Akkoord tussen FIA en FOTA

De FIA en de FOTA hebben woensdag in Monaco een akkoord bereikt over kostenbesparingen in de Formule 1. Er werden geen details bekendgemaakt over de besparingen die in 2009 en 2010 plaats moeten vinden. Wel gaven de teams en de FIA tevreden te zijn met het resultaat.

"Dit was de meest constructieve bijeenkomst over Formule 1-zaken die de deelnemers ooit hebben meegemaakt," aldus de gezamenlijke verklaring na afloop van de vergadering. De voorgestelde maatregelen worden vrijdag ingebracht in de vergadering van de World Motor Sport Council. Naar verluidt gaat het om het verder beperken van de testkilometers, beperking van het gebruiken van de windtunnel en de invoering van meer standaardonderdelen. De standaardmotor zal blijven, echter zijn teams niet verplicht deze te gebruiken.

"Ik ben verguld met de uitkomst van deze vergadering," aldus FIA-president Max Mosley. FOTA-voorzitter Luca di Montezemolo was ook zeer tevreden. "De band tussen de teams was fundamenteel voor het voldoen aan de richtlijnen van de nieuwe Formule 1, maar wel met dezelfde DNA, zoals de FIA ons verzocht had."