgever voor starters. Het blad peilt al veel langer hoe hoogopgeleiden aankijken tegen de arbeidsmarkt. Bij hen kwam dit jaar Philips op de eerste plaats. Vorig jaar was onder hen Rabobank nog de populairste werkgever.

'Rabobank beste voor hoogopgeleide starters'  (foto: ANP)

Oudejaarstrekking 2008 breekt alle records

Nog niet eerder was de prijzenpot van de Staatsloterij zo groot als met de naderende oudejaarstrekking. Nu de Jackpot bij de trekking van gisteren niet is gevallen, staat deze op 31 december op een bedrag van 25 miljoen euro. Samen met de hoofdprijs van 25 miljoen euro, maken deelnemers twee keer kans als multimiljonair het nieuwe jaar in te gaan, aldus de Nederlandse Staatsloterij.

Volgens de Staatsloterij is het nog niet eerder gebeurd dat er twee prijzen van 25 miljoen euro te winnen zijn. De totale prijzenpot van de oudejaarstrekking is 105 miljoen euro belastingvrij. Op gemiddeld zeven van de tien verkochte loten valt volgens de Staatsloterij straks een prijs.

Oudejaarstrekking 2008 breekt alle records  (foto: ANP)

Zelfmoord-docu uitgezonden in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië is gisteravond een documentaire uitgezonden waarin een man met een dodelijke spierziekte voortijdig een einde aan zijn leven maakt.

Op Sky Real Lives was te zien hoe de 59-jarige Craig Ewert een dodelijke hoeveelheid pillen inneemt en zelf de apparaten stopzet die hem kunstmatig in leven houden. Drie kwartier later sterft de man voor de camera's.

Anti-euthanasiegroepen hadden vooraf zware kritiek geuit op de uitzending en spraken van een "cynische poging om hoge kijkcijfers te krijgen". Sky verdedigde gisteren de zelfmoord-docu 'Right To Die - The Suicide Tourist'. Die geeft "een weloverwogen inzicht in de keuzes die sommige mensen moeten maken", aldus Sky in een verklaring.

De zelfdoding van Ewert vond ruim twee jaar geleden plaats in de Dignitas-kliniek in Zwitserland, waar zelfmoord onder begeleiding is toegelaten. Het was de bedoeling van documentairemaker John Zaritsky de politieke discussie over het legaliseren van euthanasie in Groot-Brittannië aan te zwengelen.

CD: Tony Bennett - A Swingin' Christmas

Kerstmuziek is er in diverse stijlen en komt uit veel verschillende landen. Maar Amerika is toch wel hét land waar de meeste nummers binnen dit genre vandaan komen. Op één of andere manier hebben wij in ons land bij de woorden 'kerstmuziek' meteen een associatie met de Amerikaanse versie hiervan. Het gaat dan ook vooral om de meer traditionele en bekende kersttracks. Wie volledig aan dit beeld voldoet is Tony Bennett. Met zijn nieuwe cd A Swingin' Christmas, waarop hij samenwerkt met The Count Basie Big Band, tovert hij elke huiskamer meteen in kerstsfeer, Amerikaanse kerstsfeer wel te verstaan.

Molyneux: "Digitale release Fable II zou iets moois zijn"

In een gesprek met de website gamesindustry.biz heeft Peter Molyneux aangegeven dat het hem een mooi project lijkt om Fable II via Live te distribueren. Of er daadwerkelijk ook plannen zijn bij Lionhead kon Molyneux nog niks over kwijt. Mocht hij daar dingen over zeggen, dan zou hij namelijk zo hard vermoord worden, dat hij dood zou gaan.

I think it would be a great thing for this studio to work on. I can't say anything else on it; I would be killed to death.

Microsoft stelt al langer klassieke Xbox games ter beschikking via Xbox Live en woordvoerders van het bedrijf hebben al vaker gemeld dat de toekomst in digitale distributie zou zitten. Een reden ook dat men nog wel eens aangegeven heeft niet onder de indruk te zijn van Blu-Ray.

Fable II lanceerde in oktober en verkocht gelijk erg sterk. Zo kwam de game in Engeland bovenaan de verkooplijst binnen. Inmiddels zijn de verkopen wel wat teruggelopen, wat retailers de prijs heeft doen verlagen. Hoewel Molyneux het jammer vindt dat de verkopen nu al teruglopen en de prijs dus verlaagd wordt, heeft hij er wel begrip voor. Er zijn veel games op de markt gekomen en mensen weten niet wat ze moeten kopen voor de kerst.

PC softwareverkopen USA, het continent van Northrend

Terug van weggeweest, de PC softwareverkopen uit het bevroren continent! Want zoals blijkt is de VS helemaal in de ban van Wrath of the Lich King, de tweede uitbreiding voor World of Warcraft. Voor de rest staan er ook nog twee opvallende oude games tussen, BioShock en Assassin's Creed. Dat ze nu weer op de lijst verschijnen komt door een flinke daling in prijs, beide games zijn in de VS te verkrijgen voor gemiddeld $ 11.

De lijst is van de week van 23 tot en met 29 november en ziet er als volgt uit:

1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King Expansion Pack
2. The Sims 2 Double Deluxe
3. Spore
4. Bioshock
5. The Sims 2 Deluxe
6. Left 4 Dead
7. Call Of Duty: World At War
8. Assassin's Creed: Director's Cut Edition
9. World Of Warcraft: Battle Chest
10. The Sims 2 Apartment Life

Film: Vicky Cristina Barcelona

Woody Allen staat al sinds jaar en dag bekend als één van de meest excentrieke regisseurs die het westerse filmwereldje rijk is. Zelfs als we zijn buitenissige brilmontuur en eigenaardige liefdesperikelen even buiten beschouwing laten, is Allen ook vandaag de dag nog een prominent onderdeel binnen de Hollywood-machine. Dit heeft alles te maken mijn zijn vele creaties die al decennialang menig bioscoopbezoek hebben laten uitmonden in een geslaagde avond.
Schietende kolonist Hebron vrijgelaten

Een Israëlische rechtbank heeft een Joodse kolonist op vrije voeten gesteld die vorige week een groep Palestijnen onder vuur had genomen. Hij deed dat uit woede over de ontruiming door de Israëlische politie van een door ultraorthodoxe kolonisten bezet pand op de Westelijke Jordaanoever.

Volgens de rechter heeft de politie zich met de arrestatie van de kolonist schuldig gemaakt aan discriminatie, omdat Palestijnen die bij het incident met stenen gooiden niet werden opgepakt.

Een Israëlische mensenrechtenorganisatie verspreidde opnamen van de schietpartij, die voor veel ophef zorgden in Israël. Premier Ehud Olmert zei zich te schamen voor de 'pogroms' van Israëliërs tegen Palestijnen.

Valve levert patch die hacks in Left 4 Dead blokkeert

Eerder deze week was het slecht nieuws voor de mensen die Left 4 Dead op hun Xbox 360 spelen. Een hacker had een tutorial gemaakt, waarmee iedereen servers kon hacken om zo zaken als spawnpoints aan te passen. Een lezer van de site Kotaku meldde dat hij in een safehouse spawnde, op de voet gevolgd door 30 witches en twee tanks. Niet iets waar de persoon in kwestie bijzonder gelukkig van werd. Het idee van safehouses is namelijk, vrij logisch, dat ze veilig zijn. Valve heeft nu een patch uitgebracht die dit soort problemen voorkomt. Binnenkort zal eenzelfde soort update komen voor de servers die door users gehost worden.

De hacker in kwestie heeft zijn videotutorial inmiddels zelf al offline gehaald. Hij claimt dat het nooit de bedoeling was geweest om de game voor anderen te verzieken, hij zou gewoon willen laten zien wat er mogelijk is in de game. Hij had niet verwacht dat er zo'n chaos zou ontstaan.

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #115
special
Random Pics van de Dag #853
special
Weekend gifdump #104
review
Hogwarts Legacy
special
AI Picture Gallery #114
special
Random Pics van de Dag #852
©FOK.nl e.a.