Ramos twijfelt over Casillas

Matthias (Veritaz)
Of de nieuwe coach van Real echt twijfelt is nog maar de vraag, maar hij schiep in ieder geval geen duidelijkheid op de persconferentie na het treffen met Zenit St. Petersburg. Ramos zegt zelf nog niet te weten wie hij als keeper opstelt tegen Barcelona.

Tegen Zenit stond Jerzy Dudek tussen de palen. Op het eerste gezicht een vrij logische keuze aangezien Real al geplaatst was voor de vorige ronde van het Kampioenenbal. Maar na afloop deed de Spanjaard ietwat geheimzinnig over de positie. "Casillas is een magnifieke doelman. Hij is de beste ter wereld, volgens degenen die de Gouden Bal organiseren", aldus Ramos. Casillas eindigde in die competitie als vierde achter Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Fernando Torres.

"Casillas behoort tot een ongelooflijke categorie. Maar vandaag heb ik hem niet opgesteld omdat ook Dudek een fantastische keeper is. Diens vier reddingen tijdens de wedstrijd waren briljant. Voor mij is het geruststellend dat ik twee doelmannen van deze klasse heb", vervolgde de coach. "De positie van doelman is er geen die ik vaak zal veranderen, maar vandaag was het volgens mij nodig. Het is ook een plek die veel vertrouwen vereist. Ik weet nu nog niet wie er in Camp Nou speelt. Ik heb nog drie dagen om die beslissing te nemen. Ik moet nog heel wat werk verrichten en zal pas een avond tevoren bepalen wie er in het elftal spelen."

Iker Casillas is al sinds 1999 de onbetwiste nummer één bij Real Madrid. Tot het treffen met Zenit afgelopen woensdag stond Casillas ook dit seizoen alle wedstrijden tussen de palen, zowel in de competitie als in Europa.