Molyneux: "Digitale release Fable II zou iets moois zijn"

In een gesprek met de website gamesindustry.biz heeft Peter Molyneux aangegeven dat het hem een mooi project lijkt om Fable II via Live te distribueren. Of er daadwerkelijk ook plannen zijn bij Lionhead kon Molyneux nog niks over kwijt. Mocht hij daar dingen over zeggen, dan zou hij namelijk zo hard vermoord worden, dat hij dood zou gaan.

I think it would be a great thing for this studio to work on. I can't say anything else on it; I would be killed to death.

Microsoft stelt al langer klassieke Xbox games ter beschikking via Xbox Live en woordvoerders van het bedrijf hebben al vaker gemeld dat de toekomst in digitale distributie zou zitten. Een reden ook dat men nog wel eens aangegeven heeft niet onder de indruk te zijn van Blu-Ray.

Fable II lanceerde in oktober en verkocht gelijk erg sterk. Zo kwam de game in Engeland bovenaan de verkooplijst binnen. Inmiddels zijn de verkopen wel wat teruggelopen, wat retailers de prijs heeft doen verlagen. Hoewel Molyneux het jammer vindt dat de verkopen nu al teruglopen en de prijs dus verlaagd wordt, heeft hij er wel begrip voor. Er zijn veel games op de markt gekomen en mensen weten niet wat ze moeten kopen voor de kerst.