CD: Tony Bennett - A Swingin' Christmas

Chantal (rocha01)
Kerstmuziek is er in diverse stijlen en komt uit veel verschillende landen. Maar Amerika is toch wel hét land waar de meeste nummers binnen dit genre vandaan komen. Op één of andere manier hebben wij in ons land bij de woorden 'kerstmuziek' meteen een associatie met de Amerikaanse versie hiervan. Het gaat dan ook vooral om de meer traditionele en bekende kersttracks. Wie volledig aan dit beeld voldoet is Tony Bennett. Met zijn nieuwe cd A Swingin' Christmas, waarop hij samenwerkt met The Count Basie Big Band, tovert hij elke huiskamer meteen in kerstsfeer, Amerikaanse kerstsfeer wel te verstaan.

Swingend
De tracks die we op deze cd vinden zijn allemaal bekend. Menig artiest heeft deze nummers al eerder op zijn of haar album gezet. Het gaat dan ook vooral om de arrangementen. Nummers als 'I'll Be Home For Christmas', 'All I Want For Christmas', 'Winter Wonderland' en 'O Christmas Tree' worden door Bennett en de Count Basie Big Band gedipt in een swingend sausje. De vrolijkheid straalt ervan af. Het geeft een warme sfeer, en vooral die zo typische Amerikaanse uitstraling. Kerst zoals zij vinden dat Kerst moet zijn, en zoals wij het hier in Nederland maar wat graag overnemen.


Een kleine compilatie


Niets nieuws onder de zon/boom
Zoals de hele week al op FOK! te lezen is, zijn er maar weinig kerstcd's die werkelijk iets nieuws brengen binnen dit genre. En dit album is daarop geen uitzondering. Toch kun je wel zeggen dat het gewoon een lekkere cd is. Het geeft gezelligheid en zal het goed doen tijdens het komende kerstfeest. Je kunt je er eigenlijk geen buil aan vallen wanneer je deze cd aanschaft. Een goede drie sterren is verdiend, en is ook eigenlijk wel het maximaal haalbare wanneer je kerstcd's moet beoordelen. FOK! daagt artiesten uit om voor 2009 eens écht met iets nieuws op de proppen te komen...

Tracklist
1. I'll Be Home For Christmas
2. Silver Bells
3. All I Want For Christmas Is You
4. My Favorite Thing
5. Christmas Time Is Here
6. Winter Wonderland
7. Have Yourself A Merry Little Christmas
8. Santa Claus Is Coming To Town
9. I've Got My Love To Keep Me Warm (Duet With Antonia Bennett)
10. The Christmas Waltz
11. O Christmas Tree


Label: Sony BMG Releasedatum: 13 oktober 2008 Waardering: