Doden bij raketaanval in Pakistaans grensgebied

Een raketaanval heeft vrijdag in Pakistan aan zeker acht mensen het leven gekost. Dat hebben Pakistaanse inlichtingenfunctionarissen gezegd.

De raketten troffen een huis bij Miran Shah in Noord-Waziristan, in de buurt van de grens met Afghanistan, zo werd gezegd. De identiteit van de slachtoffers was niet direct bekend.

Het is niet duidelijk wie er achter de aanval zat, maar het Amerikaanse leger voert de laatste tijd steeds meer aanvallen uit op de tribale Pakistaanse grensgebieden. Die aanvallen worden doorgaans uitgevoerd vanuit Afghanistan, maar donderdag kwam naar buiten dat president George Bush het leger in juli toestemming gaf de grens over te steken en op Pakistaans grondgebied jacht te maken op strijders van Al-Qaida en de Taliban. Hij zou dat hebben gedaan naar aanleiding van berichten dat de extremisten hulp krijgen vanuit de Pakistaanse inlichtingendienst ISI. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn geweest bij een aanslag die op 7 juli werd gepleegd op de Indiase ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kabul.