Schietpartij buurttoernooi Philadelphia: 2 doden

Twee gewapende mannen hebben gisteren in de Amerikaanse stad Philadelphia het vuur geopend op een groep mensen die stonden te kijken bij de uitreiking van een basketbalprijs na een buurttoernooi voor de jeugd. De organisator van het toernooi en een tiener kwamen om het leven, vier anderen raakten gewond. Dat heeft de politie gezegd.

Ongeveer vijftig mensen stonden op het speelveld toen het schieten begon. Volgens de politie had het geweld niets te maken met de wedstrijd die juist geëindigd was, maar ging het om een rekening waarbij mogelijk de tiener die om het leven kwam het doel was. De daders schoten elk zeker vijftien kogels af en zijn nog niet gepakt.

De organisator die om het leven kwam, begon het toernooi in zijn buurt in West-Philadelphia in 2004 om kinderen uit de moeilijkheden te houden en een 'alternatief te bieden voor een soms gevaarlijke omgeving'. Het toernooi moest kinderen positieve rolmodellen bieden en ervoor zorgen dat zij het maximale uit hun kwaliteiten wisten te halen. Om die reden werd naast sport ook informatie aangeboden over school, werk en drugspreventie.