Acteur snijdt z'n eigen keel door

Een acteur is ternauwernood aan de dood ontsnapt nadat hij op het toneel in zijn keel sneed met een echt mes in plaats van een attribuut met stomp lemmet.

Daniel Hövels viel op de grond waarbij het bloed uit zijn keel vloeide tijdens een voorstelling in het Burgtheater in Wenen (Oostenrijk). Hij werd snel naar het ziekenhuis gebracht met een diepe snede in zijn keel, die gelukkig de hoofdslagader gemist had.

De Oostenrijkse politie onderzoekt of het incident een ongeluk was, of een doelbewuste aanslag op de acteur. Een dokter die de 30-jarige Hövels behandelde, zei tegen de krant Österreich: "Als de acteur iets meer druk op het mes gezet had of zelfs een slagader geraakt had, dan zou hij waarschijnlijk doodgebloed zijn op het toneel."

Dit realistische drama speelde zich afgelopen weekend af tijdens een voorstelling van Schiller. Het karakter dat Hövels speelde, moest zelfmoord plegen en de acteur gebruikte daarvoor, dacht hij, een toneelattribuut.

Applaus voor de stunt

De mensen in het publiek zouden hebben geklapt voor wat zij dachten dat een fantastisch 'special effect' was en realiseerden zich pas dat er iets mis was toen de acteur het toneel afstrompelde op zoek naar hulp.

De Oostenrijkse politie heeft een onderzoek gestart en niet de mogelijkheid uitgesloten dat er opzet in het spel is, zo rapporteerde de Oostenrijkse media. Er werd hen verteld dat het mes bij een winkel in de buurt gekocht was. Een politieagent zei: "De prijssticker zat zelfs nog op het mes."

Hövels herstelde na behandeling in het ziekenhuis en verscheen, volgens ware toneeltraditie, de volgende avond weer op het toneel, wel met een verband om zijn nek.

Met dank aan Anonymouscoward voor het herschrijven van de submit