Vooruitblik Eredivise Speelronde 2

FOK!sport geeft wekelijks een vooruitblik op het voetbalweekend. Komend weekend is de tweede speelronde van de Eredivisie.

Op vrijdag beginnen SC Heerenveen en Heracles Almelo om 20:45 uur aan de tweede speelronde. Allebei wonnen ze hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Heracles versloeg Feyenoord thuis met 3-1 en de Friezen wonnen van promovendus Volendam met 2-3.

Een dag later mag Feyenoord proberen de slechte start van dit seizoen goed te maken. De ploeg van coach Gertjan Verbeek speelt om 20:45 uur tegen FC Volendam, dat aast op een stunt. Kampioen PSV moet het opnemen tegen Sparta. De Rotterdammers gingen in de eerste competitieronde verrassend met 2-5 onderuit tegen ADO Den Haag. FC Twente speelt thuis tegen NEC. FC Twente kwam in de eerste speelronde niet verder dan 1-1 tegen Roda JC en de Nijmegenaren wonnen met 2-0 van De Graafschap. AZ mag zaterdagavond proberen de slechte start van dit seizoen goed te maken. De Alkmaarders, die thuis van NAC Breda verloren, spelen dan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Mogelijk keept Boy Waterman namens ADO Den Haag tegen de club waar hij onder contract staat.

Ajax probeert zondag om de nare smaak van het verlies tegen Willem II weg te spoelen. De Amsterdammers moeten het in de eigen Arena, zonder Ismail Aissati, opnemen tegen Roda JC. De Graafschap speelt om 12:30 uur de streekderby tegen Vitesse. Beide clubs zijn op jacht naar hun eerste punten van dit seizoen. NAC Breda en Willem II hebben hun eerste punten al binnen en spelen om 14:30 uur in Breda tegen elkaar. En FC Groningen tenslotte hoopt ook hun tweede wedstrijd, tegen het FC Utrecht van trainer Willem van Hanegem, winnend af te sluiten.

Welke ploeg gaat na het tweede voetbalweekend aan de leiding? Weten Ajax, Feyenoord en AZ dit weekend wel te winnen? Kan Sparta zorgen voor een stunt tegen PSV? Zondagavond zal men op al deze vragen een antwoord kunnen geven, want dan is de tweede ronde van de Eredivisie achter de rug.


Programma tweede speelronde:

DatumThuisUit
12/09SC HeerenveenHeracles Almelo
13/09PSVSparta
13/09FC TwenteNEC
13/09ADO Den HaagAZ
13/09FeyenoordFC Volendam
14/09De GraafschapVitesse
14/09AjaxRoda JC
14/09FC GroningenFC Utrecht
14/09NAC BredaWillem II


Submitter:  Bron: FOK!sport