FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 12 september 2008

Madonna gelast voetbalduel af

Vrijdagavond is in de Bundesliga de wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Karlsruhe SC afgelast om een speciale reden. Madonna had dinsdag een optreden gegeven in de Commerzbank-ArenA in Frankfurt, waarbij de toeschouwers het veld vertrapt hebben.

De afgelopen dagen is er nog uit alle macht geprobeerd de mat bespeelbaar te krijgen door stukken gras te vervangen, maar vrijdag bleek het veld in een te slechte conditie te zijn om het spelen mogelijk te maken. Een vervangende datum is nog niet bekendgemaakt.

Ook in Nederland is na een concert van Madonna een grasmat vervangen. De oude mat in de Amsterdam ArenA lag er al tijden en het concert afgelopen zondag betekende het einde voor de mat. Zondag speelt Ajax op een nieuwe grasmat tegen Roda JC.

Uitslag SC Heerenveen - Heracles Almelo

Vanavond om 20:45 uur begon de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Heracles Almelo. Hieronder vind je de uitslag van dit duel.

SC Heerenveen - Heracles Almelo 2-2
5’ Pranjic 1-0
12’ Pranjic 2-0
45+1’ Wuytens 2-1
66’ Dost 2-2

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Jong-a-Pin, Dingsdag (SC Heerenveen), Klavan, Wuytens, Overtoom (Heracles Almelo)

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat (H.Drost/40), Breuer, Kopic, Jong-a-Pin (Väyrynen/81), Grindheim, Dingsdag, Pranjic, Beerens, Sibon (Paulo Henrique/80), Elyounoussi

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Wuytens, Looms, Quansah, v.d.Bergh (Overtoom/89), Klavan (Bridji/ 46), Douglas, Dost, Steur (Everton/78)

Uitslagen Jupiler League speelronde 6

Dit weekend werd in de Jupiler League de 6e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Excelsior heeft de eerste periodetitel weten te veroveren. In en tegen Emmen werd het 2-0 door doelpunten van René van Dieren en Robert Braber laat in de tweede helft. Met vijf duels winst en één verlies (thuis tegen Telstar in de eerste speelronde) staan ze bovenaan in de Jupiler League.

Onderin is het stuivertje wisselen. Vorige week droeg Fortuna de rode lantaarn over aan FC Omniworld, vandaag kreeg de club de gevreesde trofee weer terug in zijn bezit. Fortuna verloor van HFC Haarlem met 2-1, daar waar Omniworld een punt wist te pakken tegen AGOVV. De Almeerse club wist in Apeldoorn zelfs met 2-0 voor te komen, maar verspeelde die voorsprong in de tweede helft.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
HFC Haarlem FC Dordrecht 3-0 (speelronde 5)
AGOVV Apeldoorn FC Omniworld 2-2
FC Dordrecht BV Veendam 2-3
FC Emmen Excelsior 0-2
Fortuna Sittard HFC Haarlem 1-2
Go Ahead Eagles FC Eindhoven 2-2
Helmond Sport SC Cambuur-Leeuwarden 4-1
RBC Roosendaal MVV 1-1
Telstar RKC Waalwijk 1-2
TOP Oss FC Zwolle 3-1
VVV-Venlo FC Den Bosch 2-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Excelsior 6 5 0 1 15 12-4
2 RKC Waalwijk 6 3 3 0 12 10-5
3 HFC Haarlem 6 4 0 2 12 13-9
4 VVV-Venlo 6 3 2 1 11 12-5
5 TOP Oss 6 3 2 1 11 12-7
6 FC Zwolle 6 3 2 1 11 11-6
7 Helmond Sport 6 3 1 2 10 12-10
8 MVV 6 2 3 1 9 8-5
9 SC Cambuur-Leeuwarden 6 3 0 3 9 13-12
10 FC Den Bosch 6 2 2 2 8 9-8
11 AGOVV Apeldoorn 6 2 2 2 8 10-11
12 RBC Roosendaal 6 2 1 3 7 8-9
13 Go Ahead Eagles 6 1 4 1 7 6-10
14 BV Veendam 6 2 1 3 7 8-13
14 FC Emmen 6 2 1 3 7 8-13
16 FC Eindhoven 6 1 2 3 5 12-16
17 Telstar 6 1 2 3 5 8-13
18 FC Omniworld 6 1 1 4 4 5-10
19 FC Dordrecht 6 1 0 5 3 5-10
20 Fortuna Sittard 6 0 3 3 3 5-11

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Dries Mertens AGOVV Apeldoorn 5
=Serhat Koc FC Eindhoven 5
3Michiel Hemmen BV Veendam 4
=Benjamin van den Broek HFC Haarlem 4

Programma:

DatumThuisUit
15/09BV Veendam AGOVV Apeldoorn
15/09Excelsior Go Ahead Eagles
15/09FC Den Bosch Fortuna Sittard
15/09FC Omniworld SC Cambuur-Leeuwarden
15/09FC Zwolle FC Emmen
15/09Helmond Sport FC Dordrecht
15/09MVV FC Eindhoven
15/09RKC Waalwijk HFC Haarlem
15/09Telstar RBC Roosendaal
15/09VVV-Venlo TOP Oss

Bettini rijdt zesdaagse in Amsterdam

Poalo Bettini doet dit jaar mee met de zesdaagse van Amsterdam. Dit werd vrijdag bekend gemaakt door de organisatie van het wielerevenement. Bettini rijdt momenteel in de ronde van Spanje en won afgelopen donderdag nog de twaalfde etappe.

Bettini zal na de Vuelta proberen om voor de derde maal op rij de wereldtitel op de weg te gaan veroveren, alvorens in Amsterdam met de Spanjaard Juan Llaneras een koppel op de baan te gaan vormen. Daarna zal hij ook in Milaan op de piste verschijnen.

De drievoudig olympisch kampioen in Peking, de Brit Chris Hoy heeft wegens verplichtingen in eigen land afgezegd voor de zesdaagse. Hij zou in Amsterdam de strijd aangaan met Theo Bos en Teun Mulder in de sprintzesdaagse. Het evenement zal worden gehouden van 20 tot en met 25 oktober.

Personele problemen voor Feyenoord

Feyenoord kampt in de aanloop naar de thuiswedstrijd met FC Volendam met grote personele problemen. Trainer Gertjan Verbeek mist door uiteenlopende redenen vijf middenvelders en kan nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Roy Makaay en Ron Vlaar.

Van Vlaar en Makaay wordt verwacht dat ze zich maandag weer aansluiten bij de groep en dat ze voor de klassieker tegen Ajax op 21 september weer beschikbaar zijn. Verwacht wordt dat in de wedstrijd tegen Volendam Jon Dahl Tomasson in de basis zal starten. De Deen kwam afgelopen woensdag nog in actie met Denemarken in de gewonnen uitwedstrijd tegen Portugal en speelde de gehele wedstrijd. Zondag is ook Andwéle Slory er weer bij. De aanvaller is hersteld van een blessure.

Haase en Middelkoop uitgeschakeld

Tennissers Robin Haase en Matwé Middelkoop zijn gestrand in hun jacht op een Challengertitel. Haase verloor in de halve finale in Ljubljana met 7-6 en 6-4 van de Italiaan Giancarlo Petrazzuolo. Middelkoop verloor in de kwartfinale in Orleans van de als vijfde geplaatste Fransman Nicolas Mahut met 7-6 (6) en 6-3.

Eerder deze week was Middelkoop de als eerste geplaatste landgenoot van Mahut, Michael Llodra nog de baas. "Dit is mijn mooiste overwinning ooit," aldus de tennisser uit Breda. "Deze avond vergeet ik nooit meer. In een vol stadion van zo’n topper winnen is fantastisch." Volgende week maakt Middelkoop zijn debuut in de Davis Cupselectie.

Einde loopbaan Ritsma nabij

Het einde van de carriére van Rintje Ritsma lijkt in zicht. De 38-jarige allrounder heeft grote twijfels over zijn toekomst.

Hoewel Ritsma officieel nog geen punt achter zijn loopbaan heeft gezet liet hij vrijdag tijdens de presentatie van de nieuwe Hofmeierschaatsploeg in de Flevopolder weten dat hij grote twijfels heeft of hij dit seizoen nog aan schaatsten toekomt. "Ik heb veel last van mijn rug en voel me niet fit. Ik twijfel erg of ik dit jaar blijf schaatsen."

Lichamelijke ongemakken lijken een einde te gaan maken aan de indrukwekkende carriére van Ritsma: "Ik ga niet door als dat misschien tot gevolg heeft dat ik over tien of twintig jaar met rugklachten rondloop. Nu heb ik dat alleen als ik sport, maar buiten het schaatsen om heb ik nog nergens last van. Ik moet fit worden, want ik wil niet nog een seizoen als vorig jaar." Een definitieve keuze om te stoppen heeft hij nog niet gemaakt. "Het liefst wil ik het voorseizoen gebruiken om te kijken waar ik sta, in elk geval nog wat wedstrijden rijden. Maar fysiek moet dat wel kunnen."

Ritsma won de afgelopen achttien jaar alles wat er te winnen viel, behalve Olympisch goud. Hij werd zes maal Europees kampioen en viermaal wereldkampioen allround. Op de Olympische Spelen won hij tweemaal zilver en viermaal brons, verdeeld over de Spelen van 1994, 1998 en 2006. Die laatste was een bronzen plak als teamlid van de achtervolgingsploeg. Zijn laatste goede jaar was 2003, toen hij zowel bij het EK als het WK allround zilver behaalde, beide keren achter Gianni Romme. De afgelopen jaren reed de Fries geen internationale toernooien meer en nam uitsluitend nog deel aan nationale wedstrijden zoals de NK's.

Schietpartij buurttoernooi Philadelphia: 2 doden

Twee gewapende mannen hebben gisteren in de Amerikaanse stad Philadelphia het vuur geopend op een groep mensen die stonden te kijken bij de uitreiking van een basketbalprijs na een buurttoernooi voor de jeugd. De organisator van het toernooi en een tiener kwamen om het leven, vier anderen raakten gewond. Dat heeft de politie gezegd.

Ongeveer vijftig mensen stonden op het speelveld toen het schieten begon. Volgens de politie had het geweld niets te maken met de wedstrijd die juist geëindigd was, maar ging het om een rekening waarbij mogelijk de tiener die om het leven kwam het doel was. De daders schoten elk zeker vijftien kogels af en zijn nog niet gepakt.

De organisator die om het leven kwam, begon het toernooi in zijn buurt in West-Philadelphia in 2004 om kinderen uit de moeilijkheden te houden en een 'alternatief te bieden voor een soms gevaarlijke omgeving'. Het toernooi moest kinderen positieve rolmodellen bieden en ervoor zorgen dat zij het maximale uit hun kwaliteiten wisten te halen. Om die reden werd naast sport ook informatie aangeboden over school, werk en drugspreventie.

Bos vindt nieuwe schaatsploeg

Schaatser Jan Bos heeft een nieuwe schaatsploeg gevonden. De Hierdenaar gaat samen met onder andere Gretha Smit rijden voor de nieuwe ploeg Hofmeier. Deze ploeg onder leiding van Ron Neymann is kleiner van opzet dan de vorige werkgever Telfort, maar dat deert Bos niet, want hij gaat voor goud in Vancouver in 2010.

"Ik kan hier alles doen wat ik wil doen. Grote ploegen kunnen mij niet meer faciliteiten bieden." aldus Bos tijdens de presentatie van de ploeg. "Je kunt ook in je eentje gaan schaatsen, maar dat is niet ideaal. Na een gesprek met trainer Ron Neymann bleek dat het klikte. Ik heb verteld hoe gemotiveerd ik nog ben."

Naast Bos en Smit rijden ook Pim Schipper, Jurre Trouw, Foske Tamar van der Wal en Marja Vis voor de nieuwe ploeg. Bos vindt het leuk dat de ploeg in de vorm van Schipper en Trouw ook talenten herbergt. "Zij zijn eigenlijk mijn grootste faciliteit. Ik heb deze jongens nodig om mezelf te verbeteren. Zij willen niets liever dan mij eraf rijden. Die motivatie had ik zelf ook op die leeftijd. Van subtopper willen zij uitgroeien naar topper. Dat is de leukste fase die je bij het schaatsen hebt."

Ook voor Gretha Smit bevalt de nieuwe manier van werken prima. "Ik heb geen zin meer om zoveel in het buitenland te zijn. Als ik op Schiphol sta, word ik al moe. In Nederland kan ik alles doen, daarvoor hoef ik niet zo nodig weg. Iedereen in deze ploeg is een beetje vrij. Je bent zelf verantwoordelijk. Bij een grote commerciële ploeg is het moeilijker om je eigen plan te trekken."

Tweemaal wielerzilver in Peking

Nederland heeft bij de Paralympics tweemaal zilver gewonnen in het wielrennen.

Monique van der Horst won zilver in het handbiken bij de individuele tijdrit. Ze deed dit in de gecombineerde klasse HC A/HC B/HC C. De 23-jarige studente liet aanvankelijk met 23.40,64 de snelste tijd noteren, maar moest na omrekening naar handicap genoegen nemen met zilver. Het goud ging naar de Britse Rachel Morris.

In de tijdrit in de B&VI-klasse was er zilver voor de visueel gehandicapte Alfred Stelleman. Hij deed dit samen met zijn voorrijder Jacco Tettelaar.

Nederlandse finale rolstoeltennis

Op de Paralympics krijgt het rolstoeltennistoernooi bij de dames een Nederlandse finale. Esther Vergeer gaat het opnemen tegen Korie Homan.

Vergeer was in de halve finale te sterk voor een andere Nederlandse, haar dubbelspelpartner Jiske Griggioen. Vergeer stond slechts 1 game af, het werd 6-0 en 6-1. In de andere halve finale klopte Homan Francaise Florence Gravellier met 6-4 en 6-2.

Bij de mannen haalden zowel Maikel Scheffers, Ronald Vink als Robin Ammerlaan de halve finales. Hierdoor staat er al minimaal één Nederlander in de finale.

Hirsi Ali wint Amerikaanse boekenprijs

De Nederlandse oud-parlementariër Ayaan Hirsi Ali heeft gisteren in Cleveland de Anisfield-Wolf boekenprijs gewonnen voor haar bestseller 'Mijn Vrijheid'. Omringd door beveiligingsmensen nam zij de prijs in ontvangst.

De Cleveland Stichting, die de Anisfield-Wolf boekenprijs uitreikt, hield de naam van de winnaar tot het laatste moment geheim om het publiek en Hirsi Ali te beschermen. In haar dankwoord sprak de van oorsprong Somalische Hirsi Ali, momenteel werkzaam in Washington, over het eenzame bestaan dat ze lijdt door voortdurend onder bewaking te staan.

In Mijn Vrijheid beschrijft Hirsi Ali hoe ze in Somalië werd onderworpen aan besnijdenis en later een gedwongen huwelijk moest aangaan, waarna ze naar Nederland vluchtte. Ook zegt ze dat sommige takken van de islam tot geweld aansporen en daarom verworpen moeten worden.

 



 

Yolanthe niet gestraft voor uitspraken

Yolanthe Cabau van Kasbergen hoeft geen schadevergoeding te betalen aan People's Trust Nederland (PTN). Dat heeft de rechtbank in Amsterdam gisteren bepaald.

Cabau van Kasbergen was ambassadrice van de stichting die strijdt tegen kinderprostitutie in India, Nepal en Bangladesh, maar trok zich terug nadat PTN in opspraak was geraakt.

Nadat de televisiepresentatrice zich had teruggetrokken, stond op haar website te lezen dat ze tot haar besluit was gekomen "na verontrustende berichten over de verrichtingen van de oprichter/huidige voorzitter". In het tv-programma Shownieuws zei ze: "Ik vind het gewoon walgelijk dat ik me zo erg inzet en dat dan je vertrouwen zo geschaad wordt."

Daarop besloot de stichting naar de rechter te stappen om in een kort geding een rectificatie en een schadevergoeding te eisen. De rechtbank wees dat af omdat de uitlatingen niet onrechtmatig zijn bevonden.

Volledige tracklist Guitar Hero: World Tour beschikbaar

Het was even wachten, maar nu is dan eindelijk de officiële tracklist van Guitar Hero: World Tour naar buiten gebracht! In totaal zijn er 86 tracks die meer dan 40 jaar aan muziekgeschiedenis beslaan. De eerdere tracklist blijkt met de release van de officiële tracklist een verzinsel van enkele enthousiast fans.

• 311 - “Beautiful Disaster”
• 30 Seconds To Mars - “The Kill”
• Airbourne - “Too Much Too Young”
• The Allman Brothers Band - “Ramblin' Man”
• Anouk - “Good God”
• The Answer - “Never Too Late”
• At The Drive-In - “One Armed Scissor”
• Beastie Boys - “No Sleep Till Brooklyn”
• Beatsteaks - “Hail to the Freaks”
• Billy Idol - “Rebel Yell”
• Black Label Society - “Stillborn”
• Black Rebel Motorcycle Club - “Weapon of Choice”
• blink-182 - “Dammit”
• Blondie - “One Way or Another”
• Bob Seger & The Silver Bullet Band - “Hollywood Nights”
• Bon Jovi - “Livin’ On A Prayer”
• Bullet For My Valentine - “Scream Aim Fire”
• Coldplay - “Shiver”
• Creedence Clearwater Revival - “Up Around The Bend”
• The Cult - “Love Removal Machine”
• Dinosaur Jr. - “Feel The Pain”
• The Doors - “Love Me Two Times”
• Dream Theater - “Pull Me Under”
• The Eagles - “Hotel California”
• The Enemy - “Aggro”
• Filter - “Hey Man, Nice Shot”
• Fleetwood Mac - “Go Your Own Way”
• Foo Fighters - “Everlong”
• The Guess Who - “American Woman”
• Hush Puppies - “You're Gonna Say Yeah!”
• Interpol - “Obstacle 1”
• Jane's Addiction - “Mountain Song”
• Jimi Hendrix - “Purple Haze (Live)”
• Jimi Hendrix - “The Wind Cries Mary”
• Jimmy Eat World - “The Middle”
• Joe Satriani - “Satch Boogie”
• Kent - “Vinternoll2”
• Korn - “Freak On A Leash”
• Lacuna Coil - “Our Truth”
• Lenny Kravitz - “Are You Gonna Go My Way”
• Linkin Park - “What I've Done”
• The Living End - “Prisoner of Society”
• Los Lobos - “La Bamba”
• Lost Prophets - “Rooftops (A Liberation Broadcast)”
• Lynyrd Skynyrd - “Sweet Home Alabama (Live)”
• Mars Volta - “L'Via L'Viaquez”
• MC5’s Wayne Kramer - “Kick Out The Jams”
• Metallica - “Trapped Under Ice”
• Michael Jackson - “Beat It”
• Modest Mouse - “Float On”
• Motörhead - “Overkill”
• Muse - “Assassin”
• Negramaro - “Nuvole e Lenzuola”
• Nirvana - “About a Girl (Unplugged)”
• No Doubt - “Spiderwebs”
• NOFX - “Soul Doubt”
• Oasis - “Some Might Say”
• Ozzy Osbourne - “Crazy Train”
• Ozzy Osbourne - “Mr. Crowley”
• Paramore - “Misery Business”
• Pat Benatar - “Heartbreaker”
• R.E.M. - “The One I Love”
• Radio Futura - “Escuela De Calor”
• Rise Against - “Re-Education Through Labor”
• Sex Pistols - “Pretty Vacant”
• Silversun Pickups - “Lazy Eye”
• Smashing Pumpkins - “Today”
• Steely Dan - “Do It Again”
• Steve Miller Band - “The Joker”
• Sting - “Demolition Man (Live)”
• The Stone Roses - “Love Spreads”
• Stuck In The Sound - “Toy Boy”
• Sublime - “Santeria”
• Survivor - “Eye of the Tiger”
• System of a Down - “B. Y. O. B.”
• Ted Nugent - “Stranglehold”
• Ted Nugent’s Original Guitar Duel Recording
• Tokio Hotel - “Monsoon”
• Tool - “Parabola”
• Tool - “Schism”
• Tool - “Vicarious”
• Trust - “Antisocial”
• Van Halen - “Hot For Teacher”
• Willie Nelson - “On The Road Again”
• Wings - “Band on the Run”
• Zakk Wylde’s Original Guitar Duel Recording

Guitar Hero: World Tour wordt 7 november verwacht op de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii.

De racedag van Swindler

FOK!sport riep een tijdje geleden op om verhalen over (voetbal)wedstrijden in te sturen. Op deze manier kan een supporter zijn beleving in het stadion beschrijven, wat veel media vaak vergeten. En dat kan natuurlijk ook met een F1-race! Vandaag geven we de ruimte aan Swindler, hij is in Italië op het circuit van Monza.

Een berichtje uit het McLaren-motorhome, het is nu ongeveer 25 graden met bewolking maar toch 10x beter dan vanmorgen. Nu is tegen 18 uur op vrijdag. Mijn verslag van vandaag:

"Toen ik om half 9 op het circuit aankwam, was het al wat aan het regenen, even wat rondgelopen en er hing toch een aparte sfeer; of dat nou door vorige week kwam of door het weer, of de spanning in het kampioenschap maar goed het regende dus. Nog even Sutil bedankt voor de mooie donuts in Rotterdam, hij vertelde me dat hij nog nooit zoveel mensen had gezien tijdens een F1-demonstratie en dat hij het ook geweldig vond. (Hij zei letterlijk dat hij het waarschijnlijk meer naar zijn zin had gehad dan de mensen op de tribunes, met een grote glimlach op zijn gezicht.)

"Toen de vrije training in zicht kwam, was het relatief droog. Alleen Giancarlo ging naar buiten en spinde meteen, Lewis en Heikki deden 1 installatierondje puur om alles even te checken want een programma afwerken zat er zeker niet in de eerste vrije training. Voor de rest was er niks interessants eigenlijk. Wel ben ik na de rodevlagsituatie door de pitstraat gelopen, en het was erg grappig om al die monteurs en mensen in pak (!) die de vloer aan het dweilen waren te zien. Ook waren wat mooie dames met een zwabber aan de gang.

"Na de eerste vrije training ben ik een beetje door het paddock gewandeld en wat mensen met FIA-jasjes raar aangekeken (het ging echt vanzelf...), toen er opeens weer een hoosbui kwam. Een man van de FIA wilde bij een man met een McLaren-paraplu even schuilen; nou dat ging dus niet gebeuren, hij draaide weg en liep mij kant op en vroeg me in gebrekkig Engels of ik onder zijn paraplu wilde. (Waarschijnlijk omdat ik me volledig in de McLaren-teamkleren had gestoken.) Je had het gezicht van die man van de FIA moeten zien: onbeschrijfelijk!

"De 2e vrije training was niet veel bijzonders vond ik. Ik ben geen Ferrari-fan maar het ziet er wel allemaal ongelooflijk mooi uit, prachtig om zoveel mensen in rood te zien. Om over de journalisten voor het motorhome van Ferrari maar te zwijgen. Aangekomen bij het motorhome van McLaren ben ik achterin gaan zitten en heb wat op internet zitten surfen, tot opeens Heikki binnenkwam en mij zag zitten (ik heb een Macbook met redelijk aparte cover) en hij liep gelijk op me af om te vragen waar ik die cover vandaan had. Ik wist niet wat ik meemaakte! Daarna wat gepraat over de dames op mijn achtergrond, en over hoe hij het weekend ingaat.

"Heikki is echt een hele sympathieke jongen, doodnormaal. Ben bang dat daar wel verandering in gaat komen als hij langer bij McLaren gaat blijven. Nu zit ik hier dus nog steeds en zojuist komt Lewis naar binnen met een of andere journalist.

"Lewis maakt op mij toch een ietwat gespannen indruk, maar ik zou ook gek worden van al die vragen over Spa, en dit is een belangrijk en misschien wel cruciaal weekend voor hem.

"Ik ga nu een hapje eten en hoop dat het snel morgen wordt.


PS. Kimi rijdt in een Fiat Croma!"


Swindler zit nog het hele weekend in Monza en hoopt dat hij van elke dag een verslag kan sturen.

Wil jij je ervaringen in het stadion of bij een race ook met ons delen? Stuur dan een mail naar sport@fok.nl o.v.v. Ervaring van een user.

Fisichella: "Blijf bij Force India"

Giancarlo Fisichella zal volgend jaar ook nog bij Force India rijden, dat zei de Italiaan althans zelf in een persconferentie op Monza. Zijn debuut was in 1996 bij Minardi, en hij rijdt nu zijn dertiende seizoen in de Formule 1.

Als hem gevraagd wordt of hij ook komend seizoen voor het team van Indiër Vijay Mallya blijft rijden, antwoordt Fisichella vol zelfvertrouwen: "Absoluut, ik ben dichtbij het afronden van een nieuw contract met Force India voor volgend jaar. Ik ben dit jaar bezig aan een moeilijk seizoen en de resultaten zijn niet waarop ik gehoopt had, maar de sfeer in het team is goed en er wordt keihard gewerkt. We hebben onlangs al een stap voorwaarts gezet, dus ik heb er een goed gevoel over. Ze zijn ook tevreden over mij, dus we zullen volgend jaar zeker blijven samenwerken."

Fisichella's beste resultaat dit seizoen is tot nu toe een tiende plek in de Grand Prix van Spanje. Hij heeft dit jaar nog geen punten weten te halen.

Doden en gewonden na ruzie over piemel

Een ruzie over de grootte van een penis liep eergisteravond in een café in de Zuid-Afrikaanse plaats Durban flink uit de hand. Twee groepen supporters waren een voetbalwedstrijd aan het volgen toen er van beide groepen één man naar het toilet ging.

Daar ontstond stennis over de omvang van hun pieleman. De ruzie escaleerde en er ontstond buiten een opstootje. Een groep supporters ging na het opstootje weer naar binnen. Een paar supporters die buiten bleven haalden echter vuurwapens uit hun wagen en begonnen te schieten op de mensen. Hierbij vielen drie doden en raakten twee mensen levensgevaarlijk gewond. Vijf personen, waaronder twee politieagenten, zijn gearresteerd. 

FIFA sluit Ethiopië uit

Ethiopië is door de FIFA uitgesloten van deelname aan de kwalificatiereeks voor het WK 2010. Een conflict over de manier waarop de nationale bond van Ethiopië, de EFF, geleid moest worden, is de oorzaak voor dit besluit.

Begin 2008 werd de voorzitter van de bond onreglementair afgezet. De FIFA eiste zijn terugkeer, aangezien men geen politieke of oneigenlijke bemoeienis op bestuurlijk niveau duldt. In afwachting hiervan werd Ethiopië al voorlopig geschorst, zodat de wedstrijd tegen Marokko moest worden uitgesteld.

Omdat de Ethiopische bond, ondanks herhaaldelijk aandringen van de FIFA, nog altijd geen oplossing heeft gevonden voor de kwestie, is de voorlopige schorsing nu definitief geworden. Ethiopië was ingedeeld in een poule met Marokko, Mauritanië en Rwanda. De resultaten van de vier duels die het land gespeeld heeft zijn geschrapt.

Sparta zonder Wapenaar tegen PSV

Sparta Rotterdam zal het morgen in de zware uitwedstrijd bij PSV zonder keeper Harald Wapenaar moeten doen. RTV Rijnmond weet te melden dat de doelman teveel hinder ondervindt van een kuitblessure.

Sparta, dat de eerste competitiewedstrijd op eigen veld met 2-5 verloor van ADO Den Haag, zal de landskampioen dus moeten bestrijden met Cor Varkevisser tussen de palen. De verdedigers Ruud Knol, Maciej Wilusz en Sander van Gessel zijn eveneens niet inzetbaar, net als de talentvolle middenvelder Kevin Strootman.

Uitslag tweede vrije training Italië

Onder drogere condities dan dat de eerste vrije training werd verreden startte vrijdagmiddag om 14:00 uur de tweede vrije training. De Fin Kimi Raïkkönen reed de snelste tijd, kort daarop gevolgd door Robert Kubica.

#CoureurTeamTijdRonden
1K. Raikkonen Ferrari1:23.86131
2R. Kubica BMW Sauber1:23.93126
3N. Heidfeld BMW Sauber1:23.94729
4L. Hamilton McLaren1:23.98325
5N. Rosberg Williams1:24.11033
6F. Massa Ferrari1:24.24734
7H. Kovalainen McLaren1:24.36529
8M. Webber Red Bull Racing1:24.52135
9A. Sutil Force India F1 Team1:24.66922
10S. Vettel Scuderia Toro Rosso1:24.77335
11D. Coulthard Red Bull Racing1:25.10025
12S. Bourdais Scuderia Toro Rosso1:25.19239
13G. Fisichella Force India F1 Team1:25.20424
14R. Barrichello Honda1:25.29625
15J. Button Honda1:25.30934
16K. Nakajima Williams1:25.33028
17T. Glock Toyota1:25.39728
18F. Alonso Renault1:25.48122
19J. Trulli Toyota1:25.75329
20N. Piquet Renault1:26.19523

Avondspits twee keer zo druk

De avondspits is vanavond ruim twee keer zo druk als normaal. Dat komt volgens de VerkeersInformatieDienst door de regen. De grootste drukte is in de Randstad, over de gehele A2, de A16 tussen Rotterdam en Breda en de A27 tussen Gorinchem en Almere.

Het hoogtepunt van de spits was rond 16.30 uur met een totale filelengte van zo'n 450 kilometer. Normaal staat op vrijdagmiddag 200 tot 250 kilometer file. Dat is meer dan op andere weekdagen.

Door de regen zijn vanochtend meer ongelukken gebeurd dan normaal. Door de nasleep van die ongelukken en de aanhoudende regen valt de spits nu zwaarder uit. De VID verwacht vanwege de herfst vaker dergelijk drukke spitsen.

Hacker veroordeeld voor reeks misdrijven

Een hacker heeft in hoger beroep twee jaar celstraf gekregen, waarvan ruim de helft voorwaardelijk, voor onder meer het inbreken in computers, poging tot afpersing en oplichting. Dat heeft het hof in Den Bosch vandaag bepaald.

De man zou onder meer Trojaanse paarden op de computers van tienduizenden internetgebruikers hebben gezet waarmee bankgegevens en inloggegevens van betalingsprogramma PayPal werden verworven. Daarna werden de gegevens gebruikt voor het kopen van spullen. De man gebruikte daarvoor onder meer andermans accounts op veilingsite eBay.

Verder probeerde hij het bedrijf Media Tickets af te persen. Hij dreigde dat de server offline zou gaan waardoor het bedrijf niet meer via internet bereikbaar zou zijn, tenzij ruim tweeduizend euro zou worden betaald. Dit is niet gelukt.

De rechtbank veroordeelde de hacker begin vorig jaar tot twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, en een boete van negenduizend euro.

Motorstorm 2 demo vandaag beschikbaar

Vanaf vandaag is de demo van MotorStorm 2: Pacific Rift te downloaden. Maar wacht even voor je de PSS opstart. De demo is namelijk niet voor iedereen beschikbaar. Sony gaf een tijd geleden al aan dat er willekeurig werd bepaald wie de demo mocht spelen. Vandaag zijn de gelukkigen geselecteerd en is er een mailtje gestuurd met daarin de unieke code om de demo te kunnen downloaden.

De demo bevat een enkele track, Raingod Spires. Hier kun je los gaan met een motor, buggy, of de nieuwe aanwinst van MotorStorm: de monstertruck. Ga je liever met zijn tweeën los? Dan kan dat ook, want de demo bevat een splitscreen multiplayer.

Davydenko vrijgesproken van manipulatie

De tennisfederatie ATP heeft Nikolay Davydenko vrijgesproken van het manipuleren van een eigen wedstrijd. De Rus zou in augustus 2007 met opzet een partij hebben verloren tegen de Argentijn Martin Vassallo Arguello. Achter bleek dat er voor miljoenen euro's was ingezet op een nederlaag van Davydenko.

Op die partij in het Poolse Sopot werd in totaal voor 4.7 miljoen euro gegokt, bijna tien keer meer dan gebruikelijk. Het online wedbureau waar werd gegokt, Betfair, stelde de ATP op de hoogte dat vervolgens een onderzoek instelde. Na diverse gesprekken en het beluisteren van telefoongesprekken werden er geen bewijzen gevonden. "We hebben alle mogelijke wegen bewandeld en sluiten de zaak hiermee af," zo verklaart de ATP.

Geen console-exclusives meer van Capcom

Capcom heeft besloten om zich in het volgende fiscale jaar te gaan richten op multi-platform games. Zo gaan ze voortaan alle games maken op hun eigen MT Framework Kit. Op deze manier wordt het makkelijker om voor zowel de PC, PS3, als de Xbox 360 te ontwikkelen.

"All major titles launched during the next fiscal year or thereafter will be developed as multi-platform games"



Volgende Dead Rising multi-platform?


Lewis: "Kimi heeft geen ballen"

Met het curieuze einde van de Grand Prix van België achter de rug gaat de psychologische oorlogsvoering tussen Ferrari en McLaren een nieuw hoofdstuk in. Met twee punten voorsprong voelt Lewis Hamilton de hete adem van Felipe Massa in de nek.

Met die voorsprong heeft Hamilton nog altijd het voordeel boven Massa en dat zal zo blijven denkt de Brit. "Ik denk dat Massa nog altijd op achterstand staat. Hij zal verdomd hard moeten werken om mij bij te houden." Ook over huidig wereldkampioen Kimi Raïkkönen had Hamilton zijn mening.

Tijdens de Grand Prix van België wist Hamilton Kimi steeds dichter te naderen zonder al te veel risico te nemen. "Dat is nou eenmaal de manier waarop hij rijdt. Als je geen ballen hebt om op het laatste moment te remmen dan is dat jouw probleem. Aan het einde van de dag, in dergelijke regenachtige omstandigheden, wint de rijder die het meeste grip kan vinden en kan inhalen. Ik ben geweldig in deze omstandigheden."

Massa en Raïkkönen reageren er gelaten op. "Dit jaar zagen we enkele races waar Ferrari de bovenliggende partij was en sommige races waar McLaren de kaarten schudde. Wie er echt voordeel heeft weten we dus niet," aldus Massa. De Braziliaan geeft wel toe dat Ferrari in de regen nooit echt goed uit de verf komt. "Dit jaar hebben we vaak gezien dat we wat performance verliezen als het regent."

Combine kostuum te koop

Een gemiddelde gamer zou dolgraag eens willen rondlopen in een Stormtrooper kostuum. Of wat dacht je van een Spartan pak om de Master Chief uit te hangen? Dit is al een tijd mogelijk voor gamers maar vandaag kunnen we weer een nieuwe outfit aan dit lijstje toevoegen: een Combine kostuum.

We kennen de Combine uit Half-Life. De ettertjes waren knalvoer bij uitstek, maar ze zagen er wel erg angstaanjagend uit. De maker van the Combine Interview (parodie op Tom Cruise's Scientology interview) heeft nu één van de kostuums op eBay gezet gezet. Het pak heeft zelfs een stemvervormer zodat je als de perfecte Combine soldaat kan rond lopen. Klik hier om te bieden of om meer foto's en filmpjes te zien van dit kostuum.



Naakte bergwandelaars beklimmen Zwitserse berg

Een golf naakte wandelaars overspoelt een berg in de Zwitserse Alpen. De politie kreeg de afgelopen dagen telefoontjes van bezorgde bewoners over de naturisten die poedelnaakt een berg in het kanton Appenzell-Innerrhoden beklommen. Vandaag werd zelfs een blootloper aangehouden.

De politie hoopt dat de naakte wandelaars zich spoedig weer gekleed op de berg zullen begeven. De temperatuur is volgens de agenten niet geschikt om bloot te wandelen. Wandelaars zouden onderkoeld kunnen raken, vreest de politie.

Onzekerheid over meedoen Silva en Suarez

Het is voor trainer Marco van Basten nog onzeker of Luis Suarez en Bruno Silva met Ajax kunnen aantreden tegen Roda JC. De twee Uruguayanen konden door hevig noodweer niet weg na het spelen van een interland en zijn nog steeds niet aangekomen in Amsterdam.

Van Basten maakt zich zorgen om de fitheid van beide spelers wat na twee dagen reizen niet optimaal kan zijn. "Dat zou een reden kunnen zijn om Suarez en Silva niet op te stellen," aldus Van Basten. "Dat is heel jammer, maar het is wel de realiteit."

Ook op het middenveld heeft Ajax problemen. Gabri is al een tijdje geblesseerd en ook Ismaïl Aissati meldde zich al eerder deze week in de ziekenboeg.

10 jaar cel voor vermoorden overvaller

De 65-jarige Deventenaar W. B. die vorig jaar een man doodschoot die zijn huis binnendrong, is in hoger beroep door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld wegens moord. De schutter moet tien jaar de gevangenis in. Dat meldt het gerechtshof van Leeuwarden.

Vorig jaar juni werd de man thuis verrast door drie bezoekers. Die belden aan, drongen het huis van de 65-jarige binnen en mishandelden hem. Toch wist het slachtoffer zijn slaapkamer te bereiken waar hij een vuurwapen had liggen.

Toen hij weer naar beneden kwam, zag hij een van de overvallers, de 34-jarige Aloysius Duchateau, in de tuin lopen. Daarop opende hij het vuur en  trof Duchateau dodelijk. De Deventenaar werd in oktober door de rechtbank van Zwolle veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens doodslag. Tegen deze straf ging hij in beroep, wat hem nu vier jaar extra kost.

Volgens de lokale media in Deventer wilde het slachtoffer geld zien voor een eerdere levering van hasj aan B.

Strengere aanpak van criminele kinderen

Criminele kinderen onder de 12 jaar worden harder aangepakt. Dat heeft het ministerie van Justitie vandaag bekendgemaakt. Kinderen die problemen veroorzaken worden door de politie thuisgebracht en de ouders worden op het gedrag aangesproken. Bij herhaling van de overlast wordt Bureau Jeugdzorg ingeschakeld. Ouders kunnen onder toezicht worden gesteld.

Met deze aanpassing in de wet op de jeugdzorg wil minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) naar eigen zeggen een eind maken aan de 'vrijblijvendheid'. Bij de probleemgroep gaat het volgens Hirsch Ballin meestal om jongens die te midden van oudere kinderen 'hun eerste vingeroefeningen in crimineel gedrag krijgen'.

Volgens de minister is het zaak om dat gedrag zo snel mogelijk bij te sturen. "Dus niet wachten tot iemand 12 jaar is en het strafrecht ingeschakeld kan worden".

Betrokken instanties kunnen in de toekomst ook de ontwikkeling van een probleemkind blijven volgen door inzage in de zogeheten verwijsindex risicojongeren. Daarin kunnen aantekeningen worden gemaakt van het ongewenste gedrag van kinderen.

Het kabinet wil ook de wet zodanig veranderen dat onwillige ouders een bestuurlijke boete kunnen krijgen of gekort worden op de kinderbijslag.

Buurt wordt gek van Olsen-tweeling

Mary-Kate en Ashley Olsen halen de woede op de hals van buurtbewoners van hun New Yorkse appartement. "Ze verstoren de boel, zijn opdringerig en tonen geen respect", zegt een buurman van de 22-jarige tweelingzusjes tegen de New York Post. "Gelukkig is het een huurappartement. Maar we hopen allemaal dat het niet voor een lange termijn is."

Vooral de veiligheidsmensen van de twee steenrijke actrices zorgen voor een hoop ergernis. "Je krijgt bijna het idee dat er een overheidsoperatie bezig is", zegt een andere buurtbewoner. De 'twee verwende nesten' veranderen volgens hem het karakter van de buurt door de veiligheidsmensen die met draaiende motor constant posten in de straat.

De bodyguards zouden zelfs andere bewoners wegjagen van de stoep, opdat de tweeling in alle rust het appartementencomplex kan betreden. Een woordvoerder van de Olsen-tweeling ontkent dit overigens. "Als dat het geval zou zijn, zouden de buurtbewoners Ashley of Mary-Kate zelf toch wel benaderen in plaats van de media."

"Verder is het een vredige, stille straat", laat een van de buurtbewoners weten. "Veel beroemdheden in dit blok, zoals Sarah Jessica Parker, Liv Tyler en Gisele Bundchen, zijn goede buurtbewoners en passen prima in de buurt, maar deze twee zijn indringers."


 Buurtgenoten worden gek van Olsen-tweeling (foto: DAG)

Restanten bisschoppelijk paleis Utrecht gevonden

Archeologen hebben aan de voet van de Domtoren in Utrecht restanten gevonden van het bisschoppelijk paleis uit de elfde eeuw. Dat bevestigt het hoofd van de archeologische dienst van de gemeente vandaag.

De ontdekking is bijzonder omdat er nooit eerder restanten van het paleis zijn gevonden. "We wisten wel dat het paleis er was, maar we wisten niet precies wanneer het gebouwd is", zo meldt de oudheidkundige. De onderzoekers dachten dat het paleis in de tiende eeuw is gebouwd. Door deze opgraving komt aan het licht dat het paleis uit de elfde eeuw dateert.

Het hoofd van de archeologische dienst noemt de ontdekking 'het puzzelstukje' dat nog nodig was om de geschiedenis van Utrecht beter te kunnen begrijpen. Volgens hem gaat het nog jaren duren voordat alle informatie uit de nieuwe opgraving is geanalyseerd.

Na een onderzoek van twee weken concludeerden archeologen vorige week vrijdag dat zij op de restanten van het bisschoppelijk paleis waren gestuit. Tijdens de opgraving werd ook een stuk muur van een castellum gevonden, een oude Romeinse legerpost.

Het onderzoek vond plaats in het atelier van het museum Van Speelklok tot Pierement aan de Lichte Gaard. Het atelier wordt binnenkort verbouwd en de gemeente wilde voor de verbouwing archeologisch onderzoek doen.

Celstraf voor onbevoegde tandarts

Een 55-jarige ex-tandarts uit Leidschendam is vandaag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een jaar cel, waarvan bijna negen maanden voorwaardelijk. Ook heeft de man een proeftijd van vijf jaar opgelegd gekregen. De rechter acht bewezen dat de onbevoegde tandarts vier patiënten heeft mishandeld en zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte en oplichting.

De rechter bepaalde ook dat een deel van het vonnis mag worden gepubliceerd in vier tandheelkundige bladen, zoals Medisch Contact en het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden een jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, en een proeftijd van tien jaar geëist.

In 2001 werd tandarts Ben Verlinden door het Medisch Tuchtcollege onbevoegd verklaard. Toch heeft hij daarna volgens de rechter meerdere malen tandheelkundige behandelingen bij patiënten uitgevoerd. Dat zou hij hebben gedaan door zich uit te geven voor zijn tweelingbroer, die ook tandarts is.

Verlinden werd in 1995 al door het Tuchtcollege voor enkele maanden geschorst na klachten van patiënten. Toen hij weer aan de slag mocht, volgden meer klachten, waarop hij boetes kreeg. Deze klachten gingen onder meer over het kapotboren van kiezen.

Opnieuw verzet van kleine horeca tegen rookverbod

Stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer (KHO) heeft een meldpunt geopend voor kleine horecaondernemers die vanwege het rookverbod hun klanten zijn kwijtgeraakt. Dat meldde de Stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer vandaag.

Als gevolg van het rookverbod in de horeca, dat vanaf 1 juli van kracht is, loopt de omzet van de kleinere kroegen volgens de KHO terug met 40 procent. De verzamelde meldingen wil de stichting aanbieden aan minister Ab Klink van Volksgezondheid.

De KHO verzet zich tegen het rookverbod. Onlangs liet de stichting weten een bodemprocedure te willen beginnen tegen de Nederlandse staat. De stichting wil dat de overheid een uitzondering maakt op het rookverbod voor kleine horecagelegenheden. Ruim zevenhonderd horecaondernemingen hebben zich achter plannen van de stichting geschaard.


Rookverbod; roken in kroeg  (foto: ANP)

NMa: consument betaalt niet te veel voor gas

De gemiddelde consument betaalt niet te veel voor gas. Dat schrijft minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) vandaag aan de Tweede Kamer. De minister baseert zich op resultaten van een onderzoek van de NMa. De gasmeters functioneren volgens de toezichthouder 'naar behoren'.

Uit het onderzoek blijkt wel dat de 'administratieve volumeherleiding' uitgaat van een te lage gemiddelde temperatuur, namelijk zeven graden in plaats van vijftien graden. Hierdoor wordt bij de afnemers 3,25 procent te veel volume in rekening gebracht. Volgens de NMa leidt dit echter niet tot hogere winsten bij de energiebedrijven.

Om dit euvel te voorkomen moeten volgens Van der Hoeven alle meterkasten worden vervangen door een zogeheten 'slimme meter'. Deze technische aanpassing kan enkele jaren in beslag nemen. Het is dan ook de wens van de NMa dat in de tussenliggende periode een administratieve aanpassing plaatsvindt, door vijftien graden als gemiddelde meettemperatuur te hanteren in plaats van zeven graden. De minister wil dat deze aanpassing zo snel mogelijk door de netbeheerders en in de regelgeving van de NMa wordt doorgevoerd.

Woensdagavond besloot de Tweede Kamer na een spoeddebat tot een onderzoek door de Algemene Rekenkamer naar de transportkosten van stroom. Van der Hoeven had eerder op de dag aangegeven daar het nut niet van in te zien. Zes belangen- en brancheorganisaties constateerden vorige week na eigen onderzoek dat Nederlandse huishoudens en bedrijven de afgelopen jaren samen minimaal een miljard euro te veel zouden hebben betaald voor gas en elektriciteit.

Medvedev vergelijkt aanval Georgië met 9/11

Dmitri Medvedev, de president van Rusland, heeft opnieuw laten merken dat hij de diplomatieke controverse niet schuwt. Hij vergeleek de aanval van Georgië vorige maand op de afvallige regio Zuid-Ossetië met de terroristische aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten.

Medvedev maakte de vergelijking in een gesprek met Westerse experts op het gebied van buitenlands beleid. "Vrijwel meteen na deze gebeurtenissen, kwam de gedachte in me op dat 8 augustus 2008 voor Rusland bijna hetzelfde betekent als 11 september voor de Verenigde Staten", aldus Medvedev. 


Dmitri Medvedev, de president van Rusland  (foto: ANP)

Vergeten herinneringen

Het afgelopen half jaar is me duidelijk geworden dat de depressie in mijn geheugen helaas niet van tijdelijke aard was. IJdele hoop, vervlogen als sneeuw voor de zon. In de tussentijd ben ik zoveel dingen vergeten, dat ik me niet kan herinneren wat allemaal. Wat ik wel weet is dat mijn portemonnee er de dupe van is. Zo liep ik twee weken geleden, op de eerste dag van mijn vakantie, doodgemoedereerd de zee in, om er pas een half uur later achter te komen dat m'n telefoon deelgenoot was van de zwempartij. Inkomend gesprek, kortsluiting, nieuwe telefoon. Schade: 130 euro. Helaas is dat geen uitzondering.....

Sloopjeugd gepakt na YouTube-beelden

De elf Amsterdamse straatschoffies uit Osdorp, zeg maar Osdorpers, die gezamenlijk bijna 9.000 euro moeten ophoesten voor het vernielen van onder andere verkeersborden, speeltoestellen en straatmeubilair, zijn tegen de lamp gelopen omdat ze hun vernielingen op internet plaatsten. Dat heeft  de wijkteamchef vandaag in het Parool gezegd.

Het elftal is de eerste groep die moet betalen, in het kader van het door de gemeente Amsterdam en de regiopolitie Amsterdam-Amstelland ingezette beleid om groepen vandalen civielrechterlijk aan te pakken voor de schade die ze hebben berokkend.

De jeugdige Osdorpers, in leeftijd variërend van 13 tot 19 jaar, filmden hun acties tijdens de jaarwisseling op het Joop Woortmanplein met mobiele telefoons en zetten de beelden op YouTube. Een buurtregisseur herkende ze. Wijkteamchef Andy ten Bosch zegt het toch wel ''heel vrijpostig'' te vinden om op deze wijze te etaleren wat niet mag. ''Zo van: dit doen wij allemaal en niemand grijpt in. Dat moet maar eens stoppen.''

Ten Bosch: ''Er zijn duidelijk grenzen. Misschien leren ze nu dat je je op het internet kunt uitsloven, maar dat het zich ook tegen je kan keren. Dat wij daar ook naar kijken en dat we actie ondernemen.''

Massa's motor goedgekeurd

De FIA maakte na afloop van de Belgische Grand Prix bekend dat het de motor van Ferrari-rijder Felipe Massa ging controleren. De huidige regels van de 'engine-freeze' zijn streng met veranderingen aan de krachtbronnen.

De motor van Massa werd goed bevonden. Eenzelfde inspectie hield
de FIA eerder bij de motor van McLaren-coureur Lewis Hamilton en ook daar werden geen ongeregelheden aangetroffen. Met deze onaangekondigde controles wil de FIA nagaan of de krachtbron nog altijd dezelfde is als voor het seizoen.

Vanuit Monza bevestigde FIA-topman Jo Bauer dat de motor aan alle eisen voldeed en dat er geen afwijkingen geconstateerd waren.

Alle vechters nieuwe Mortal Kombat

In november komt het nieuwe deel uit van de Mortal Kombat-serie; Mortal Kombat vs DC Universe. In dit nieuwe deel zul je het op kunnen gaan nemen tegen de helden en bad-guys uit DC universum. Zover was al bekend, maar tegen wie (en met wie) je dan kon vechten was nog onduidelijk, maar Midway heeft nu de volledige line-up aan vechters uit laten lekken. De lijst werd bekend toen de achievements voor de Xbox 360 bekend werden, via die gegevens was het slechts nog een kwestie van optellen om tot de volgende lijst van personages te komen:

Baraka
Batman
Catwoman
Darkseid
Deathstroke
Flash
Green Lantern
Jax
Joker
Kano
Kitana
Lex Luthor
Liu Kang
Raiden
Scorpion
Shang Tsung
Shao Khan
Shazam
Sonya
Sub Zero
Superman
Wonderwoman.

Bajesklant Kempi bestormt albumlijst

Het album van rapper Kempi (Jerrel Lloyd Kemperveen) is vanuit het niets op positie zeven binnengekomen in de Album Top 100. De Eindhovense rapper kan zelf niet optimaal genieten van deze prestatie nu hij achter de tralies zit, onder meer voor wapenbezit en bedreiging.

Afgelopen week zond jongerenzender BNN een documentaire over de Eindhovense rapper Kempi uit, wat de cd-verkoop wellicht flink heeft opgeschroefd. In de documentaire was ook de Rotterdamse rapper Insane van de rapformatie Bloedserieus te zien, die twee weken geleden werd doodgeschoten.

Jan Smit prijkt nog steeds met zijn nieuwe album 'Stilte in de storm' op de hoogste positie van de lijst. Vorige week kwam de Volendamse zanger vanuit het niets op nummer één. Zijn vrienden Nick & Simon verwijderen zich iets verder van Jan. Zij zijn één plek gedaald naar positie nummer zes.

Barry Hay is met zijn cd 'The big band theory' binnengekomen op de tweede plaats. Het soloproject van de Golden Earring-zanger bevat dertien in een bigbandjasje gestoken klassiekers van onder meer de Rolling Stones en Robert Palmer.

Marco Borsato leidt de Single Top 100 met zijn nieuwe single 'Stop de tijd'. Ook in deze hitlijst zijn Nick & Simon iets gezakt. Stonden zij vorige week nog op nummer één, nu moeten zij genoegen nemen met de vierde plaats.

Lionel Richie en Trijntje Oosterhuis zijn de opmerkelijkste stijgers in de singlelijst. De opvallende combinatie stond al zeven weken in de lijst, maar na de Symphonica in Rosso-concerten in het Arnhemse Gelredome beleeft hun nummer 'Face in the crowd' een boost.


Foto bij: Bajesklant Kempi bestormt albumlijst  (foto: DAG)

Monique Smit is vrienden kwijtgeraakt

Sinds Monique Smit haar baan als kapster heeft opgezegd om zich volledig te richten op haar zangcarrière is haar vriendenkring flink uitgedund. "Heel lang dacht ik dat ik heel veel vrienden en vriendinnen had, maar in korte tijd ben ik erachter gekomen dat je echte vrienden op één hand te tellen zijn", vertelt de teleurgestelde Monique op haar Hyves-pagina.

De 19-jarige Monique scoorde goed met haar nummer 'Blijf je vanavond' en komt binnenkort met een nieuwe single, 'Vrouwenalfabet'. "Het lijkt wel of als je dromen uitkomen en alles goed met je gaat, dat ze dan alleen maar slecht nieuws willen horen over je", schrijft ze. "Of ze kunnen het niet hebben en kijken je alleen maar met een vuile blik aan en stoken de rest tegen je op."

De Volendamse zangeres is 'klaar' met haar zogenaamde vrienden. "Diegenen die dat voor mij zijn weten dat heel goed. Soms vind ik het jammer hoe dingen lopen. En daarbij speelt jaloezie en afgunst een hele grote rol", denkt ze. "Heel lang heb ik een bord voor mijn kop gehouden."

Monique heeft wel een idee waarom mensen 'niet gelukkig kunnen zijn voor een ander'. "Ik denk dat er dan iets in jezelf niet helemaal goed zit. Waarschijnlijk zou je het zelf ook zo willen hebben. Maar ga niet lopen zeiken over een ander. Daarom ben ik mijn echte vrienden heel erg dankbaar voor alles! "


Monique Smit is vrienden kwijtgeraakt  (foto: DAG)

Webbers motor wordt vervangen

Red Bull Racing heeft besloten de Renault-motor van haar coureur Mark Webber te vervangen. Dat maakte het team vandaag bekend. Webber krijgt geen straf omdat het een zogenaamde jokerwissel betreft.

Een inspectie van de motor na afloop van de Belgische Grand Prix bracht het team tot deze beslissing. Beide circuits zijn nogal zwaar voor de krachtbronnen waardoor een nieuwe motor goed uitkomt. Door deze wissel naar een nieuwe motor komt Webber in een iets gunstiger 'racecyclus', en heeft de Australiër een gloednieuw exemplaar voor de finale in Brazilië.

Dat deze wissel straffeloos mag blijven, het is de eerste in het seizoen, scheelt Webber de gebruikelijke straf van 10 startplaatsen in de komende race op Monza.

Omgekomen Nederlandse militair begraven

De afgelopen weekend in Afghanistan gesneuvelde soldaat der eerste klasse Jos ten Brinke (21) is vandaag aan het eind van de ochtend onder grote belangstelling van familie, vrienden, collega's en ander bekenden in zijn woonplaats Rekken begraven. Dat meldde een woordvoerder van Defensie.

Plaatsvervangend commandant kolonel Harold Jacobs van de 13e gemechaniseerde brigade woonde de plechtigheid bij. Ook aanwezig waren ongeveer twintig veteranen en 150 militairen. Honderd militairen van het 41e Pantsergeniebataljon waar Jos ten Brinke deel van uitmaakte, vormden een erehaag voor de gesneuvelde soldaat.

Drie van de vier gewonde soldaten die afgelopen dinsdag uit Afghanistan zijn teruggekeerd, waren ook aanwezig bij de uitvaart. Zij raakten gewond bij dezelfde aanslag die Ten Brinke het leven kostte.


Omgekomen Nederlandse militair Jos ten Brinke begraven  (foto: ANP)

Raïkkönen tot 2010 bij Ferrari

Vlak voor de start van het Grand Prix weekend in Italië maakte Ferrari bekend dat het contract van Kimi Raïkkönen wordt verlengd tot aan het einde van 2010. Zijn teamgenoot Felipe Massa stond al tot 2010 onder contract.

"Met de verlenging van Kimi zijn contract blijft de line-up ongewijzigd voor de komende twee seizoenen," zo luidt het persbericht van de Italiaanse renstal. Met deze mededeling komt er een einde aan de speculaties dat Fernando Alonso de plek van Raïkkönen zou gaan opvullen in 2009. De Spanjaard wordt nu gelinkt aan het team van BMW waar hij de plek van Nick Heidfeld zou gaan innemen.

Verkoopcijfers Amerika: Madden beukt zich de top drie binnen

Ze zijn er weer; de maandelijkse verkoopcijfers uit de VS. Zoals verwacht doet EA goede zaken met hun Madden NFL 09, want de American Football-mania is weer los gebroken in de States. Opvallend punt is echter wel dat de Wii-versie van Madden NFL 09, ondanks het grotere marktaandeel van de Wii, aanzienlijk minder verkoopt dan de Xbox 360-, PS3- en PS2-versies.

HARDWARE
Systeem Augustus Juli Juni
Nintendo DS 518.300 608.000 783.000
Wii 453.000 555.000 666.700
PSP 253.000 222.000 337.400
Xbox 360 195.200 205.000 219.800
PlayStation 3 185.400 225.000 405.500
PlayStation 2 144.100 155.000 188.800
=========================================
TOTAAL
PlayStation 2 42.489.865
Game Boy Advance 36.093.054
Nintendo DS 21.904.450
Xbox 14.500.480
PSP 12.470.420
Wii 11.844.678
Gamecube 11.769.728
Xbox 360 10.866.032
PlayStation 3 5.264.204
=========================================
SOFTWARE
Systeem Titel Aantal
360 MADDEN NFL 09 1.000.000
PS3 MADDEN NFL 09 643.000
PS2 MADDEN NFL 09 424.500
WII WII FIT 394.900
WII MARIO KART 328.700
WII WII PLAY W/ REMOTE 200.200
360 SOUL CALIBUR IV 174.000
360 TOO HUMAN 168.200
WII MADDEN NFL 09 115.800
NDS GUITAR HERO: ON TOUR 111.200

Flinke ophef over game met als doel moslims afslachten

Het gratis te downloaden videospelletje 'Muslim Massacre' heeft tot geschokte reacties geleid van moslimorganisaties, zo schrijft vandaag de Vlaamse krant De Morgen. In 'Moslim Massaslachting' is de gamer een Amerikaanse soldaat, die zoveel mogelijk aanstormende moslims moet neermaaien.

Tijdens het spel wordt de speler bestookt met flarden antimoslimpropaganda. Gefingeerde krantenkoppen tonen teksten als 'Amerika verklaart oorlog aan de islam'. Er wordt, in de aanhef van het spel, letterlijk aan de speler gevraagd om genocide te plegen. Hij moet "het moslimras verdelgen, met het meest vernietigende wapenarsenaal ter wereld".

De maker van de game is een Australiër die zich een 'shockartiest' noemt en zich bedient van de naam Sigvatr (Sigvatr.com). Hij zegt dat het spel satirisch bedoeld is: ''Als ik er een betekenis aan zou moeten geven, zou het waarschijnlijk iets zijn als 'het metaforisch vernietigen van de stereotiepe manier waarop moslims worden uitgebeeld'''. Op zijn site houdt hij ook top vijftig bij van massamoorden, gerangschikt naar het aantal slachtoffers.

Mohammed Shafiq, directeur van een van de grootste Britse moslimorganisaties (de Ramhadan-stichting) vindt dat het weinig uitmaakt of de game al dan niet satirisch bedoeld is. ''Het spel moedigt kinderen en jonge mensen aan om moslims te doden. Dat is onacceptabel, smakeloos en zwaar krenkend voor de moslimgemeenschap.'' Bovendien wijst hij er op dat als kinderen zes uur per dag gewelddadige games spelen, ze eerder geneigd zijn om zich buitenshuis schuldig te maken aan crimineel gedrag.

Ben jij ook geneigd om crimineel gedrag te vertonen naar aanleiding van onderstaand plaatje? Doe het dan niet! Blijf veilig binnen en download de game hier!


Met levensechte graphics

Inval bij Orde der Transformanten

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft vandaag een inval gedaan bij de Orde der Transformanten in Hoeven. Daarbij zijn twee mannen uit die Brabantse plaats aangehouden. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd.

De politie verdenkt beiden van betrokkenheid bij een schietpartij aan de Rotterdamse Prinses Julianalaan in augustus van dit jaar. Daarbij werd de 56-jarige zakenman Frits Bebelaar uit Rotterdam door meerdere schoten verwond.

Bij de inval waren circa tachtig agenten betrokken. Ook werden de huizen van de verdachten en een bedrijfspand in Capelle aan den IJssel doorzocht.

De orde omschrijft zichzelf als een nieuwe christelijke beweging. De politie wilde niet zeggen of beide verdachten lid zijn van de orde. Eerder ontkende de Orde der Transformanten achter de aanslag op Bebelaar te zitten. In juli deed de sekte nog aangifte van smaad en laster omdat ze ten onrechte zouden worden weggezet als sekssekte.

Marcellis inzetbaar tegen Sparta

Dick Marcellis ondervindt geen hinder meer van de knieblessure die hem er eerder deze week van weerhield mee te doen met de EK-kwalificatie wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Zwitserland. De verdediger van PSV trainde donderdag voluit mee en is speelklaar als PSV het zaterdag opneemt tegen Sparta.

Ook heeft PSV-trainer Huub Stevens Jan Kromkamp weer tot zijn beschikking. De van een knieblessure revaliderende verdediger trainde weer volop mee. De zeven internationals die terugkeren van hun interlandverplichtingen zullen vrijdag weer deelnamen aan de besloten training van PSV.

Vooruitblik Eredivise Speelronde 2

FOK!sport geeft wekelijks een vooruitblik op het voetbalweekend. Komend weekend is de tweede speelronde van de Eredivisie.

Op vrijdag beginnen SC Heerenveen en Heracles Almelo om 20:45 uur aan de tweede speelronde. Allebei wonnen ze hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Heracles versloeg Feyenoord thuis met 3-1 en de Friezen wonnen van promovendus Volendam met 2-3.

Een dag later mag Feyenoord proberen de slechte start van dit seizoen goed te maken. De ploeg van coach Gertjan Verbeek speelt om 20:45 uur tegen FC Volendam, dat aast op een stunt. Kampioen PSV moet het opnemen tegen Sparta. De Rotterdammers gingen in de eerste competitieronde verrassend met 2-5 onderuit tegen ADO Den Haag. FC Twente speelt thuis tegen NEC. FC Twente kwam in de eerste speelronde niet verder dan 1-1 tegen Roda JC en de Nijmegenaren wonnen met 2-0 van De Graafschap. AZ mag zaterdagavond proberen de slechte start van dit seizoen goed te maken. De Alkmaarders, die thuis van NAC Breda verloren, spelen dan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Mogelijk keept Boy Waterman namens ADO Den Haag tegen de club waar hij onder contract staat.

Ajax probeert zondag om de nare smaak van het verlies tegen Willem II weg te spoelen. De Amsterdammers moeten het in de eigen Arena, zonder Ismail Aissati, opnemen tegen Roda JC. De Graafschap speelt om 12:30 uur de streekderby tegen Vitesse. Beide clubs zijn op jacht naar hun eerste punten van dit seizoen. NAC Breda en Willem II hebben hun eerste punten al binnen en spelen om 14:30 uur in Breda tegen elkaar. En FC Groningen tenslotte hoopt ook hun tweede wedstrijd, tegen het FC Utrecht van trainer Willem van Hanegem, winnend af te sluiten.

Welke ploeg gaat na het tweede voetbalweekend aan de leiding? Weten Ajax, Feyenoord en AZ dit weekend wel te winnen? Kan Sparta zorgen voor een stunt tegen PSV? Zondagavond zal men op al deze vragen een antwoord kunnen geven, want dan is de tweede ronde van de Eredivisie achter de rug.


Programma tweede speelronde:

DatumThuisUit
12/09SC HeerenveenHeracles Almelo
13/09PSVSparta
13/09FC TwenteNEC
13/09ADO Den HaagAZ
13/09FeyenoordFC Volendam
14/09De GraafschapVitesse
14/09AjaxRoda JC
14/09FC GroningenFC Utrecht
14/09NAC BredaWillem II


Schorsing Amrabat blijft staan

Nordin Amrabat heeft van de tuchtcommissie van de KNVB alsnog een schorsing van drie wedstrijden gekregen, één daarvan is voorwaardelijk. Aanvankelijk gingen PSV en Amrabat tegen de straf in beroep maar de commissie blijft toch bij het voorstel van drie wedstrijden.

Amrabat mist door de schorsing de duels tegen Sparta en AZ. Hij krijgt de schorsing naar aanleiding van een overtreding op Nicky Hofs in het duel om de Johan Cruijf-schaal tegen Feyenoord. Scheidsrechter Kevin Blom ontging het voorval, maar Amrabat werd later alsnog geschorst naar aanleiding van de TV-beelden.

Bij PSV zijn ze in ieder geval overtuigd van de onschuld van de jonge aanvaller. Zo werd hij afgelopen donderdag in Zeist bij de zaak bijgestaan door algemeen directeur Jan Reker. Ook Huub Stevens had eerder al zijn steun aan Amrabat gegeven.

Sarkozy: godsdienst waardevol in samenleving

Het is dwaasheid als de samenleving "zichzelf de godsdienst ontzegt". Dat zei president Nicolas Sarkozy vanmiddag tegen paus Benedictus XVI in het Elysée, het presidentieel paleis in Parijs.

De president noemde het "legitiem voor de democratie en een teken van respect voor het secularisme om met godsdiensten een dialoog aan te gaan". Wie weigert dat te doen, maakt een fout tegen de cultuur en tegen het denken, zei de president.

Sarkozy doorbrak in december vorig jaar een taboe in de Franse politiek, toen hij in het Vaticaan pleitte voor een "positief secularisme". Godsdiensten moeten volgens hem niet als een gevaar, maar als iets waardevols worden beschouwd.

[Vuelta] Freire stapt af

Oscar Freire heeft op de rustdag besloten de Vuelta voor gezien te houden. De sprinter van de Rabobank-ploeg wil zich gaan richten op de wereldtitelstrijd in het Italiaanse Varese.

Afgelopen donderdag was de eindbestemming van de Vuelta dichtbij zijn woonplaats, een prima moment voor Freire om af te stappen. Freire won woensdag nog een etappe voor de Nederlandse wielerformatie in de rit naar Burgos.

De Haan dient contract gewoon uit

Foppe de Haan blijft gewoon tot de zomer van 2009 in dienst bij de KNVB. De Telegraaf meldde dat de Fries op zou stappen, maar daar is volgens De Haan niets van waar.

"Absoluut niet. Die krant liegt alles bij elkaar", aldus De Haan in de Leeuwarder Courant. De Haan zou volgens de Telegraaf zijn contract inleveren bij de KNVB na de teleurstellende uitschakelingen tijdens de kwalificatie voor het EK. Vandaag staat er in Zeist een ontmoeting tussen KNVB-directeur Henk Kesler en de bondscoach van Jong Oranje op het programma. Daar zal besproken worden wat de plannen voor het komende jaar zijn.

Dorstige Queen Elizabeth

De Britse vorstin Elizabeth werd aangenaam verrast toen er onverwachts een vracht bier bij Windsor Castle geleverd werd. De leverancier van de twaalf vaten gerstenat leverde per abuis bij de koningin.

Medewerkers van de residentie waren erg verbaasd over de levering. Na een enkel telefoontje werd duidelijk dat de vracht bier bestemd was voor Café Windsor Castle, een slordige 8 kilometer verwijderd van waar de vaten nu geleverd zijn.

De café-eigenaar meldde dat een dergelijk voorval nog niet eerder heeft plaatsgevonden. Toch heeft de pub al wel vaker post ontvangen die bestemd was voor de koninklijke huishouding.

Coureurs: "Hamilton had zeker voordeel"

Zo'n beetje alle coureurs zijn het erover eens dat Lewis Hamilton voordeel heeft gehad van het afsnijden van de chicane op Spa-Francorchamps. De tijdstraf van 25 seconden is dan ook terecht, maar wel erg zwaar.

De Brit had zich meer gedeisd moeten houden nadat hij Kimi Räikkönen weer voor gelaten had. "Lewis heeft duidelijk voordeel gehad van het afsnijden van de chicane", dat zei Ferrari-coureur Felipe Massa tijdens de persbijeenkomst in Monza. "In de eerste bocht wordt verder namelijk nooit ingehaald. Vraag maar aan de andere coureurs. Het rechte stuk tussen de laatste en de eerste bocht is zo kort, dat hij wel voordeel moet hebben gehad om daar in te kunnen halen."

Sébastien Bourdais van Scuderia Toro Rosso vertelde: "De regels zijn vrij duidelijk. Misschien is de straf iets aan de zware kant, maar hij heeft deze fout nu twee keer gemaakt. Eerder al in Frankrijk en nu dus weer in België. Ik begrijp verder niet waarom er zoveel ophef is over deze straf. We hebben regels en iedereen dient zich aan deze regels te houden."

"Ik ben het hier helemaal mee eens", aldus Williams-coureur Nico Rosberg. "Hij heeft zeker voordeel gehad, anders had hij niet zo dicht achter Kimi gezeten na het afsteken van de chicane. Maar de straf vind ik wel erg zwaar, aangezien deze inhaalactie geen grote invloed heeft gehad op de uiteindelijke uitslag van de race."

"Het was overduidelijk dat Lewis wat voordeel had van het afsnijden van de chicane en hij had zich gewoon wat terug moeten laten zakken en niet meteen moeten aanvallen in de eerstvolgende bocht", volgens Toyota-rijder Jarno Trulli.

Bruut verkrachte Belgische krijgt kosten vergoed

Een Belgische ambassademedewerkster die in 2004 in Iran zeer gewelddadig werd verkracht, moet alsnog een vergoeding van de medische kosten krijgen. Tot nog toe weigerde het ministerie van Buitenlandse Zaken in België dat omdat de vrouw buiten werktijd was verkracht.  Bovendien zou ze het uitgelokt hebben omdat ze soms haar gordijnen niet sloot. Eigen schuld dikke bult, zo redeneerde de ambtenarij bij onze zuiderburen. Dat het incident plaatsvond op bewaakt ambassadeterrein, deed schijnbaar niet ter zake.

De alleenstaande moeder Brigitta A. (47) was onherkenbaar toen ze in het najaar van 2004 in haar eigen flat bij de ambassade in Teheran vier uur lang onder handen was genomen door een nog immer onbekende verkrachter. Haar gezicht was totaal in elkaar gebeukt. Het ministerie bood echter weinig hulp en weigerde de doktersrekening te betalen.

Een rechtbank in Hasselt heeft deze week gehakt gemaakt van de ambtelijke opstelling van het Belgische ministerie en heeft bevolen dat de vrouw, die al vijftien jaar ambassadesecretaresse is, alsnog alle kosten vergoed krijgt.

Brigitta A. kreeg voor de verkrachting enige bekendheid bij onze zuiderburen omdat zij zich vijf maanden lang ontfermde over twee Belgisch/Iraanse kinderen die door hun vader waren ontvoerd. Toenmalig minister Michel haalde deze kinderen indertijd zelfs met veel publiciteit op bij A.

Ellemieke Vermolen getrouwd

SBS6-presentatrice Ellemieke Vermolen is gisteren in het geheim getrouwd met topkok Sergio Herman. De nieuwe echtelieden zijn daarna voor een vakantie naar Ibiza vertrokken, vertelde een SBS6-woordvoerster vandaag.

Meer details kon zij niet melden, want "Ellemieke heeft ons er verder niets over verteld", schetste de zegsvrouw.

Herman en Vermolen hebben sinds mei 2007 een relatie. Tijdens een eerdere vakantie op Ibiza heeft de sterrenkok zijn toenmalige vriendin ten huwelijk gevraagd. Dat deed hij op haar verjaardag. In januari verwachten de twee hun eerste kindje.

Ellemieke Vermolen  (foto: ANP)

Shaquille O'Neal stopt in 2010

Shaquille O'Neal stopt over twee jaar met basketballen. Dat heeft de 36-jarige center donderdag in het tv-programma Orlando's News 13 gezegd.

"Mijn carrière is over 735 dagen voorbij", zegt O'neal. Zijn contract bij Phoenix Suns loopt dan af. "Ik ben geschoold. Ik kan dus ergens op terugvallen. Eén van mijn opties is werken bij de politie."

O’Neal is al zestien jaar actief in de NBA. Hij werd vier keer kampioen. Drie keer met Los Angeles Lakers (2000,2001,2002) en één keer met Miami Heat (2006). Shaq werd in 1992 als eerste speler geselecteerd in de draft door Orlando Magic. In 1996 ging hij naar de Lakers en in 2004 naar Miami. Sinds vorig seizoen komt hij uit voor de Suns. Met de Verenigde Staten veroverde O'Neal in 1996 Olympisch goud

Rookverbod

Willem staart door het raam naar buiten naar de vertrekkende vrachtwagen. Het is normaal al rustig op straat in het dorp, maar vandaag lijkt het of iedereen deze plek mijdt. Hij draait zich om en schuifelt naar de bar. Achter de bar is alleen aan de vormen in het stof nog te zien waar alles stond. Hij heeft het nog lang volgehouden, misschien iets te lang. Zijn spaargeld, het appeltje voor de dorst, niet meer zo groot als het was. Maar twintig jaar laat je ook niet zomaar achter je, daar wil je best voor vechten.

Stropers doden 2000 olifanten in Mozambique

Stropers hebben in het noorden van Mozambique het olifantenbestand met 2000 dieren verminderd. Dat meldde de nationale radio vandaag.

Het aantal dikhuiden in de natuurparken nam tussen 2004 en 2007 af van 6000 naar 4000. De zender baseert zich op tellingen van de natuurparken. Een deel van de stropers komt uit het aangrenzende Tanzania.

Alleen al vorig jaar namen de autoriteiten meer dan vijfhonderd wapens in beslag van stropers die op heterdaad waren betrapt. Het gaat de stropers om het ivoor. Mozambique staat wel toe dat 'probleemdieren', waaronder ook olifanten, worden afgeschoten. Deze probleemdieren zouden in 2007 verantwoordelijk zijn geweest voor de dood van tweehonderd mensen.


Stropers doden 2000 olifanten  (foto: ANP)

[Upd] Pang door, Jie uitgeschakeld

De Nederlandse badmintonners doen het nog steeds goed op het Taiwan Open. Zowel Eric Pang als zijn vriendin Yao Jie zijn door naar de laatste acht van een van de grootste toernooien op de badminton kalender.

Eric Pang speelde ook in zijn tweede partij tegen een ongeplaatste Japanner. In de vorige ronde won de Nederlander in drie sets van Hiroyuki Saeki. Zijn partij in de achtste finale speelde Pang op baan 1 tegen Takuma Ueda. Deze eveneens Japanse tegenstander was geen onbekende voor Pang. Pang won al eens van de Japanner in Indonesië. Na een wat slecht begin in de eerste set wist Pang in de tweede en de derde set wel de zwakke plekken van de Japanner te vinden. Pang won uiteindelijk in drie sets (16-21, 21-16 en 21-10).

In de kwartfinale die vanmiddag gespeeld wordt, speelt Pang weer tegen een ongeplaatste Japanner. Deze keer is Koichi Saeki zijn tegenstander. Als Pang ook deze wedstrijd wint, speelt hij in de halve finale tegen de winnaar van de partij Simon Santoso (1) Lee Tsuen Seng (5). Pang zelf is als achtste geplaatst.

Ook Yao Jie heeft de kwartfinales bereikt. Jie had in de achtste finale weinig moeite met de Thaise Soratja Chansrisukot. Jie kwam zoals wel vaker langzaam op gang en wist de partij in drie sets naar zich toe te trekken (16-21, 21-11 en 21-19). Jie speelt op dit moment haar kwartfinale partij tegen Yi Ju Chiu uit Taiwan. Mocht Jie de kwartfinale winnen komt ze in de geen geplaatste spelers meer tegen. Jie is als vierde geplaatst.

Update:
Inmiddels zijn de kwartfinales in Taiwan gespeeld. Eric Pang is verrassend door gedrongen tot de volgende ronde. Pang had weinig moeite met Koichi Saeki (21-12 en 21-13). In de halve finale speelt hij tegen de als eerste geplaatste Indonesiër Simon Santoso. Santoso won eerder dit seizoen al de zwaar bezette toernooien van Singapore, Zwitserland en Indonesië.
Yao Jie kon in een zinderende partij niet door dringen tot de halve finales. De Thaise Yi Ju Chiu was in 3 sets te sterk voor de Nederlandse (17-21, 21-14 en 19-21).

Ophef over game om moslims af te slachten

Het gratis te downloaden videospelletje 'Muslim Massacre' heeft tot geschokte reacties geleid van moslimorganisaties, zo schrijft vandaag de Vlaamse krant De morgen. In 'Moslim Massaslachting' is de gamer een Amerikaans soldaat, die zoveel mogelijk aanstormende moslims moet neermaaien.

Tijdens het spel wordt de speler bestookt met flarden antimoslimpropaganda. Gefingeerde krantenkoppen tonen teksten als 'Amerika verklaart oorlog aan de islam'. Er wordt, in de aanhef van het spel, letterlijk aan de speler gevraagd om genocide te plegen. Hij moet "het moslimras verdelgen, met het meest vernietigende wapenarsenaal ter wereld".

De maker van de game is een Australiër die zich een 'shockartiest' noemt en zich bedient van de naam Sigvatr (Sigvatr.com). Hij zegt dat het spel satirisch bedoeld is: ''Als ik er een betekenis aan zou moeten geven, zou het waarschijnlijk iets zijn als 'het metaforisch vernietigen van de stereotiepe manier waarop moslims worden uitgebeeld'''. Op zijn site houdt hij ook top vijftig bij van massamoorden, gerangschikt naar het aantal slachtoffers.

Mohammed Shafiq, directeur van een van de grootste Britse moslimorganisaties (de Ramhadan-stichting) vindt dat het weinig uitmaakt of de game al dan niet satirisch bedoeld is. ''Het spel moedigt kinderen en jonge mensen aan om moslims te doden. Dat is onacceptabel, smakeloos en zwaar krenkend voor de moslimgemeenschap.'' Bovendien wijst hij er op dat als kinderen zes uur per dag gewelddadige games spelen,  ze eerder geneigd zijn om zich buitenshuis schuldig te maken aan crimineel gedrag.

Link naar de gewraakte game: Muslimmassacre.com

'Is satire'

 

Meer gamenieuws vind je op FOK!games

Uitslag eerste vrije training Italië

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza heeft gezorgd voor een waterballet. Op de natte baan was Adrian Sutil de snelste met 1.32,842, op ruime afstand gevolgd door Rubens Barrichello en Giancarlo Fisichella.

Op een licht vochtige baan profiteerden de Force India-coureur van het vroege naar buiten gaan en zetten daardoor goede tijden neer. Beide coureurs komen echter ook even naast de baan en Kazuki Nakajima raakt met zijn Williams zelfs de vangrail. Het was inmiddels begonnen met regenen, waardoor de tijden omhoog gingen.

Op een natte baan gingen bijna alle coureurs wel even van de baan en een groot aantal coureurs deed alleen een installatieronde. Een kwartier voor het einde van de sessie kwam het water met bakken uit de hemel, waardoor de pitstraat en de pitboxen onder water kwamen te staan en verder rijden onmogelijk werd. De wedstrijdleiding besloot de sessie dan ook voortijdig te beëindigen.

#CoureurTeamTijdRonden
1 A. Sutil Force India F1 Team1:32.84218
2 R. Barrichello Honda1:33.42814
3 G. Fisichella Force India F1 Team1:33.69519
4 T. Glock Toyota1:36.80013
5 N. Rosberg Williams1:36.9009
6 F. Alonso Renault1:36.96510
7 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso1:37.14220
8 J. Trulli Toyota1:37.21413
9 K. Räikkönen Ferrari1:37.3925
10 S. Vettel Scuderia Toro Rosso1:37.75413
11 N. Piquet Renault1:38.05711
12 D. Coulthard Red Bull Racing1:38.3037
13 J. Button Honda1:39.06212
14 F. Massa Ferrari1:40.2335
15 N. Heidfeld BMW Sauber 1
16 K. Nakajima Williams 2
17 R. Kubica BMW Sauber 1
18 H. Kovalainen McLaren 1
19 M. Webber Red Bull Racing 1
20 L. Hamilton McLaren 1

Bus vol houten stoelen beboet

Wat doe je als je 25 mensen in een passagiersbusje met dertien zitplaatsen wilt krijgen? Dan zet je gewoon houten stoelen en krukjes in het gangpad en de kofferbak.

Een Roemeense reisorganisatie die voor deze oplossing koos had echter geen rekening gehouden met de Duitse politie en kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag nabij Freiburg een flinke boete.

De Roemenen waren onderweg naar Spanje. De stoelen stonden niet vast en geen van de passagiers droeg een gordel. De politie vond de situatie zo gevaarlijk dat de bus van de weg werd gehaald. De reisonderneming moest een andere bus huren om de reis te kunnen voortzetten.

Geen bijstand voor jongeren tot 27 jaar

Jongeren onder de 27 jaar krijgen geen bijstandsuitkering meer. Als ze bij de gemeente aankloppen voor een uitkering, krijgen ze voortaan een werk- of leeraanbod, of een combinatie van beide. Als ze dit niet accepteren, ontvangen ze ook geen uitkering van de gemeente, laat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag weten.

Als de jongeren het werkaanbod accepteren, is een bijstandsuitkering niet meer van toepassing omdat ze van hun werkgever salaris ontvangen. Bij acceptatie van het leeraanbod vult de overheid het inkomen aan tot de hoogte van de bijstandsuitkering, ongeveer zeshonderd euro per maand. Jongeren onder de 21 jaar krijgen minder omdat hun minimumloon lager ligt en omdat de overheid verwacht dat ouders nog een bijdrage kunnen leveren.

Het kabinet wil met de maatregel voorkomen dat jongeren afhankelijk worden van een bijstandsuitkering. Het wetsvoorstel Wet Investeren in jongeren van staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb (PvdA) wordt gesteund door staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) en minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie).

Opnieuw bang worden in F.E.A.R. 2: Origins trailer

De allereerste F.E.A.R. kon al vele gamers goed laten schrikken, met de komende tweede deel F.E.A.R. 2: Origins lijken de nachtmerries met kleine meisjes nog steeds niet voorbij. Kijk snel naar de onderstaande trailer om een goed idee te krijgen van wat je te wachten staat.
F.E.A.R. 2: Origins wordt ergens begin 2009 verwacht voor de PS3, Xbox360 en PC.

Project Origin is de opvolger van de horrorshooter F.E.A.R., een game waarin mysterieuze krachten een hoofdrol spelen. Het vervolg neemt ons mee naar het moment, vlak voor het einde van de originele game. Een groep Special Forces is bezig met een routine missie als de stad Auburn plots op een bovennatuurlijke manier explodeert; Alma heeft haar krachten losgelaten op de stad.


Terugkeerverbod voor pedofielen bepleit

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) wil dat er een wettelijk terugkeerverbod komt voor veroordeelde pedofielen, om te voorkomen dat ze weer in de buurt komen te wonen waar ze slachtoffertjes hebben gemaakt. Wolfsen reageert daarmee op een schrijnend geval in zijn stad. Daar is de veroordeelde pedofiel R.F. (56) na zijn celstraf teruggekeerd naar zijn flat in de probleemwijk Overvecht.

De PvdA-bestuurder is woest dat de pedoseksueel in de flat nu regelmatig oog in oog komt te staan met het 5-jarige Marokkaanse jochie dat hij misbruikte en diens familie. Pas kort geleden werden hij en de woningcorporatie op de hoogte gesteld dat F., die al in kerst vrijkwam, terug is gekeerd naar zijn flat.  ''Ik vind dat het openbaar ministerie altijd de burgemeester in kennis moet stellen als iemand reeds is veroordeeld, maar ook als iemand wordt verdacht van pedofilie. Het is belachelijk dat je niets kunt doen en het slachtoffer wordt gedwongen te verhuizen. Dat is de omgekeerde wereld. De dader moet eruit in plaats van het slachtoffer'', aldus Wolfsen vandaag in De Telegraaf.

De burgemeester wacht eerst nog een kort geding af dat de woningcorporatie namens zo'n twintig furieuze flatbewoners, onder wie het getroffen Marokkaanse gezin, heeft aangespannen tegen de terugkeer. Valt de uitspraak tegen, dan stapt de burgervader persoonlijk naar minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie om de zaak tot een goed einde te brengen. Hoe dan ook zal hij aandringen op een wettelijk terugkeerverbod omdat volgens hem rechters tot op heden veel te weinig mogelijkheden hebben om pedofielen aan te pakken.

Wii are the champions (prijswinnaars)

Sinds de invoering van de betaalde abonnementen op FOK! (vrees niet, FOK! blijft gewoon gratis, alleen extra functionaliteit en specifieke acties voor abonnementhouders zitten achter een abonnement) hebben we al een Playstation 3 en 22 inch breedbeeldmonitor weggegeven aan abonnementhouders.  Dat was ongeveer anderhalve week geleden en die prijzen werden verloot onder de eerste honderd abonnementhouders.  Inmiddels is de tweede actie afgelopen.  Onder de eerste 250 abonnementhouders verloten we namelijk twee maal een nintendo Wii en vandaag heeft de 250e abonnee zich aangemeld.

Middels hetzelfde script als waarmee Nolius vorige week maandag de winnaars heeft getrokken zijn vandaag de prijswinnaars van de 'win een Wii' actie getrokken.
De winnaars van de Nintendo Wii zijn geworden:

VixenFromHell
YPPY

Zij mogen hun adresgegevens even pm'en naar Danny.  Naast de Nintendo Wii worden hun abonnementen ook met 3 maanden verlengd.

De volgende vijf abonnementhouders zien hun abonnement ook met 3 maanden verlengd.

cartWOman
Deefjuh
dennistd
Senesta
Superworm

Gefeliciteerd!  En vergeet niet dat we bij 500 abonnementen ook nog eens een Playstation 3 én een XBOX360 weggeven onder de mensen met een actief betaald abonnement.   Dat zullen overigens niet de enige prijzen zijn.  Net als vorige keer zijn er nog een berg extra prijzen te winnen!   Verder ding je als abonnementhouder natuurlijk ook mee naar andere prijzen die we tussendoor willekeurig weggeven, kun je ongehinderd door reclame je favoriete nieuws lezen of je op het forum begeven en nog veel meer.  Meer over de mogelijkheden van de abonnementen vind je in de FOK!shop.

Tot de volgende actie!

Taliban vernietigen lading schoolboeken

Een transport schoolboeken dat was bestemd voor kleine kinderen in Zuid-Afghanistan is begin deze maand veroverd door Taliban. De boeken zijn in brand gestoken, meldt het ministerie van Defensie. Het gebeurt volgens een woordvoerder niet vaak dat een dergelijke lading schoolboeken in brand wordt gestoken.

Het transport was onderweg van hoofdstad Kabul naar Kandahar. De boeken worden gefinancierd met Nederlands geld. Het is niet duidelijk hoeveel boeken in vlammen zijn opgegaan. Het gevolg van de vijandelijke actie is dat de scholen pas later nieuwe boeken krijgen.

De 1650 Nederlandse militairen zitten voornamelijk in de provincie Uruzgan, maar ook in Kabul en Kandahar.

Large Hadron Rap

Zoals jullie allemaal wel weten is eergisteren de Large Hadron Collider voor het eerst getest. Gelukkig zijn we er allemaal nog en zijn we niet in een door ons zelf gecreeërd zwart gat beland. Mocht je niet weten hoe de LHC werkt, dan kan je naar dit filmpje kijken waar het een en ander wordt uitgelegd. En niet in saaie, droge praat, er wordt gerapt hier! LHC represent!

Blanke jury in rechtszaak O.J. Simpson

O.J. Simpson staat tegenover een geheel blanke jury in zijn rechtszaak vanwege een gewapende overval vorig jaar in Las Vegas. Deze beslissing is genomen ondanks de tegenwerpingen van de verdedigende advocaten die beweren dat Afro-Amerikaanse mensen systematisch worden geweerd uit het selectieproces. Maandag begint de zaak.

De 61-jarige Simpson staat terecht omdat hij een jaar geleden in een hotel in Las Vegas met enkele kameraden onder bedreiging van een vuurwapen spullen zou hebben gestolen van twee handelaren in sportmemorabilia.

De blanke jury is een onderwerp van discussie in de rechtszaal. De officier van justitie verdedigt de beslissing voor de samenstelling, door duidelijk te maken dat twee van de zes reservejuryleden zwart zijn. Dat hij twee andere zwarte vrouwen heeft geweerd van de uiteindelijke jury was volgens hem om 'rasneutrale' redenen.

Beide vrouwen mochten niet in de jury wegens sterke religieuze overtuigingen. De aanklager dacht dat een van hun de neiging zou hebben om O.J. sowieso te vergeven, terwijl de andere erg huiverig was om mensen naar de gevangenis te sturen.

De advocaat van Simpson en de advocaat van medeverdachte Clarence Stewart zijn beiden zwart en hebben een motie ingediend tegen de beslissing. Deze is afgewezen door de rechter.

De ophef over de jurysamenstelling komt niet uit de lucht vallen. O.J. Simpsons vrijlating in 1995 in de geruchtmakende zaak van de moord op zijn ex-vrouw wordt tot op de dag van vandaag geweten aan het dominerende aantal zwarte leden in de jury.


Blanke jury in rechtszaak O.J. Simpson (foto: DAG)

R'dam wil contract met lastige groepen

De gemeente Rotterdam bekijkt of het contracten kan afsluiten met overlastgevende groepen jongeren. Bij een eerste overtreding volgt een bevel van de burgemeester. Als de groep opnieuw de fout ingaat, zijn ze strafbaar en volgt er vervolging.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vandaag gezegd. Rotterdam kent al sinds 2006 een vergelijkbare aanpak voor 26 individuele jongeren, maar wil op deze manier ook de overlast van groepen terugdringen.

Volgens de zegsman ziet de gemeente er van af de namen van de raddraaiers door te geven aan buurtgenoten. Ook komt er geen kliklijn, als eerder voorgenomen. "Daarmee zouden we een stap te ver gaan."

Het ministerie van Justitie wees in 2006 Leeuwarden en Rotterdam aan als pilotsteden voor de proef met de naam FF-Kappe. De Friese stad haakte af.

DMX breidt strafblad uit

Rapper DMX toert op bijzondere wijze door de Verenigde Staten. Tegen de rapper, wiens echte naam Earl Simmons luidt, staan zoveel aanklachten open dat hij regelmatig van gevangenis moet wisselen.

Amerikaanse media meldden vandaag dat hij momenteel vastzit in de stad Phoenix, waar hij wordt verdacht van diefstal.

DMX zat deze week ook al in Miami in de cel, waar hij wegens drugsgebruik was veroordeeld. Na zijn vrijlating werd hij onmiddellijk uitgeleverd. De rapper wordt verder verdacht van andere drugsgerelateerde misdrijven en van dierenmishandeling.

De acteur en rapper was al een bekende van de politie. Bij een inval in zijn huis werd vorig jaar een aantal wapens in beslag genomen. Ook werd hij in 1999 veroordeeld wegens een drugsdelict en moest hij in 2001 vijftien dagen de cel in, aangezien hij zonder rijbewijs had gereden. In 2004 sloegen agenten hem in de boeien omdat hij zou hebben geprobeerd een auto te stelen.

Baby voor straf in de droger gestopt

Een babysitter in de Amerikaanse staat Louisiana heeft een negen maanden oude baby in de droger gestopt omdat zij het kind zat was. De baby heeft het niet overleefd.

De 19-jarige Ariel Smith paste op twee kinderen van 9 en 18 maanden oud. De moeder van de kinderen was aan het werk. In de loop van de ochtend belde de oppas het alarmnummer omdat de baby niet meer ademde. Ook de moeder werd op de hoogte gebracht. Smith beweerde dat het 18-maanden oude kind kokend water over de baby had gegooid. De opgetrommelde hulpdiensten verklaarden de baby dood.

De babysitter, die moord ten laste wordt gelegd, gaf later tijdens het verhoor toe dat zij zich ergerde aan de baby en het daarom in de droger had gestopt. Vervolgens heeft zij het ding aangezet en is weggegaan. Toen Smith later terugkwam ademde het kind al niet meer.

'Zorg rond borstkanker goed geregeld'

De zorg voor patiënten met borstkanker is in Nederland goed geregeld. Dat blijkt uit een onderzoek van de organisatie www.independer.nl dat vandaag is gepresenteerd.

De helft van de onderzochte ziekenhuizen scoort drie sterren in het onderzoek waarbij maximaal vier sterren kunnen worden verdiend. Bijna een kwart (23 procent) haalt 3,5 sterren. Iets meer dan 15 procent krijgt 2,5 sterren en 3 procent scoort twee sterren.

De ziekenhuizen zijn beoordeeld op de manier waarop ze bijvoorbeeld bijkomende klachten behandelen, psychosociale hulp bieden of zaken als pruiken en prothesen beschikbaar stellen.

Als beste ziekenhuis komt het Deventer Ziekenhuis uit de bus. Het slechtst presteren ziekenhuis Amstelland in Amstelveen, het Antonius Ziekenhuis in Sneek en de buitenpolikliniek van het Antoniusziekenhuis te Emmeloord.

Agressie schering en inslag in gehandicaptenzorg

Bijna negen op de tien werknemers in de gehandicaptenzorg hebben de afgelopen twee jaar te maken gehad met vormen van agressie en geweld. Het gros wordt uitgedaagd door bewoners en patiënten of wordt regelmatig bedreigd en uitgescholden. Een even grote groep werknemers zegt getraind te zijn in het omgaan met agressie. Twee derde geeft aan dat de gemelde incidenten vaak of altijd worden opgelost. Dat schrijft de Arbeidsinspectie in een vandaag gepubliceerd onderzoek naar werk in de gehandicaptenzorg.

De belangrijkste conclusie die het ministerie van Sociale Zaken uit het onderzoek trekt is de constatering dat de werkomstandigheden in de gehandicaptenzorg flink zijn verbeterd. Zo was bij twee op de vijf instellingen dit jaar sprake van overtredingen. In 2004, toen de inspectie het vorige onderzoek publiceerde, was dat nog drie op de vijf.

De alomvattende slotsom is dat de gehandicaptensector op de goede weg is en dat het werk 'gezonder' is geworden. Voor het onderzoek zijn 137 van de 170 instellingen bezocht, verspreid over tweeduizend locaties. Bij elkaar werden ruim zevenhonderd controles uitgevoerd. In totaal werken er ongeveer 150 duizend medewerkers ten behoeve van circa 110 duizend cliënten, rekent de inspectie voor.

Er zijn 531 overtredingen vastgesteld. Bij zestig procent van de instellingen is alles op orde. Bij 18 procent is ruimte voor verdere verbetering, stellen de inspecteurs vast. Er zou nog geen reden zijn om alarm te slaan. De inspectie volstaat vooralsnog met het sturen van een brief met 'stimulerende opmerkingen'. Bij 22 procent wordt de situatie als 'matig tot slecht' bestempeld.

De inspectie concludeert verder onder meer dat instellingen voor gehandicaptenzorg vaker ontruimingsoefeningen moeten houden. Vaak liggen de plannen voor calamiteiten in de kast, maar wordt nooit nagegaan of die in de praktijk wel werken.

Greenpeace geeft 'giftig water' aan Philips

Greenpeace deelt vandaag voor het internationale hoofdkantoor van Philips in Amsterdam kleine flesjes met 'giftig water' uit. Het water komt uit Ghana en is vervuild door illegaal door Philips gedumpte elektronica, zo stelt de milieuorganisatie. Greenpeace wil het elektronicaconcern herinneren aan zijn aandeel in de vervuiling in Ghana.

Begin vorige maand zei Greenpeace dat uit bodemonderzoek op schrootmarkten blijkt dat afgedankte elektronica, van onder meer Philips, zorgt voor zware vervuiling in het Afrikaanse land. Het zou onder meer om lood, weekmakers en dioxines gaan. Greenpeace wijst erop dat kinderen, zonder bescherming, de apparatuur slopen voor het metaal.

De milieuorganisatie vindt dat Philips te weinig doet aan inzameling van de eigen producten. Philips zou de kosten van recycling op consumenten en overheden afschuiven. In juni kondigde het elektronicaconcern verbeteringen in het milieubeleid aan.

Brand in Kanaaltunnel woedt voort

De brandweer is er vandaag nog niet in geslaagd de brand te blussen die een dag eerder uitbrak in de Kanaaltunnel tussen Engeland en Frankrijk. Eerder werd gezegd dat de brand was bedwongen.

De brand brak gisteren uit in een trein die vrachtauto's naar Frankrijk vervoerde. Veertien mensen raakten gewond, van wie zes doordat ze rook inademden. Door de brand is er vandaag nog geen verkeer mogelijk door de spoorwegtunnel.

CD: Metallica - Death Magnetic

De release van een nieuw Metallica-album gaat vrijwel altijd gepaard met hoge verwachtingen. Die verwachtingen zijn gebaseerd op de potentie die -gezien het succesvolle eerste decennium van de band- Metallica heeft om opnieuw de definitieve metalplaat te maken. Master of Puppets uit 1986 was zo'n album. En dat album werd nooit geëvenaard want, ...and Justice for all was te zwak geproduceerd en The Black Album een commerciële knieval volgens de diehard Metallifan. En daarna verloor de band haar geloofwaardigheid door de pogingen om southern en hip (Re-)Load, en later als een garageband (St. Anger te willen klinken. Desondanks heeft Metallica nog genoeg credit over waardoor mensen reikhalzend blijven uitkijken naar een nieuw album. Al konden de fans via www.Missionmetallica.com wellicht ook al horen dat het de goede kant op ging met hun band.

Hell's Highway laat maar weer eens van zich zien

In Hell's Highway speel je één van de soldaten die de taak kreeg opgelegd om een aantal bruggen in Nederland te veroveren. Helaas voor de geallieerden hadden de Duitsers nog twee panzerdivisies bij Arnhem en waren ze verder wat sterker dan verwacht. Hierdoor werd alleen het zuidelijke deel van Nederland bevrijd en mislukte operation Market Garden.

Interessant voor ons is dat de game zich in Nederland afspeelt. Verwacht dus veel molens, tulpen en klassieke Nederlandse straten. In onderstaande gameplay-trailers is de sfeer van het Nederlandse platteland ook goed te voelen.


Ubisoft is al een tijdje bezig met de nieuwste Brothers in Arms. Eigenlijk stond de game al gepland voor vorig jaar, en ook de laatste releasedatum, die van 26 augustus, is niet gehaald. Als het goed is komt de game nog wel deze maand uit op de PC, Playstation 3 en Xbox 360.

Probleemwijk ontkomt niet aan sloopkogel

De sloop van woningen en complexen is onontkoombaar bij het opknappen van een probleemwijk. Gemeenten moeten proberen om 'waardevolle stedenbouwkundige kwaliteiten' te behouden, maar uit financieel oogpunt zal dat niet altijd haalbaar zijn. Dat schrijft minister voor Wijken Ella Vogelaar (PvdA) in reactie op een recent advies van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Ook bij het realiseren van 'de gewenste differentiatie' is het hanteren van de sloopkogel volgens de minister onvermijdelijk. Ze wijst erop dat de gemeenten als eerste aan zet zijn bij het 'benutten van de potenties van de stedenbouwkundige kwaliteit' van de veertig probleemwijken die door het kabinet zijn omgedoopt tot krachtwijken. Vogelaar wil dat de gemeenten een zorgvuldige afweging maken voor de betrokken bewoners.

Het planbureau vindt dat bij het opknappen van de krachtwijken niet te veel moeten worden gesloopt. Zo zouden beeldbepalende elementen in vooroorlogse wijken bewaard moeten blijven. In een eind juni verschenen advies stelde het planbureau dat bij het opknappen van oude wijken in het verleden wel veel is gesloopt. Daardoor zou het aantal ongeschonden vooroorlogse wijken 'sterk geslonken' zijn.

Nederlandse man heeft lage kinderwens

Uit een onderzoek van Discovery Channel naar de kinderwens van mannen in Europa, blijkt dat die bij de Nederlandse man het laagst is. Werk, vriendschappen en reizen staan veel hoger op de lijst dan kinderen krijgen. Daarnaast wil de Nederlandse man ook zeker weten dat hij toe is aan kinderen en bovendien wil hij een betere vader zijn dan zijn eigen vader. De tv-zender concludeert dat Nederlandse mannen zich niet graag settelt.

Algemeen directeur van Discovery Channel, Jochem de Jong, vindt de uitkomsten van het onderzoek opvallend. "Zeker als je bedenkt dat dit land in rap tempo vergrijst en de politiek het gezin als hoeksteen van de samenleving promoot. Minister Rouvoet heeft zelfs gezegd dat we meer kinderen moeten krijgen, maar de mannen die deze gezinnen moeten stichten zien dat heel lang niet als hun topprioriteit."

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek onderschrijven dat mannen op steeds hogere leeftijd vader worden. In 1985 had nog geen vijf procent van de pas geboren kinderen een vader van boven de veertig jaar. Amper twintig jaar later is dit percentage gestegen tot 14,8 procent.

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin zegt dat het gezinsbeleid niet aanspoort tot het krijgen van meer kinderen, maar wel om eerder aan kinderen te beginnen. "Wel heb ik aandacht gevraagd voor de medische risico's van uitgesteld moederschap, zoals hogere kans op borstkanker en kinderen met aangeboren afwijkingen. Het zou goed zijn als de Nederlandse man zich ook van die risico's bewust wordt en dat meeweegt in zijn keuzes."

Aanhoudingen voor zwaaien met wapen in metro

Een man en een vrouw zijn donderdagavond opgepakt omdat ze in de Rotterdamse metro met een vuurwapen zouden hebben lopen zwaaien. Toen de twee bij hun aanhouding geen wapen bij zich hadden en in de metro ook niets werd gevonden, werd het traject tevergeefs onder de loep genomen. De metro die achter de bewuste metro reed stond door de zoektocht bijna een half uur stil in een tunnel.

Twee getuigen meldden wat ze in het achterste metrostel hadden gezien. Ze waren bij een station overgestapt naar het voorste rijtuig zodat ze de bestuurder konden waarschuwen. Die zette de metro op station Kralingse Zoom stil. De mensen uit het voorste deel van de metro konden bij aankomst van de politie direct uitstappen, de mensen uit het achterste deel moesten een voor een uitstappen. Wie voldeed aan het signalement werd gefouilleerd, zegt een politiewoordvoerder.

De metro erachter stond vanaf 17.50 uur een halfuur stil zonder dat de mensen eruit konden. Er kwamen enkele meldingen binnen over mensen die het benauwd hadden gekregen. Na aankomst op het station bleek niemand er ernstig aan toe te zijn.

Hoewel geen wapen is gevonden zitten de Rotterdamse man en Amsterdamse vrouw, die rond de 20 zijn, nog vast. Ze worden gehoord.

Paul de Leeuw mag Paralympiërs niet onthalen

Paul de Leeuw mag de Paralympiërs niet huldigen als ze weer terug zijn in Nederland. "Ik wilde ze allemaal ontvangen in m'n programma 'Mooi Weer De Leeuw'", zo zei de presentator op Radio 3FM. "Oprah Winfrey deed het ook met de Amerikaanse Olympiërs. Dus wij wilden dat ook doen met de Nederlandse Paralympiërs. En ik heb wel vaker onderwerpen over gehandicapten gemaakt en ga goed met ze om."

De redactie van De Leeuw meldde het idee twee weken geleden aan NOC*NSF. "We kregen een brief dat er 'discussie is binnen de gelederen' en dat het daarom niet gedaan wordt." De sporters worden vrijdag 19 september wel onthaald door de Koningin in Den Haag. "Maar wij mogen dat dus niet. Ik vind dat wel raar. Als gehandicapte sporter zou ik het zelf wel leuk vinden om door Paul de Leeuw onthaald te worden als ik een medaille gewonnen had."

Nederland achter akkoord Zimbabwe

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen steunt het akkoord dat donderdagavond in Zimbabwe werd bereikt. De CDA-bewindsman heeft de Zimbabwaanse oppositieleider Morgan Tsvangirai donderdagmiddag gesproken en hem gezegd diens optimisme over de deal te delen.

Nederland kijkt volgens Verhagen welwillend naar steun voor het Afrikaanse land. Hij noemt het akkoord een 'akkoord dat recht doet aan de wil van de bevolking'. Het is volgens hem een enorme stap vooruit. "Een akkoord geeft Zimbabwe na jaren van geweld, terreur en verschrikkelijke armoede eindelijk weer hoop op een betere toekomst."

Bij de presidentsverkiezingen eind maart haalde Tsvangirai meer stemmen dan de zittende president Robert Mugabe. Een tweede verkiezingsronde ontaarde in geweld tegen de bevolking en tegen Tsvangirai en aanhangers van zijn partij MDC. Tsvangirai vluchtte daarop enkele dagen in de Nederlandse ambassade in de hoofdstad Harare.

Nederland en andere EU-lidstaten verwierpen de verkiezingsuitslag en steunden Tsvangirai in zijn onderhandelingen voor een deling van de macht. Verhagen sprak daar de afgelopen tijd meerdere keren over met hem. Zo'n machtdeling is nu ook overeengekomen. Mugabe blijft president, maar Tsvangirai wordt een soort eerste minister met ruime verantwoordelijkheden, zei de Nederlandse adviseur van Tsvangirai, Peter Hermes donderdagavond in actualiteitenrubriek Nova

Hermes spreekt van een historische doorbraak in Zimbabwe. Het is volgens hem een overgangssituatie die over twee jaar een nieuwe grondwet en nieuwe verkiezingen moet opleveren. Van een stabiele situatie is nog geen sprake, zegt Hermes. Mugabe kan namelijk ministers en dus ook Tsvangirai ontslaan. "Het akkoord betekent pas iets als blijkt dat het werkt."


(foto: DAG)

PvdA: banken zijn laks bij verstrekken hypotheek

Criminelen profiteren van de luiheid en een gebrek aan scherpte van banken als die een hypotheek verstrekken. Dat stelt PvdA-Kamerlid Staf Depla. Hij wijst op een onderzoek waaruit blijkt dat in 2006 voor 25 miljoen euro is gefraudeerd. In 2000 was dat nog tachtigduizend euro. De PvdA'er roept banken onder meer op strenger te controleren wie een hypotheek afsluit.

Met een vals taxatierapport in de hand sluiten criminelen een hypotheek van twee ton af op een pand dat slechts een ton waard is, lichtte Depla vrijdagochtend in het Radio 1-Journaal toe. Het verschil verdwijnt vervolgens in hun zak. De aap komt pas uit de mouw als het pand later vanwege hun criminele activiteiten moet worden verkocht.

Voor het verschil bij de verkoop kloppen de banken aan bij de Nationale Hypotheek Garantie, een fonds dat garant staat voor de geldverstrekker. Dat geld wordt opgehoest door de belastingbetaler, stelt Depla. Het aangehaalde onderzoek maakt volgens het Kamerlid duidelijk dat deze vorm van hypotheekfraude in het begin van deze eeuw een vlucht heeft genomen.

Doden bij raketaanval in Pakistaans grensgebied

Een raketaanval heeft vrijdag in Pakistan aan zeker acht mensen het leven gekost. Dat hebben Pakistaanse inlichtingenfunctionarissen gezegd.

De raketten troffen een huis bij Miran Shah in Noord-Waziristan, in de buurt van de grens met Afghanistan, zo werd gezegd. De identiteit van de slachtoffers was niet direct bekend.

Het is niet duidelijk wie er achter de aanval zat, maar het Amerikaanse leger voert de laatste tijd steeds meer aanvallen uit op de tribale Pakistaanse grensgebieden. Die aanvallen worden doorgaans uitgevoerd vanuit Afghanistan, maar donderdag kwam naar buiten dat president George Bush het leger in juli toestemming gaf de grens over te steken en op Pakistaans grondgebied jacht te maken op strijders van Al-Qaida en de Taliban. Hij zou dat hebben gedaan naar aanleiding van berichten dat de extremisten hulp krijgen vanuit de Pakistaanse inlichtingendienst ISI. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn geweest bij een aanslag die op 7 juli werd gepleegd op de Indiase ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kabul.

Oudste vrouw van Nederland jarig

De oudste inwoner van Nederland wordt vrijdag 111 jaar. Grietje Jansen-Anker viert haar verjaardag met haar vier kinderen en andere intimi in zorgcentrum Roggeveen in Middelburg.

Om publiciteit zit de jarige niet te springen. Zo mogen de burgemeester en de commissaris van de Koningin van haar thuis blijven. "Het is niet mijn verdienste dat ik zo oud word, dus ik zit niet te wachten op extra aandacht", laat ze weten bij monde van een medewerker van het verzorgingshuis.

Door haar broze lichamelijke gesteldheid ligt mevrouw Jansen-Anker het grootste deel van de dag op bed. Geestelijk maakt ze alles heel bewust mee, zegt de medewerker van het zorgcentrum. Al haar medebewoners krijgen gebak bij de koffie, maar verder wordt op verzoek van de jarige niets bijzonders gedaan.

Maagdelijkheid studente onder de hamer

Een 22-jarige Amerikaanse vrouw heeft in haar doorgaans nogal puriteinse thuisland een discussie op gang gebracht door haar maagdelijkheid te veilen. "We leven in een kapitalistische maatschappij, waarom zou ik geen geld mogen verdienen met mijn maagdelijkheid?", stelt de studente.

De vrouw hoopt dat de veiling haar een miljoen dollar oplevert. Omdat internetveilingssite eBay zijn vingers niet wil branden aan deze gevoelige kwestie moeten geïnteresseerden zich nu melden bij de Moonlite Bunny Ranch in de staat Nevada, het bordeel waar de zus van de vrouw werkt om haar studieschuld af te betalen.

De eigenaar van de Bunny Ranch behoort in elk geval niet tot de critici van de twintiger. "Waarom zou je je maagdelijkheid op de achterbank van een Toyota verliezen? Je kan het ook gebruiken om je studie te financieren", aldus de bordeelhouder.

Boek: Christoph Marzi - Malfuria: Het schip der schaduwen

De kleine Catalina Soleado heeft een heel speciale vriend, de zeewind genaamd El Cuento die met haar spreekt. Maar er is niemand aan wie ze dit heeft verteld, al helemaal niet aan de oude Márquez, de Kaartenmaker. Catalina is ook een kaartenmaker, maar ze moet zich beperken tot het kopiëren hiervan en mag zelf niets maken. Als op een dag een zwevend schip aankomt in de haven van Barcelona, laat Márquez Catalina een kaart zien die door haar moeder is gemaakt. Het speciale aan de kaart is dat deze zich aanpast aan het jaartal dat men wilt zien. Haar moeder was een heks en Catalina heeft diezelfde gave als haar moeder. Terwijl Catalina de kaart bekijkt komen de gemaskerden uit het schip tevoorschijn en starten ze hun zoektocht naar de heks. Als het meisje op de vlucht slaat, ontmoet ze de onhandige Jordi, de zoon van de vuurtorenwachter. Met de hulp van El Cuento proberen ze de gemaskerden voor te blijven. Tijdens hun vlucht komen ze in de wonderbaarlijke Bibliotheek van de levende Verhalen, hier ontdekt Catalina dat haar gave haar in staat stelt de wereld te veranderen door simpelweg de kaart anders te tekenen.

Doden door ongeregeldheden Bolivia

Bij ongeregeldheden in het Zuid-Amerikaanse Bolivia tussen voor- en tegenstanders van de linkse regering zijn zeker acht mensen om het leven gekomen. Een regeringsfunctionaris bevestigde gisteren meldingen van media over de slachtoffers in de noordelijke provincie Pando.

Ruim dertig personen raakten gewond. Boeren die president Evo Morales steunen, raakten slaags met anti-Morales-demonstranten. Een plaatsvervangend minister noemde het geweld een bloedbad, dat zou zijn aangewakkerd door een oppositieleider in Pando.

Kamerleden en pers krijgen begroting

Leden van de Eerste en Tweede Kamer en de media krijgen vanochtend in Den Haag de nog geheime miljoenennota en rijksbegroting uitgereikt. Dat gebeurt onder embargo: de inhoud wordt pas dinsdag op Prinsjesdag openbaar gemaakt als minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) de stukken officieel heeft aangeboden aan de Tweede Kamer.

Met het verstrekken van de Prinsjesdagstukken op de vrijdag voor Prinsjesdag wordt de oude embargoregeling in ere hersteld. De regeling stamt uit de vorige eeuw en werd ingesteld vanwege de omvang van de te presenteren plannen. Sinds 2002 werd de embargoregeling bijna jaarlijks geschonden en verschenen de plannen van het kabinet al enkele dagen voor Prinsjesdag uitgebreid in de media.

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) vond dat daarmee het karakter van Prinsjesdag verloren gaat. In 2006 was het veelvuldig schenden van het embargo reden voor het kabinet om de stukken geheim te houden tot de presentatie ervan door het kabinet op Prinsjesdag. Vorig jaar was het kabinet bereid de plannen op Prinsjesdag vroeg in de ochtend te verstrekken aan Kamerleden en de media. Maar zowel de Eerste als de Tweede Kamer vond dat niet ver genoeg gaan en klaagde over een gebrekkige voorbereidingstijd voor het debat over de kabinetsplannen.

De komende dagen hebben journalisten de mogelijkheid om ministers vragen te stellen over de begroting. Dat gebeurt tijdens persconferenties, die ook onder embargo worden gehouden.

Vandaag, tijdens de laatste ministerraad voor Prinsjesdag, wordt de troonrede vastgesteld. De ministers controleren de inhoud van de tekst, waarin de regering de belangrijkste plannen voor het komende jaar uiteenzet, en gaan na of er geen fouten in de tekst staan. De troonrede wordt op Prinsjesdag in de Ridderzaal in Den Haag voorgedragen door koningin Beatrix.

UNICEF: Kindersterfte is afgenomen

Kindersterfte is het afgelopen jaar weer afgenomen. In 2007 kwamen 9,2 miljoen kinderen voor hun vijfde verjaardag om het leven, zo maakte de VN-kinderorganisatie UNICEF gisteren in New York bekend.

UNICEF-directrice Ann Veneman zei dat er meer inspanningen nodig zijn om het overleven van de allerkleinsten zeker te kunnen stellen. Eén van de millenniumdoelen van de VN is dat kindersterfte in 2015 met twee derde zal afnemen, gemeten vanaf 1990. Tot nu toe is de sterfte met een kwart gedaald.

De hoogste kindersterfte is volgens UNICEF nog steeds in Afrika. In Sierra Leone overlijden 262 uit duizend kinderen voor hun vijfde levensjaar, het hoogste aantal ter wereld.

Punten ronde 13 - nu wel goed

Na een eerder probleem met de strafpunten die meerdere keren meegerekend werden, is dan vanavond wel de Puntenavond. Toch nog een beetje op tijd voor de aankomende race van Monza, die al aankomend weekend gehouden wordt.

Allereerst dan maar wie er allemaal strafpunten hebben gekregen. We hadden de Honda-motor van Rubens Barrichello omdat zijn wagen uitgevallen was met een versnellingsbakprobleem. En omdat Heikki Kovalainen stilviel in de laatste ronden vanwege ook een versnellingsbakprobleem, krijgt de McLaren Mercedes-motor ook 15 minpunten.

En dan kregen zowel Timo Glock als Lewis Hamilton na de wedstrijd 25 seconden straftijd toebedeeld omdat ze in de race vergrijpen hadden begaan die een drivethroughpenalty waard waren, maar omdat de race al voorbij was, werd die straf omgezet in 25 strafseconden. Dat zijn dus 10 strafpunten in de F1-manager voor beide heren. Wie wel een drivethroughpenalty kreeg tijdens de race was Kovalainen, en ook hij krijgt 10 minpunten aan zijn broek. Zo waren er vijf 'onderdelen' die strafpunten hebben gekregen deze ronde.

Belangrijke mededeling: de budgetten bleken een beetje te hoog uitgevallen na het herstelscript. Dat is nu teruggedraaid naar een 'normaal' budget. Let op! Je wissels die na de race gedaan zijn, zijn teruggedraaid. Dus als je je team al had samengesteld, dan moet je dat opnieuw doen. Verder is geheel vanaf het begin weer een reset is geweest wat betreft de berekening van je wissels en je huidige team. Dat is afgezet tegen je verdiende geld met je totaalpunten. Je budget kan naar beneden zijn bijgesteld, omdat je ooit een wissel(s) hebt gedaan die eigenlijk niet had moeten kunnen doen.

De uitslag voor deze week, die weer geheel anders is dan vorige week: met maar liefst 463 punten steekt AC4WHEELS.NL met kop en schouders boven de rest uit. De score van 437 punten haalde twostep voor de tweede plaats. Daar ver achter is het met 392 punten seezu die derde is geworden. Het gat met de nummer vier is wat kleiner want met 389 punten neemt Rha die plaats in. Thijs_HA heeft de vijfde plaats met 373 punten.

Het algemeen klassement, overigens dezelfde top vijf als de vorige race, wordt nog altijd aangevoerd door burnrubber, hij heeft tot nu toe 2941 punten. De tweede plaats is met 2864 punten Tourjour2 en de nummers drie en vier hebben stuivertje gewisseld. Dit keer heeft Giem meer punten dan Dando, Giem heeft er nu 2863, Dando 2816. De top vijf wordt afgesloten door ocbar met 2815 punten.

Bij de subleagues wist Keijzer dit keer de meeste punten te pakken: met 320 punten staan ze redelijk ver voor op de nummer twee. Daar staat Leiden Posse's Racing met 294 punten, op de hielen gevolgd door De Echte Kenners met één puntje minder: 289. En de rij wordt gesloten door Optimized die deze ronde 283 punten scoorde.

In het algemeen klassement voor de subleagues hebben we nu de volgende top vijf: Leiden Posse's Racing staat nog altijd bovenaan met 1946 punten. Op bescheiden voet gevolgd door Zoem!, 1726 punten zijn voor hen. Op de derde plaats staan nu De Echte Kenners, met 1691 punten. De top vijf komt binnenvallen de groep van Fercedes die nu 1668 punten heeft. !!!! High On Fire !!!! blijft op plaats vijf staan, met nu 1652 punten.

Goed, allemaal weer veel plezier gewenst met de F1-manager, en we hopen dat je nog een beetje tijd hebt om te wisselen. Nogmaals: de wissels van na de race in België zijn teruggedraaid.


De volgende race is de Grand Prix van Italië. Let op! Wisselen voor deze race kan tot zaterdag 13 september, 00.01 uur.



Je kunt je opmerkingen in een reactie hieronder zetten, maar ook staat de Feedbackoptie voor je open en je mag een e-mail sturen aan FOK!sport. Ook op het SPT-forum is een F1-managertopic.

Mocht je twijfelen of je budget klopt, lees dan dit bericht nog eens door en probeer het zelf na te rekenen: F1-manager: Uitleg over budgetten.

Haase naar halve finale Ljubljana

Robin Haase heeft de halve finale van de challenger in Ljubljana bereikt. De Nederlandse Daviscupcaptain rekende in de kwartfinale af met de Sloveen Grega Zemlja in twee sets: 6-4 en 6-4.

Voor Haase is het zijn eerste toernooi na de operatie aan zijn knie. Zijn goede vorm komt goed uit voor het Daviscupteam. dat onder leiding staat van Jan Siemerink. Die strijden namelijk in het weekend van 18 tot en met 21 september om promotie naar de Wereldgroep.

[gerucht]Public beta Killzone 2 dit najaar?

Mogelijk kun je over enkele weken al Killzone 2 spelen door de public multiplayer beta van deze game. Vooralsnog heeft sony deze geruchten niet bevestigd, maar de geruchten gaan dat binnen enkele weken de public multiplayer beta van start gaat.

Berichten gaan de rondte dat deze beta je kennis laat maken met het unieke mixsysteem, waarin je de mogelijkheden van twee verschillende speler-klasses kunt combineren om zo je eigen superklasse te maken. De gesloten beta is inmiddels van start gegaan, zoals je mogelijk hebt kunnen concluderen uit eerder uitgelekte beelden.

Motorstorm 2: Pacific Rift 28 oktober in de winkels

Motorstorm 2 ligt vanaf 28 oktober in de winkels, althans in ieder geval aan de andere kant van de oceaan. Sony Computer Entertainment America heeft dit deze week bekend gemaakt.

In Pacific Rift scheur je rond op een tropisch eiland; door de jungle en over het strand in plaats van door de woestijnachtige gebieden van Monument Valley. In Motorstorm 2 kun je kiezen uit acht verschillende types voertuigen, inclusief een Monster Truck. Met deze voertuigen dien je op 16 verschillende tracks de andere rijders het leven zuur te maken.

Geesten, mechs en monsters in Stormrise

Sega heeft een trailer van uitgebracht van haar Real Time Strategy game Stormrise. De video laat beelden zien die gemaakt zijn met de engine van de game, dus zonder toegevoegde computer graphics. De trailer laat zien hoe de battles er ongeveer uit zouden moeten komen te zien. Stormrise komt niet uit voor 2009, dus neem het in je op en geniet tot die tijd van al het moois dat dit najaar u gaat bieden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.