Ophef over game om moslims af te slachten

Het gratis te downloaden videospelletje 'Muslim Massacre' heeft tot geschokte reacties geleid van moslimorganisaties, zo schrijft vandaag de Vlaamse krant De morgen. In 'Moslim Massaslachting' is de gamer een Amerikaans soldaat, die zoveel mogelijk aanstormende moslims moet neermaaien.

Tijdens het spel wordt de speler bestookt met flarden antimoslimpropaganda. Gefingeerde krantenkoppen tonen teksten als 'Amerika verklaart oorlog aan de islam'. Er wordt, in de aanhef van het spel, letterlijk aan de speler gevraagd om genocide te plegen. Hij moet "het moslimras verdelgen, met het meest vernietigende wapenarsenaal ter wereld".

De maker van de game is een Australiër die zich een 'shockartiest' noemt en zich bedient van de naam Sigvatr (Sigvatr.com). Hij zegt dat het spel satirisch bedoeld is: ''Als ik er een betekenis aan zou moeten geven, zou het waarschijnlijk iets zijn als 'het metaforisch vernietigen van de stereotiepe manier waarop moslims worden uitgebeeld'''. Op zijn site houdt hij ook top vijftig bij van massamoorden, gerangschikt naar het aantal slachtoffers.

Mohammed Shafiq, directeur van een van de grootste Britse moslimorganisaties (de Ramhadan-stichting) vindt dat het weinig uitmaakt of de game al dan niet satirisch bedoeld is. ''Het spel moedigt kinderen en jonge mensen aan om moslims te doden. Dat is onacceptabel, smakeloos en zwaar krenkend voor de moslimgemeenschap.'' Bovendien wijst hij er op dat als kinderen zes uur per dag gewelddadige games spelen,  ze eerder geneigd zijn om zich buitenshuis schuldig te maken aan crimineel gedrag.

Link naar de gewraakte game: Muslimmassacre.com

'Is satire'

 

Meer gamenieuws vind je op FOK!games