Coureurs: "Hamilton had zeker voordeel"

Sally (Tessa)
Zo'n beetje alle coureurs zijn het erover eens dat Lewis Hamilton voordeel heeft gehad van het afsnijden van de chicane op Spa-Francorchamps. De tijdstraf van 25 seconden is dan ook terecht, maar wel erg zwaar.

De Brit had zich meer gedeisd moeten houden nadat hij Kimi Räikkönen weer voor gelaten had. "Lewis heeft duidelijk voordeel gehad van het afsnijden van de chicane", dat zei Ferrari-coureur Felipe Massa tijdens de persbijeenkomst in Monza. "In de eerste bocht wordt verder namelijk nooit ingehaald. Vraag maar aan de andere coureurs. Het rechte stuk tussen de laatste en de eerste bocht is zo kort, dat hij wel voordeel moet hebben gehad om daar in te kunnen halen."

Sébastien Bourdais van Scuderia Toro Rosso vertelde: "De regels zijn vrij duidelijk. Misschien is de straf iets aan de zware kant, maar hij heeft deze fout nu twee keer gemaakt. Eerder al in Frankrijk en nu dus weer in België. Ik begrijp verder niet waarom er zoveel ophef is over deze straf. We hebben regels en iedereen dient zich aan deze regels te houden."

"Ik ben het hier helemaal mee eens", aldus Williams-coureur Nico Rosberg. "Hij heeft zeker voordeel gehad, anders had hij niet zo dicht achter Kimi gezeten na het afsteken van de chicane. Maar de straf vind ik wel erg zwaar, aangezien deze inhaalactie geen grote invloed heeft gehad op de uiteindelijke uitslag van de race."

"Het was overduidelijk dat Lewis wat voordeel had van het afsnijden van de chicane en hij had zich gewoon wat terug moeten laten zakken en niet meteen moeten aanvallen in de eerstvolgende bocht", volgens Toyota-rijder Jarno Trulli.