Haase niet op Australian Open

Matthias (Veritaz)
Robin Haase zal geen acte de presence maken op de Australian Open. De Hagenees heeft nog teveel last van zijn geblesseerde knie. Hij gebruikt daarom de beschermde status voor eind januari.

In juli werd hij geopereerd aan de knie en in september maakte hij zijn rentree in Ljubljana. Die mislukte echter en zijn knie begon weer op te spelen. De spelersvakbond van de ATP heeft daarom toch besloten de beschermingsregel voor spelers die langer van zes maanden uit de roulatie zijn toe te passen.

Met die status mag Haasen meedoen aan zijn volgende toernooi als de nummer 104 van de wereld. In werkelijkheid staat hij momenteen 116de op die lijst. Het is de bedoeling dat hij zijn return maakte in het Duitse Heilbronn. “Ik ben vorige week voorzichtig begonnen met tennissen. Om de dag, en voor de rest nog steeds revalideren. Ik wil graag heel snel beter worden, maar geef mezelf de tijd om goed te herstellen”, aldus Haase.

Door zijn blessure miste hij enkele belangrijke toernooien en is zijn ranking aardig gezakt. Hij miste eveneens de Daviscupontmoeting met Zuid-Korea, die overigens wel gewonnen werd door het Nederlandse team. Door voorzichtig te zijn hoopt hij topfit te zijn voor het ABN AMRO-toernooi dat 9 tot en met 15 februari plaatsvindt in het Rotterdamse Ahoy.