[Upd] Pang door, Jie uitgeschakeld

Bas (skittelman)
De Nederlandse badmintonners doen het nog steeds goed op het Taiwan Open. Zowel Eric Pang als zijn vriendin Yao Jie zijn door naar de laatste acht van een van de grootste toernooien op de badminton kalender.

Eric Pang speelde ook in zijn tweede partij tegen een ongeplaatste Japanner. In de vorige ronde won de Nederlander in drie sets van Hiroyuki Saeki. Zijn partij in de achtste finale speelde Pang op baan 1 tegen Takuma Ueda. Deze eveneens Japanse tegenstander was geen onbekende voor Pang. Pang won al eens van de Japanner in Indonesië. Na een wat slecht begin in de eerste set wist Pang in de tweede en de derde set wel de zwakke plekken van de Japanner te vinden. Pang won uiteindelijk in drie sets (16-21, 21-16 en 21-10).

In de kwartfinale die vanmiddag gespeeld wordt, speelt Pang weer tegen een ongeplaatste Japanner. Deze keer is Koichi Saeki zijn tegenstander. Als Pang ook deze wedstrijd wint, speelt hij in de halve finale tegen de winnaar van de partij Simon Santoso (1) Lee Tsuen Seng (5). Pang zelf is als achtste geplaatst.

Ook Yao Jie heeft de kwartfinales bereikt. Jie had in de achtste finale weinig moeite met de Thaise Soratja Chansrisukot. Jie kwam zoals wel vaker langzaam op gang en wist de partij in drie sets naar zich toe te trekken (16-21, 21-11 en 21-19). Jie speelt op dit moment haar kwartfinale partij tegen Yi Ju Chiu uit Taiwan. Mocht Jie de kwartfinale winnen komt ze in de geen geplaatste spelers meer tegen. Jie is als vierde geplaatst.

Update:
Inmiddels zijn de kwartfinales in Taiwan gespeeld. Eric Pang is verrassend door gedrongen tot de volgende ronde. Pang had weinig moeite met Koichi Saeki (21-12 en 21-13). In de halve finale speelt hij tegen de als eerste geplaatste Indonesiër Simon Santoso. Santoso won eerder dit seizoen al de zwaar bezette toernooien van Singapore, Zwitserland en Indonesië.
Yao Jie kon in een zinderende partij niet door dringen tot de halve finales. De Thaise Yi Ju Chiu was in 3 sets te sterk voor de Nederlandse (17-21, 21-14 en 19-21).