[MLB] CC Sabathia naar de Yankees

CC Sabathia werpt volgend seizoen voor de New York Yankees. Dat werd gister bekend gemaakt door enkele Amerikaanse media. De sterwerper van de Milwaukee Brewers gaat in New York een flinke smak geld verdienen.

Naar verluidt tekent hij een contract voor zeven jaar waar een prijskaartje van 161 miljoen dollar aanhangt. Daarmee wordt hij de best betaalde pitcher in de historie van de Major League Baseball. Bovendien wordt er in zijn contract een clausule opgenomen die het voor hem mogelijk maakt om na drie jaar zijn contract te laten ontbinden, als bijvoorbeeld zijn gezin het niet bevalt in NYC.

Er gaan geruchten dat de Yankees ook nog achter A.J. Burnett aan zitten. De pitcher van de Toronto Blue Jays zou een contract voor vijf jaar krijgen met een bedrag van 85 miljoen dollar. Daarmee overtreffen ze het bod van de Atlanta Braves die Burnett een bedrag van rond de 65 miljoen dollar hadden aangeboden.

De andere club uit The Big Apple, de Mets, slaan ook hun slag op de free agent-markt. Eerder deze week haalden ze Francisco “K-Rod” Rodriguez binnen, een van de beste closers in de MLB op het moment. Gisteren werd bekend dat ze ook J.J. Putz aan hun bullpen hebben toegevoegd. Hij werd geruild met de Mariners in een deal die in totaal twaalf spelers betrof. Rodriguez gaat 37 miljoen dollar verdienen in drie jaar, Putz moet het doen met 14 miljoen voor twee jaar.