[Update] Halo Wars collector's edition ook naar Nederland

[Update 10:53u.]

We hebben nu ook contact gehad met Microsoft en de bevestiging gekregen dat de Nederlandse collector's edition hetzelfde zal zijn als de Amerikaanse.

Origineel bericht

Onlangs maakte Ensemble Studios bekend dat de console-RTS Halo Wars eind februari in de Europese schappen zal liggen en een weekje later in de Amerikaanse. Er werd toen tevens een uitgebreide collector's edition van de game aangekondigd voor de Amerikaanse markt met daarin een graphic novel, een ingame Wraith genaamd Honor Guard, zes zogenaamde leader cards en een Spirit of Fire-afdruk. Aangezien deze "nationwide" zou verschijnen was er enige twijfel of we in Europa ook nog een versie voor de verzamelaars zouden kunnen krijgen.

Inmiddels hebben we contact gehad met Bill Jackson, associate producer van Ensemble Studios. Hij wist ons te melden dat er wel degelijk ook buiten Amerika een collector's edition en pre-order edition van de game zullen verschijnen en dat de precieze invulling hiervan ergens in de komende weken bekend zal worden gemaakt. Het verschilt namelijk van regio tot regio en de details zijn dan ook alleen bekend bij de lokale publisher, in ons geval Microsoft. Binnenkort meer informatie dus over wat wij hier in Nederland kunnen verwachten.

I have confirmed that there are both pre-orders and limited edition versions of the game available outside the United States. This is handled on a region by region basis and we expect that announcements will be made in your local regions in the coming weeks.

Twintig jaar voor het originele Halo was er nog een enorme oorlog gaande tussen de mensheid en de Covenant. Wie er ging winnen was nog niet duidelijk en hoewel de Covenant langzaam de overhand kregen had de mensheid een geheim wapen: de Spartans. Deze supersoldaten waren de ultieme kracht in de strijd tegen de aliens. In Halo Wars vecht je de oorlog uit met de Covenant, met deze Spartans nog tot je beschikking.