Man rijdt dochtertje dood

De Britse multimiljonair Angus Davison (43), een erg succesvolle zakenman, heeft zijn achttien maanden oude dochtertje per ongeluk doodgereden. Hij heeft hier niets van gevoeld en is gewoon naar zijn werk gereden. Toen de vrouw van Davison hem even later in paniek opbelde toen hij op de parkeerplaats van zijn kantoor was, wist hij pas wat hij had gedaan.

Het ongeval 

De dag van de tragedie begon als alle andere dagen. Davison was op weg naar zijn werk en liet de deur van zijn huis open. Zijn kinderen Finlay (4) en Ariana (7) konden dan lekker buiten spelen. Hij zag echter niet dat zijn jongste dochter, Greta, ook naar buiten geslopen was en op de oprit gaan spelen. Davison reed zoals altijd achteruit de oprit af, manoeuvrerend langs de auto van zijn vrouw. Zonder dat hij het merkte reed hij hierbij zijn dochtertje dood. 

"Toen ik van de oprit reed, kwam Finlay huilend naar mijn deur gelopen", laat een huilende Angus Davison weten. "Als een complete idioot wilde ik de deur niet in zijn gezicht smijten en vervolgde mijn weg, niet beseffende dat er iets erg gebeurd was en dat Finlay daarom huilde. Greta was misschien naar buiten gelopen om me uit te zwaaien."

Reanimatie 

Toen Davison eenmaal vertrokken was, vond de Hongaarse au pair van de familie, Gabriella Ferenczy, de dode peuter op de oprit. De vrouw van Davison, die in een ziekenhuis in Gloucestershire werkt, heeft nog geprobeerd haar kindje te reanimeren, maar het mocht niet meer baten. Eenmaal in het ziekenhuis van Hereford aangekomen werd het kindje dood verklaard.

"Ik hoorde Gabriella roepen en ging naar de voordeur. Ze hield Greta in haar armen. Haar hoofdje zat onder het bloed en ze was lijkbleek. In de keuken heb ik haar nog proberen te reanimeren, maar helaas is dat niet gelukt", aldus de moeder. 

Uitgebreid politie-onderzoek 

Na het ongeval, dat al in februari van dit jaar plaatsvond, heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan. Volgens een politiewoordvoerder waren er heel veel blinde hoeken in de spiegels van de BMW, waardoor Davison zijn dochter zelfs niet had kunnen zien, al stond ze rechtop. Daarnaast had de BMW ook een achteruitsensor die niet af is gegaan bij het achteruitrijden. De tests wezen uit dat deze niet geactiveerd worden als het dochtertje op bepaalde plaatsen had gestaan, of als ze op de grond zat of kroop.

Naar aanleiding van deze onderzoeken is geconcludeerd dat de dood van Greta niets anders was dan een zeer tragisch ongeval. "We missen haar heel erg en willen graag met rust gelaten worden", aldus de ouders in een verklaring. 

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.