De racedag van Swindler

Sally (Tessa)
FOK!sport riep een tijdje geleden op om verhalen over (voetbal)wedstrijden in te sturen. Op deze manier kan een supporter zijn beleving in het stadion beschrijven, wat veel media vaak vergeten. En dat kan natuurlijk ook met een F1-race! Vandaag geven we de ruimte aan Swindler, hij is in Italië op het circuit van Monza.

Een berichtje uit het McLaren-motorhome, het is nu ongeveer 25 graden met bewolking maar toch 10x beter dan vanmorgen. Nu is tegen 18 uur op vrijdag. Mijn verslag van vandaag:

"Toen ik om half 9 op het circuit aankwam, was het al wat aan het regenen, even wat rondgelopen en er hing toch een aparte sfeer; of dat nou door vorige week kwam of door het weer, of de spanning in het kampioenschap maar goed het regende dus. Nog even Sutil bedankt voor de mooie donuts in Rotterdam, hij vertelde me dat hij nog nooit zoveel mensen had gezien tijdens een F1-demonstratie en dat hij het ook geweldig vond. (Hij zei letterlijk dat hij het waarschijnlijk meer naar zijn zin had gehad dan de mensen op de tribunes, met een grote glimlach op zijn gezicht.)

"Toen de vrije training in zicht kwam, was het relatief droog. Alleen Giancarlo ging naar buiten en spinde meteen, Lewis en Heikki deden 1 installatierondje puur om alles even te checken want een programma afwerken zat er zeker niet in de eerste vrije training. Voor de rest was er niks interessants eigenlijk. Wel ben ik na de rodevlagsituatie door de pitstraat gelopen, en het was erg grappig om al die monteurs en mensen in pak (!) die de vloer aan het dweilen waren te zien. Ook waren wat mooie dames met een zwabber aan de gang.

"Na de eerste vrije training ben ik een beetje door het paddock gewandeld en wat mensen met FIA-jasjes raar aangekeken (het ging echt vanzelf...), toen er opeens weer een hoosbui kwam. Een man van de FIA wilde bij een man met een McLaren-paraplu even schuilen; nou dat ging dus niet gebeuren, hij draaide weg en liep mij kant op en vroeg me in gebrekkig Engels of ik onder zijn paraplu wilde. (Waarschijnlijk omdat ik me volledig in de McLaren-teamkleren had gestoken.) Je had het gezicht van die man van de FIA moeten zien: onbeschrijfelijk!

"De 2e vrije training was niet veel bijzonders vond ik. Ik ben geen Ferrari-fan maar het ziet er wel allemaal ongelooflijk mooi uit, prachtig om zoveel mensen in rood te zien. Om over de journalisten voor het motorhome van Ferrari maar te zwijgen. Aangekomen bij het motorhome van McLaren ben ik achterin gaan zitten en heb wat op internet zitten surfen, tot opeens Heikki binnenkwam en mij zag zitten (ik heb een Macbook met redelijk aparte cover) en hij liep gelijk op me af om te vragen waar ik die cover vandaan had. Ik wist niet wat ik meemaakte! Daarna wat gepraat over de dames op mijn achtergrond, en over hoe hij het weekend ingaat.

"Heikki is echt een hele sympathieke jongen, doodnormaal. Ben bang dat daar wel verandering in gaat komen als hij langer bij McLaren gaat blijven. Nu zit ik hier dus nog steeds en zojuist komt Lewis naar binnen met een of andere journalist.

"Lewis maakt op mij toch een ietwat gespannen indruk, maar ik zou ook gek worden van al die vragen over Spa, en dit is een belangrijk en misschien wel cruciaal weekend voor hem.

"Ik ga nu een hapje eten en hoop dat het snel morgen wordt.


PS. Kimi rijdt in een Fiat Croma!"


Swindler zit nog het hele weekend in Monza en hoopt dat hij van elke dag een verslag kan sturen.

Wil jij je ervaringen in het stadion of bij een race ook met ons delen? Stuur dan een mail naar sport@fok.nl o.v.v. Ervaring van een user.