Volleybalclubs onderuit in Europa

De mannen van D.O.C. STAP Orion en ORTEC Rotterdam Nesselande zijn er woensdagavond niet in geslaagd hun wedstrijden op het Europese podium te winnen.

Het Doetinchemse Orion verloor het eerste duel in de derde ronde van de Challenge Cup in Roemenië. De ploeg van coach Henk Hansma ging in Constanta tegen Tomis met 3-0 onderuit (25-16, 25-22 en 25-22). De return is volgende week woensdag en daarbij hebben de Roememen aan winst van één set genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Nesselande deed het in Griekenland een stuk beter. De ploeg van oud-international en Olympisch kampioen Ron Zwerver verloor het eerste duel uit de achtste finales van de CEV Cup weliswaar met 3-1 van Lamia, maar was elke set een stuk dichterbij setwinst (28-26, 21-25, 25-27, 23-25). Deze cijfers betekenen dat er volgende week in Rotterdam nog een redelijke kans is om de volgende ronde te halen. Er was nog wel een tegenvaller voor de koploper van de A-League. Wouter Stoltz liep een knieblessure op en moest naar het ziekenhuis. De return is volgende week dinsdag.