[NHL] Red Wings laat langs Flames

De Detroit Red Wings hebben hun thuiswedstrijd tegen de Calgary Flames in overtijd gewonnen met 4-3. Detroit kwam terug van een achterstand van twee doelpunten voordat verdediger Niklas Lidstrom in de overtijd-periode de winnende treffer maakte.

Brian Rafalski scoorde een goal en had een assist. Henrik Zetterberg en Valtteri Filppula scoorden ook voor Detroit, dat zijn vierde overwinning op rij behaalde. Johan Franzen had twee assists en goalie Ty Conklin maakte 29 reddingen.

Deze wedstrijd speelden de Red Wings eigenlijk minder goed dan de Flames, maar hun surplus aan talent maakte dit goed. "Soms vergeet je hard te werken als je zoveel talent hebt", zei Wings-coach Mike Babcock. Na de eerste periode, waarin Detroit met 2-0 achterkwam, schudde Babcock de lines door elkaar en dat bracht het gewenste effect. "Dat gaf ons net het zetje dat we nodig hadden. We realiseerden ons dat we harder moesten werken, en dat kwam er in de tweede periode uit", liet Lidstrom weten.

Aan de kant van de Flames maakte David Moss een goal en een assist. Craig Conroy en Daymond Langkow scoorden eveneens. De weinig gebruikte reserve-doelman Curtis McElhinney maakte 35 reddingen. "Hij speelde heel erg goed. Het is jammer dat wij niet genoeg brachten om hem de overwinning te bezorgen",vertelde Flames-verdediger Dion Phaneuf.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Detroit Red WingsCalgary Flames4-3 (OT)
Buffalo SabresTampa Bay Lightning4-2
New Jersey DevilsPittsburgh Penguins4-1
Washington CapitalsBoston Bruins3-1
Atlanta ThrashersNew York Rangers2-3 (OT)
Chicago BlackhawksOttawa Senators2-0
Dallas StarsPhoenix Coyotes3-5
Anaheim DucksSt. Louis Blues4-2