Filmflits - week 37

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

WEEKEND! Eindelijk, het einde van de werkweek en dus is het traditiegetrouw tijd voor de nieuwe Filmflits. Met deze week de trailers van de nieuwe James Bond film die in november uit komt en een hele goede Downloadtip.

Filmheadlines van Week 37

Spider-Man 4 en 5 bevestigd
Regisseur Sam Raimi en Spidey himself, Tobey Maguire, hebben hun handtekeningen gezet voor Spider-Man 4 die in mei 2011 de bioscopen in moet gaan. Er is nog geen bevestiging van Kirsten Durst, de vrienden van Spider-Man, voor de vierde film. Volgens Deadline Hollywood Daily worden de vierde en de vijfde film tegelijkertijd opgenomen, omdat dat kosten bespaard en het anders moeilijk is om de acteurs weer samen te krijgen.

Rambo 5 bevestigd
Alli Shearmur, de nieuwe baas van Lionsgate Movies, heeft bevestigd dat er een vervolg komt op Rambo 4, die eerder dit jaar in de bioscopen te zien was. Shearmur zegt het volgende over de vijfde Rambo:

On the development horizon are "Warrior," which Gavin O'Connor co-wrote and will direct; "Conan," a fast-tracked project with multiple scripts in the works; "Severance Package," with Brett Simon writing and directing; "Rambo V," to be written and directed by Sylvester Stallone; "Korean Wedding" from writer Jason Filardi; and "Kane & Lynch," a video game adaptation that will star Bruce Willis.

Rutger Hauer wint Gouden Kalf
Rutger Hauer mag op het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor de Cultuur in ontvangst nemen. De prijs wordt gegeven door het bestuur van de Stichting Nederlands Film Festival aan personen of instanties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur. Hauer won in 1981 al een Gouden Kalf voor zijn gehele oeuvre.

Film die afgelopen week in première ging

Wanted (met Angelina Jolie en Morgan Freeman)
Actie                                                110 minuten
Wanneer de baas van een bende huurmoordenaars contact legt met Wesley Allan Gibson, een kantoorbediende, en hem vertelt dat zijn vader een huurmoordernaar was die onlangs vermoord werd, besluit Wesley zijn leven in eigen handen te nemen en ook een professionele moordenaar te worden. Al snel ontdekt hij zijn roeping als huurmoordenaar en wordt toegelaten tot de geheime genootschap, waar hij besluit wraak te nemen op de moord op zijn vader. Samen met zijn 'collega' Fox zoekt hij naar de dader van de moord.

Trailers van de Week

Trailer A

Trailer B

James Bond: Quantum of Solace (met Daniel Craig)
Actie / Thriller                                  120 minuten
Na het verraad van Vesper Lynd moet Bond zijn best doen om zijn gevoelens en zijn werk te scheiden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White om erachter te komen met welke afperspraktijken Lynd iets te maken had. Een nieuwe ontdekking in de zaak brengt hem naar de Bondgirl Camille op Haïti.

Binnenkort op DVD
16 september

21 (met Jim Sturgess, Kevin Spacey en Kate Bosworth)
Drama                                              123 minuten
De briljante Ben Campbell gaat iedere week samen met een paar topstudenten naar Las Vegas om hun collegegeld te kunnen betalen. Het doel is om hun kennis te gebruiken om de casino's plat te spelen. Onder leiding van hun wiskundedocent lukt het hun om steeds weer de code te kraken van het kaartspel. Maar Ben zoekt te grenzen op, omdat hij verleid wordt door het grote geld, de Vegas levensstijl en de sexy Jill Taylor. Ondertussen moet Ben zijn hoofd wel bij de kaarten houden, terwijl de beveiligingscamera's hem nauwlettend in de gaten houden.

En verder:
- Stargate: Continuum (Avontuur / Science-Fiction)
- Baby Mama (Komedie)
- Un Baisir S'il Vous Plaît (Komedie / Romantiek)
- Free Rainer (Drama)
- Nina's Heavenly Delights (Komedie)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
18 september

Disaster Movie (met Carmen Electra)
Komedie                                          90 minuten
In deze parodie op onder andere The Day After Tomorrow, de Hulk en Beowulf beleeft een groep jonge vrienden een groots, maar vooral supergek avontuur waarin alle levens van de vrienden zullen veranderen


3:10 to Yuma (met Russell Crowe en Christian Bale)
Western                                           122 minuten
Remake van de gelijknamige film uit 1957. De arme rancher Dan Evans is samen met zijn twee zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen van het personeel van de Southern Pacific Railroads. De overval is gepleegd door de beruchte Ben Wade en zijn bende. Wade wordt gearresteerd en Evans begeleidt Wade voor $ 200 beloning van Bisbee naar Contention, waar Wade de trein moet nemen naar de gevangenis in Yuma (om 10 over 3). Vanaf het begin van de tocht blijkt al dat de reis niet zonder gevaren is.

Mirrors (met Kiefer Sutherland)
Horror / Thriller                               110 minuten
De bewaker van een winkelcentrum, Ben Carson, ontdekt Ben iets vreemds aan een spiegel die in een winkel hangt. Al snel komt hij erachter de het iets kwaads is. Ben wordt nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit. Hij komt erachter dat het kwaad in de spiegels moordzuchtige weerspiegelingen zijn die uit zijn op wraak. Maar waarom zijn ze uit op wraak en hoe doen ze dat?

En verder:
-
Young People Fucking (Komedie)
- Brideshead Revisited (Drama)
- Blind Date (Drama)
- Seven of Daran: The Battle of Pareo Rock (Familie)
- Lake Tahoe (Drama)

TV-tip voor Week 38

War of the Worlds (met Tom Cruise)
Science-Fiction / Thriller         Maandag 20:30 - 22:45 uur op SBS 6
Ray Ferrier is een arbeider, wonend in New Jersey. Het gaat niet zo goed met de relatie tussen hem en zijn gezin. Ray is een paar jaar eerder gescheiden en sindsdien gaat het nogal stroef met de contacten met zijn zoon en dochtertje. Maar dat wordt bruut verstoord door allesvernietigende indringers. Buitenaardse wezens, die in grote getale gekomen zijn, willen de aarde vernietigen. Ray en zijn kinderen proberen de buitenaardse wezens te ontwijken en zijn kinderen te beschermen.
 

Webtip van de Week

Into the Wild (met Emile Hirsch)
Roadmovie / Drama                      148 minuten
Een goede roadmovie over de relatie tussen vader en zoon en de aantrekkingkracht van de natuur. Christopher McCandless heeft genoeg van zijn normale leven en trekt naar de wildernis van Alaska. Hij gooit zijn landkaart weg en vertrouwd op zijn gevoel. Zijn voedselvoorraad blijkt helaas niet voldoende te zijn.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)
2. The Dark Knight (met Heath Ledger)
3. Bangkok Dangerous (met Nicolas Cage)

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...